- Liittynyt
- 11.3.2008
- Viestejä
- 6 407
- Ikä
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tekijänoikeudella suojattujen musiikkikappaleiden luvattomasta jakelusta kiinni jäävät tahot joutuvat yleensä maksamaan suuren summan tekijänoikeuskorvauksia ja sakkoja, mutta Ruotsissa on tapahtunut asian tiimoilta suuri muutos, kun 44 musiikkikappaleen luvattomasta jakelusta tuomittu sai rangaistukseksi vain 2 000 kruunun eli noin 230 euron sakon.
Tossa vähän johdattelua. Muuta tekstiä tuolta on paha lainata, kun perustuu melkoisesti jatkumoon. Mutta kaikkiaan samaan aikaan mielenkiintoista ja surullista.10 years ago the average American spent almost 3 times as much on recorded music products as they do today.
26 years ago they spent almost twice as much as they do today.
Mä ostan nykyään enemmän musaa iTunesista mitä aikanaan cd-levyinä.
Tosiaankin sitä katselee kaupassa välillä, miten dvd-leffoja myydään 9,99 ja uudet cd-levyt maksaa melkein 2-kybää. Aivan helvetisti liikaa. Muistaako kukaan markka-aikaa, meinaan en mitenkään voi uskoa, että silloin maksoi cd yli 100 markkaa.
Ostat 100 cd-levyä kaupasta, niin saat 200 levyä iTunesista, siinä on aikamoinen ero puhumattakaan miten helppoa ostaminen verkossa on. Mut jos noi levyt maksais 20 euroa, jäis ostamatta iTuunistakin ja torskut laulais.
Toki tuossa kärsii äänenlaatu, mutta sitä on valmis siitä tinkimään kun nykyään 99% ajasta kuuntelen musaa muualla kuin olkkarissa paremmilla peleillä.
Jostain luin, että Radiohead julkaisi oman levynsä netissä ilmaiseksi ja siitä sai maksaa maksimissaan 99 taalaa. Jengi kuitenkin ilmaisuudesta huolimatta maksoi siitä ja lätty tuotti miljoonia. Peruste tälle oli, että Radioheadin ukot ovat ituhippejä ja eivät halua rasittaa luontoa cd-materiaalilla. Joutuivat kuitenkin painamaan fyysisen levynkin kun kaikilla ei ole nettiä tai mahdollisuutta käyttää musaa sitä kautta.Fiksut artistit on jo haistattaneet pitkät levy-yhtiöille ja tuottaa sekä levittää musiikkinsa innovatiivisin keinoin (eli netissä).
Jostain syystä mulla on sellanen mielikuva että artistit valittaaa enemmän kuin levy-yhtiöt tästä koko piratismi asiasta. Ei levy-yhtiöillä pitäis olla vielä ainakaan hätää kovin paljon kun ne tekee varmaan jokaisesta artistista enemmän voittoa kuin tappiota vaikka ne levyt ei kultaa myisikään.
Mikä muu ala on täysin kykenemätön uudistumaan ja pyrkii väkisin lain keinoin takaamaan tuoton.
On paljon aloja joiden tuotteet ovat käyneet tarpeettomiksi tai "epätrendikkäiksi". Silloin pitää kehittää jotain uutta eikä väkisin pyrkiä myymään samaa vanhaa samoilla keinoilla ja valittaa kun tulot tippuu. Japin kanssa samaa mieltä. Ei minkään yhtiön tuloja pidä pyrkiä takaamaan valtion avustamana. Jos ei menesty niin sitten vaan firmat nurin. Fiksut artistit on jo haistattaneet pitkät levy-yhtiöille ja tuottaa sekä levittää musiikkinsa innovatiivisin keinoin (eli netissä).
Ja ennenkuin kiljutte "Piratismi lisää levymyyntiä! Piratismi auttaa artisteja! Yhtiöt ovat ahneita riistäjiä!" niin muistakaa että nämä mantrat koskevat juuri Radioheadin kokoisia artisteja, jotka on tehty tähdiksi yhtiöiden toimesta. Ilman musiikkiteollisuutta kukaan ei tietäisi juuri mistään artisteista juuri mitään.