Tosta Halosen ulkopolitiikan pätevyydestä.
Turha meidän on siitä keskenään riidellä, kun voidaan kysyä suoraan Haloselta.
==>
http://ra.yle.fi/ramgen/vaalit06/vaalitentit/281205_halonen.rm
Tuollahan Halonen vastaa mm. kysyttäessä merkittävintä ulkopoliittista saavutusta.
1) Mitään yksittäistä tosi vaikea sanoa.
2) Vahvistanut hyviä suhteita naapurimaihin, erityisesti Venäjään.
3) Omasta mielestä ansio, että suomalaisessa yhteiskunnasta puhutaan luontevasti kansainvälistymisestä ja globaalisaatiosta.
4) ILO:n maailmankomission / Helsinki-prosessin puheenjohtajuus?
Ulkopoliittinen ylivertaisuus?
Ja kannattaa nyt panna merkille, että hän ei tuolloin pitänyt mitenkään merkittävänä bruce_x:n esiinnostamaa(ja viime vaalitentissä ehdotettua) YK:n huippukokouksen puheenjohtajuutta. Kuten ei sitä varmaan kannattaiskaan minään vakavana meriittinä mainostaa, mitä nyt näin loppusuoralla kalastellaan taas populistina ääniä, kun kuulostaa kivalta.
Kysyttäessä konkreettisia tuloksia ton komission raportista Halonen mainitsee käytännössä vain nämä(mun mielestä tässä nyt puhutaan kuitenkin Helsinki-prosessista):
1) Yksimielinen raportti.
2) Vastakkainasettelu kehitysmaiden ja kehittyneiden maiden välillä saanut aselevon.
3) Velkojen anteeksi antamisen kehittyminen.
Loppuun Halonen satuilee jostain G8:n ja WTO:n agendasta, mutta tuskin nyt vakavissaan tarkottaa, että niitä asioita ei olis ilman hänen prosessiaan noilla foorumeilla käsitelty.
"Saavutuksista" jäi mm. mainitsematta, keskustalaiset nyt tarkkana, maatalouden vientitukien poistaminen. Raportissa sanotaan mm. Maatalouden uudet vientituet ja palkkiot pitäisi poistaa sekä voimassaolevat toimet pikaisesti purkaa.
Näiden globaalisaatioraporttien ja konferenssien asialistojen sisältöjä vois kanssa tuoda selvemmin esiin mm. maatalousyrittäjille. Halonenhan tuntuu ajavan niitä kehitysmaiden etuja mm. kotimaisen maatalouden kustannuksella. Oli sitten kysymys miten pitkästä perspektiivistä tahansa.
Ja tietysti tota Halosen meriittinä mainostavilta vois kysyä, että mitenkä tässä ajettiin sitä
Suomen etua? Ei Halonen sitä ainakaan kovin selvästi selvittänyt....
Olisko se nyt kuitenkin sillä lailla, että ne puheet paperisaasteesta ton raportin ja prosessin osalta pitää aika hyvin paikkansa?
Sellanen juttu vielä, että kun
vasta nyt toisella kierroksella muutettiin Halosen kamppaniaa korostamaan hänen "ulkopoliittisia saavutuksiaan" niin tässä nyt herää vähän tyhmemmälläkin sellainen kysymys, että
miksi vasta nyt? Jos tää kerran on se Halosen suurin valtti?
Sitä korostetaan vasta nyt, joten eikö näitä vaaleja haluttukaan voittaa 1.kierroksella? Eikö koitettukaan tosissaan tehdä sitä historiaa ja säästää 7 miljoonaa veronmaksajien varoja?
Vai olisko tässäkin nyt sillä lailla, että kun se Halosen kamppanian onttous paljastui, niin oli pakko paniikissa, paitsi vetää noi NATO-ässät hihasta, niin alkaa keksimään näitä "saavutuksia" ja siinä sivussa on sitten vedetty mukaan kaikki kättelyt ja valokuvat millä nyt keskivertokansalaisen mielikuviin pätevästä valtionaisesta voidaan vaikuttaa??
Tossa nyt saatto olla pientä vittuilua mukana, mutta mielestä ihan aiheellista ihmettelyä.
bruce_x sanoi:
Joka tapauksessa, ILOn maailmankomission selvityksellä ei ole mitään tekemistä Helsinki-prosessin kanssa. Se on tällä hetkellä pohjana monelle uudelle hankkeelle varsinkin YK:n piirissä, mm. talous- ja sosiaalineuvostossa sekä itse ILOssa eli YK:n työjärjestössä.
http://www.helsinkiprocess.fi/doc/about_HP_fi.asp
Kai noilla nyt jotain tekemistä on keskenään?
Ittellä menee vähän sekasin, että millä nimellä nyt tarkotetaan mitä. Käsittääkseni ensin oli se erillinen ILO-komissio, jonka työtä jatkettiin Helsinki prosessilla?? Jokatapauksessa tohon Helsinkin prosessiin palo miljoonia euroja, joten kai niitä tuloksiakin vois odottaa? Puhumattakaan mikäli toi parin vuoden säätäminen meni täysin hukkaan niin senkin ajan olis voinut käyttää hyödyllisemmin Suomen etujen ajamiseen.
edit: Ja ne suhteet Putiniin on kieltämättä hyvät, mutta pakko nyt pelotella silläkin, että onkohan ne liian hyvät? Ihan vaan kun niitä Venäjän toimia kattellaan vähän erilaisin lasein kun Yhdysvaltain toimia. Saulilla on hyvät suhteet Venäjälle ja niissä vois korostua enemmän se Suomen etu, eikä neuvostotalutusnuoran mukaan tanssiminen. Piruja maalailen seinille, mutta siinä, että ollaan niin kalakaveria, niin kalakaveria on myös omat vaaransa...