Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tähtityttö sanoi:
Edit: Täällä ei siis keskustella vaaleista, vaan siitä, että Sauli on the_one_and_only, ja kaikki muut painukoon vittuun. Ok, jos koko palsta on sitä mieltä (tiedän ettei ole), mutta ei tää nyt oikeesti kauheen kehittävää keskustelua ole, kun erimieltä ei saa eikä voi olla.

Tähtityttö puhuu asiaa.. :rock:
täällä on muutama tyyppi tehny itestänäs todellisen pellen.. ja vaan moittimalla jonkun toisen mielipidettä jatkuvalla syötöllä.. ja sen takia koska on itse toista mieltä..!!

ite äänestin saulia mut kieltämättä ku teidän postauksia lukee arvon sauke "fanittajat" niin alkaa itekki kohta toivomaan että tavja voitttais!! :rolleyes:
 
Ehkä on minunkin aika tulla kaapista ja liputtaa avoimesti Tarja Halosen puolesta - ensimmäisellä kierroksella tosin äänestin toista naisehdokasta.

Tällä palstalla on puhuttu paljon työllisyyspolitiikkaa ja hyvä niin. Siinä vaiheessa kun aletaan puhua erilaisista työllistämismalleista, mennään kuitenkin aika kauas presidentin tehtävistä. Presidentti ei Suomessa käytännössä voi vaikuttaa oikeastaan millään lailla siihen, millaisia työllistämistoimia täällä otetaan käyttöön, ei edes arvojohtajana. Tässä viittaan keskiviikon Hesarissa olleeseen Veikko Helanderin mainioon mielipidekirjoitukseen. Helander on sitä mieltä, ettei presidentti voi toimia sellaisena arvojohtajana, joka tarvittaessa toisi kantansa yhteiskunnassa esiintyvistä epäkohdista poliittisten päättäjien tietoon. Tämän estää nykyinen perustuslaki, joka tekee presidentistä eräänlaisen hallituksen ja eduskunnan "vangin" - presidentti on osa lainsäädäntökoneistoa eikä käytännössä voi olla eri mieltä hallituksen ja eduskunnan kanssa. Jos presidentti sen sijaan riisuttaisiin kokonaan jäljelle jääneistä valtaoikeuksista, olisi presidentillä huomattavasti paremmat mahdollisuudet arvojohtajuuteen, kun tämä toimisi päivänpolitiikan ulkopuolella. Tätähän Heidi Hautalakin ensimmäisellä kierroksella esitti, mutta sille tuskin lähiaikoina on luvassa suurempaa kannatusta politiikantekijöiden tai kansalaistenkaan keskuudesta.

Se missä presidentti voi työllisyyteen tällä hetkellä vaikuttaa onkin pikemmin ulko- kuin sisäpolitiikkaa. Tässä Tarja Halonen on toiminut niin kuin pitääkin: ottanut yritysten edustajia mukaan valtiovierailuille, neuvotellut näiden yhteydessä uusien kauppamahdollisuuksien avaamisesta ja pitänyt mm. EU:n piirissä esillä Suomen mallia, jossa voidaan yhdistää yritysten kilpailukyky ja pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä. Suomen malli on saanut viime aikoina runsaasti myönteistä huomiota ulkomailla, minkä voisi toivoa lisäävän sijoitushalukkuutta tänne ja siten parantavan Suomen työllisyyttä.

Toisaalta, en epäile ollenkaan, etteikö Sauli Niinistökin toimisi juuri näin. Se mikä minut saa äänestämään Halosta, on hänen yleinen kansainvälinen kokemuksensa ja toimintansa. Tarja Halonen pystyi jo ennen presidentiksi valintaansa luomaan itselleen laajan kansainvälisen verkoston ulkoministerinä ja on voinut tätä verkostoa edelleen vahvistaa presidenttikautenaan. Halonen nauttiikin tätä nykyä melkoista kansainvälistä arvostusta - siitä kai kertovat mm. se, että hän toimi YK:n vuosituhannen huippukokouksen toisena puheenjohtajana vuonna 2000 ja varsinkin puheenjohtajuus ILO:n maailmankomissiossa, joka selvitteli globalisaation sosiaalisia vaikutuksia.

Minusta varsinkin tämän jälkimmäisen työn merkitys on jäänyt Suomessa aivan liian vähälle huomiolle. Maailmankomission selvitys oli varmasti ensimmäinen hallitustenvälinen selvitys siitä, miten globalisaatio saadaan tukemaan nykyistä paremmin kasvua, yritysten kehitystä, työllisyyttä, köyhyyden kitkemistä ja kunnollisten työpaikkojen luontia. Sen arvoa lisää sekin, että YK:n yleiskokous on sitoutunut jatkokäsittelemään sen suosituksia ja myös EU:n komissiossa selvitys on saanut myönteistä vastakaikua.

Tällaista luottamuspääomaa ja kokemusta ei rakenneta hetkessä. Miksi luopua niistä, jos niiden säilyttämiseen annetaan mahdollisuus?
 
Naene sanoi:
En ole lukenut threadiä aiemmin, enkä äänestä (maksaisi älyttömästi matkat suurlähetystöön).

Enkä varmaankaan välitä samalla tasolla kuin suurin osa populasta kuka sinne presidentin pallille menee turisemaan. Asun ulkomailla, pääasia minulle siis on pressa joka on suosittu ulkomaillakin ja ylläpitää suhteita ja kauppaa vaikkakin epäsuorasti. 1*Halonen todistettavasti on suosittu, ja hänellä on mukavasti kokemustakin ministeriajoista ulkosuhteissa. Olen myöskin tietoinen Niinistön pankkihommista, mutta 2*kyllä Halonen mielestäni voittaa sillä mielin, että kumpi ehdokkaista pitää Suomea suopeissa suhteissa ilman sen suurempia konflikteja, ja tuttu tosiaan on turvallista meille, jotka eivät sen suurempia muutoksia juuri nyt halua. On ehkä sekin 3*etu, että harvempi muu presidentti lähtisi teilaamaan naispresidenttiä julkisesti. Edes Berlusconi ei ole tainnut uskaltaa, vaikka muuten maata onkin haukkunut. Mutta eipä tuo ole oleellista.

Toinen suuri valintaehto itselleni olisi NATO kysymykset. En kannata NATOon siirtymistä vielä, itsekkäistä syistä tosin. 4*Halosen jälkeen tulisi kuitenkin joku joka puskisi NATO-kysymystä enemmän eteenpäin. Myöhemmin sitten, ei meillä niin kiire ole, kyllä me jo veljeillään muutenkin NATOn kanssa. 5*Onneksi kukaan ei ole sentään ehdottanut mitään kansanäänestyksiä noissa asioissa.

6*Niinistön vaalimainos; töyväen puolesta?

Itse en niin työväestä välitä, mutta katsoen muiden maiden palveluita, samaa en soisi Suomelle. Suomen palvelut ovat kuin lahja jos minulta kysytään, 7*haluan että palvelut pysyvät suht mahdollisina joka ikiselle ihmiselle. Kaikille oikeus terveydenhuoltoon ja koulutukseen, vaikka ei USAn malli olekaan edes mahdollisuus Suomelle, katsoisin että pysytään mahd kaukana tilanteesta jolloin esim abortti olisi ainoa mahdollisuus sillä ei ole varaa synnyttää. Kannatan suht korkeita tuloveroja korkeatuloisilta, vaikka itse maksaisinkin palkastani yli puolet valtion pussiin. Vaikka mitä Niinistön kampanja sanoisi olevan työväen puolesta, en nyt oikein usko, vaikkei tuo vaikutakaan. 8*Mauton valhe tuo kampanjamainos kyllä. Näissä noin nopeasti syitä, miksi voisin äänestää Halosta.

En tiedä onko kellekään tämä maailman irreleventein asia tullut mieleen - mutta mitä on mediassa asiasta puitu, Suomen nuorten tupakointi on laskussa, tupakointia ollaan kieltämässä baareissa ja ravintoloissa sun muissa julkisissa paikoissa. Tupakointi ei ole trendikästä nuorten seassa, ja sen lopettamista näytetään tuettavan enemmän kuin koskaan. Niinistöllä muistaakseni palaa tupakka. 9*Eipä tuo näkyvää ole tai muutenkaan oleellista, mutta haittaa imagoa mielestäni. Hyvä tekosyy nuortenkin aloittaa. Epäoleellista toki mutta vaikuttaa silti negatiivisesti Niinistöherraan minun silmässä.

Tuossa parit syyt Halosen puolesta, en tiedä mitä muut ovat sanoneet, enkä pääse lueskelemaan tätä threadiä mitenkään kauheasti joten en mitään keskustelua aloita. Vastauksena siihen threadiin jossa pyydettiin syitä miksi äänestää Halosta.

Kuljetusalaa lainaillen: kerran vielä opiskelijoiden, köyhien, sairaiden mummojen ja ym. toverien puolesta :jahas: ....vai mitenkä se nyt menikään...kuljetusala??:lol2:

Lyhyesti ja ytimekkäästi, koska vaikka aiempia keskustelua ei tässä tarvi olla pohjalla, niin näistä on kyllä juteltu.

1* Halosen suosiota on mitattu vain gallupeilla. Itseasiassa näihin Halosen kannattajat ja presidenttiehdokas itse vetoavat. Ahtisaaren sanoin ja maalaisjärjen mukaan; ne eivät kerro tipan tippaa yhtään mistään. Tai kertoo siitä, että ihmiset ei seuraa politiikkaa. Ei Halosen tehtävien hoidosta(myös todettu gallupeilla) eikä Suomen kuvasta ulkomailla(Ahtisaaren mukaan).

Ja mitä tohon pelkkään kokemukseen ulkopolitiikasta tulee, niin kuten oon sanonut aiemminkin se ei mun mielestä ole mitenkään ratkaiseva tekijä. Enemmänkin pitäis kiinnittää huomiota, miten sen ajan on käyttänyt hyväksi. Tarja ei ole ajanut Suomen etua tarpeeksi ponnekkaasti. Niinistöllä on myös kansainvälistä kokemusta riittämiin ja kuten sanottua olisi jopa kahdesti kelvannut Lipposellekin ulkoministeriksi, vaikka nyt haukutaan kokemattomaksi. Niinistöllä on hyvät suhteen eurooppaan erityisesti Merkellin ja Venäjälle. Yhdysvaltain suhteissa oliskin hyvä rajottaa sitä solmion korjaamista ja mollauspuheita sekä aloittaa puhtaalta pöydältä. Kuten sanottua joka 12. vuoden välein sitä presidenttiä vaihdetaan joka tapauksessa, että tää ei oo mikään ongelma. 12 vuotta yhden ihmisen johtamana on ehkä jopa liian pitkä aika, koska päivän sana on dynaamisuus ja sopeutuminen. Itsestäänselvä valta turmelee, niin kuin on Halosen kamppanian ylimielisyydestä huomattu.

2* Halonen ei_aja_Suomen etua niin ponnekkaasti kun Niinistö väittäisi ajavansa. Niinistön toimista ei konkreettisesti tiedetä, mutta Halosella meriitteinä on epäjohdonmukaiset ihmisoikeuspuheet, Yhdysvaltain näkyvä(turha) arvosteleminen ja esim. maamiinakiellon voimakas ajaminen, myös itsekäistä syistä, Suomen edun kustannuksella. Noin muutamia mainitakseni.

3* Etu, että naispresidenttiä ei lähdettäis julkisesti teilaamaan on todella kaukaa haettu. Ensinnäkin teilaamaan missä? Ja toiseksi sukupuoli ei ole enää kovin merkittävä, ei kansainvälisillä, eikä kotimaisilla kentillä. Jotain vivahde-eroja varmasti löytyy, mutta tää perustelu vaatisi konkreettisia esimerkkejä. Vastakkainen teilausesimerkki on minun mielestä Conanin säätämiset. Siinä pilkataan meidän presidenttiä ja alennetaan hänen arvoa. Sano Halosen vaalikamppania mitä tahansa. Se Suomen saama medianäkyvyys ja turisminedistäminen on vähintäänkin kyseenalaista ja vaakakupin toisella puolella painaa juurikin tän lilliputtivaltion päämiehen(naisen) uskottavuus.

4* NATO-kysymyksessä sulla ja mulla todennäkösesti loppuu asiantuntemus sanomaan, mitä oikeasti pitäis tehdä. Halonen piiloutuu eduskunnan ja hallituksen jo osittain vanhentuneen kannan taakse ja Suomen suhtautumisesta NATO:oon ja turvatakuisiin jutellaan 100 varmasti enemmän vaalien jälkeen. SDP:n NATO-pelottelu on menny Suomessa ihan pelleilyks, mikäli et ole kuullut esim. Paavo Lipposen kommentteja, joissa mies on tehnyt lähinnä itsensä ja myös demarit(Halosen siinä ohella) NATO-pelotteluineen aivan naurettavaksi.

5* Ja NATO:sta on varsinkin Niinistö korostanut, että kansanäänestys pidetään ja samaa mieltä on kuulemma myös Halonen. Lipponenhan moista ei oikeasta NATO-myönteisyydestään huolimatta edes pitäisi. Eli olisko tässä ne NATO-myönteinen mörkö, joka ei halua kuunnella kansaa? Edelleen NATO-päätös vaatii eduskunnan, hallituksen, presidentin ja kansan hyväksymisen. Näissä vaaleissa on turha äänestää pelkästään NATO-kannasta. Vähän ihmetyttää, että et halua varsinaista kansanäänestystä NATO:sta, mutta silti pidät sitä merkittävänä äänestysperusteena nyt, kun pitäisi ottaa muitakin asioita huomioon. Logiikka?

6* Työväen presidentti. Ton tarkotus on provosoida. Mun mielestä se ei ole onnistunut sanomassaan hyvin, mutta toisin kuin "Koko kansan presidentti"-sloganissa, Niinistöllä on sanomaa: Kaikki lähtee työstä. Tää hyvinvointi yhteiskunta ja meidän tulevaisuus. Pitää arvostaa kaikkia töitä, nythän esim. nuoret ylikouluttaa itseensä. Sekä pitää ymmärtää, että meidän suomalaisten tulee työväkenä vetää yhtä köyttä, koska me tullaan tappelemaan paljon laajemmilla ja kilpailutetuimmilla työmarkkinoilla globaalissa taloudessa. Tän vuoksi sitä turhaa vastakkain asettelua tulis välttää. Kannattaa pohtia tätä enemmän ja juurikin siltä kantilta, että presidentti toimii Suomen edun ajajana, joka markkinoi suomalaista osaamista maailmalla. Yhtenä tehtävänä, eikä takertua kuitenkaan tän ylikorostamiseen. Toisaalta vois kysyä, minkä takia Halonen olis parempi työväen presidentti maailmanparannushankkeineen? Ja mitenkä Halonen voi väittää olevansa "Koko kansan presidentti" vain galluppien perusteella. Ihmiset ei_seuraa_paljon_politiikkaa.

7* Niinistö ja kaikki me haluamme, että palvelut säilyvät Suomessa korkealaatuisina. Halonen toistaa (satunnaisesti)juhlapuheissaan, ei edes niissä kovin usein, jotain hyvinvointiyhteiskunnan tärkeydestä ym. yleistä diipadaapaa. Totuus on, että mitään vaikutusta näillä toimilla ei ole ollut edes presidentin toimivaltuuksien puitteissa. Niinistö lähtee juurikin siitä oikeasta päästä, että jotta hyvinvointipalvelut turvataan, pitää olla sitä kakkua mitä jakaa. Se jakaminenhan on helppoa ja siinä tulee ensinnä ottaa huomioon ne eniten tarvitsevat ja jotka eivät kykene omaan hyvinvointiinsa vaikuttamaan. Ja Niinistö myöskin tietää tän ja on sellaista konkreettisesti esittänytkin. Viimeksi 2001, ja joutu vähän kuittaan viime väittelyssä demareille, että heilleppä, eikä SAK:lle, tämä köyhimmän osan huomioonottaminen ei silloin käynyt.

Tästä hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämisesti ollaan ihan yksimielisiä kautta puoluekentän, mutta miten Halonen on muka ylläpitänyt hyvinvointiyhteiskuntaa? Hän itse ei kovin hyvin osannut sanoa tähän juuta eikä jaata: "Kerran uudenvuoden puheessa ja sillon tällön vaikuttanut omaishoitajiin ja johonkin muuhun" "Voin kyllä kattoa lisää"

8* Edelleen mikä siinä mainoksessa on valheellista. Hieman mauttomalta se saattaa vaikuttaa ja provosoiva se aivan varmasti on. Miten Halonen toimii paremmin/on toiminut presidenttinä paremmin työväen puolesta? Eihän halonen ole tästä kuuluisa, vaan enemmänkin siitä maailmanhalaamisestaan. Punaisen langan haastattelussa Halonen oli ihan pihalla toimeentulon varassa elävien nuorten määrästä(Helsingissä oliko nyt 23%). Päivitteli vaan ja ihmetteli, että mistähän johtuu. Halonen myös puolustaa vahvasti kankean SAK:n valtamahtia, joka loppupeleissä ei tule olemaan sen duunarinkaan etu. Monet SAK:n jäsenetkin ovat raivostuneet siitä roolista minkä heidän etujärjestönsä on ottanut presidentinvaalikamppaniassa. Niissä riveissä on paljon omilla aivoillaan ajattelevia Niinistön kannattajia.

9* Ehkä sun paras argumentti. Mun mielestä Niinistön pitäis rajottaa ainakin julkisuudessa tupruttelua, eikä ainakaan korostaa mitenkään tällaista imagoa. Presidentin tulis näyttää terveellisissä elämäntavoissa esimerkkiä myös tässä suhteessa. Kuitenkin melko "pikku juttu" sinänsä. Voidaan kysyä moniko nuori seuraa politiikkaa niin tarkasti tai tietää Niinistön olevan tupakkimiehiä?


Ja tais jäädä väliin toi sun korkean tuloveron kannatus. Niin tai näin, niin presidentti ei asiaa päätä. Jotain mielipideherättely tietysti voi harrastaa. Koittaa saada tajuamaan niitä mahdollisia vaikutuksia, mikäli mitään ei tehdä, mutta loppukädessä asia on hallituksen käsissä.

edit: ja pellelle...eih kun siis pellekselle, että missäköhän se tähtityttö sun mielestä puhu sitä asiaa? siinäkö kun tuli vittuileen tänne ja julistaan meidän mielipiteet järjettömiks? Sille vittuiltiin ihan aiheesta ja annettiin se mahdollisuus asialliseen keskusteluun, mutta ei näytä kelpaavan. Silti tähtiksellä on yli 10 viestiä tässä ketjussa ilman mitään asiasisältöä, lähinnä sitä asiatonta vittuilua.

Eli sitä saa mitä tilaa. Onko se niin vaikeaa, laittaa sitä asiatukea niihin viesteihin, kun kuitenkin on pakko täällä pyöriä vittuilemassa muiden kommentteja?? Eikö se nyt ole aika päivänselvää, että 99/100 noitten vittuilusta vittuilevien kommenttien takana syynä on se, että sitä omaa mielipidettä ei yksinkertaisesti osata perustella edes itselle? Saatika sitten muille? Sillonhan vaihtoehdoks jää nimenomaan tää vittuilu muille, provoilu tai kaikenmaailman nippelijuttuihin takertuminen. Pelkästään kritiikin epäkohtien arvostelu. lol. Sitä asiaa ei vaan tunnu koskaan tulevan.
 
bruce_x sanoi:
Se missä presidentti voi työllisyyteen tällä hetkellä vaikuttaa onkin pikemmin ulko- kuin sisäpolitiikkaa. Tässä Tarja Halonen on toiminut niin kuin pitääkin: ottanut yritysten edustajia mukaan valtiovierailuille, neuvotellut näiden yhteydessä uusien kauppamahdollisuuksien avaamisesta ja pitänyt mm. EU:n piirissä esillä Suomen mallia, jossa voidaan yhdistää yritysten kilpailukyky ja pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä. Suomen malli on saanut viime aikoina runsaasti myönteistä huomiota ulkomailla, minkä voisi toivoa lisäävän sijoitushalukkuutta tänne ja siten parantavan Suomen työllisyyttä.
Tämänkaltaisen toiminnan puutteesta Halosta on nimenomaan kritisoitu paljon.

[/QUOTE]...hänen yleinen kansainvälinen kokemuksensa ja toimintansa. Tarja Halonen pystyi jo ennen presidentiksi valintaansa luomaan itselleen laajan kansainvälisen verkoston ulkoministerinä ja on voinut tätä verkostoa edelleen vahvistaa presidenttikautenaan.[/QUOTE]
Pelkkä kokemus ei aina tee pätevää. Uskon, että vaikkei Niinistöllä ole varsinaista ulkopoliittista kokemusta, on hänellä kykyä hoitaa presidentin tehtävät hyvin.

Halonen nauttiikin tätä nykyä melkoista kansainvälistä arvostusta - siitä kai kertovat mm. se, että hän toimi YK:n vuosituhannen huippukokouksen toisena puheenjohtajana vuonna 2000 ja varsinkin puheenjohtajuus ILO:n maailmankomissiossa, joka selvitteli globalisaation sosiaalisia vaikutuksia.
Eikös siellä saa jokainen maa pitää vuorollaan puheenjohtajakauden? Se, että oli Suomen vuoro, ei ollut käsittääkseni Halosen ansiota. Tätä asiaa Halonen ei ole silti hoitanut huonosti. Mutta en näe mitään erityisen erinomaista siinä, koska uskon, että kuka tahansa nyt olleista presidenttiehdokkaista sen olisi voinut yhtä hyvin hoitaa.

Minusta varsinkin tämän jälkimmäisen työn merkitys on jäänyt Suomessa aivan liian vähälle huomiolle. Maailmankomission selvitys oli varmasti ensimmäinen hallitustenvälinen selvitys siitä, miten globalisaatio saadaan tukemaan nykyistä paremmin kasvua, yritysten kehitystä, työllisyyttä, köyhyyden kitkemistä ja kunnollisten työpaikkojen luontia. Sen arvoa lisää sekin, että YK:n yleiskokous on sitoutunut jatkokäsittelemään sen suosituksia ja myös EU:n komissiossa selvitys on saanut myönteistä vastakaikua.
Enemmän tosta saa sellaisen kuvan, että miten me hyvinvointivaltioissa pystymme pitämään ne edut, mitkä on köyhien maiden kustannuksella saatu. Globalisaatiossa suurimmat hyötyjät ovat nimen omaan ne köyhät maat, jotka suorastaan imevät investoinnit ja työpaikat.

Tällaista luottamuspääomaa ja kokemusta ei rakenneta hetkessä. Miksi luopua niistä, jos niiden säilyttämiseen annetaan mahdollisuus?[/QUOTE]
 
training_addict sanoi:
1* Halosen suosiota on mitattu vain gallupeilla. Itseasiassa näihin Halosen kannattajat ja presidenttiehdokas itse vetoavat. Ahtisaaren sanoin ja maalaisjärjen mukaan; ne eivät kerro tipan tippaa yhtään mistään. Tai kertoo siitä, että ihmiset ei seuraa politiikkaa. Ei Halosen tehtävien hoidosta(myös todettu gallupeilla) eikä Suomen kuvasta ulkomailla(Ahtisaaren mukaan).


eli halosen äänestäjät eivät tajua poliitiikasta mitään eivätkä seuraa sitä..ja vielä typeriä kun joidenki lukujen perässä juoksevat..
MUTTA sauli.. sauli on kingi!!!! :rock:

huh huh mitä juttua..
 
littledragon67 sanoi:
Ja veroista puheenollen, en ole saanut vielä SDP/SAK-leiristä vastalääkettä peloilleni, joita tänä aamuna postaamani uutinen Viron verotuskehityksestä herätti. Kertokaa minulle, että Suomi ei ole taantuva kansantalous. Luvatkaa minulle, että Viro ja muut nopeasti kehittyvät keski-Euroopan valtiot eivät ohita meitä lähivuosina. Antakaa edes hieman toivoa tulevaisuuteen.
Toisaalta tuo voi olla ainoa keino saada Suomen asioihin muutos. Eihän sitä usein mitään tehdä ennen kuin turpaan on tullut. Se on vielä helppo naureskella esim. Virolle ja sille, että Tallinnan ulkopuolella on vielä köyhää. Mutta kuka olisi 15 vuotta sitten uskonut, että virolainen laivayhtiö on todennäköisin Slija-Linen ostaja.

15 vuoden päästä vuonna 2030 tällä menolla kyllä ollaan siinä tilanteessa, että Suomi löytyy jämäkorista. Sitten tehdään tarvittavat muutokset ja menee taas 15 vuotta. Eli ehkä vuonna 2045 asiat on hyvin.

Eikä tässä haeta mitään USA:n mallia. Oltaisiin edes Keski-Euroopan veroprosenteilla.

On aika säälittävää, kun jauhetaan, että Suomi on maailman kilpailukykyisin maa. Ihan sama kuin ajettasiin Ferrarilla käsijarru päällä ja käytetään vain ykkösvaihdetta.
 
Pelles sanoi:
eli halosen äänestäjät eivät tajua poliitiikasta mitään eivätkä seuraa sitä..ja vielä typeriä kun joidenki lukujen perässä juoksevat..
MUTTA sauli.. sauli on kingi!!!! :rock:

huh huh mitä juttua..

Hyvä, että ymmärsit.
 
Kun veroprosentti kirii yli 50% ei mielessä viivy hetkeäkään ajatus että koulutus ja sen takaama työ tuli joululahjaksi "ilmaiseksi"?
 
Naene sanoi:
Vaikka mitä Niinistön kampanja sanoisi olevan työväen puolesta, en nyt oikein usko, vaikkei tuo vaikutakaan. Mauton valhe tuo kampanjamainos kyllä.

Siis häh, miten niin se on valhe? Onko se sittenkin salaisesti liikkeellä työttömien puolesta?
Avittaisitko ymmällään olevaa.
 
lej sanoi:
Toisaalta tuo voi olla ainoa keino saada Suomen asioihin muutos. Eihän sitä usein mitään tehdä ennen kuin turpaan on tullut. Se on vielä helppo naureskella esim. Virolle ja sille, että Tallinnan ulkopuolella on vielä köyhää. Mutta kuka olisi 15 vuotta sitten uskonut, että virolainen laivayhtiö on todennäköisin Slija-Linen ostaja.

Viron kansantalous kasvaa tuollaista 15-20 prosentin vuosivauhtia. Kasvuvauhti on sellainen että vaikka veroja alennetaan niin valtion kassaan jää silti joka vuosi yhä suurempi määrä rahaa. Totta kai tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä verohelpotuksia että saadaan uusia investointeja.

Suomessa ongelmana on se että kansantalous kasvaa alle 5 prosenttia vuodessa. Tästäkin kasvusta erittäin suuri reaalityöttömys syö leijonanosan.

lej sanoi:
15 vuoden päästä vuonna 2030 tällä menolla kyllä ollaan siinä tilanteessa, että Suomi löytyy jämäkorista. Sitten tehdään tarvittavat muutokset ja menee taas 15 vuotta. Eli ehkä vuonna 2045 asiat on hyvin.

Kuinka moni uskoo siihen että olisi olemassa vain yksi taikakeino jolla työttömyys poistuu ja talous saadaan uuteen kasvuun? Jotta voitaisiin kopioida suoraan Viron malli niin pitäisi olla samanlainen talouskasvu.

lej sanoi:
Eikä tässä haeta mitään USA:n mallia. Oltaisiin edes Keski-Euroopan veroprosenteilla.

Ranska-Saksa akselilla ja Välimeren maissa on kilpailuvalttina sijainti. Voittomarginaalit voi pitää pienempänä koska ostajat löytyvät läheltä. Suomen vienti kärsii aina siitä että kuljetuskustannukset ovat suuret vielä senkin jälkeen kun on löydetty se ostaja sieltä jostakin.

lej sanoi:
On aika säälittävää, kun jauhetaan, että Suomi on maailman kilpailukykyisin maa. Ihan sama kuin ajettasiin Ferrarilla käsijarru päällä ja käytetään vain ykkösvaihdetta.

Sauli Niinistö sanoi MTV:n Kaksintaistelu-vaalitentissä että meidän pitää olla maailman parhaita pienellä sektorilla, me emme voi olla kaikessa maailman parhaita. Uskon että hän viittasi tällä kommentilla mm. Nokian menestystarinaan. Tästä poikii jälleen yksi ongelma lisää, nimittäin se että mistä keksitään tähän maahan seuraava Nokia?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pelles sanoi:
eli halosen äänestäjät eivät tajua poliitiikasta mitään eivätkä seuraa sitä..ja vielä typeriä kun joidenki lukujen perässä juoksevat..
MUTTA sauli.. sauli on kingi!!!! :rock:

huh huh mitä juttua..
Ideana oli se, että korkeat kannatusprosentit eivät kerro mitään siitä, kuinka hyvin Halonen on presidentin tehtävät hoitanut. Ne kertovat sen, kuinka moni haluaa Halosesta presidentin seuraavaksi 6:ksi vuodeksi. Kaikilla on sama äänioikeus. Joku äänestää huonoilla perusteilla ja joku hyvillä.
 
training_addict sanoi:
Ja mitä tohon pelkkään kokemukseen ulkopolitiikasta tulee, niin kuten oon sanonut aiemminkin se ei mun mielestä ole mitenkään ratkaiseva tekijä.

Hyvä hyvä, kun useampikin sanoisi asiansa suoraan.

Enemmänkin pitäis kiinnittää huomiota, miten sen ajan on käyttänyt hyväksi.

Hakuit tarjaa ja niinistöä, hyvä juttu.

4* Nato: mielestäni riittää kun katomme mitä itänaapurimme tekee nyt 100% energiatuotannostaan riippuvaisille naapureilleen, ja pohdimme mikä on oikea aito riippuvaisuusprosenttimme.

6* Työväen presidentti. Ton tarkotus on provosoida. Mun mielestä se ei ole onnistunut sanomassaan hyvin, mutta toisin kuin "Koko kansan presidentti"-sloganissa, Niinistöllä on sanomaa: Kaikki lähtee työstä. Tää hyvinvointi yhteiskunta ja meidän tulevaisuus.

Sun puhe oli fiksua, mutta liian kauaslentoista että kukaan demariäänestäjä jaksaisi lukea edes puoleen väliin, valitan.

7* Niinistö ja kaikki me haluamme, että palvelut säilyvät Suomessa korkealaatuisina.

Korkealaatuinen kalskahtaa aina vanhan kansan korvaan kalliina ja elitistisenä, ettekä sille mitään mahda.

Loput oli helmiä sioille.
 
Jissen sanoi:
Kun veroprosentti kirii yli 50% ei mielessä viivy hetkeäkään ajatus että koulutus ja sen takaama työ tuli joululahjaksi "ilmaiseksi"?
En tiedä mikä on hinta minkä yhteiskunta on maksanut käymästäni yhdeksästä peruskouluvuodesta ja kolmesta lukiovuodesta (onko kenelläkään tietoa tämän koulutuspaketin hinnasta?) Tuon jälkeen olen ollut 18 vuotta tauotta työelämässä ilman yhteiskunnalta saatuja tukia tai avustuksia. Joten uskoisin olevani puhtaasti nettomaksaja, joka on maksanut neuvola- ja koulutusvelkansa takaisin yhteiskunnalle. Ja tuon heittosi "joululahjaksi ilmaiseksi" otan jo aika rankkana loukkauksena.
 
Jissen sanoi:
Kun veroprosentti kirii yli 50% ei mielessä viivy hetkeäkään ajatus että koulutus ja sen takaama työ tuli joululahjaksi "ilmaiseksi"?

Toki näin on mutta olisiko mahdollista että mainitsemasi koulutus ja hyvinvointipalvelut voitaisiin järjestää tehokkaammin, alhaisemmilla kustannuksilla? Siis: tarvitseeko jokaisella rehtorilla ja välisarjan pomolla olla oma sihteeri ja sitä rataa, entäpä aivan mahdottomaksi paisunut samojen papereiden pyörittäminen jokaisen asian yhteydessä!

Kustannuksia alentamalla voitaisiin alentaa myös sitä verotusta.
 
bruce_x sanoi:
Tällä palstalla on puhuttu paljon työllisyyspolitiikkaa ja hyvä niin. Siinä vaiheessa kun aletaan puhua erilaisista työllistämismalleista, mennään kuitenkin aika kauas presidentin tehtävistä. Presidentti ei Suomessa käytännössä voi vaikuttaa oikeastaan millään lailla siihen, millaisia työllistämistoimia täällä otetaan käyttöön, ei edes arvojohtajana. Tässä viittaan keskiviikon Hesarissa olleeseen Veikko Helanderin mainioon mielipidekirjoitukseen. Helander on sitä mieltä, ettei presidentti voi toimia sellaisena arvojohtajana, joka tarvittaessa toisi kantansa yhteiskunnassa esiintyvistä epäkohdista poliittisten päättäjien tietoon. Tämän estää nykyinen perustuslaki, joka tekee presidentistä eräänlaisen hallituksen ja eduskunnan "vangin" - presidentti on osa lainsäädäntökoneistoa eikä käytännössä voi olla eri mieltä hallituksen ja eduskunnan kanssa. Jos presidentti sen sijaan riisuttaisiin kokonaan jäljelle jääneistä valtaoikeuksista, olisi presidentillä huomattavasti paremmat mahdollisuudet arvojohtajuuteen, kun tämä toimisi päivänpolitiikan ulkopuolella. Tätähän Heidi Hautalakin ensimmäisellä kierroksella esitti, mutta sille tuskin lähiaikoina on luvassa suurempaa kannatusta politiikantekijöiden tai kansalaistenkaan keskuudesta.

Se missä presidentti voi työllisyyteen tällä hetkellä vaikuttaa onkin pikemmin ulko- kuin sisäpolitiikkaa. Tässä Tarja Halonen on toiminut niin kuin pitääkin: ottanut yritysten edustajia mukaan valtiovierailuille, neuvotellut näiden yhteydessä uusien kauppamahdollisuuksien avaamisesta ja pitänyt mm. EU:n piirissä esillä Suomen mallia, jossa voidaan yhdistää yritysten kilpailukyky ja pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä. Suomen malli on saanut viime aikoina runsaasti myönteistä huomiota ulkomailla, minkä voisi toivoa lisäävän sijoitushalukkuutta tänne ja siten parantavan Suomen työllisyyttä.

Toisaalta, en epäile ollenkaan, etteikö Sauli Niinistökin toimisi juuri näin. Se mikä minut saa äänestämään Halosta, on hänen yleinen kansainvälinen kokemuksensa ja toimintansa. Tarja Halonen pystyi jo ennen presidentiksi valintaansa luomaan itselleen laajan kansainvälisen verkoston ulkoministerinä ja on voinut tätä verkostoa edelleen vahvistaa presidenttikautenaan. Halonen nauttiikin tätä nykyä melkoista kansainvälistä arvostusta - siitä kai kertovat mm. se, että hän toimi YK:n vuosituhannen huippukokouksen toisena puheenjohtajana vuonna 2000 ja varsinkin puheenjohtajuus ILO:n maailmankomissiossa, joka selvitteli globalisaation sosiaalisia vaikutuksia.

Minusta varsinkin tämän jälkimmäisen työn merkitys on jäänyt Suomessa aivan liian vähälle huomiolle. Maailmankomission selvitys oli varmasti ensimmäinen hallitustenvälinen selvitys siitä, miten globalisaatio saadaan tukemaan nykyistä paremmin kasvua, yritysten kehitystä, työllisyyttä, köyhyyden kitkemistä ja kunnollisten työpaikkojen luontia. Sen arvoa lisää sekin, että YK:n yleiskokous on sitoutunut jatkokäsittelemään sen suosituksia ja myös EU:n komissiossa selvitys on saanut myönteistä vastakaikua.

Tällaista luottamuspääomaa ja kokemusta ei rakenneta hetkessä. Miksi luopua niistä, jos niiden säilyttämiseen annetaan mahdollisuus?

Itse näen, että presidentti voisi vaikuttaa nimenomaan yrittäjämyönteisempään asenteeseen tavallisten kansalaisten keskuudessa, ei tietenkään konkreettisilla toimilla itsekseen, onhan presidentti ulkopolitiikan johtaja. Ja kyllä tuo työllistämistilanne on mitä ilmeisemmin päättäjien tiedossa; itse näen, että yrittäjien sivukulujen tulisi olla alhaisemmat ja näin ollen uuden työvoiman palkkaaminen helpottuisi. Asia ei tietysti ole näin mustavalkoinen, mutta itselle hyvinvointimallin päälähtökohta lähtee yrityksistä ja vapaasta kaupasta, jolla voidaan turvata HVV tulevaisuudessakin.
Itselleni on tullut kuva, että yritysjohtajien mielestä Halonen ei ole ottanut varsinaisia elinkeinoelämän edustajia mukaan vienninedistämismatkoille, toisin kuin Ahtisaari teki kaudellaan mm. perustamalla oman ryhmänkin käsittääkseni ajamaan asiaa. Ja Suomen malli on hyvä, sitä en kiellä, mutta tällä hetkellä Suomi ei ole sijoittajien mielestä yhtä houkutteleva kuten vaikkapa muut Länsi-Euroopan suuret maat. Suomi tarvitsee investointeja ja ylimpien tuloluokkien koveneva verotus ei siihen kannusta (Progressio on ok, mutta järjetön progressio ei). IMO niiden riistäjäkapitalistien päätökset vaikuttavat meihin kaikkiin kaikista eniten ja heille on annettava Suomesta kuva houkuttelevana sijoituskohteena vaikkapa muihin Euroopan maihin verrattuna.
Ja itse en kiellä Halosen saavutuksia, hän on tehnyt merkittävää työtä ulkoministerikautenaan mm. naisasioihin liittyvissä jutuissa. Ja mielestäni Suomen presidentin tehtävänä on puhua ensisijaisesti Suomen hyväksi. Muut henkilöt voivat paneutua maailmanparannusongelmiin muissa tehtävissä ja tietysti sekin on tärkeää yhtälailla.
Itse näen Niinistöllä olevan merkittävämpiä suhteita Euroopassa, mutta tätä on tietysti vaikeaa ulkoaseuranneena arvioida liittyen nimenomaan talousasioihin. Globalisaatiojutut ovatkin enemmän Halosen valtteja, vaikka itse näenkin Halosen puheissa ristiriidan globalisaation uhkien ja köyhyyden poistamisen välillä, sillä globalisaation avulla Kiinassa miljoonat ovat parantaneet elintasoaan, kun Suomessa Kiina-ilmiö nähdään pikemminkin uhkana ja sanalla globalisaatio on negatiivinen sävy, vaikka itse näen sen positiivisena asiana, jolla on huonojakin sivuvaikutuksia. Markkinat yleisemmin tuovat enemmänkin nimenomaan pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia kuin maiden väliset suorat tulonsiirrot, joilla ongelmaa lievitetään hetkellisesti, muttei pysyvästi. Ja koulutus on yksi merkittävimmistä hyvinvointia lisäävistä asioista, johon näillä tulonsiirroilla tulisi pyrkiä.
Aivan, tällainen luottamus onkin hyväksi, mikä Suomella on, mutta Niinistön tullessa valituksi emme luovu mistään, vaan nimenomaan annetaan mahdollisuus olla luottamuksen arvoisia, koska osoitamme olevamme muutumiskykyisiä ja -haluisia, jolloin ilmapiiri muuttuisi toivottavasti USA-myönteisemmäksi (Ei tarkoita Bush-myönteisemmäksi), ja meillä olisi presidentti, joka näkee markkinat mahdollisuutena eikä uhkana sekä pitäisi protektionismia enimmäkseen jäykkänä kuin suojelevana. Muutenkin tuloerojen desiiliasteen ollessa se aiemmin mainitsemani 2, on populistista puhua tuloerojen kasvusta aiheutuneesta eriarvoisuudesta. Haluan presidentiltämme avarakatseisuutta ja muutoskykyä, en eriarvoisuuden ja kateuden lisäämistä. Siksi Sauli!

Eipä muuta tällä kertaa.
 
NaruJackson sanoi:
Joku äänestää huonoilla perusteilla ja joku hyvillä.

niin eli sinä äänestät hyvillä ja muut huonoilla.. siis korjaan.. halosta äänestetään huonoilla perusteilla ja niinistöä hyvillä.. :D

ootte te melkosia veijareita.. :whip:

saaks sen äänen käydä vaihtaan.. mä käyn sanoon et piirrä sittekki siihen se tarjan numero.. prkl
 
littledragon67 sanoi:
En tiedä mikä on hinta minkä yhteiskunta on maksanut käymästäni yhdeksästä peruskouluvuodesta ja kolmesta lukiovuodesta (onko kenelläkään tietoa tämän koulutuspaketin hinnasta?) Tuon jälkeen olen ollut 18 vuotta tauotta työelämässä ilman yhteiskunnalta saatuja tukia tai avustuksia. Joten uskoisin olevani puhtaasti nettomaksaja, joka on maksanut neuvola- ja koulutusvelkansa takaisin yhteiskunnalle. Ja tuon heittosi "joululahjaksi ilmaiseksi" otan jo aika rankkana loukkauksena.

Kun itse menin aikoinaan yliopistoon niin meille sanottiin että maisterin tutkinto maksaa Suomen valtiolle erilaisina kustannuksina 300.000-1.000.000 markkaa linjasta riippuen, lääkärit olivat muistaakseni kalleimpia. Euroissa tuo haarukka taitaa olla jotain 50.000-150.000 euroa per maisteri.

Jos sitten kävisi niin hyvin että samainen maisteri tms. on työelämässä 30 vuotta maksaen veroja keskimäärin 12.000 euroa per vuosi niin hän ehtii maksaa valtion kassaan verotuloja yhteensä noin 360.000 euroa. Tämä on vaatimattomasti vähintään kaksin- tai jopa seitsemänkertainen määrä siihen verrattuna mitä valtion rahaa on annettu koulutuksen vaatimiin kustannuksiin. :D
 
Pelles sanoi:
niin eli sinä äänestät hyvillä ja muut huonoilla.. siis korjaan.. halosta äänestetään huonoilla perusteilla ja niinistöä hyvillä.. :D

ootte te melkosia veijareita.. :whip:
Sä pistät sanoja toisten suuhun. Kyllähän varmasti Sauliakin äänestetään esim. Tarjan puhevian perusteella jne.

Pointti on, että kuitenkin useampi "status quo":oon tyytyväisistä ja vaalikeskustelun asiakysymyksiä seuraamattomista taitaa päätyä Tarjan puolelle. Ja sen huomaa asiakysymyksiin perustamattomista äänestysperusteluista.
 
bruce_x sanoi:
Ehkä on minunkin aika tulla kaapista ja liputtaa avoimesti Tarja Halosen puolesta - ensimmäisellä kierroksella tosin äänestin toista naisehdokasta.

Tällä palstalla on puhuttu paljon työllisyyspolitiikkaa ja hyvä niin. Siinä vaiheessa kun aletaan puhua erilaisista työllistämismalleista, mennään kuitenkin aika kauas presidentin tehtävistä. Presidentti ei Suomessa käytännössä voi vaikuttaa oikeastaan millään lailla siihen, millaisia työllistämistoimia täällä otetaan käyttöön, ei edes arvojohtajana. Tässä viittaan keskiviikon Hesarissa olleeseen Veikko Helanderin mainioon mielipidekirjoitukseen. Helander on sitä mieltä, 1* ettei presidentti voi toimia sellaisena arvojohtajana, joka tarvittaessa toisi kantansa yhteiskunnassa esiintyvistä epäkohdista poliittisten päättäjien tietoon. Tämän estää nykyinen perustuslaki, joka tekee presidentistä eräänlaisen hallituksen ja eduskunnan "vangin" - presidentti on osa lainsäädäntökoneistoa eikä käytännössä voi olla eri mieltä hallituksen ja eduskunnan kanssa. Jos presidentti sen sijaan riisuttaisiin kokonaan jäljelle jääneistä valtaoikeuksista, olisi presidentillä huomattavasti paremmat mahdollisuudet arvojohtajuuteen, kun tämä toimisi päivänpolitiikan ulkopuolella. Tätähän Heidi Hautalakin ensimmäisellä kierroksella esitti, mutta sille tuskin lähiaikoina on luvassa suurempaa kannatusta politiikantekijöiden tai kansalaistenkaan keskuudesta.

Se missä presidentti voi työllisyyteen tällä hetkellä vaikuttaa onkin pikemmin ulko- kuin sisäpolitiikkaa. 2* Tässä Tarja Halonen on toiminut niin kuin pitääkin: ottanut yritysten edustajia mukaan valtiovierailuille, neuvotellut näiden yhteydessä uusien kauppamahdollisuuksien avaamisesta ja pitänyt mm. EU:n piirissä esillä Suomen mallia, jossa voidaan yhdistää yritysten kilpailukyky ja pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä. Suomen malli on saanut viime aikoina runsaasti myönteistä huomiota ulkomailla, minkä voisi toivoa lisäävän sijoitushalukkuutta tänne ja siten parantavan Suomen työllisyyttä.

Toisaalta, en epäile ollenkaan, etteikö Sauli Niinistökin toimisi juuri näin. 3* Se mikä minut saa äänestämään Halosta, on hänen yleinen kansainvälinen kokemuksensa ja toimintansa. Tarja Halonen pystyi jo ennen presidentiksi valintaansa luomaan itselleen laajan kansainvälisen verkoston ulkoministerinä ja on voinut tätä verkostoa edelleen vahvistaa presidenttikautenaan. Halonen nauttiikin tätä nykyä melkoista kansainvälistä arvostusta - siitä kai kertovat mm. 4*se, että hän toimi YK:n vuosituhannen huippukokouksen toisena puheenjohtajana vuonna 2000 ja varsinkin puheenjohtajuus ILO:n maailmankomissiossa, joka selvitteli globalisaation sosiaalisia vaikutuksia.

Minusta varsinkin tämän jälkimmäisen työn merkitys on jäänyt Suomessa aivan liian vähälle huomiolle. Maailmankomission selvitys oli varmasti ensimmäinen hallitustenvälinen selvitys siitä, miten globalisaatio saadaan tukemaan nykyistä paremmin kasvua, yritysten kehitystä, työllisyyttä, köyhyyden kitkemistä ja kunnollisten työpaikkojen luontia. Sen arvoa lisää sekin, että YK:n yleiskokous on sitoutunut jatkokäsittelemään sen suosituksia ja myös EU:n komissiossa selvitys on saanut myönteistä vastakaikua.

Tällaista luottamuspääomaa ja kokemusta ei rakenneta hetkessä. Miksi luopua niistä, jos niiden säilyttämiseen annetaan mahdollisuus?

1* Mun käsittääkseni tässä nyt sekä Niinistö, että Halonen ovat tämän arvovaikuttamisen kannalla.

Halonen sanoi mm.Punaisessa langassa: "Tuloerojen kaventamisessa tietysti nii presidentti on kyllä enintään niinku arvojohtaja."

Halonen on myöskin sanonut haluavan olla ns. sillanrakentaja erimieltä olevien osapuolien välillä. En nyt ihan tarkkaan tiedä, mitä sillä haettiin, mutta epäilisin juurikin eduskuntapuolueita tjsp.

Toi on aika vahvaa tekstiä julistaa yhden kolumnin perusteella, että presidentti ei voiskaan olla tällainen arvovaikuttaja, kun siitä ollaan esim. ehdokkaiden ja median puolella(myöskin puolueiden edustajat ovat näin sanoneet) melko yksimielisiä. Tässä valitaan tämän yhteiskunnan arvovaltaisinta henkilöä, jolla on mahdollisuus ja osittain velvollisuus puuttua epäkohtiin tai nostaa arkojakin aiheita keskusteluun. Esimerkkinä vaikka ilmastonlämpenemisen vaikutukset. Se on pitkä aikaväli, eikä kritiikin tarvi kohdistua edes nykyisen hallituksen tekemisiin, vaan ehkä pelkästään ihmisten asenteiden muuttamiseen.

2* Mitä on toi runsan myönteinen huomio? Totta joo, että ei se elinkeinoelämäkään nyt erityisen pettynyt ole Halosen toimiin, tulihan sitä viime tentissä jopa kiitosta. Mutta parannettavaakin olisi. Suomalaisen työnmarkkinointia Halonen ei ole harrastanut riittävissä määrin. Se Niinistön esimerkki Itämeren alueen kehittämisestä on ihan hyvä ajatus.

3* Ylikorostetaanko tässä nyt vähän sitä Halosen ulkopoliittista pätevyyttä? Sehän tuntuu olevan enemmänkin vähän tonne itäänpäin kallellaan. Siitä maamiina asiasta ja Suomen etujen ristiinmenemisestä ei hirveesti jaksais enää jauhaa, mutta ei ne varsinaiset näytöt ulkopolitiikassa ole kummoiset. Kuten sanottua EU-politiikan näkymättömyyden Halonen laittoi pitkälti Vanhasen kokemattomuuden piikkiin. Missäs ne Halosen verkostoavut auttoi tässä käytännössä? Niitä kaikkia kädenpuristeluita tai valokuvia ei varmaan kannata lähteä laskemaan. Oliko se YK-puheenjohtajuus muka jotenkin Halosen aikaansaannosta/saavutus? Tarkotatko tolla ILO:n komissiolla Helsinki prosessia? Minkä takia se muuten jäi vähemmälle huomiolle ja minkä takia se suomessa teilattiin suutariksi? Ja syyteltiin lähinnä Halosen YK-viran havittelusta. Minkä takia Halonen ei itse korosta sen merkitystä? Ja mitkä ne konkreettiset edut oli Suomelle? Noita asioitahan on varmasti pohdittu muuallakin.

"Maailmankomission selvitys oli varmasti ensimmäinen hallitustenvälinen selvitys siitä, miten globalisaatio saadaan tukemaan nykyistä paremmin kasvua, yritysten kehitystä, työllisyyttä, köyhyyden kitkemistä ja kunnollisten työpaikkojen luontia."

Hesarin blogissa oli hyvä kommentti noista Halosen saavutusten "merkittävyydestä". Tukeudun sinne, koska kaveri väittää olevansa pätevä, eikä kukaan ole hänelle käsittääkseni pystynyt vastaankaan argumentoimaan. Miksi, jos nää Halosen toimien edut on jotenkin selkeät?

http://blogit.hs.fi/unski/?p=93#comment-2684

Ja samalta kaverilta melko vakuuttava kommentti Niinistön pätevyydestä ulkopolitiikassa:

http://blogit.hs.fi/unski/?p=92#comment-2545

Jutut on juttuja, mutta aika hataraa toi sunkin perustelu Halosen ulkopoliittisesta ylivertaisuudesta. Kun lukee vaikka noi kaks linkkiä niin ei se mulle ainakaan ole mitenkään itsestäänselvää.
 
protsku sanoi:
Toki näin on mutta olisiko mahdollista että mainitsemasi koulutus ja hyvinvointipalvelut voitaisiin järjestää tehokkaammin, alhaisemmilla kustannuksilla? Siis: tarvitseeko jokaisella rehtorilla ja välisarjan pomolla olla oma sihteeri ja sitä rataa, entäpä aivan mahdottomaksi paisunut samojen papereiden pyörittäminen jokaisen asian yhteydessä!

Kustannuksia alentamalla voitaisiin alentaa myös sitä verotusta.

IIK! Eikö tämä ole sitä leikkaamistä jota Paha Piru Niinistö harjoitti Liposen johdolla?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom