Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Paketissa kyllä lukee, mutta muistaakseni on sillä itekki noita oon joskus vetäny mikrossa.
 
Monasti miettinyt näinkin 'oleellista' asiaa, kuin makroravintoarvojen mittaus. Tähän ei oikeen kukaan ole järkevää selitystä kertonut?

Miten mitataan jostain ravinnosta paketin kylkeen tulevat makroravintoaineiden määrät.. Mistä ne hiilarit, kuidut, sokerit, protskut, rasvat, kivennäisaineet, vitamiinit yms revitään?
 
Monasti miettinyt näinkin 'oleellista' asiaa, kuin makroravintoarvojen mittaus. Tähän ei oikeen kukaan ole järkevää selitystä kertonut?

Miten mitataan jostain ravinnosta paketin kylkeen tulevat makroravintoaineiden määrät.. Mistä ne hiilarit, kuidut, sokerit, protskut, rasvat, kivennäisaineet, vitamiinit yms revitään?

Laboratoriomittauksilla.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Monasti miettinyt näinkin 'oleellista' asiaa, kuin makroravintoarvojen mittaus. Tähän ei oikeen kukaan ole järkevää selitystä kertonut?

Miten mitataan jostain ravinnosta paketin kylkeen tulevat makroravintoaineiden määrät.. Mistä ne hiilarit, kuidut, sokerit, protskut, rasvat, kivennäisaineet, vitamiinit yms revitään?

"Määritykset tehdään elintarvikkeen syötävästä osasta. Ennen määrityksiä näytteet käsitellään (pestään, kuoritaan, perataan jne.) samalla tavalla kuin kuluttaja tekisi ennen ruoaksi valmistamista.
Edustava näyte homogenoidaan. Siitä määritetään kosteus (ja kuiva-aine) gravimetrisesti kuivaamalla näytettä siten, että vesi haihtuu pois. Tuhka määritetään punnitsemalla kun orgaaninen aines on ensin poltettu pois. Raakaproteiini määritetään Kjeldahl-menetelmällä siten, että ensin määritetään typen määrä ja se lasketaan raakaproteiiniksi. Raakarasva määritetään Soxhlet-uutolla ja punnitsemalla uuttunut rasva.
Hiilihydraattipitoisuus ja energiapitoisuus lasketaan näiden määritysten perusteella."

Ylläoleva lainattu Opetushallituksen sivuilta.
 
Olisko jollain lyödä tiukkaa faktaa tiskiin maitotuotteiden ja lihan (esim punainen liha ja kana) aminohappoprofiilien eroista? Molemmathan sisältävät eläinkunnan tuotteina kaikki EAAt, mutta jotenkin voisi mutuilla, että liha olisi optimaalisempaa lihaksen kasvatuksessa. Otetaan esimerkiksi kaksi treenaavaa kaverusta, molemmat syö saman grammamäärän protskua, toinen ottaa ne lihatuotteista ja toinen maitotuotteista. Mahtaakohan olla lopputuloksen kannalta merkitystä, kummasta prodet on ottanu?
 
Ei sillä suurempaa merkitystä ole. Jos viikkotasolla saadaan riittävästi kaikkia aminohappoja on lopulta melkein sama mistä ne ovat sinääns peräisin. Mitään selkeää lihaskasvullista eroa ei tuossa määrin ole.
 
Olisko jollain lyödä tiukkaa faktaa tiskiin maitotuotteiden ja lihan (esim punainen liha ja kana) aminohappoprofiilien eroista? Molemmathan sisältävät eläinkunnan tuotteina kaikki EAAt, mutta jotenkin voisi mutuilla, että liha olisi optimaalisempaa lihaksen kasvatuksessa. Otetaan esimerkiksi kaksi treenaavaa kaverusta, molemmat syö saman grammamäärän protskua, toinen ottaa ne lihatuotteista ja toinen maitotuotteista. Mahtaakohan olla lopputuloksen kannalta merkitystä, kummasta prodet on ottanu?

kuten itse totseti, niin kaikki välttämättömät aminot tosiaan löytyy. Lihaksen kasvatuksen näkökulmasta voidaan sanoa että maidon BV on eri lähteiden mukaan 90-96, kun lihan taas74-80.
BV siis kertoo että kuinka hyvin keho voi käyttää hyväkseen eri lähteistä saatavia proteiineja.

Ei tuolla tosiaan välttämättä hirveätä eroa ole normioloissa, mutta toisaalta taas esimerkiksi dietillä voi noiden biologisten arvojen puolesta hieman katsoa minkä lähteiden proteiinit on nettoarvoltaan parhaimpia.
 
kuten itse totseti, niin kaikki välttämättömät aminot tosiaan löytyy. Lihaksen kasvatuksen näkökulmasta voidaan sanoa että maidon BV on eri lähteiden mukaan 90-96, kun lihan taas74-80.
BV siis kertoo että kuinka hyvin keho voi käyttää hyväkseen eri lähteistä saatavia proteiineja.

Ei tuolla tosiaan välttämättä hirveätä eroa ole normioloissa, mutta toisaalta taas esimerkiksi dietillä voi noiden biologisten arvojen puolesta hieman katsoa minkä lähteiden proteiinit on nettoarvoltaan parhaimpia.

Jees, kiitti vastauksesta. Multa menny kokonaan toi proteiinien biologinen arvo kokonaan ohitte. Nyt tuli sit googleteltua ja juuri noinhan tuo asia äkkiseltään näyttää olevan. Prode ku prode! :D
 
Sekoittaako kukaan muu prodet veteen tai maitoon ja laittaa mikroon? Eri valmistajien jauheet jne. sekä mikrotettu aika vaikuttaa tietysti lopputulokseen. Kaikkea vanukasmaisesta leipäjuustomaiseen konsistenssiin asti on tullut mikrosta vedettyä.
 
Sekoittaako kukaan muu prodet veteen tai maitoon ja laittaa mikroon? Eri valmistajien jauheet jne. sekä mikrotettu aika vaikuttaa tietysti lopputulokseen. Kaikkea vanukasmaisesta leipäjuustomaiseen konsistenssiin asti on tullut mikrosta vedettyä.

Ei. On niin kova kiire katkaista katabolia treenin jälkeen, että sekoitan jo himassa vedet ja jauhot, mitkä sitten litkin, kun lähden salilta.
 
Harvemmin sitä itsekkin mikron kautta, mutta mietin onko tuolla kuumentamisella vaikutusta merkittävästi proteiinin laadun säilymiseen tai imeytymisnopeuteen.
 
Harvemmin sitä itsekkin mikron kautta, mutta mietin onko tuolla kuumentamisella vaikutusta merkittävästi proteiinin laadun säilymiseen tai imeytymisnopeuteen.

Noiden imeytymisnopeuksien miettiminen on jo sellaista touhua, että kannattaa nyt miettiä, mihin tähtäät. Jos tähtäät johonkin mr. Olympiaan, niin tuskin silloinkaan sillä on mitään merkitystä ja lisäravinteet ovat sitä luokkaa, ettei paljon tarvitse koostumuksen tai maun takia lämmittää jauhoa. Kyllähän jengi noita jauhoja käyttelee ruoanlaitossa, joten olettaa sopii, että mikrolämmityksen kestää. Muista kuitenkin, että aspartaami hajoaa entistä pahemmaksi myrkyksi, kun sitä lämmittää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom