Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
training_addict sanoi:Jos sä lukisit sitä kansantaloustiedettä niin ymmärtäisit sellasen perusjutun kun kysyntä tarjonta. Mihin sä perustat noi vapaaehtoset myönnytykset? Kyllä varmasti on myönnytyksiä esim. yrityksissä annettu hyville työntekijöille. Totta kai sille hyvälle työntekijälle myötäillään, kun siihen on aihetta. Mutta edelleenkään se ei mene näköjään peruskommunistille jakeluun, että turha niitä millään yleisellä tasolla on kaikille antaa. Ei motivaatiota työntekijällä -> huono työpanos -> ei tuottavuutta -> ei yrityksiä -> ei työtä -> köyhyyttää ja pahoinvointia.
kuljetusala sanoi:Justiinsa, montas vuotta herra olikaan ollut työelämässä mukana. Vai että on yrityksissä annettu myönnytyksiä ihan noin vaan hyvän mielen takia hyville työntekijöille ja että niitä ei pidä antaa yleisesti. Tuota noin mitäs jos vaikka työntekijä sairastuu? ja ei sen tähden kykene toimimaan kuin 95%työteholla vaikka kaikkensa yrittäisikin? Mitäs jos hän tulee raskaaksi? Mitäs jos hän lähentelee eläkeikää ja ei sen tähden pysy nuorempien vauhdissa? Ovatko nämä sinusta siis hyviä syitä rankaista häntä hänen "huonoudestaan"??????
training_addict sanoi:Ei ole. Onko sun mielestä? Millon se menee siihen jakeluun, että on turha laittaa sanoja mun suuhun? Naurettavan naiiveja esimerkkejä, jotka jokainen tajuaa. Mieti noita sun juttujas. Ja tuskin on sunkaan kokemus työelämästä niin laajaa, että osaat sanoa mua paremmin minkälaisia kannustusjärjestelmiä yrityksissä käytetään. Jos sä oot joku rekkapena, tosta nimimerkistä päätellen niin ei varmaan sen alan perusteella kannatta paljon esiintyä koko työkentän asiantuntijana.
kuljetusala sanoi:Lue mitä kirjoitit tuohon ekaan viestiin. Eli ekaksi taas kannatit ja sitten et kannattanutkaan, HUHUU tuuliviiri HUHUU Koita nyt taas päättää.
Voin mä veää tätä pelleily sun kanssa vaikka maiilman tappiin mutta hei tämä ei ole enää edes hauskaa. Ekaksi sanot toista ja sitten toista kun huomaat ettei juttusi ollutkaan ihan loppuun asti mietitty.
kuljetusala sanoi:Mahtaa sulla olla epävarma olo itsesi kanssa kun sun on pitänyt taas uusia ketjuja aloittaa aiheesta. Vai ajatteletko että kun postaat tuota sontaasi mahdollisimman moneen paikkaan niin kaikkiin ei kukaan valistuneempi ehdi kuitenkaan kommentoimaan joten saattaa olla että saat jonkun "käännytettyä".
Vai ihanko oikeasti uskot että se ihmiset alkavat ottamaan noita teidän haistattelu kommentteja/perseenkuvia mielummin vastaan jossain toisessa ketjussa??? Huhuu maa kutsuu!!!
Koita päättää mitä mieltä olet ennenkuin kirjoitat,ennen kuin painat lähetä nappia niin tarkista se kirjoituksesi vielä kerran ettei sinne vaan jää mitään mihin minä nyyh niin kovin epäreilusti voin tarttua (sääliäkkö mun suo pitäisi koska et osaa ilmaista itseäsi selkeästi)
Nyt, kun on käytännössä täysin utopistista ajatella työntekijöiden etujen parantamista...
kuljetusala sanoi:Olemme vanhoista eu maista huonoiten palkattu kansa ja vieläkin pidät palkkojen nostamista utopistisena?
Ei miksikään jonka vuoksi palkkaverotusta tuleekin pikaisesti alentaa. Kokomushan ei halua alentaa palkansaajien veroja vaan ennenkaikkea omistajien.
Oletko tosissas? Siis no hyvä homma. Kyllä mä tiesin, että ongelmaa on saatettu suurennella julkisuudessa, mutta hyvä kun sä tiedät sanoa varmaksi, että vaara ohi. :lol2:Suomen eläkejärjestelmää on parannettu/tehty tarvittavat muutokset joten eläkepommin pelkääminen kansallisella tasolla ei ole enää tarpeellista.
Jälleen ei ole, lueppas vähän palkkatilastoja, jossain verkon uumenissa on sivu jossa tätä vertaillaan ja suomalainen palkansaaja kuuluu euroopan köyhimpiin kautta linjan (tulot verrattuna elinkustannuksiin)
Toimeentulo ei ole parempi vaan rutkasti huonompi, avaa silmät, käy muualla joskus ja ota asioista selvää.
:lol2: Surullista tässä on, että taidat olla tosissas? :lol2:kuljetusala sanoi:...vien tätä keskustelua 6-0.
Jissen sanoi:Ja sosiologian suomalaista yhteiskuntarakennetta käsittelevässä kirjallisuudessa ollaan monelta osin sitä mieltä että hyvinvointivaltion rakennusvaihe on pakon sanelemana ohi, nykyisin on siirryttävä sen tehostamiseen ja ylläpitoon jottei se pääse globalisaation paineessa murentumaan. Tämä on se mitä asiaa Niinistö asiallisesti ajaa, ainakin oman tulkintani mukaan. SDP ja vasemmisto taas tuntuvat yhä kuvittelevan että "fordismin" (teollistumisen talouskasvun) ajan jatkuva sosiaalipalvelujen ainainen lisäys verovaroin olisi yhä mahdollista. Fakta on että nykyisessä EU:n ja globaalin talouden maailmassa verotuloja ei voida enää kasvattaa, eikä sosiaalipalveluja enää jakaa universaalisti kaikille jonottajille. On pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pohtia kuinka kaikki osapuolet voivat parantaa yhteiskuntamme kokonaistehokkuutta, ilman että inhimillinen kärsimys kuten köyhyys tai työttömyys lisääntyy
mxm sanoi:Laitetaas nyt tännekin:
Ensi viikolla vaalien kunniaksi näytetään kolme Hyvät Herrat -jaksoa, joissa oli ehdokkaat aikoinaan vieraana!
To 14.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Sauli Niinistö
Pe 15.1 MTV3 klo 19.30, vieraana Matti Vanhanen
La 16.1 MTV3 klo 18.25, vieraana Tarja Halonen
VelttoV sanoi:Tiedotusvälineet ovat varsin tiukasti demareiden hallinnassa.
kuljetusala sanoi:Hymiöistä ei löydy tarpeeksi leveää hymyä, Aika hiljaista ollut toi päähänpotkiminen kun vien tätä keskustelua 6-0.
Jissen sanoi:Näissä palkkavertailuissa on muistettava sosiaalipoliittiset erot valtioiden välillä. Yksi tyypillisimmistä tavoista erotella sosiaalipolitiikan eri suuntaukset ovat suoritusperustainen, marginaali ja universaali politiikka. Esimerkiksi USA soveltaa marginaalia sos.politiikkaa: valtio takaa vain minimaalisen suojan niille jotka sitä kipeimmin tarvitsevat, lopusta kansalaiset vastaavat itse oman maksuhalunsa ja -kykynsä mukaan. Toinen ääripää on pohjoismainen universaali politiikka, eli kaikille tasapuolisesti, jokaiselle on tarjolla sama julkinen terveyden- ja vanhainhoito, kaikille sama koululaitos, lapsille subjektiivinen päivähoito-oikeus, samat lapsilisät kaikille jne. Kaikki varmasti ymmärtävät että edellinen malli toimii kevyemmillä veroilla, kuin jälkimmäinen. Tämä on valinta jonka kansakuntamme on aikanaan tehnyt ja sen kanssa elämme (tai muutamme pois).
Tämä valinta vaikuttaa laajalti perhe- ja työelämään. Meidän universaali eli pohjoismainen hyvinvointimallimme on sallinut mm. sen että naiset ovat siirtyneet lähes täydellisen tasa-arvoisesti työelämään (en puhu palkka- tms. tasa-arvosta, vaan siitä että on aivan normaalia että perheessä molemmat vanhemmat ovat työelämässä), koska esim. päivähoitopalvelu on tarjolla kaikille perheen lapsille. Tätä on pidetty yhtenä sukupuolitasa-arvon malliesimerkkinä pohjoismaista mallia markkinoidessa. Monessa toisensuuntaisessa maassa ei ole verovaroin maksettua yleistä päivähoito-oikeutta. Jos lapset halutaan hoitoon, maksetaan joko koko palvelu täysin omasta pussista, palkataan apulainen kotiin, tai äiti ei mene työelämään vaan jää kotiäidiksi (jolloin Suomessa ei kertyisi juurikaan eläkettä vaimolle, mutta ulkomailla jossa eläkettä ehkä kerätään itse eläkevakuutusrahastoon, voidaan sekin hoitaa vaimon osalta kuntoon "suuremmasta tulosta"). Usein kun verrataan tilastoista esim. suomalaisen DI:n palkkaa toisen maan DI:n palkkaan, muistetaan mainita että sikäläinen tienaa nettona tuplat täkäläiseen verrattuna, mutta mikä unohtuu mainita on se että vaimon on oltava kotona hoitamassa lapsia, eli perhe elääkin yhden ansiotulon varassa - tai jos vaimo on uraihmisiä, osa palkasta menee yhden kotiapulaisen palkkaamiseen tms. Näitä palkan suuruuksia tai veroprosentteja ei voi vertailla ilman että mukaan otetaan myös koko sosiaalipoliittinen viitekehys mukaan.
training_addict sanoi:Mun kalenterissa menee joko päivämäärät tai viikonpäivät erilailla.
MC Aropupu sanoi:Jisseniltä ja Urkilta hyvää näkökulmaa. :thumbs: Kannattaa myös Suomea muihin maihin verratessa muistaa se, että Suomi on pieni maa, eikä meillä ole mitään erityisen arvokkaita luonnonvaroja, kuten öljyä. Vaikka meillä olisi täysin samanlainen järjestelmä kuin jossain suuressa ja rikkaassa teollisuusmaassa, niin meillä ei silti välttämättä olisi niin korkeata elintasoa. Eli se, että elintasomme ei ole yhtä korkea kuin jossain toisessa maassa, ei johdu ainakaan pelkästään meidän "tehottomasta sosialistisesta järjestelmästä". Tämä järjestelmä on kuitenkin mahdollistanut sen, että köyhä ja pieni Suomi on noussut reilussa 50 vuodessa maailman rikkaimpien ja hyvinvoivimpien valtioiden joukkoon.
MC Aropupu sanoi:Jisseniltä ja Urkilta hyvää näkökulmaa. :thumbs: Kannattaa myös Suomea muihin maihin verratessa muistaa se, että Suomi on pieni maa, eikä meillä ole mitään erityisen arvokkaita luonnonvaroja, kuten öljyä. Vaikka meillä olisi täysin samanlainen järjestelmä kuin jossain suuressa ja rikkaassa teollisuusmaassa, niin meillä ei silti välttämättä olisi niin korkeata elintasoa. Eli se, että elintasomme ei ole yhtä korkea kuin jossain toisessa maassa, ei johdu ainakaan pelkästään meidän "tehottomasta sosialistisesta järjestelmästä". Tämä järjestelmä on kuitenkin mahdollistanut sen, että köyhä ja pieni Suomi on noussut reilussa 50 vuodessa maailman rikkaimpien ja hyvinvoivimpien valtioiden joukkoon.
IsoDino sanoi:Edelleenkin!! Se on ihan sama ketä äänestätte, HALONEN evoittaa vaalit!! Halonen on ainoa oikea vaihtoehto aidolle työväelle!!