Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
MC Aropupu sanoi:Kyllä presidentin tehtävä ainakin Suomen lain mukaan on johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa. Riippuu varmaankin presidentistä itsestään, että kuinka suurta roolia hän siinä ottaa. Unilukkarin roolista olen samaa mieltä, mutta tuo viennin edistäminen ei mielestäni kyllä ole mikään presidentin varsinainen tehtävä, enkä edes oikein usko presidentin mahdollisuuksiin vaikuttaa tuossa asiassa. Tuo vienninedistäminenhän oli Ahtisaaren esiin nostama ajatus. Miten presidentti käytännössä pystyy edistämään vientiä vapaassa markkinataloudessa? Sopii toisen maan presidentin kanssa, että nyt tämä meidän maan firma A alkaa käydä kauppaa teidän maan firman B kanssa? Osaako kukaan kertoa mitään konkreettisia tapauksia miten tämä vienninedistäminen on vaikkapa Ahtisaaren aikana tapahtunut?
training_addict sanoi:Viittaan tolla Halosen avoimuudella juurkin hänen omiin lausuntoihinsa, joista oli jo puhettaa täälä aikasemmin. Luetaan näitä posteja.
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=912337&postcount=607
MC Aropupu sanoi:Onko joku tehnyt konkreettisia esityksiä tuollaisesta muutosesta? Ja miten tuo asia hoidettaisiin sitten kevyemmin?
Edelleenkin toistan, että tuskinpa kukaan haluaa tarkoituksella pitää Suomessa turhaa byrokratiaa ja tehottomuutta. Jos noita voidaan karsia ilman haittavaikutuksia, niin jokainen puolue toteuttaa nuo muutokset. Ja tätä tehostamista ja karsintaa on tehty koko ajan laman jälkeen, riippumatta siitä mitkä puolueet hallituksessa istuvat. Ei noissa säästämis- ja tehostamisvaatimuksissa ole sinänsä mitään uutta. Eroavaisuuksia puolueiden välillä tulee sitten sellaisissa säästötoimenpiteissä, joissa on myös selviä negatiivisia vaikutuksia. Tuossa kohtaa tulevat sitten arvot ja ideologiat mukaan kuvaan, eli onko säästöstä saatava hyöty niin suuri, että se kannattaa tehdä niistä negatiivisista puolista huolimatta.
Ei kukaan väitäkään, että alennukset tulevat täysimääräisenä koskaan voimaan. Tätä verotuottojen suuremmuus suhteessa alennuksiin on todistettu, ihan tieteellisesti. En muista kuka sen tutkimuksen teki, mutta jopa SDP-Hesari siitä aikoinaan aika ylistävät uutiset teki. Lisää tehoa noihin veronalennuksiin olisi tullut vielä lisää, jos myäs työnantajien kustannuksia olisi saatu leikattua, eli uudistus jäi torsoksi, koska keskittyi pääasiassa, ansiotuloverotuksen leikkauksiin.MC Aropupu sanoi:Todellisessa elämässä tuo ei toimi noin. Veronalennuksen kustannuksia ei saada kasvaneen kulutuksen kautta mitenkään kokonaan takaisin kuin oikeistofanaatikkojen märissä päiväunissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana veronalennukset eivät ole tuoneet valtion kassaan enempää rahaa kuin niidden kustannus on ollut. Veronalennuksista saadaan jonkin verran takaisin, mutta ei millään kaikkea. Paljonko saadaan takaisin, sitä on sitten vaikea ennakoida ja mitata. Enkä tällä tarkoita etteikö veronalennukset olisi tehokas keino lisätä talouskasvua, mutta ei niistäkään nyt mahdottomia pidätä odottaa ja luvata.
Kuten kirjoitn niin on ehkä enemmän kiinni henkilöstä, että kuka lopultaa asettaa uransa mahdollisesti uhrattavaksi palkkioksi siitä, että tekee muiden elämästä parempaa.MC Aropupu sanoi:Sivukulujen alentamiset ovat luultavasti yksi parhaista ja kustannustehokkaimmista keinoista lisätä työllisyyttä. Tämähän oli yksi työreformin pääkohdista ja siinä painotettiin nimenomaan työnantajamaksujen alentamista pienipalkkaisia painottaen.
Nuo työllistämistuet eivät ole ihan pelkästään demareiden systeemi, Kokoomus oli mukana kahdessa Lipposen hallituksessa tuota toteuttamassa. Toki tuo oli enemmän demareiden käsialaa, mutta on kyllä Kokoomuksenkin on tuosta vastuunsa kannettava.
Pressa avaa paljon sellaisi ovia, jotka voisivat muuten pysyä kiinni. Mulla ei ole mitään erityistä listaa Ahtisaaren saavutuksista vienninedistämisen saralla, muuta kuin se, että aika moni liike-elämän edustaja on vain eri yhtyksissä toimia kehunut. Halosta ei kukaan.MC Aropupu sanoi:Kyllä presidentin tehtävä ainakin Suomen lain mukaan on johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa. Riippuu varmaankin presidentistä itsestään, että kuinka suurta roolia hän siinä ottaa. Unilukkarin roolista olen samaa mieltä, mutta tuo viennin edistäminen ei mielestäni kyllä ole mikään presidentin varsinainen tehtävä, enkä edes oikein usko presidentin mahdollisuuksiin vaikuttaa tuossa asiassa. Tuo vienninedistäminenhän oli Ahtisaaren esiin nostama ajatus. Miten presidentti käytännössä pystyy edistämään vientiä vapaassa markkinataloudessa? Sopii toisen maan presidentin kanssa, että nyt tämä meidän maan firma A alkaa käydä kauppaa teidän maan firman B kanssa? Osaako kukaan kertoa mitään konkreettisia tapauksia miten tämä vienninedistäminen on vaikkapa Ahtisaaren aikana tapahtunut?
Siis tuossa pari viestiä takaspäin muistelin, että MTV3:n viimeisessä suuressa keskustelussa, mutta en ole ihan 100% varma.training_addict sanoi:edit: Corleone, muistatko nyt edes missä vaalitentissä tää tuli ilmi?
training_addict sanoi:Joo presidentin ehdottomasti tärkeimmät tehtävät on juurikin ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja se mielipidevaikuttaminen(unilukkari).
Tota vienninedistämisen tärkeyttä(ei nyt kuvitella sillä olevan dramaattisia vaikutuksia) on täällä käsitelty.
Kertauksen vuoks, koska suoraan sanottuna ihmettelen noita sun viimesimpiä kommentteja. Presidentin pitäis olla
1) aktiivisempi
2) ei kiukutella siellä
3) ei mitään vasemmisto radikaalipohjasia kiintiöitä vienninedistämismatkoille
4) markkinoitava sitä suomalaista osaamista. SELVÄSTI Olla tunnettu tästä ennemmin kuin kehitysmaapölinäistä.
5) presidentin imago vaikuttaa(ei vaan pelkästään matkoilla, mutta kertoo kansasta ja sen ajanhermoilla olemisesta)
6) ja konkreettisesti Ahtisaari mm. teki niitä vienninedistämismatkoja hieman enemmän kun Halonen, eikä kiukutellut(tiettävästi) siellä, joten noikin olis jo hyviä parannuksia nykymenoon.
Summasummarum
1) Vienninedistämistä on hyvä harjoittaa
2) Niinistö on tässä suhteessa Halosta parempi.
Toivottavasti tästä samasta asiasta ei jankata enää miljoonatta kertaa. Vaikka tää tredi mammutti onkin, niin koittakaa nyt tuoda jotain uusia juttuja tähän keskusteluun. Ja rajotuksia noihin sisäpolitiikka romaaneihin.
MC Aropupu sanoi:Ahtisaari kai tosiaan teki niitä vienninedistämismatkoja Halosta enemmän, mutta minulla ei edelleenkään ole mitään konkreettista tietoa siitä, että miten ne ovat hyödyttäneet Suomea ja suomalaisia yrityksiä. Onko joku firma saanut niiden ansiosta tilauksia ja sopimuksia, joita muutoin ei olisi saatu? Myöskään ei ole mitään konkreettista näyttöä siitä, että Niinistö olisi Halosta parempi tuossa hommassa,aktiivisempi saattaisi olla. Onko Niinistö muuten sanonut, että tekisi enemmän noita vienninedistämismatkoja ja kuinka paljon? Tai mitä tekisi niissä eri lailla? Osaatko sanoa jotain konkreettista noista listaamistasi kohdista koskien aktiivisuutta, kiukuttelua, vasemmistokiintiöitä tai suomalaisen osaamisen markkinoinnista? Jos näitä on jo aiemmin jossain käsitelty, niin pistä linkkiä, en oikein löytänyt mitään tuollaista näin pitkästä ketjusta.
Presidentin imago lienee makuasia. Kumpikaan noista ei minun mielestäni ole mikään kovin edustava henkilö, muttei katastrofikaan. Voi varmaan riippua maastakin ja henkilöistä kumman charmi puree paremmin, itse en oikein osaa sanoa tuosta mitään varmaa. Jos molemmat ehdokkaat voisi tavata henkilökohtaisesti, niin sitten ehkä pystyisi paremmin arvioimaan tuollaista.
Et kai sinä nyt tosissasi väitä, että suomalaisten taloudellinen tilanne tai hyvinvointi olisi kiinni presidentistä? Jotain rajaa näihin heittoihin.Aimo sanoi:Jännän tästä tekee sen, että ne joiden oman hyvinvoinnin parantamisen kannalta olisi pakko äänestää Niinistöä (köyhät, työttömät jne..) menevät ja äänestävät Tarjaa, koska Tarja on SDP:stä (eli köyhien asialla).
Köyhien kaveri juu, ilman kykyä antaa parempaa huomista.
Rikkaat ja hyvätuloiset pärjäävät kyllä vaikka pressana olisi Suvi-Anne Siimes.
Corleone sanoi:Et kai sinä nyt tosissasi väitä, että suomalaisten taloudellinen tilanne tai hyvinvointi olisi kiinni presidentistä? Jotain rajaa näihin heittoihin.
Kato kun sun huumori on niin ovelaa, ettei tällainen tavallinen tyhmä ihminen sitä ymmärrä. Valaise toki viestisi syvällistä sanomaa.Aimo sanoi:Joo. POimitaan sieltä tekstistä ne olennaiset ideat. Eikös.
Ei se välttämättä olekaan, mutta olisin Aimon kanssa samaa mieltä, että moni työtön tai syrjäytynyt kokee Halosen olevan se vaihtoehto, joka takaa, että elämässä ei mikään muutu, vaan sossusta/kelalta tulee jatkossakin rahaa joka kuukausi ja itse ei tarvitse tehdä mitään muuta elämänsä eteen kuin istua keittiön pöydän ääressä ja polttaa tupakkaa.Corleone sanoi:Et kai sinä nyt tosissasi väitä, että suomalaisten taloudellinen tilanne tai hyvinvointi olisi kiinni presidentistä?
Niin, kuten sanoin, niin tästähän lähes kaikki on samaa mieltä, turhaa byrokratiaa pitää saada poistettua ja palveluatuotantoa tehostettua. Ja tuota on tehty jatkuvasti ja tehdään edelleen. En kuitenkaan näe tuossa presidentillä juuri mitään roolia. Kysymys on kuitenkin palvelutuotannon sisällä tapahtuvasta muutoksesta ja se mitä muutoksia tehdään ja miten ei ole presidentistä kiinni. Jokainen presidentti haluaa Suomessa tehtävän hyödyllisiä muutoksia. Ja niihin yksityiskohtiin presidentti ei kuitenkaan puutu, voi vain todeta, että säästäminen on hyvä juttu.lej sanoi:Olisko fiksumpaa, että 364 päivää työttömänä oleva lähettäisi läpun vain yhdeltä päivältä, kun ollut töissä, sen sijaan, että täyttää sen joka päivä? Tai olisiko fiksua, että Kela ei lähettäisi joka helvetin kerta lappua, että sait Kela-korvauksen, kun käyt yksityisellä lääkärillä. Eikö olisi fiksumpaa lähettää se yksi tuhannesta ilmoituksesta, jossa kerrotaan, että korvausta ei herukaan.
Nämä toki ovat todella pieniä asioita, mitä tulee byrokratian keventämiseen, mutta osaltaan aiheuttavat kustannuksia, kun kyse järkyttävästä määrästä tapuksia per vuosi. Suurempi kysymys on se, että tarvitaanko ylipäätään nykyisen kokoista hallintokoneistoa päällekkäisyyksineen, jossa virkamiehiä riittää, mutta ei sairaanhoitajia ja muita vastaavia.
Toki harva puolue kykenee noita asioita muuttamaan, varsinkaan kovin helposti. Aina löytyy vaikeille, mutta välttämättömille muutoksille vsatustajia jopa oman puoleen tai hallituksen sisältä. Mulle olisi sinänsä ihan sama kuka muutokset tekee, kunhan joku tekisi.
Niinistöhän ei sinänsä ollut läheskään niin pahassa paikassa kuin Viinanen aikanaan. Niinistö oli valtiovarainministerinä nousukauden aikana. Minun käsittääkseni Niinistö ei kuitenkaan tehnyt mitään suuria päätöksiä ja uudistuksia, vaan hänen aikanaan mentiin varsin maltilliselle linjalla niin säästöjen, veronalennusten kuin muidenkin uudistusten suhteen. Osaako joku asiaa minua paremmin tunteva sanoa mitkä olivat Niinistön kauden suurimpia uudistuksia valtiovarainministerin toimivallan alueella?lej sanoi:Niinistö kykenee siihen. Hän pystyi valtionvarainministerinäkin ottamaan sen kaiken paskan niskaan, mitä tuli palkkioksi siitä, että niinkin hyvin lopulta selvittiin. Monet päätökset olivat ikäviä, mutta siinä se suuruus punnitaankin, että kuka kykenee ne tekemään ja riskeeraamaan ainakin poliittisen uransa.
Minä en oikein käsitä tuota "verotuottojen suuremmuus suhteessa alennuksiin on todistettu" -lausetta. Mitä tarkoitat tuolla suuremmuudella? Kun kuitenkin juuri edellä sanot, etteivät alennukset tule täysimääräisenä voimaan. Pelkästäänhän eri vuosien verotuloja vertailemallahan ei voida sanoa mitään tuosta, verotulojen kokonaiskertymä riippuu niin monesta muustakin muuttujasta. Löytyisikö keneltäkään linkkiä tohon tutkimukseen tai muihin samasta aiheesta tehtyihin? Olisi mielenkiintoista tutustua tarkemmin.lej sanoi:Ei kukaan väitäkään, että alennukset tulevat täysimääräisenä koskaan voimaan. Tätä verotuottojen suuremmuus suhteessa alennuksiin on todistettu, ihan tieteellisesti. En muista kuka sen tutkimuksen teki, mutta jopa SDP-Hesari siitä aikoinaan aika ylistävät uutiset teki. Lisää tehoa noihin veronalennuksiin olisi tullut vielä lisää, jos myäs työnantajien kustannuksia olisi saatu leikattua, eli uudistus jäi torsoksi, koska keskittyi pääasiassa, ansiotuloverotuksen leikkauksiin.
Minä en tuolle liike-elämän edustajien kehumiselle laita kovin paljoa painoarvoa ilman konkreettisia esimerkkejä. Se nyt on selvä, että suurin osa liike-elämän edustajista ei anna Haloselle positiivista arvosanaa juuri mistään. Liike-elämän edustajatkin ovat tavallisia ihmisiä, omine poliittisine mielipiteineen. He eivät kai erityisemmin pidä Halosesta hänen puolueestaan, AY-taustasta, Setasta ja monesta muusta asiasta johtuen. Jos liike-elämän edustajilta kysytään, niin oikeistopuolueet osaavat kaiken paremmin ja ovat kaikessa oikeassa. Tuskinpa kovin moni yritysjohtaja edes oikeasti tietää mitä noilla vienninedistämismatkoilla tapahtuu. Heillä on ehkä vain se mielikuva, että Halonen ei hoida asiaa hyvin.lej sanoi:Pressa avaa paljon sellaisi ovia, jotka voisivat muuten pysyä kiinni. Mulla ei ole mitään erityistä listaa Ahtisaaren saavutuksista vienninedistämisen saralla, muuta kuin se, että aika moni liike-elämän edustaja on vain eri yhtyksissä toimia kehunut. Halosta ei kukaan.
Corleone sanoi:Kato kun sun huumori on niin ovelaa, ettei tällainen tavallinen tyhmä ihminen sitä ymmärrä. Valaise toki viestisi syvällistä sanomaa.
Siis kepulaisten yhteistyökyvyttömyyteen kaatui Aho 6 vuotta sitten. Edellisissä presindentinvaaleissa Kokoomus ehdotti yhteistyötä kepun kanssa vaalien toisen kierroksen äänten "testamenttaamiseksi", mutta ei kelvannut kepulle. Aho meni toiselle kierrokselle ja kokoomuspamput kannustivat ketä mitäkin.Auvo sanoi:Molemmat ehdokkaat varmasti päteviä ja osaavia, mutta hommahan valitettavasti tai onneksi ratkeaa kepulaisten ja kokoomuksen kyvyttömyyteen tehdä yhteistyötä.
Kyllä, presidentti liikkuu kannanotoissaan korkeammalla tasolla, eikä keskity yksityiskohtiin. Nykyinen presidentti toteaa kuitenkin vain, että hyvinvointivaltio on hyvä juttu. Säästämiseen hän ei ota kantaa.MC Aropupu sanoi:Jokainen presidentti haluaa Suomessa tehtävän hyödyllisiä muutoksia. Ja niihin yksityiskohtiin presidentti ei kuitenkaan puutu, voi vain todeta, että säästäminen on hyvä juttu.
Suuria päätöksiä tehdään silloin, kun housuihin on lirahtanut jo vähintään useampi lusikallinen. Nousukauden aikana ei suuria muutoksia tehdä, eikä etenkään SDP:n ollessa samaan aikaan hallituksessa. Propsit Niinistölle ja Lipposelle menevät juuri tuosta maltillisen linjan ylläpitämisestä nousukaudella. Julkisen sektorin paisuttamiseksi oli tuolloin melko suuri paine.MC Aropupu sanoi:Niinistö oli valtiovarainministerinä nousukauden aikana. Minun käsittääkseni Niinistö ei kuitenkaan tehnyt mitään suuria päätöksiä ja uudistuksia, vaan hänen aikanaan mentiin varsin maltilliselle linjalla niin säästöjen, veronalennusten kuin muidenkin uudistusten suhteen.
Tällä syyllä tein omankin äänestyspäätökseni.Aimo sanoi:Totuus samalla on se, että vain PK-sektorin toimintaedellytyksiä parantamalla voidaan työttömyyttä parantaa ja nostaa koko taloutta oikealle raiteelle. Sauli pystyisi parantamaan ilmapiiriä vähintään hivenen siihen suuntaan. Jo pelkästään tämä riittää antamaan Saulille ääneni.