Flamer sanoi:
Tähän kiertäjäkalvosin asiaan pitää itse myös sanoa osansa eli juurkin pienillä painoilla kuten BIG J totesi eikä millään egopainoilla revittelyä ja paikat rikki mentaliteetillä.
Tähän voin vaan todeta, että teen rauhallisesti ja kontrolloidusti kiertäjäkalvosimeen kohdistuvat liikkeet, koska kyseessä ei ole nopeuskilpailu. Omaa kroppaa pitää kuunnella eikä ahnehtia liikaa, koska loukkaantumisriskin kasvaa silloin kyseisessä liikkeessä.
Kuminauhapumppailun ja maksimipainoilla paskaksi riepomisen välillä on paljon muutakin, kuten painoharjoittelussa yleensäkin.
Flamer sanoi:
Teen sarjat yleensä 20-30 toiston välimaastoon.
Miksi? Tämä siis puhtaasti kysymys.
Flamer sanoi:
Kiertäjäkalvosin ei välttämättä kestä tuota sarjapainon nostoa samalla tavalla kuin perusliikkeissä voi tehdä.
Miksi ei kestä? Jälleen siis ihan vain kysymys. Ja toki kiertäjäkalvosimet menevät paskaksi jos maltti ei ole valttia. Jos kyykyssä, maastavedossa tai penkissä lyö joka treenissä 30kg lisää tankoon niin varmasti ei ketä polvet, selkä eikä rintalihakset.
Kiertäjäkalvosimet ovat toki sen verran ohuita suikaleita, että tuskin niillä 50kg käsipainoja vemputellaan mutta väittäisin, että jos teet
- maltillista nousua sarjapainoissa
- 3sek negatiivisia
- sillä liikeradalla minkä oma olkapääsi antaa myöten
...niin kyllä ne kestävät turvallisesti kuminauhaa tai 2-3kg käsipainoja isompia painoja. Tai jos ei kestä niin saisinko perusteluja?
Flamer sanoi:
Voit huviksesi kokeilla tuota ideologiaa kun alat pikku hiljaa nostaa sarjapainoja, että miltä tuntuu ja kestääkö paikat vai ei. Itse en tee noin pieniä toistomääriä kuten 8, koska kyseessä on vahvistaminen eikä voimanhakeminen.
Miten ne vahvistuvat (=tulevat vahvemmiksi?) jos hinkkaat loputtomasti samoja toistomääriä käytännössä samalla vastuksella? Eikö progressio ole painoharjoittelussa yleisesti vahvistumisen edellytys?
Laitan nyt myös tähän: en tarkoita ykkösmaksimia vaan sarjapainojen nostamista maltillisesti.
Olen progressiota kokeillut esim. tuossa alla olevassa liikkeessä. Aloittelin 4kg käsipainolla ja nyt mennään 8kg:ssa, toistot heiluvat jossain 8-12 välissä.
Esim. urheilijoiden keskuudessa paljon kiitosta saanut Poliquinin Structural Balance -tsydeemissä tuossa liikkeessä pitäisi saada 8 toistoa 9%:lla penkkimaksimista. Lisää voi lukea
täältä.
Huomautettakoon, että SB soveltuu erinomaisesti esim. jääkiekkoilijalle, kainalopalloilijalle, judokalle tai muulle fyysisen urheilun harrastajalle, sitä en tiedä miten prosenttiosuudet soveltuvat jollekin 300kg raakapenkkipunnertajalle. Mutta mitä tässä ketjussa on käynyt ilmi niin ilmeisesti kovasta raakapenkkaajasta ei nyt taida olla kyse.
Huomauttaisin vielä kerran sen, että tämän viestiketjun alkuperäinen ongelma ratkeaa todennäköisesti muulla kuin kiertäjäkalvosimilla. Taisi vain nyt tulla kärpäsestä härkänen.
Flamer sanoi:
Tällä liikkeellä kyse on enemmänkin siitä, että voitaisiin välttää tulevaisuuden olkapääongelmia tai sitten kuntouttaa vanhoja sotavammoja.
Totta.