Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Missä mahtaa viipyä Immolan neloskurssilaisten blogin avaus Rajan sivulla. Vai eikö sitä enää kukaan kirjoitakaan???
Veikkaan, ettei blogia enää kirjoiteta. Sen alkuperäinen tarkoitus lienee ollut saada porukkaa kiinnostumaan hakemisesta. Nyt kun siellä löytyy jo kolmen kurssin löpinät ja dokkarikin tulossa ensi keväänä niin se blogi on varmaan jo hommansa tehnyt. Oli kolmoskurssillakin jo melko laiskaa tuo kirjoittelu.
eiku meil tapahtuu nii top secret kamaa ettei sitä voi noin vaa jaella internettiin
Millaset valintaperusteet mahtaa olla, että edes pääsee pääsykokeisiin? Vai karsitaanko porukkaa vaan cooperin tuloksen mukaan? Jos karsivat sen mukaan nii onko sit joku absoluuttinen minimiraja olemassa? Mielenkiintoa olisi Immolaa kohtaan, toivon vaa, että pääsisi pääsykokeisiin näyttämään kyntensä. Pitääkö hakupaperien mukana laittaa valvotun cooperin tulos? Ainakin niin olen lukenut jostakin, mutta en ole löytänyt uudestaan informaatiota kyseisestä asiasta.
Onko tuo raja vielä olemessa, kun se kuukausi taaksepäin katosi rajan sivuilta juoksutestikohdan yhteydestä ? Nyt kun nopeasti laskee päässä niin 14.30 min saisi sen 10 pistettä, jos tuota takarajaa ei ole ?Jos aika menee 14:30 yli niin pisteet romahtavat, mikä takuulla estää sisäänpääsyn.
Onko tuo raja vielä olemessa, kun se kuukausi taaksepäin katosi rajan sivuilta juoksutestikohdan yhteydestä ? Nyt kun nopeasti laskee päässä niin 14.30 min saisi sen 10 pistettä, jos tuota takarajaa ei ole ?
Afgaani-ilmiö testasi itärajan pitävyyden
Turun Sanomat 21.11 2010 15:16:09
Suomella on EU-maiden pisin raja Venäjän kanssa. Suomen ja Venäjän viranomaiset ottavat jatkuvasti kiinni laittomasti rajan yli pyrkiviä. Kuvassa varusmiehet suorittavat erikoisrajajääkärin testiä.
Onhan tämä aika väsyttävää, mutta kyllä sitä jaksaa, kun ajattelee, että pääsee lomille ruskea baretti päässä. Niitä on todella vähän Suomessa, pohti hiljainen varusmies.
RaisiolaisellaTomi Lastusella on takana pari päivää erikoisrajajääkärin testiä. Univelan vuoksi taistelija ei muista, millaisia tehtäviä rasteilla oli ollut. Jaloissa painaa kymmenien kilometrien marssiminen – saappaat jalassa, 40 kiloa selässä ja ase paukkupatruunoilla ladattuna.
– Ei ole kerrottu, milloin testi päättyy. Pikkusen on väsy, mutta rinkka selkään ja menoksi. Fyysinen rasitus oli tiedossa, ja sitä pikkusen kaipaakin, vakuutti ruskolainen Tommi Mattila samalla käskyantorastilla keskiviikkoaamuna.
Miehet suorittavat asevelvollisuuttaan Raja- ja merivartiokoulun erikoisrajajääkärikomppaniassa Imatralla. He ovat joukko-osaston ainoat varsinaissuomalaiset. Testi alkoi maanantaina ammunnoilla ja käynnistyi toden teolla tiistaina. Asevelvolliset olivat siirtyneet harjoitusalueelle jalan, eikä muuta kulkumuotoa ollut tiedossa ennen joukkojen palaamista Immolan varuskuntaan Imatralle perjantai-iltapäivään mennessä.
– Rasteilla mitataan, mitä koulutuksen aikana on opittu. Mutta ei riitä, että osaa asiat. Taistelijat viedään henkisen ja fyysisen suorituskyvyn rajoille, jotta nähdään, mistä heidät on tehty, painottaa kouluttaja Antti Raassina .
Varusmiehet etenevät aselajien mukaisissa ryhmissä, mutta testi on yksilökoe, jonka jälkeen testin läpäisseet saavat kantaa erikoisrajajääkärin ruskeaa barettia. Epäonnistuminen saattaa merkitä palveluksen keskeytymistä.
Miehet kantavat tälläkin kertaa kaiken tarvitsemansa mukanaan ja yöpyvät sadeviittojensa alla.
– Muona on valmisruokapusseissa, joihin lisätään kuumaa vettä. Vuorokautta kohti varattu on 4 500 kilokaloria. Vain jos syö pari annosta kerralla, tulee kylläiseksi, myönsi espoolainen Topi Kiviluoma .