Portsareista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tape80
  • Aloitettu Aloitettu
japa sanoi:
Kokeneet herrat ovelta kertokaapa että miten toimia tilanteessa kun asiakas tulee aivan ok kunnossa..... niin miten ihmeessä nuo voi ennakoida?

Ei kai millään? Jos et tunne henkilöä aiemmin, niin paha sitä on mennä ennakoimaan. Ammattilaisellekin sattuu virheitä, kaikkea ei vaan voi ennustaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eipä tossa voi oikein mitään tehdä.. niitä vaan tulee jostain.
Kyllähän sen elämän voi tehdä ittelle helpoksi siinä ovelle ku ottaa tiukan linjan ja ei ota ketään ketä pitää seiniä pystyssä sisälle. Ajan myötä ainakin pienemmissä kaupungeissa porukka oppii tuntemaan ja alkaa mennä perille ettei toi ota huonossa kunnossa sisälle.
Auttaa myös kun pitää saman linjan joka ilta, nukkumisiin/oksentamisiin/kuntohon/tappeluihin, saa hieman kunnioitusta kun kohtelee kaikkia samalla tavalla. oli se sitten joku wannabe-julkkis tai pertti perusjätkä.

Legendaarisia kommentteja kyllä kuulee ovelta nuorilta ku kysyy papereita:
-Ne on kotona/autossa/vanhemmilla/siskolla/isoveljellä
-Sää takavarikoit ne viime viikolla (kukaan ei ole koskaan kaveria nähnytkään)
-Toi on meiän kuski. -no hae ne paperit autosta. -ööö.. ne on kotona
ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä.
 
Muistaakseni nykyään kaikki otteet kaulaan/niskaan on kiellettyjä ainakin terminä, ainoastaan päänhallintaote on hyväksytty.

Miten se tehdään ja millaisessa tilantessa niin....

Eli älkää koskaan kertoko oikeudessa tai poliisikuulusteluissa mistään hapetuksesta/kurkutuksesta/kuristamisesta koska kaikki ne ovat kiellettyjä
samalla tavalla kuin voimankäyttö on salittu mutta väkivalta kielletty.
 
poika sanoi:
Eli älkää koskaan kertoko oikeudessa tai poliisikuulusteluissa mistään hapetuksesta/kurkutuksesta/kuristamisesta koska kaikki ne ovat kiellettyjä
samalla tavalla kuin voimankäyttö on salittu mutta väkivalta kielletty.



Joo, ja vastatkaa kaikkiin kysymyksiin "en kommentoi".

Voi jumalauta mitä "ohjeita" :david: . Jos tuolla mentaliteetilla mennään ovelle töihin, niin parempi etsiä joku toinen jobi itselleen.

Olisiko parempi ohje kenties, että älkää käyttäkö sellaisia keinoja jotka eivät kestä päivänvaloa?!
 
fish sanoi:
..mutta sitäkin opettavampaa.

Tekisi hyvää jokaiselle aloittavalle vahtimestarille seisoskella yksin baarin ovella. Opettaa pitämään huolta itsestään, ennakoimaan, hoitamaan asiat lievimmän kautta, puhumaan kuin Runeberg.

Minkä epäröiden taakseen päästää, sen kohta joutuu poistamaan. Yksin.
Oon muute ihan samaa mieltä. Helpoin tapa viettää mukava ilta on pitää tiukka karsinta ovella.
 
poika sanoi:
Muistaakseni nykyään kaikki otteet kaulaan/niskaan on kiellettyjä ainakin terminä, ainoastaan päänhallintaote on hyväksytty.

Miten se tehdään ja millaisessa tilantessa niin....

Eli älkää koskaan kertoko oikeudessa tai poliisikuulusteluissa mistään hapetuksesta/kurkutuksesta/kuristamisesta koska kaikki ne ovat kiellettyjä
samalla tavalla kuin voimankäyttö on salittu mutta väkivalta kielletty.


Kuristamis sanaa kannattaa kuulusteluissa välttää. Hapettaminen on oikea sana. Ainakin meilläpäin poliisit suhtautuu asiaan paremmin.
 
Mike sanoi:
Siinä tyhjennelläänkin sitten koko baari vähäksi aikaa. Ei suositeltavaa käyttää sisätiloissa.

Unohdinkin tuon, mutta esim.ulko-ovella pystyy käyttämään ilman baarin tyhjentämisiä. Varsinkin pippurisumute, joka ruittaa semmoisen pitkä kaaren, on hyvä.
 
japa sanoi:
Kokeneet herrat ovelta kertokaapa että miten toimia tilanteessa kun asiakas tulee aivan ok kunnossa(ei huomaa millään että humalassa jne tai muutenkaan sekava) ja ottaa yhden pienen oluen. No sitten kun on juonnut siitä puolet niin alkaa huutelemaan että: mä teen sun elämän vaikeaksi jne jne. (Kaikkea uhkailua ihmisille.) niin miten ihmeessä nuo voi ennakoida?
Kyseinen tyyppi viellä kysyi multa kelloa kun tuli sisään ja kun kerroin sen niin se sanoi että hän kerkeää ottaa yhden ennen bussia. No kun oli juonnut puolet siitä niin alkoi mesoaminen, ja tuon jälkeen piti taluttaa ulos kaveri(ja vaikeaa oli)

Tästä syystä on kannattavaa tehdä yhtä tai muutamaa ovea jonkin aikaa, eikä kokoajan vaihdella työpaikkaa. Oppii tuntemaan asiakkaista kuka on minkäkinlainen. Muuten ei voi ennakoida normaalin näkösestä kaverista. Jos asiakas alkaa uhkailemaan mua tai toista asiakasta, on seurauksena välitön poistaminen, koska uhkailua useimmiten seuraa riidan haasto tai riehuminen.
 
Ongelma ovien vaihdossa on juuri tuo kun ei porukkaa tunne. Jokainen baari kerää aina vakkarijengiä ja etenkin pikkupaikkakunnilla samat naamat on naamat joka kerta, jopa samoilla penkeillä vieläpä. Samassa mestassa kun on pitempään, saa ehkäistyä kovinkin paljon tappeluita ennakoinnilla. Tietää huonoimmat viinapäät, tietää ketkä ovat ulkopaikkakuntalaisia jne. Jos nakitellaan pitkin poikin baareja, niin joka kerta jokainen asiakas on uusi naama, eikä näiden historiaa tiedä.
 
Aziiz sanoi:
Kuristamis sanaa kannattaa kuulusteluissa välttää. Hapettaminen on oikea sana. Ainakin meilläpäin poliisit suhtautuu asiaan paremmin.


Just joo. Tällaiset ohjeet kannattaa myös jättää omaan arvoonsa.
 
Tatu Henriksson sanoi:
Hapetusta ei saisi varsinaisesti 'opettaa' voimankäyttökurssilla, mikäli näin kuitenkin tehdään, tulisi paikalla olla lääkäri kertomassa sen riskeistä. Olen henkilökohtaisesti ollut mukana oikeusjutussa, jossa järjestyksenvalvojaa syytettiin kuolemantuottamuksesta. Hapetuksessa on aina riski heijasteiseen sydänpysähdykseen! Henkilöä ei tapauksessa tuomittu (ei tiennyt riskistä), mutta mikäli kouluttaja opettaa/kehottaa järjestyksenvalvojaa toimimaan kuvatulla tavalla, voidaan syyte pahimmassa tapauksessa nostaa kouluttajaa kohtaan.
joo. mikä olisi syytteen nimike? itse sain syytteen teleskooppipatukan pitämisestä töissä vaikka silloisessa koulutusmateriaalissa sitä ei kielletty ja annettiin ymmärtää,että vaatii pelkän voimankäyttö kurssin. mulla on se koulutusmateriaali tallessa..
 
Olitko portsarin hommissa iso-erno? Nyt käteen järjestyslaki, laki yksityisistä turvallisuuspalveluista ja laki järjestyksenvalvojista sekä rivienvälilukutaitoa. Tarvii hivenen aikaa tutkailla kyseisiä lakeja ja hallituksen esityksiä ko. asioista jotta saa oikean käsityksen systeemistä. Vartija saa kantaa teleskooppipatukkaa. Vartiointiliikkeen vastaanottaman toimeksiannon perusteella asetettu jv (esim. julkisissa kulkuneuvoissa tai kauppakeskuksissa oleva) saa kantaa tkp:tä. Poke hommissa oleva ei saa. Korjatkaa jos menee ihan metsään mutta näin sitä koulutuksen ja opiskelun perusteella itse on asiat ymmärretty...

edit: ja muutaman vuoden käytännön kokemuksen kautta
 
Sickboy sanoi:
Olitko portsarin hommissa iso-erno? Nyt käteen järjestyslaki, laki yksityisistä turvallisuuspalveluista ja laki järjestyksenvalvojista sekä rivienvälilukutaitoa. Tarvii hivenen aikaa tutkailla kyseisiä lakeja ja hallituksen esityksiä ko. asioista jotta saa oikean käsityksen systeemistä.

LYTP tuli voimaan vuonna 2002, ja olikohan tuo laki järjestyksenvalvojista vuodelta -99..? Noissa tosiaan pykälät menee noin. Mutta kuinka oli ennen? Kuka tietää? Ja faktaa tiskiin.
 
Mun käsittääkseni (hieman asian vierestä) teleskooppipatukka saa olla kenellä vaan,esim.kotona.Sitä ei saa turhaan kantaa mukana.Ite oon saanut sakot,kun oli kaupungilla taskussa tuollainen,syy oli:vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkominen.Ihan tarkkaan en ymmärrä missä se saa olla,mutta käsittääkseni myös autossa.Eihän leipäveitseäkään saa turhanpäin kantaa mukana.
 
Kontrolli-lehden väki kyseli aiheesta ylemmiltä tahoilta. Tässä oli vastaus:

Sisäasianministeriö toteaa lausuntonaan seuraavaa (SM-2004-02655/Tu-51).

Teleskooppipatukkaa koskevia rajoituksia on järjestyslaissa (612/2003). Sen 9§:ssä on säädetty vaarallisista esineistä. Pykälän 2 momentissa säädetään seuraavasti.

Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22§:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12§:sää muuta säädetä.

Muu kuin järjestyslain 22§:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja ei saa pitää teleskooppipatukkaa hallussaan työtehtävässäkään. Järjestyslain 12§:ssä on säädetty historiallisesti ja taiteellisesti arvokkaita vaarallisia esineitä koskevista poikkeuksista.

Koska teleskooppipatukan maahantuontia ei ole järjestyslaissa eikä muussakaan lainsäädännössä rajoitettu, voi yksityishenkilö tuoda sen maahan. Järjestyslaki kuitenkin kieltää teleskooppipatukan hallussapidon yleisellä paikalla, ellei hallussapitäjä ole vartija tai järjestyksenvalvoja työtehtävässään tai jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä. Siten maahantuonti ei ole mahdollista siten, että vartija, järjestyslain 22§:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja tai muukaan henkilö tuo esineen mukanaan maahan, koska tämä ei ole käytännössä mahdollista ilman yleisellä paikalla tapahtuvaa hallussapitoa.

Jos henkilö tilaa teleskooppipatukan ulkomailta postitse, ei hän itse pidä teleskooppipatukkaa hallussaan yleisellä paikalla. Rikoslain 5 luvun 4§:n mukaan tekijänä tuomitaan se, joka on tehnyt tahallisen rikoksen käyttäen välikappaleena toista, jota ei voida rangaista siitä rikoksesta syyntakeettomuuden tai tahallisuuden puuttumisen vuoksi taikka muusta rikosoikeudellisen vastuun edellytyksiin liittyvästä syystä. Säännös saattaisi tulla sovellettavaksi postitse tapahtuvassa maahantuonnissa. Tällöin tilaaja voitaisiin tuomita järjestyslain 17§:n 2 momentin vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisesta. Silloin, kun vartija tai järjestyslain 22§:sää tarkoitettu järjestyksenvalvoja kuljettaa omistamaansa teleskooppipatukan yksityiseltä paikalta yleiselle paikalle, eli esimerkiksi kotoaan yleisen paikan kautta työpaikalle, syyllistyy hän sisäasianministeriön käsityksen mukaan järjestyslain 17§:n 2 momentin mukaiseen vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomiseen. Oman teleskooppipatukan kuljettamista tällaisessa tapauksessa ei voida katsoa olevan vartijan työtehtävässä tapahtuvaa hallussapitoa.

Sisäasianministeriö toteaa, että järjestyslain 9§:n 2 momentin säätämisen tarkoituksena oli mahdollistaa vartijalle työnantajana omistaman teleskooppipatukan hallussapito työtehtävässä. Lakia säädettäessä katsottiin, että teleskooppipatukka on erityisen tehokas voimankäyttöväline, koska se on helppo kuljettaa ja kätkeä mutta sillä tapahtuvalla iskulla on suuri teho. Tämän vuoksi sen yleisellä paikalla tapahtuva hallussapito haluttiin pääsääntöisesti kieltää. Koska se kuitenkin soveltuu hyvin vartijan voimankäyttövälineeksi, sen hallussapito haluttiin mahdollistaa vartijalle siten, että sen hankinta ja hallussapito on vartioimisliikkeen erityisessä valvonnassa. Sisäasianministeriö toteaa, että jos teleskooppipatukan hallussapitoa koskevien säännösten soveltamisessa havaitaan ongelmia, joutuu se harkitsemaan säännösten muuttamista koskevan esityksen tekemistä.
 
Ville1Suuri sanoi:
Mun käsittääkseni (hieman asian vierestä) teleskooppipatukka saa olla kenellä vaan,esim.kotona.Sitä ei saa turhaan kantaa mukana.Ite oon saanut sakot,kun oli kaupungilla taskussa tuollainen,syy oli:vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkominen.Ihan tarkkaan en ymmärrä missä se saa olla,mutta käsittääkseni myös autossa.Eihän leipäveitseäkään saa turhanpäin kantaa mukana.

Yksityishenkilö ei saa pitää hallussaan teleskooppipatukkaa yleisellä paikalla tai yleisellä paikalla olevassa ajoneuvossa.


finlex.fi sanoi:
Järjestyslaki, 3 luku
9§, vaaralliset esineet

--klips klips--
Teleskooppipatukan kauppa on kielletty, jollei luovutuksen saajana ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa (282/2002) tarkoitettu vartioimisliike tai vartijan erityisen voimankäyttökoulutuksen järjestäjä. Teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla ja yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty, jollei hallussapitäjänä ole yksityisistä turvallisuuspalveluista annetussa laissa tarkoitettu vartija tai tämän lain 22 §:ssä tarkoitettu järjestyksenvalvoja työtehtävässään taikka jollei hallussapitoon ole teleskooppipatukan luovuttamiseen liittyvää hyväksyttävää syytä tai jollei 12 §:ssä muuta säädetä.
--klips klips--
 
Sickboy sanoi:
Olitko portsarin hommissa iso-erno? Nyt käteen järjestyslaki, laki yksityisistä turvallisuuspalveluista ja laki järjestyksenvalvojista sekä rivienvälilukutaitoa. Tarvii hivenen aikaa tutkailla kyseisiä lakeja ja hallituksen esityksiä ko. asioista jotta saa oikean käsityksen systeemistä. Vartija saa kantaa teleskooppipatukkaa. Vartiointiliikkeen vastaanottaman toimeksiannon perusteella asetettu jv (esim. julkisissa kulkuneuvoissa tai kauppakeskuksissa oleva) saa kantaa tkp:tä. Poke hommissa oleva ei saa. Korjatkaa jos menee ihan metsään mutta näin sitä koulutuksen ja opiskelun perusteella itse on asiat ymmärretty...

edit: ja muutaman vuoden käytännön kokemuksen kautta
no minä uskoin tohon materiaaliin ja poliisitkin näkivät patukan monesti eivätkä siitä mitään sanoneet ja samaan aikaan tuli tuo lakimuutos,mutta paskajuttuja sattuu..tossa on nussittu pilkkua todella kovaa.teleskooppi patukka ei ole yhtään vaarallisempi kuin normi pamppu...
 
Boxer-83 sanoi:
Kyllä kummallakin pampulla saa pahaa aikaiseksi.

Sillähän ei ole mitään merkitystä, että tkp:n osumapinta-ala on kolmannes vinyylipampun vastaavasta painon pysyessä samana ja että tkp on terästä, ei muovia. :kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom