Presidentinvaalit 2006

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja mxm
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Nyt vittu riittää noi romaanit! Ei noita lue saatana kukaan. Ingnoreen menee koko äijä.
 
Lej, mä ymmärrän todella hyvin...ja oon pahoillani.

Koitan sanoa todella lyhyesti. Tervetuloa kuljetusala perustelemaan Halosen valinta sille varattuun ketjuun. Sä et ole sen valintaa järkevästi vielä perustellut. Tässä ketjussa on jo pitkän aikaa ollut turha keskustella aiheesta.

Tajua nyt. Me ei aleta vertaileen viimesen sadan vuoden poliittista historiaa. Siinä ei ole mitään järkeä, kun pitäis katsoa tulevaisuuteen. Jos et tätä tajua niin en voi auttaa. Huuda kuinka monta postia haluat. Menikö noi Tuomas H:n linkit ihan ohi? Jos ne ei riitä niin valitan.

Käsitellään nyt yks asia kerrallaan, jos sä todella haluat riidellä. Eli selitä mulle mitä sä tarkotat noilla joustoilla. Väität, että työntekijät on joustanut mm. palkoissa ja työajoissa. Ja työnantaja ei ole joustanut.

Kyllä vai ei, onko sun väite, että työntekijä on joustanut TUPO-neuvotteluissa, mutta työnantaja ei? Oliko niitä työntekijän vapaaehtosia joustoja jossain muualla? Keskustellaan asiallisesti. Äläkä nyt vetoa, että tähän kysymykseen vastaaminen edellyttää jotain listojen postaamista. Jos tää on selvä asia niin väännä tälle riistäjälle nyt rautalangasta.

Mä palaan noihin muihin kysymyksiin myöhemmin, ettei tää mene ihan järjettömäks huutamiseks. Näistä ehditään kyllä rauhallisesti jutteleen. Eduskuntavaalitkin on vasta ens vuonna.
 
Ensiksikin täytyypi myöntää, että kuljetusalalla on taipumusta vääristellä jokseenkin noita sanomisia eikä tuo vastaustapa ollut kovinkaan mairitteleva.
Kovasti sinä Kokoomusta haukut ja SAK:ta ylistät. Itse asiassa täällä ollaan toki myönnetty, että onhan sillä SAK:lla saavutuksiakin. Esimerkiksi juurikin tuohon pankkikriisiin viitaten, olikos demareitten politiikka silloin hyvää, kannatatitko säänneltyjä rahoitusmarkkinoita, oliko Kokoomuksella silloinkin tyhmiä ideoita. Olisiko ollut parempi toimia SDP:n viitoittamalla politiikalla?
Mutta tämä nyt ei liity aiheeseen kovinkaan paljoa. Oletko valmis myöntämään edes, että Kokoomus on tehnyt esim. sillä saralla meitä kaikkia hyödyttäviä päätöksiä? Tietysti tuohon sinun päähänpinttymääsi on mahdotonta vaikuttaa.. Väitätkö vakavalla naamalla, että Niinistö ajaa vain Westendissä asuvan Marimekon johtajan etua, ei kenenkään muiden? Ja uskotko tosiaan, että Halosella ei tosiaan ole mitään oman edun tavoittelemista mielessään noilla maailmanparannuspuheillaan?
Ja on hienoa huomata, että olet voittanut nämä keskustelut 6-0 :D Tuolla kokoomuksen sivuilta voit lukea kokoomuksen tavoitteista ja välikysymyksistä jne. Vaikkapa nuo Maija Perhon kysymyksiin voiosit vastata, mikä niissä mättää?
Pidä toki itseäsi voittajana, mutta mietipä noita addictinkin ja Crusaderin sanoja sieltä välistä, niissä on oikeasti pointteja. Ja tosissasiko uskot, että hallitus on tehnyt eläkepommin uhan turhaksi? :D Ja aktiivisesti seuraat politiikkaa.. ?? Mitäs se SDP ja SAK tekee sen 100 000 työttömän muuttamiseksi työelämään? Onko onnistuttu? Mitä ratkaisuja Sinä hakisit? Kenties irtisanomissuojan parantamista ja verojen nostamista.. Miten sinä näet, että yrittäjyys saadaan nousuun? Konkreettisia mielipiteitä sinulta, Tarjalta ja SAK:lta? Lisätään kahvitaukoja? Oletko muuten miettinyt, että noissa jutuissasi saattanet sekoittaa yrittäjät sijoittajiin?
 
Tässä odotellessa. Tää ei varmaan vaadi enää lisäselvityksiä?

training_addict sanoi:
Jos sä lukisit sitä kansantaloustiedettä niin ymmärtäisit sellasen perusjutun kun kysyntä tarjonta. Mihin sä perustat noi vapaaehtoset myönnytykset? Kyllä varmasti on myönnytyksiä esim. yrityksissä annettu hyville työntekijöille. Totta kai sille hyvälle työntekijälle myötäillään, kun siihen on aihetta. Mutta edelleenkään se ei mene näköjään peruskommunistille jakeluun, että turha niitä millään yleisellä tasolla on kaikille antaa. Ei motivaatiota työntekijällä -> huono työpanos -> ei tuottavuutta -> ei yrityksiä -> ei työtä -> köyhyyttää ja pahoinvointia.


kuljetusala sanoi:
Justiinsa, montas vuotta herra olikaan ollut työelämässä mukana. Vai että on yrityksissä annettu myönnytyksiä ihan noin vaan hyvän mielen takia hyville työntekijöille ja että niitä ei pidä antaa yleisesti. Tuota noin mitäs jos vaikka työntekijä sairastuu? ja ei sen tähden kykene toimimaan kuin 95%työteholla vaikka kaikkensa yrittäisikin? Mitäs jos hän tulee raskaaksi? Mitäs jos hän lähentelee eläkeikää ja ei sen tähden pysy nuorempien vauhdissa? Ovatko nämä sinusta siis hyviä syitä rankaista häntä hänen "huonoudestaan"??????


training_addict sanoi:
Ei ole. Onko sun mielestä? Millon se menee siihen jakeluun, että on turha laittaa sanoja mun suuhun? Naurettavan naiiveja esimerkkejä, jotka jokainen tajuaa. Mieti noita sun juttujas. Ja tuskin on sunkaan kokemus työelämästä niin laajaa, että osaat sanoa mua paremmin minkälaisia kannustusjärjestelmiä yrityksissä käytetään. Jos sä oot joku rekkapena, tosta nimimerkistä päätellen niin ei varmaan sen alan perusteella kannatta paljon esiintyä koko työkentän asiantuntijana.

kuljetusala sanoi:
Lue mitä kirjoitit tuohon ekaan viestiin. Eli ekaksi taas kannatit ja sitten et kannattanutkaan, HUHUU tuuliviiri HUHUU Koita nyt taas päättää.
Voin mä veää tätä pelleily sun kanssa vaikka maiilman tappiin mutta hei tämä ei ole enää edes hauskaa. Ekaksi sanot toista ja sitten toista kun huomaat ettei juttusi ollutkaan ihan loppuun asti mietitty.

Pelleilyä tää tosiaan on. Homma lähti siitä, että sä väität työntekijän juurikin vapaaehtosesti joustaneen mm. työajassa ja palkoissa. Ja työnantaja ei sun mielestä ole joustanut missään. Eikä koskaan. Ja vaadit multa selvitystä tähän.

Tossa nyt ei ole mitään tuuliviiriä. Tajuatko kun mä sanon, että on järjetöntä yhtäkkiä ilmottaa koko toimialanlaajuisesti, että lyhennetään työviikkoa vaikka 2h. Ihan vaan huviks. Tai nostetaan kaikkien palkkaa. Ihan vaan huviks. Sä vastaat yksittäisellä esimerkillä. Kun työntekijällä on hyvä syy, yllätys yllätys sairastapaus, vanhuus tai raskaus, että mä en osaa päättää mitä koitan sanoa. Toi on naiivia, mutta jatka samalla linjalla jos asialinja ei kelpaa. Mitenkäs niitä etuisuuksia sitten työnantajalta on saatu? Kaikki lakon uhalla vai? :david:

edit: oliko toi nyt jotenkin epäselvästi sanottu mun osalta vai onko kuljetusala ainoa joka hommaa ei tajua? tajuaako joku muu mitä se tarkottaa noilla työntekijöiden vapaaehtosilla joustoilla / työnantaja ei ole muka joustanut missään. täähän on tällästä vitun saivartelua pelleilyä koko "väittely"

vielä, että jos työntekijöiden joustot on siellä TUPO-pöydässä tapahtunut ja sillä perusteella, että palkankorotukset on olleet alle inflaation. Niin mitäs niitten inflaatio korkeempien palkankorotusten kanssa? Kukas siinä joustaa, kun työnantaja se ei kuljetusalan mukaan ole? Minkä takia ne työntekijät menee sinne TUPO pöytään vain joustamaan kun vastapuoli ei jousta yhtään? Mua alkaa vituttaan tää homma big time...
 
Monella on SDP:stä "punainen käsitys" johtuen siitä, että SDP otti kauan kauan sitten kommunistien paikan vasemmalla, kun SKP "tapettiin". Sittemmin kommunistit päästettiin taas leikkiin mukaan, mutta tietty väritys oli SDP:lle jäänyt ihmisten mieliin ikuisiksi ajoiksi. Tämä siis vain selvityksenä tuolle miksi moni vasemmistolainen pitää SDP:tä yhä "hengenheimolaisenaan" ja on valmis tukemaan heidän ehdokastaan.

Ja sosiologian suomalaista yhteiskuntarakennetta käsittelevässä kirjallisuudessa ollaan monelta osin sitä mieltä että hyvinvointivaltion rakennusvaihe on pakon sanelemana ohi, nykyisin on siirryttävä sen tehostamiseen ja ylläpitoon jottei se pääse globalisaation paineessa murentumaan. Tämä on se mitä asiaa Niinistö asiallisesti ajaa, ainakin oman tulkintani mukaan. SDP ja vasemmisto taas tuntuvat yhä kuvittelevan että "fordismin" (teollistumisen talouskasvun) ajan jatkuva sosiaalipalvelujen ainainen lisäys verovaroin olisi yhä mahdollista. Fakta on että nykyisessä EU:n ja globaalin talouden maailmassa verotuloja ei voida enää kasvattaa, eikä sosiaalipalveluja enää jakaa universaalisti kaikille jonottajille. On pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pohtia kuinka kaikki osapuolet voivat parantaa yhteiskuntamme kokonaistehokkuutta, ilman että inhimillinen kärsimys kuten köyhyys tai työttömyys lisääntyy.
 
Tekisi mieli äänestää Vanhasta ihan vain maalais- ja keskustavihan vuoksi mielipideäänenä. Kuitenkin Niinistö tai Vanhanen se oma ehdokas on. Eli kuka on päässyt köyrimään Tanjaa, se on mun valinta. :david: :hyper:

Tiedotusvälineet ovat varsin tiukasti demareiden hallinnassa. Siksi mm Halosen kannatuksen lasku kuitataan: "Halonen yhä ykkönen". Vaikka laskua olisi ollut 5% mikä on aika iso pudotus. Ihmiset haluavat olla voittajien puolella. Muistatteko tapauksen Elisabeth Rehn? Sai todella paljon ääniä koska oli nainen. Kokoomuksen seuraava ehdokas ei saanut kannatusta edes omissa joukoissa, Tarja oli parempi nainen. Meillä miehillä ei ole valitettavasti sananvaltaa tässä asiassa. Naisvaltaisella foorumilla muuten Tarja sai 90% kannatuksen. :D
 
kuljetusala sanoi:
Mahtaa sulla olla epävarma olo itsesi kanssa kun sun on pitänyt taas uusia ketjuja aloittaa aiheesta. Vai ajatteletko että kun postaat tuota sontaasi mahdollisimman moneen paikkaan niin kaikkiin ei kukaan valistuneempi ehdi kuitenkaan kommentoimaan joten saattaa olla että saat jonkun "käännytettyä".
Vai ihanko oikeasti uskot että se ihmiset alkavat ottamaan noita teidän haistattelu kommentteja/perseenkuvia mielummin vastaan jossain toisessa ketjussa??? Huhuu maa kutsuu!!!

Katos, osaat näköjään sinäkin tuon alatyylin. :jahas: Ja btw, sulla on väärä planeetta, sä oot huudellu jo pitkään jostain ihan muualta.

Koita päättää mitä mieltä olet ennenkuin kirjoitat,ennen kuin painat lähetä nappia niin tarkista se kirjoituksesi vielä kerran ettei sinne vaan jää mitään mihin minä nyyh niin kovin epäreilusti voin tarttua (sääliäkkö mun suo pitäisi koska et osaa ilmaista itseäsi selkeästi)

Sulle on aika monta kertaa sanottu, että sä vääristelet sanomisia. Millonhan sä tajuat sen?

Väännetääs rautalangasta:
Jos joku sulle kirjottaa, että työntekijän ETUJA on utopistista parantaa, et voi automaattisesti olettaa, että hän tarkoitti palkkoja:
Nyt, kun on käytännössä täysin utopistista ajatella työntekijöiden etujen parantamista...

kuljetusala sanoi:
Olemme vanhoista eu maista huonoiten palkattu kansa ja vieläkin pidät palkkojen nostamista utopistisena?



Ei miksikään jonka vuoksi palkkaverotusta tuleekin pikaisesti alentaa. Kokomushan ei halua alentaa palkansaajien veroja vaan ennenkaikkea omistajien.

Olleessaan valtiovarainministeri Niinistö kommentoi silloista pääomatuloveroprosenttia (joka oli jonkun vasurin mielestä tietysti liian alhainen) sanomalla, että prosentti on optimaalinen siinä suhteessa, että se on siinä joustokohdassa jossa se tuottaa eniten rahaa valtion kassaan. Onko tässä ajattelutavassa jotain väärää?

Toki pienempi pääomavero% tuottaa (ilkeille) osakkeenomistajille enemmän rahaa jonka he voivat kulutuksen kautta laittaa kiertoon, ostaa vaikka kalliin auton, josta ainakin menee paljon rahaa valtion kassaan, mutta sehän se vasemmistomielistä vituttaakin. Mitä sun mielestä tapahtuisi jos nostettaisiin ko. vero esim. jonnekin 40-50% hujakoille?


Suomen eläkejärjestelmää on parannettu/tehty tarvittavat muutokset joten eläkepommin pelkääminen kansallisella tasolla ei ole enää tarpeellista.
Oletko tosissas? Siis no hyvä homma. Kyllä mä tiesin, että ongelmaa on saatettu suurennella julkisuudessa, mutta hyvä kun sä tiedät sanoa varmaksi, että vaara ohi. :lol2:

Jälleen ei ole, lueppas vähän palkkatilastoja, jossain verkon uumenissa on sivu jossa tätä vertaillaan ja suomalainen palkansaaja kuuluu euroopan köyhimpiin kautta linjan (tulot verrattuna elinkustannuksiin)

Toimeentulo ei ole parempi vaan rutkasti huonompi, avaa silmät, käy muualla joskus ja ota asioista selvää.

Laitatko niitä tulot-verrattuna elinkustannuksiin tilastoja, mä en löydä?

kuljetusala sanoi:
...vien tätä keskustelua 6-0.
:lol2: Surullista tässä on, että taidat olla tosissas? :lol2:

Jissen sanoi:
Ja sosiologian suomalaista yhteiskuntarakennetta käsittelevässä kirjallisuudessa ollaan monelta osin sitä mieltä että hyvinvointivaltion rakennusvaihe on pakon sanelemana ohi, nykyisin on siirryttävä sen tehostamiseen ja ylläpitoon jottei se pääse globalisaation paineessa murentumaan. Tämä on se mitä asiaa Niinistö asiallisesti ajaa, ainakin oman tulkintani mukaan. SDP ja vasemmisto taas tuntuvat yhä kuvittelevan että "fordismin" (teollistumisen talouskasvun) ajan jatkuva sosiaalipalvelujen ainainen lisäys verovaroin olisi yhä mahdollista. Fakta on että nykyisessä EU:n ja globaalin talouden maailmassa verotuloja ei voida enää kasvattaa, eikä sosiaalipalveluja enää jakaa universaalisti kaikille jonottajille. On pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pohtia kuinka kaikki osapuolet voivat parantaa yhteiskuntamme kokonaistehokkuutta, ilman että inhimillinen kärsimys kuten köyhyys tai työttömyys lisääntyy

:kippis1:
 
Laitetaas nyt tännekin:

Ensi viikolla vaalien kunniaksi näytetään kolme Hyvät Herrat -jaksoa, joissa oli ehdokkaat aikoinaan vieraana!

To 14.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Sauli Niinistö
Pe 15.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Matti Vanhanen
La 16.1 MTV3 klo 18.25, vieraana Tarja Halonen
 
mxm sanoi:
Laitetaas nyt tännekin:

Ensi viikolla vaalien kunniaksi näytetään kolme Hyvät Herrat -jaksoa, joissa oli ehdokkaat aikoinaan vieraana!

To 14.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Sauli Niinistö
Pe 15.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Matti Vanhanen
La 16.1 MTV3 klo 18.25, vieraana Tarja Halonen

Mun kalenterissa menee joko päivämäärät tai viikonpäivät erilailla.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
kuljetusala sanoi:
Hymiöistä ei löydy tarpeeksi leveää hymyä, Aika hiljaista ollut toi päähänpotkiminen kun vien tätä keskustelua 6-0.

Nyt tehdään niin, että pistetään tuo sinun lääkityksesi kuntoon, ja sitten jatketaan tätä keskustelua. Ja noista palkoista on ollut tilastoja esillä jo aiemmin tässä ketjussa.
 
Näissä palkkavertailuissa on muistettava sosiaalipoliittiset erot valtioiden välillä. Yksi tyypillisimmistä tavoista erotella sosiaalipolitiikan eri suuntaukset ovat suoritusperustainen, marginaali ja universaali politiikka. Esimerkiksi USA soveltaa marginaalia sos.politiikkaa: valtio takaa vain minimaalisen suojan niille jotka sitä kipeimmin tarvitsevat, lopusta kansalaiset vastaavat itse oman maksuhalunsa ja -kykynsä mukaan. Toinen ääripää on pohjoismainen universaali politiikka, eli kaikille tasapuolisesti, jokaiselle on tarjolla sama julkinen terveyden- ja vanhainhoito, kaikille sama koululaitos, lapsille subjektiivinen päivähoito-oikeus, samat lapsilisät kaikille jne. Kaikki varmasti ymmärtävät että edellinen malli toimii kevyemmillä veroilla, kuin jälkimmäinen. Tämä on valinta jonka kansakuntamme on aikanaan tehnyt ja sen kanssa elämme (tai muutamme pois).

Tämä valinta vaikuttaa laajalti perhe- ja työelämään. Meidän universaali eli pohjoismainen hyvinvointimallimme on sallinut mm. sen että naiset ovat siirtyneet lähes täydellisen tasa-arvoisesti työelämään (en puhu palkka- tms. tasa-arvosta, vaan siitä että on aivan normaalia että perheessä molemmat vanhemmat ovat työelämässä), koska esim. päivähoitopalvelu on tarjolla kaikille perheen lapsille. Tätä on pidetty yhtenä sukupuolitasa-arvon malliesimerkkinä pohjoismaista mallia markkinoidessa. Monessa toisensuuntaisessa maassa ei ole verovaroin maksettua yleistä päivähoito-oikeutta. Jos lapset halutaan hoitoon, maksetaan joko koko palvelu täysin omasta pussista, palkataan apulainen kotiin, tai äiti ei mene työelämään vaan jää kotiäidiksi (jolloin Suomessa ei kertyisi juurikaan eläkettä vaimolle, mutta ulkomailla jossa eläkettä ehkä kerätään itse eläkevakuutusrahastoon, voidaan sekin hoitaa vaimon osalta kuntoon "suuremmasta tulosta"). Usein kun verrataan tilastoista esim. suomalaisen DI:n palkkaa toisen maan DI:n palkkaan, muistetaan mainita että sikäläinen tienaa nettona tuplat täkäläiseen verrattuna, mutta mikä unohtuu mainita on se että vaimon on oltava kotona hoitamassa lapsia, eli perhe elääkin yhden ansiotulon varassa - tai jos vaimo on uraihmisiä, osa palkasta menee yhden kotiapulaisen palkkaamiseen tms. Näitä palkan suuruuksia tai veroprosentteja ei voi vertailla ilman että mukaan otetaan myös koko sosiaalipoliittinen viitekehys mukaan.
 
Edelleenkin!! Se on ihan sama ketä äänestätte, HALONEN voittaa vaalit!! Halonen on ainoa oikea vaihtoehto aidolle työväelle!!
 
Tus perusteleen toi kantas tonne Niinistö vs. Halonen trediin.
 
Jissen sanoi:
Näissä palkkavertailuissa on muistettava sosiaalipoliittiset erot valtioiden välillä. Yksi tyypillisimmistä tavoista erotella sosiaalipolitiikan eri suuntaukset ovat suoritusperustainen, marginaali ja universaali politiikka. Esimerkiksi USA soveltaa marginaalia sos.politiikkaa: valtio takaa vain minimaalisen suojan niille jotka sitä kipeimmin tarvitsevat, lopusta kansalaiset vastaavat itse oman maksuhalunsa ja -kykynsä mukaan. Toinen ääripää on pohjoismainen universaali politiikka, eli kaikille tasapuolisesti, jokaiselle on tarjolla sama julkinen terveyden- ja vanhainhoito, kaikille sama koululaitos, lapsille subjektiivinen päivähoito-oikeus, samat lapsilisät kaikille jne. Kaikki varmasti ymmärtävät että edellinen malli toimii kevyemmillä veroilla, kuin jälkimmäinen. Tämä on valinta jonka kansakuntamme on aikanaan tehnyt ja sen kanssa elämme (tai muutamme pois).

Tämä valinta vaikuttaa laajalti perhe- ja työelämään. Meidän universaali eli pohjoismainen hyvinvointimallimme on sallinut mm. sen että naiset ovat siirtyneet lähes täydellisen tasa-arvoisesti työelämään (en puhu palkka- tms. tasa-arvosta, vaan siitä että on aivan normaalia että perheessä molemmat vanhemmat ovat työelämässä), koska esim. päivähoitopalvelu on tarjolla kaikille perheen lapsille. Tätä on pidetty yhtenä sukupuolitasa-arvon malliesimerkkinä pohjoismaista mallia markkinoidessa. Monessa toisensuuntaisessa maassa ei ole verovaroin maksettua yleistä päivähoito-oikeutta. Jos lapset halutaan hoitoon, maksetaan joko koko palvelu täysin omasta pussista, palkataan apulainen kotiin, tai äiti ei mene työelämään vaan jää kotiäidiksi (jolloin Suomessa ei kertyisi juurikaan eläkettä vaimolle, mutta ulkomailla jossa eläkettä ehkä kerätään itse eläkevakuutusrahastoon, voidaan sekin hoitaa vaimon osalta kuntoon "suuremmasta tulosta"). Usein kun verrataan tilastoista esim. suomalaisen DI:n palkkaa toisen maan DI:n palkkaan, muistetaan mainita että sikäläinen tienaa nettona tuplat täkäläiseen verrattuna, mutta mikä unohtuu mainita on se että vaimon on oltava kotona hoitamassa lapsia, eli perhe elääkin yhden ansiotulon varassa - tai jos vaimo on uraihmisiä, osa palkasta menee yhden kotiapulaisen palkkaamiseen tms. Näitä palkan suuruuksia tai veroprosentteja ei voi vertailla ilman että mukaan otetaan myös koko sosiaalipoliittinen viitekehys mukaan.

Tässä tulikin tärkeä näkökohta, mikä monesti meinaa unohtua keskusteluista. USA on todellakin se kallis ääripää, joten laitetaanpa jotain lukuja esille tämän hetken omasta asuinpaikasta Pasadenasta (tai oikeastaan South Pasadenasta). Koko Etelä-Kaliforniahan on USAn mittapuullakin kallista seutua ja tämä on yksi kalleimmista alueista, joten nämä luvut ovat sitten sieltä ylärajalta. Vuokrat ovat ainakin tuplat Helsinkiin verrattuna ja laatu ei todellakaan ole välttämättä mikään häävi. Yksiöt kohtuullisesta naapurustosta lähtee 1000 dollarista ylöspäin kuukaudessa. Nämä ovat pieniä kopperoita, joita ei ole pahemmin rempattu. Autovakuutus on mulla vajaa 250 dollaria kuussa - tosin kärsin ajotaustan puutteesta USAssa, mikä nostaa hintaa. Health insurance olisi myöskin noin 250 dollaria kuussa, mutta työnantaja maksaa siitä 200 dollaria (kyseinen etu on varsin harvinaista matalapalkka hommissa esim. tarjoilijat, kassat jne.). Tämä on halpa perusvakuutus ja esim. lääkärikäynneistä pitää maksaa aina 15 dollarin omavastuu. Lisänä tietenkin mahdolliset lääkekulut jne. Päivähoito lapselle on 1000 dollarin kieppeillä kuussa - onneksi ei ole tuota kulua. Monet "keskiluokan" äidit jäävät kotiin, koska päivähoitokulut useammalle ipanalle maksaa sen mahdollisen palkan verran. Koulutus on pirun kallista ja paremmissa yliopistoissa voi lukukausimaksut olla 30000 taalan luokkaa.

Minä maksan mielelläni kohtuullisen määrän veroja yhteiskuntarauhasta (perusturva ja heikompien auttaminen) ja julkisista palveluista. Ongelmana on Suomessa kuitenkin julkisen sektorin tehottomuus ja periaatteessa hyvän systeemin jatkuva väärinkäyttö (sosiaalipummit). Lej näistä tehottomuuksista jo puhuikin ja moni muukin tuntuu olevan kyllästynyt rahoittamaan laiskureiden kaljapulloja. Toivottavasti jonkinlaista remonttia alettaisiin tälläkin saralla tekemään pikapuolin.
 
training_addict sanoi:
Mun kalenterissa menee joko päivämäärät tai viikonpäivät erilailla.

Jep, tais telkku.comin kalenteri tehdä eilen temput ja heitti tollaset päivämäärät. oikeathan on tietysti 12,13,14.1
 
Jisseniltä ja Urkilta hyvää näkökulmaa. :thumbs: Kannattaa myös Suomea muihin maihin verratessa muistaa se, että Suomi on pieni maa, eikä meillä ole mitään erityisen arvokkaita luonnonvaroja, kuten öljyä. Vaikka meillä olisi täysin samanlainen järjestelmä kuin jossain suuressa ja rikkaassa teollisuusmaassa, niin meillä ei silti välttämättä olisi niin korkeata elintasoa. Eli se, että elintasomme ei ole yhtä korkea kuin jossain toisessa maassa, ei johdu ainakaan pelkästään meidän "tehottomasta sosialistisesta järjestelmästä". Tämä järjestelmä on kuitenkin mahdollistanut sen, että köyhä ja pieni Suomi on noussut reilussa 50 vuodessa maailman rikkaimpien ja hyvinvoivimpien valtioiden joukkoon.


Kuljetusala, kun selailet tätät keskustelua vähän taaksepäin, niin huomaat, että oikeastaan kukaan ei ole kanssasi samaa mieltä. Ja hyvin moni on täysin eri mieltä. Vähän niinkuin Protskulle kävi tuossa hiukan aikaisemmin. Tuollaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä pieni reality-check ja miettiä sitä häviävän pientä mahdollisuutta, että mitä jos itse olenkin väärässä. Kyllähän noista sun kirjoituksistas löytyy tietoakin ja selvästi oot miettinyt asioitakin, mutta kyllä sulla aika vääristynyt ja biasoitunut näkemys on. Ihan turha sun on juhlia olevasi tämän keskustelun voittaja, et sinä ainakaan minun mielestäni ole mitään kovin vakuuttavaa ole esittänyt. Ja minä en edes ole Kokoomuksen kannattaja.

Ei muuta kuin apteekin kautta vaan kotiin lepäämään...
 
MC Aropupu sanoi:
Jisseniltä ja Urkilta hyvää näkökulmaa. :thumbs: Kannattaa myös Suomea muihin maihin verratessa muistaa se, että Suomi on pieni maa, eikä meillä ole mitään erityisen arvokkaita luonnonvaroja, kuten öljyä. Vaikka meillä olisi täysin samanlainen järjestelmä kuin jossain suuressa ja rikkaassa teollisuusmaassa, niin meillä ei silti välttämättä olisi niin korkeata elintasoa. Eli se, että elintasomme ei ole yhtä korkea kuin jossain toisessa maassa, ei johdu ainakaan pelkästään meidän "tehottomasta sosialistisesta järjestelmästä". Tämä järjestelmä on kuitenkin mahdollistanut sen, että köyhä ja pieni Suomi on noussut reilussa 50 vuodessa maailman rikkaimpien ja hyvinvoivimpien valtioiden joukkoon.

Tämä luonnonvaravertailu ei käsittääkseni ollut urkin pointti, vaan hän pikemminkin tarkoitti tuota yksilön vastuuta omasta toimeentulostaan, mikä tarvitsee suuremman rahoituksen. Siinä hän onkin oikeassa, mikäli vertailua suoritetaan Yhdysvaltoihin. Itse vertailin suomea ja sellaisia öljyjättejä kuin Saksaa ja Italiaa. Saksassa taisi olla ensimmäisenä käyttöönotettu työttömyyturva, ja lisäksi maalla on muutenkin pitkät perinteet sosiaaliturvan ylläpitämisessä. Silti, sikäläinen melko keskituloinen poliisi maksaa suhteessa enemmän veroja kuin vaikkapa se itse itse esimerkkinä käyttämäni DI. Kun otetaan tämän SDP:n uusimman pellen, heinäluoman, laukoma "tasa-arvoon ei kuulu tasavero", jossain mennään metsään ja pahasti.

Jos lähdetään tarkastelemaan asiaa oikeudenmukaisuuden perusteella, se, millainen palkkaus vaikkapa tuolle DI:lle kuuluisi on kyseenalainen. Valtio kouluttaa kalliilla, ja palkka on hivenen kouluttamatonta korkeampi (useimmiten). Koska siinä kommunismissa ei kuitenkaan eletä, tuo oikeudenmukaisuusperuste EI OLE se oikea tapa punnita asiaa. Markkinatalouden kysyntä-tarjonta -tasapainon ylläpitämiseksi kysymyksen pitää olla: Miksi kukaan opiskelee sen lukion 3v + yliopiston 6-8v, jos saa sitten likimain saman palkan kuin se peruskoulun jälkeen linjaa valvomaan mennyt jannu? Radiosta kuulin tutkimuksesta, jonka mukaan Suomessa korkeakoulutetut tienaavat n. 14% enemmän ei-korkeakoulutettuihin nähden. Jos nämä korkeakoulutetut ovat olleet keskimäärin 10 vuotta poissa työelämästä opiskellessaan ammattiin, heiltä kuluu tuon keskimääräisyyden perusteella 71 vuotta saadakseen tuon linjalle menneen jannun edes kiinni ansiotuloissa. Eli mahdollisesti jo ennen 100-vuotispippaloitaan voi onnitella itseään onnistuneesta uravalinnasta, ja todeta itselleen "kannatti opiskella" (tuosta jälkimmäisestä toteamuksesta on omissa piireissäni muodostunut eräänlainen lentävä lausahdus, joka kuvaa nykyisen tilanteen älyttömyyttä). Kokonaan toinen lukunsa on sitten esim. nämä paperimiehet, joita se DI ei koko uransa aikana tule välttämättä edes saavuttamaan vuosituloissa.

Yllämainitunkaltaiseen jakaumaan ei ole syynä varsinaisesti tarve verottaa "suurituloisia" raskaammin, vaan pikemminkin tämän kateellisten valtakunnan maan tapa. Kun heinäluoman kaljuun ei uppoa että sen tasaverokin vallitessa ne enemmän ansaitsevat maksavat enemmän samoista palveluista, voidaan aika kiistattomasti todeta että suomalainen veromalli rankaisee menestyksestä, ja periaatteessa tilanteessa valtiovaltaa edustava vasemmistoblokki sanelee menestyneille, että "nyt on niin että me otamme teidän työnne hedelmät, ja jaetaan ne niille joita ei tuo yrittäminen niin kiinnosta". Toinen suomalainen ominaisuus, passiivisuus auktoriteettien edessä, saa sen tästä kärsivän alistumaan osaansa. Pitkällä tähtäimellä tämä siis ajaa Suomea tilanteeseen, jossa ketään ei kiinnosta opiskella, kannustinloukut ulottuvat kaikkialle, ja puolet kansasta vääntää huippupalkalla linnunpönttöjä - tai siis vääntäisi ellei koko teollisuudenala olisi karannut Kiinaan vuonna -83.
 
MC Aropupu sanoi:
Jisseniltä ja Urkilta hyvää näkökulmaa. :thumbs: Kannattaa myös Suomea muihin maihin verratessa muistaa se, että Suomi on pieni maa, eikä meillä ole mitään erityisen arvokkaita luonnonvaroja, kuten öljyä. Vaikka meillä olisi täysin samanlainen järjestelmä kuin jossain suuressa ja rikkaassa teollisuusmaassa, niin meillä ei silti välttämättä olisi niin korkeata elintasoa. Eli se, että elintasomme ei ole yhtä korkea kuin jossain toisessa maassa, ei johdu ainakaan pelkästään meidän "tehottomasta sosialistisesta järjestelmästä". Tämä järjestelmä on kuitenkin mahdollistanut sen, että köyhä ja pieni Suomi on noussut reilussa 50 vuodessa maailman rikkaimpien ja hyvinvoivimpien valtioiden joukkoon.

Jisseniltä ja Urkilta hyvät postaukset. Aropupu, tarkoitatko, että Suomi ei voisi olla yhtä rikas kuin joku muu maa sen takia, että meillä ei ole tarpeeksi rikkaita luonnonvaroja? Jos tarjoitat, niin kansantaloustiedettä lukemalla en ole samaa mieltä siitä. Miksi muuten vaikkapa luonnonvaroilta hyvinkin rikas Venäjä ei noussut talousmahdiksi Amerikan lailla? Ja miksi luonnonvaroiltaan suht. köyhät Euroopan maat taasen ovat nousseet taloudellisesti merkittäviksi toimijoiksi? Ja sosialistinen järjestelmäkö on tehnyt tämän kaiken hyvinvoinnin? Onko kaupan vapauttamisella saattanut olla jotain tekemistä hyvinvoinnin kehittymisen kanssa? Ja liittyen tuohon, että joku maa on aina rikkaampi, ovatko ne paljon puhutut suheellisen ja absoluuttisen edun käsitteet totta? Sosialistinen järjestelmäkö on teollisuuden ja vapaan kaupan tuonut Suomeen? En kiellä silti, etteikö sen järjestelmän ansiosta hyvinvointia ole saatu paremmin hajautettua, mutta oliko sosialistisen järjestelmän suurimmat jäsenet tuomassa teollisuutta Suomeen, veivätkö he Suomen EU:hun, mitä konkreettisia esimerkkejä he tekivät kaupan vapauttamiseksi? Ja miksi luonnonvaroiltaan hyvin rikas maa ei ole välttämättä parhaita talousmahteja?
IsoDino sanoi:
Edelleenkin!! Se on ihan sama ketä äänestätte, HALONEN evoittaa vaalit!! Halonen on ainoa oikea vaihtoehto aidolle työväelle!!

Jep, Halonen todennäköisesti voittaakin vaalit, mutta mitä tarkoitat aidolla työväellä? Onko "aito" työväki sitä, joka katsoo vierestä, kun koneet tekevät paperia? Ne tilausten tekijät sinusta eivät ole? Sinusta he, jotka ovat kouluttautuneet ja nähneet vaivaa sen takia ja kaiken lisäksi tehneet joka kesät ja illat koulun ohella myös sitä aitoa duunia, eivät voi luokitella itseänsä aidoksi työväeksi? Aito työväki on ilmeisesti heitä, jotka tupakkitauoilla haukkuvat pomonsa, palkkansa ja kouluttautuneet ihmiset, ja jotka ovat katkeria, kun joutuvat olemaan Juhannuksen töissä vaivaisella 100e tuntipalkalla? Ja älkääpä ottako palkokasveja sieraimiinne, itse asiassa arvostan erittäin korkealle jokaista duunia tekevää ja jotka halitsevat hommansa, olivat he paperimiehiä tai siivoojia tai niitä liituraitapukuisia "sortajia", mutta selvennyksesksi haluan tietää, ketkä loppuviimein ovat sitä "aitoa" työväkeä, myönnätkö IsoDino, että myös pomojen duunilla on arvoa, tao heillä, jotka suunnittelevat paperikoneet ja ne, jotka osaavat myydä sen paperin ulkomaille?
 
Nojoo, en tiedä onko ne luonnonvarat kuinka merkittävä asia sitten loppujen lopuksi kansantaloudelle. Ja tokihan ilman niitäkin on mahdollista menestyä. Pointti olikin lähinnä se, että ei kannata ihan suoralta kädeltä laittaa kahta maata vertailtaessa reaaliansioiden eroja pelkästään järjestelmän hyvyyden/huonouden piikkiin.

En tarkoittanut, että Suomen talouskasvu olisi johtunut nimenomaan suhteellisen sosialistisesta järjestelmästämme. Tarkoitin, että siitä huolimatta Suomi on pärjännyt taloudellisesti varsin hyvin, eli se ei todellakaan ole niin katastrofaalisen huono ja talouskasvun tappava kuin täällä annetaan ymmärtää. Ja välillisesti hyvin hoidetulla terveydenhuollolla, koulutuksella, jne. voi olla myös taloudellista menestymistä tukevia vaikutuksia. Joka tapauksessa jos mietitään viimeistä 50 vuotta, niin tämä järjestelmä on toiminut varsin hyvin, arvioita sitä miten tahansa. Tietysti maailma muuttuu ja järjestelmän täytyy muuttua mukana, mutta ei mitään radikaaleja täyskäännöksiä tarvita. Eikä niitä myöskään ole tulossa, kolme suurta puoluetta uudistaa yhteiskuntaamme pikku hiljaa aika lailla yhteistuumin. Ainakaan nyt ei näytä siltä, että mitään radikaalia muutosta (tyyliin tasaverotus, tai terveydenhuollon muuttaminen vakuutuspohjaiseksi) olisi lähiaikoina tulossa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom