- Liittynyt
- 4.3.2004
- Viestejä
- 218
- Ikä
- 41
Työ ei lopu ikinä. Ainoastaan maksajat loppuvat. Ja ne verot nimenomaan vähentävät niitä, ketkä siitä työstä voisivat maksaa.SniffDaddy sanoi:Onko Suomessa todellakin niin paljon tekemätöntä työtä, että työnantajamaksuja pienentämällä ne työt tulisi tehtyä? Tai siis ne kannattaisi teettää? Jos, niin millä toimialoilla ne työt on tekemättä? Okei, varmaan palvelusektorilla onkin tekemätöntä työtä.
Tämä rupee kuulostaan taas niin vasemmistolaiselta systeemiltä. Kärjistettynä:Pitäisikö se työnantajamaksujen laskeminen sitten olla vastikkeellista, vai rysäytetäänkö kaikilta kerralla pikkasen tai vähän enemmänkin pois? Tarkoitan tällä sitä, että jos yrityksellä x ei ole tulevaisuudessa mitään aikomustakaan palkata uutta työvoimaa, jos sitä työtä ei vaan ole teettää uusille työntekijöille. Pitäisikö siltäkin yritykseltä alentaa työnantajamaksuja? Ei kai ne yrityksetkään ihan huvikseen palkkaisi uusia työntekijöitä, kun niistä joutuisi maksamaan vähemmän sivukuluja, vaikkei niille olekaan mitään tekemistä?
Pitäisikö sen työnantajamaksujen alentamisen toimia porkkanana yrityksille palkata uusia työntekijöitä tekemään sitä tekemätöntä työtä?
Vai alennettaisiinko kaikilta oletusarvoisesti?
1. Ensin luodaan paska systeemi.
2. Sitten korjataan systeemin lieveilmiöitä, jollain tukihässäkällä
3. Huomataan, että tukihässäkkä aiheuttaakin sen, että ollakseen kilpailukykyinen työnantajan täytyy kikkailla ja keplotettla työvoiman kanssa. Samalla työntekijän asemahuononee entisestään.
4. Lisää rajoituksia ja korjailuita -> Lisää kikkailua ja keplottelua.
Kun riittäisi oikeistolainen järjestelmä:
1. Luodaan systeemi, jossa työnantajan on oman etunsa kannalta parempi pitää työntekijästä huolta ja maksaa tälle riittävää palkkaa. Markkinat eivät vääristy keplottelijoista.