FIGURE PRO Paula Ranta

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Siis sitä että homman voi tehdä mahdollisimman terveellisesti ilman sen suurempia terveysvaikutuksia. Vaatii ehkä tarkempaa monitorointia verikokeiden osalta jne, mutta kyllä se IMO on mahdollista vaikka skabailtais huipullakin. Mutta edelleen, tämä on minun mielipiteeni.
Haluisin tietää yhdenkin kilpailevan bodarin joka on onnistunut pääsemään kisakuntoon terveellisesti 🙂 Ensinnäkin jo pelkkä kisa dieetti on älyttömän rankka elimistölle. Varsinkin naisille. Haitat voi yrittää minimoida, mutta ei se tee hommasta millään tapaa tervellistä ja turvallista. Sama se on lähes kaikissa lajeissa huipulla. Fyysinen kilpa urheilu rikkoo aina kropan tavalla tai toisella.
 
Miten niin samanlainen? Mä puhuin siitä ettei se kroppa ihan heti kippaa.

Niin siis pointti mitä yritin ajaa sisään oli se, että joillekin se on jostain syystä tolkuttoman vaikeeta koittaa ymmärtää, että me kaikki ei olla samasta puusta veistettyjä.
Kaikille ei juuri kaikki reenityylit sovi ja jokaisen pitäisi yrittää löytyy juuri se systeemi, joka omat fyysiset ominaisuudet huomioonottaen toimii parhaiten.
 
Niin siis pointti mitä yritin ajaa sisään oli se, että joillekin se on jostain syystä tolkuttoman vaikeeta koittaa ymmärtää, että me kaikki ei olla samasta puusta veistettyjä.
Kaikille ei juuri kaikki reenityylit sovi ja jokaisen pitäisi yrittää löytyy juuri se systeemi, joka omat fyysiset ominaisuudet huomioonottaen toimii parhaiten.
No millä helvetillä porukka sitten ovat valmiita naulitsemaan Paulan treenit liian koviksi? Eikö siihen päde tämä sama argumentti? Ei tietenkään, koska kukaan ei halua myöntää, että kova työ olisi kannattavaa, vaan kaikki koittaa perustella miten kevyempi on parempi. Tämä täysin sama kuvio toistuu esim ilkeässä liikkeessä kyykky, eli sitä vastaan kyllä löytyy kovasti selityksiä, koska se on vittumainen tehdä.
 
Niin tämä salakaataja? Kertoi ainakin että SKL:n kisoissa "rytisöö".
Roinapuolelle kirjoittanu salakaataja ei ole paulan valmentaja rantakokko,kyseinen salakaataja on maininnut aikoinaan täällä ettå hänellä on parikymmentä tautointia.artolla ei ole yhtään,samoin nimimerkki kertonut olevansa 2020 42 vuotias,arto on pitkälti yli 50 ja rantakokko on paulan mies asuvat yhdessä,tämä näkyy insta jutuissa selvästi joissa mm paulan äiti kommentoi asiaa. Salakaataja on kertonut kisailleensa paljon,rantakokko ei ole. Se on ollu tuollanen pallomaha jo 1998 ainaki kun näin miehen eka kerran.google kertoo kaverista lisää...ei hyviä asioita fitness piiireissä..
 
No millä helvetillä porukka sitten ovat valmiita naulitsemaan Paulan treenit liian koviksi? Eikö siihen päde tämä sama argumentti? Ei tietenkään, koska kukaan ei halua myöntää, että kova työ olisi kannattavaa, vaan kaikki koittaa perustella miten kevyempi on parempi. Tämä täysin sama kuvio toistuu esim ilkeässä liikkeessä kyykky, eli sitä vastaan kyllä löytyy kovasti selityksiä, koska se on vittumainen tehdä.

Niin sitähän minä yritin ilmeisesti hyvin epäonnistuneesti selittää 😅
Menee samaan kategoriaan kuin nämä että jos olet natu niin pitää sillä ja sillä reeniohjelmalla vetää muuten tuhlaat vaan aikaasi...
 
Jospa nyt ensin kokeilet itsekin niitä muita lajeja. Tottakai kehoa voidaan totuttaa nousujohteisesti kovaan rääkkiin, mutta raja tulee vastaan jossain vaiheessa. Koettu on.
No missäs vaiheessa bodaustreenissä sulla tuli raja vastaan? Kerro ihmeessä. Jospa nyt eka kokeilisit vuosia kehonrakennusta. Katsos kun lajista et mitään ymmärrä, niin valaisen sen verran, että tässä lajissa on melko vaikeaa saada aikaan mitään merkittävää ylikuntoa kovin helposti, suurin osa ei osaa tai kerkee treenata liian kovaa. Salilla ollaan verrattain vähän kuitenkin vuorokaudesta ja jos nyt ei aivan päin helvettiä nuku ja syö, niin on todella vaikeaa punttitreenillä ajaa itseään loppuun. Jos ajaa, niin kuten edellä, on aika tyhmä.
 
Viimeksi muokattu:
Jep ja suurimmalla osalla (ellei varmaan kaikilla) se on ylirasitusta eikä ylikuntoa. Se, että tulokset ei ole nousseet viikkoon pariin ei ole ylikuntoa.
 
Olen @Miken kanssa samaa mieltä ylikunnosta. Ei se noin vain tule. Veikkaan että kaikki eivät edes pysty ja jaksa treenaamaan niin paljon että tulisi kunnon ylikuntoa. Se kyllä varoittelee jos on tuloillaan. Mun mielestä moni keventelee treenejään ihan liian usein. Loistava Massaa!! Voimaa!! kirja kehoitti treenaamaan ylikunnon rajalle. Vasta kun raja lähellä sitten pikku kevennys. Moni ei edes saavuta tuota rajaa liian kevyen ja vähäisen treenin takia. On tuota itsekin tullut joskus reenattua 10-12 kertaa viikossa pitkän aikaa ilman kevennyksiä. Ylikuntoa ei ole tullut koskaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tuossa kyllä sekoittuu käsitteet akuutti ylikuormitustila ja ylikunto. Ei kirjakaan varmaan suosittele menemään jälkimmäisen rajoille, koska siitä palautuminen voi kestää vuosia tai ei välttämättä hermoston palautumiskapasiteetti koskaan normalisoidu sen jälkeen. Siihen on monen ammattiurheilijan urakin loppunut. Ns. overreaching sitten perustuu jopa kevyeen ylikuormituksen puolelle menemään, josta keventämällä saadaan sitten superkompensaatiota aikaan. Se ylikuormitustila kun jatkuu riittävän kauan elimistön palautumatta, niin ylikunto on sitten se joka ne vakavat ja krooniset oireet laukaisee. Vastusharjoittelu on överiksi vedettynä ehkä helpoimpia tapoja saada itsensä kovaan ylikuormitustilaan. Ei se hermosto palaudu samassa ajassa kuin lihaksisto, jos kuormitustaso on riittävän kovaa. Tottakai poikkeusyksilöitä löytyy, mutta ei pidä heidän perusteella yleistää. Tietenkään hauiskäännöillä ei saa itseään hermostolliseen ylikuormitustilaan, mutta kyykkäämällä tai vetelemällä varmasti saa. Herkimpiä ylirasituksen suhteen on tietenkin systemaattinen voimailu maksimaalisilla kuormilla tai sitten juuri älytön moninivelliikkeisiin pohjautuva failurerääkki bodaustyyliin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mun mielestä olisi parempi sanoa että x ihminen on alipalautunut eikä ylikunnossa, vaikka ylikunto on myös todellinen asia mutta jotenkin toi sana särähtää vaan omaan korvaan :D

Jokatapauksessa suurin osa saa salitreenillä itsensä siihen tilanteeseen, että on alipalautunut ja suorituskyky lähtee laskuun.
Paulan tilanteesta olisi mielenkiintoista tietää miten treenit ovat kulkeneet eli onko esimerkiksi suorituskyky noussut viimeisen parin kuukauden aikana salilla?
 
Jep ja suurimmalla osalla (ellei varmaan kaikilla) se on ylirasitusta eikä ylikuntoa. Se, että tulokset ei ole nousseet viikkoon pariin ei ole ylikuntoa.
Ei ole ylitreenaamista, on vaan alipalautumista. e. no perkele segetin kerkesi nanosekuntia ennen :D
 
Tuossa kyllä sekoittuu käsitteet akuutti ylikuormitustila ja ylikunto. Ei kirjakaan varmaan suosittele menemään jälkimmäisen rajoille, koska siitä palautuminen voi kestää vuosia tai ei välttämättä hermoston palautumiskapasiteetti koskaan normalisoidu sen jälkeen. Siihen on monen ammattiurheilijan urakin loppunut. Ns. overreaching sitten perustuu jopa kevyeen ylikuormituksen puolelle menemään, josta keventämällä saadaan sitten superkompensaatiota aikaan. Se ylikuormitustila kun jatkuu riittävän kauan elimistön palautumatta, niin ylikunto on sitten se joka ne vakavat ja krooniset oireet laukaisee.

Overreachingiä tarkoitetaan Predatorin mainitsemassa kirjassa. Löytyy hyllystä.
 
Hienoa kun Paula saavutti itselleen yhden tärkeän tavoitteen. Toivotaan menestystä myös jatkossa.
Näkyy olevan ahkera päivittämään Instaan tekemisiään ja kuulumisiaan.

@Mike , Tuli mieleen, podcast olisi mielenkiintoinen, mutta asuu kaukana ja mietityttää, millainen paskamyrsky siitä sitten seuraisi.
 
Lajin piirissä on huikealla palautumiskapasiteetilla varustettuja kavereita, mainiten vaikka Peter Wilenius ja Jarno Olmala.

Olen itsekin miettinyt miten tuommoisen saa aikaan; on kokeiltu kova treeni, ja päätä puskemalla seinään ja rajoitinta vasten se ei ainakaan tullut. Päädyin kohtalaisen syvälle suohon, mistä kesti aikansa toipua. Ruoka oli plussakaloreilla, jos joku kysyy. Ja @Ruudolffi ,ylisyöminen ei auta siihen hermostolliseen ylikuormaan vaikka lihaskudos palautuukin. Tämä on taannoin käsitelty useammassa ketjussa (esim. Utti Hietalan, Jarno Olmalan). Lisätty testosteroni siihen kyllä auttaa, mutta semmoistapa mulla ei ole.

Tuo päätyyn ajaminen ei johtanut mulla ainakaan suurempaan palautumiskapasiteettiin, eikä luojan kiitos radikaalisti alempaankaan. Mutta @Mike on oikeassa että kroppaa pitää haastaa. Ajan kyllä itseni jokaisessa treeniblokissa ylirasitustilaan (oireet opittu kantapään kautta), mistä sitten jengataan. Se on myös ainoa tapa minkä minä tiedän, millä palautumiskapasiteettia voi kehittää..mutta määräänsä pidemmälle en ole itse siinä päässyt.

Yksi mikä tulee mieleen, että olisiko tuo palautumiskapasiteetti ollut paremmin kehitettävissä siinä 20 ikävuoden tienoilla, kun oli ns. puoliksi kuolematon? Nyt se ei oikein tapahdu, vaikkei tässä vielä wanhojakaan olla. Toinen toki mikä on hyvin mahdollista ja varmasti myös liitännäinen tähän; yksilöllisyys.
 
Yksi yleinen selitys jalkakyykystä luistamiseen on se että vakavalla naamalla selitetään miten on sen mallinen rakenne esim pitkät sääriluut tai joku nivelten sopimattomuus kyykkyyn. Tämä voi olla totta jos on joku selkeä sairaus mutta mutta... Pieni lapsi osaa kyykätä ennenkuin oppii kävelemään, se on vähän pakko jos meinaa pystyasentoon. Jotenkin tämä taito sitten ihmeellisesti katoaa kun kun aloitetaan bodaus. Nähdäkseni syitä tähän luisteluun on kaksi. Ei opetella alusta asti tekemään kyykkyjä oikealla liikeradalla ,saksataan polvia, kumarrutaan eteen antamaan selällä apuja jolloin liike muuttuu hankalaksi, toinen syy on se että alussa joutuu tekemään pienillä painoilla suht pitkään että liikerata vakiintuu ja oppii hengittämään oikein pitemmissä sarjoissa, tämä vaatii paljon sarjoja ja toistoja joten helpompi on sanoa että kehoni ei sovellu kyykkäämiseen...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom