Rankkoja kuntopiirejä?

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
30.4.2004
Viestejä
829
Ajattelin tässä ruveta vetämään kovia kuntopiirejä pari kertaa viikkoon.
Haluaisinkin tänne muiden ehdotuksi vaativista kuntopiireistä (25 punnerusta, selkää ja vatsaa x 3 älköön vaivautuko :D).
 
Tarkoittaako kuntopiiri sitä kun 40v äijä tulee salille, tekee yhden sarjan taljaa, penkkiä, vatsoja, reidenlähentäjää ja lopuksi vielä polkee minuutin kuntopyörää?? Tältä se vaikuttaa kun katsoo joidenkin treenejä. :itku:
 
No otat 3+ liikettä, teet yhtä niinkauan kuin kykenet ja heti perään toista liikettä ja sitten kolmatta ja vasta kierroksen jälkeen lepoa sen verran ettei enää okseta ja taas menoksi... vaihtele vaikka jokapäivä liikkeitä
 
Jos tuntuu tavallinen kuntopiiri helpolta, niin kokeileppa seuraavia liikkeitä:

pistoolikyykky
yhdenkäden etunojapunnerrus
leuat/yhdenkäden leuka
voimapyörä

Kovuutta voit lisätä lyhentämällä sarjojen välisiä taukoja, ja joko lisäämällä sarjojen määrää, tai pituutta.
 
ns. yleisliike on tosi kova liike. Voi sillä olla myös muitakin nimiä...
Eli pystyasennosta mennään kyykkyyn, siitä punnerrusasentoon, punnerrus, takaisin kyykkyyn, kyykkyhyppy ja toistetaan, toistetaan...
Duunaa sitä vaikka minuutti, varmasti menee hengästyy/hapottaa.
Pieni huili ja eiku uus rundi, on kova rooli olla kulmien kovin kundi.:)
Ja lisäät vielä muita liikkeitä siihen piiriis, mut tää on se ykkönen oksetusliike.
 
Melkeen mikä vaan kuntopiiri on kova, kun tehdää lyhyillä palautuksilla ja kovalla temmolla.

Mutta kannattaa varmasti tehdä esim 10 liikkeen kuntopiiriä 3-5 kierrosta, että tulee monipuolisesti tehtyä, eikä mitään 3 liikkeen juttuja. Jos siis haluu oikeesti rakentaa hyvää lihaskuntoa koko kehoon.

esim.

punnerrus
jalkojen nosto leuanveto tangossa roikkuen
leuat
penkillenousu tai 1 jalan kyykky
naruhyppelyt
alaselät
punttijumppa
sillat

(Tossa 8 liikkeen kuntopiiri, josta saa varmasti raskaan kenelle tahansa. 4 kierrosta vaikka 1,5 minuutin kierros-palautuksella)
 
noi kuntopiirit ja niiden kovuus on just noin ku pertti 123 sanoi... ihan mikä tahansa mummojumppakuntopiirikin saa kovankin jätkän laatottamaan koko mannerheimintien, jos sitä pikkusen modataan.

kysymys herääkin, mihin tällasia hapollisia kuntopiirejä tarvitaan? jos voimakestävyys on haussa jotain lajia varten, tulis ottaa ne vaatimukset huomioon. lisäksi suosittelisin kyllä myös aerobisia kuntopiirejä tekemään sitä pohjaa, ettei oo kolmen happoreenin jälkeen sairaalassa.

lisäksi, jos se kunto ei riitä, ei ole järkeä tehdä tauotta 8 liikettä siten, että ekat kolme menee nippanappa ja sen jälkeen käytetään valkosena huojuen niitä kilon käsipainoja... edelleen se tärkein kysymys on: miksi noita haluat tehdä?

toki, jos vaan haluat toivoa kuolemaa joka kuntopiiritreenin jälkeen, sellasen suunnittelu ei tuota kyllä ongelmia...

lempeä ehdotus:
1. rinnalleveto + raaka työntö
2. jalkakyykky
3. musti (punnerrusasento. käsi ylös vartalon jatkeeksi, vastakkainen jalka ylös. vie rauhallisesti (!) käsi sivukautta reiteen ja samalla jalka suoraan sivulle. palaa samaa reittiä ja toista toiselle puolelle)
4. punnerrus jalat 40cm korokkeella rinta maahan(!)
5. leuanveto
6. askelkyykkykävely kiertäen levyä takimmaisen jalan puolelle ja nostaen edessä pään yläpuolelle.
7. jalkojen nosto riipunnassa
8. mursu (punnerrusasento. kädet suorina vedä muuta kroppaa perässä. vartalo pysyy suorana, eikä keskivartalo saa pettää. mahd. pitkät käsiaskeleet)
9. etukyykky
10. korkea veto

joka lajissa työaika 60" ja lepo siirtymänä seuraavaan liikkeeseen... veikkaan, että ekaa kierrosta ei tuu edes tehtyä. mutta tilauksesta siis tuo.

no niin. mitään järkeähän tossa ei ole. kuntopiireissä palautusten määrittely määrää sen harjoitusvaikutuksen. em. tapa sopis vain totaalisen kovakuntoiselle tyypille, jolla on ko. treenistä kokemusta.
 
jto:lta varsin miehekkään näköinen kuntopiiri:)

Itse olen suosinut kuntopiireissä tyyliä jossa liikkeet valitaan järjestyksessään alavartalo-keskivartalo-ylävartalo ja uusiksi. esim:
-saksaus hypyt
-linkkuveitsi
-hindupunnerrus
-luistelu kyykky
-kyynärvaaka
-omapaino kulmasoutu jne.

Työaika kunnosta riippuen 30-90sek ja palautukset liikkeiden välillä 0-30sek. (tämä siis esimerkki ilman lisävastuksia suoritettavaksi kuntopiiriksi.)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
noi kuntopiirit ja niiden kovuus on just noin ku pertti 123 sanoi... ihan mikä tahansa mummojumppakuntopiirikin saa kovankin jätkän laatottamaan koko mannerheimintien, jos sitä pikkusen modataan.

kysymys herääkin, mihin tällasia hapollisia kuntopiirejä tarvitaan? jos voimakestävyys on haussa jotain lajia varten, tulis ottaa ne vaatimukset huomioon. lisäksi suosittelisin kyllä myös aerobisia kuntopiirejä tekemään sitä pohjaa, ettei oo kolmen happoreenin jälkeen sairaalassa.

lisäksi, jos se kunto ei riitä, ei ole järkeä tehdä tauotta 8 liikettä siten, että ekat kolme menee nippanappa ja sen jälkeen käytetään valkosena huojuen niitä kilon käsipainoja... edelleen se tärkein kysymys on: miksi noita haluat tehdä?

.

Aerobinen kunto on sitä luokkaa että 2h jaksan juosta kevyesti ja muutenkin lihaskunto parempi kuin hyvä. Nyrkkeilyyn näitä tarvitsisin ihan vaan sen takia että happokestävyys ja lihaskunto paranisi.
 
Osa yksi on jo läpi, se oli suht easy, mutta kakkososaa en lähde edes yrittämään. punnerrus 20x20, vatsalihas 20x25, sotilasleuanveto 5x12, dippaus 20x15 Ei ole enää mistään kotoisin.
 
hekottaja: -Nuo aiemmin kirjoittamani esimerkki liikkeet sopivat poksaukseen vallan hyvin, poksausta/thai poksausta auvustamaan on suunniteltukin. Jos on mahdollisuus kuntopallon (3-5kg) käyttöön, erillaiset kierrot ja heitot sillä ovat hyvä lisä mukaan. Hyvät työ ja tauko ajat selviää parhaiten kokeilemalla.

Ja hyvä muista kuntopiireissä, että monesti se miten liikkeet suorittaa, vaikuttaa enemmän kuin se mitä liikkeitä suorittaa.
 
Kun treenasin thainyrkkeilyä tein salilla omalla ajalla silloin tällöin kahdenlaisia kuntopiirejä.Vaihtelin kumpaa tein.Jälkimmäinen lihaskuntotyyppinen.
1.kuntopiiri
juoksumattoa 10 min
kuntopyörää 10 min
nyrkkeilysäkkiä 5 min
naruhyppyjä 5 min
-kierroksia 3-4

2.kuntopiiri
leuanveto omalla painolla toistot 12-20
dippi omalla painolla toistot 15-25
kyykky toistot 20-30
vatsa+kyljet
-kierroksia 3-4
 
"Jokkerin venttiä" tuli hiihtoaikoina tehtyä. Googlella luultavasti löytyy..
 
juoksukunto ei juuri nyrkkeilyn käsi- ja kroppatyötä paranna. siistä kannattas tehdä pohjalle kevyempää kuntoopiiriä ja perusvoimaa ensin. sen jälkeen sitten kohti hapollisempia seikkailuja. nyrkkeilyssä voima- ja nopeuskestävyys on aika olennaista. tarkottaen sitä, että matsin lopussakin ne iskut lähtee yhtä räväkästi kuin alussa. tähän toki auttaa ne anaerobiset kuntopiiritkin, mutta näkisin lajiharjottelun kuitenkin pääosassa.

jos hakee kuntopiiriltä vain raskautta sen pahan fiiliksen takia, ei niitä oo vaikea keksi, kuten sanoin. jos kuitenkin haluat apua nyrkkeilyyn, suosittelen keskittymään lajia tukevampiin kuntopiireihin, kuin joihinkin ulkoa riipaistuihin malleihin.

esimerkki aerobisesta (liike ei vie juurikaan hapoille):
1. naruhyppely 5 min
2. säkki 5 min
3. punnerrus 30-50
4. vatsa kiertäen 30-50
5. ylätalja 30-50
6. säkki 5 min
7. vatsa kiertäen 30-50
8. punnerrus 30-50
9. ylätalja 30-50
10. naruhyppely 5 min

siirrytään liikkeestä tauotta toiseen ja pyritään pitämään syke anaerobisen kynnyksen alapuolella eli kierroksen aikana ei kovin paljoa hapoille mennä. satunnaisia hapoillakäyntejä voi tulla. pitäisin peruskauden tärkeenä juttuna myös niitä varjonyrkkeilylenkkejä, eli juoksu ei mun mielestä ole sä pääasia, vaan sen paikalliskestävyyden parantaminen yläkropassa. tärkeetä on siis ne jatkuvat vartalonkierrot ja lyöntisimulaatiot juostessa.

mikä on nykyinen voimatasosi perusliikkeissä? cooperin tulos? maksimisyke? anaerobinen kynnys nyrkkeillessä?
 
Oma paino 70.

Kyykky: 80-90
penkki 60-70
mave: - vuosi sitten oli joku 70 kg. En ole tehnyt.
coopperi: 3060
anaerobinen kynnys nyrkkeillessä
??

Jto, tuo esimerkkisi on meilläpäin tunnettu välineharjoitteluna, sitä tehdää useinkin. Probleema on juuri ne viimeisten erien iskut ja liikkuminen kun ei perkele jaksa millään.
 
anaerobisen kynnyksen (sykelukema) tunnistaa melko helpolla siitä, että sillon kädet muuttuu spagetiksi. testaa vaikka hyvän lämpän jälkeen pikkuhiljaa kovenevalla sparrilla. sykelukema ylös ja sitten noilla aerobisilla ja kynnystason lajitreeneillä sitä pitäs pystyä nostamaan. maksimisykettä ei voi kohottaa, mutta AnA kynnystä kyllä.

sun voimatasot on mun mielestä merkittävän heikot tai sitten oot melkosen nuori. suosittelisin kiivaasti panostamaan perusvoiman nostamiseen. noilla voimatasoilla ei ole kovin suuri ihme, ettei sitä kestävyysreserviäkään vielä paljoa ole. sen vuoksi en suosittele kovia hapollisia kuntopiirejä. saattaa kehittyä hetken aikaa, mutta sitten ollaan jumissa.

ratkaisu viimeisten erien kovaan kuntoon ei tule heti. siihen pääsemiseksi pitää rakentaa tukeva pohja. kaikenlaisia hyviä treenejä tollaseen lajinomaseen voima- ja nopeuskestävyyteen kyllä löytyy.
 
Tuota jto:n kommenttia vähän kritisoisin.. Ei perusvoimataso tietääkseni vaikuta aerobiseen saati anaerobiseen kestävyyteen.

Tuota anaerobista kestävyyttähän voi nyt parantaa millä tahansa intervalli-tyyppisellä harjoituksella, oli tehtävä suorite sitten kuntopiiri, uinti, sauvajuoksu, sparraus, fillarointi tai ihan mikä vaan. Kunhan ajaa itsensä toistuvasti korkealle sykkeelle.

Ei intervalliharjoituksen tarvitse olla mitään rakettitiedettä. Menee lähimmälle pitkälle mäelle tai yleisurheilukentälle ja vetelee 10x1min vetoja jollain 4min palautuksella lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen, ja homma on siinä. Tuota kerta viikkoon vähän suoritus- ja palautusaikoja vaihdellen. Kroppa tottuu toimimaan korkealla sykkeellä ja viimeinen erä käy kuin leikkiä vaan.

Sinänsä oma asiansa on sitten tuo lajinomainen kestävyys tai pikemminkin rentous, joka varsinkin kamppailulajeissa on melko vaikea harjoiteltava muulla kuin itse sparrilla. Tällä viittaan ottelujännitykseen yms. joka usein saa kovakuntoisetkin kaverit piiputtamaan yllättävän nopeasti heidän stressatessa ja jännittäessä itsensä hapoille :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom