Parhaat lukemasi kirjat?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
En kyllä lue kaikkia läpi, eli jos tulee toiseen tai kuudenteen kertaan, niin sori.

Jos fantasiakirjallisuus uppoaa, niin kirjasarja:
George R. R. Martin - Song of Ice and Fire

Nyt ilmestynyt 4 osaa (Game of Thrones, Clash of Kings, Storm of Swords, Feast for Crows), joista neljäskin ilmaantui pokkarina ainakin akateemisen hyllyyn vasta. Olikohan viides suunnitteilla ensi vuodelle, jos oikein muistan. Ainakin alkupäätä löytyy suomennettunakin.

Kohtalaisen karua menoa ja pääosin aika maanläheistä toimintaa politikointeineen ja sotineen. Eli ei mitään high-fantasya, jossa tulipallot sinkoilee ja suippokorvat heiluu tuulessa. Toki mukana on mystisempääkin osastoa. Iselleni ainakin on uponnut loistavasti.
 
Mielenkiintoista muuten, miten etenkin sellaiset ihmiset, jotka ovat lukeneet paljon (ja etenkin ns. korkeakirjallisuutta), "kaunistelevat" tuota suosikkikirjalistaansa. Joillain kirjailijoilla on ns. roskaleima, ja heistä ei saa myöntää pitävänsä mikäli aikoo esiintyä intellektuellina. Yleensä tämä häpeälukeminen karsiutuu taas jossain vaiheessa poiskin.

Terveisin piilo-King-narkki
 
Lukenu nyt Conn Igguldenin Keisaria, joka kertoo Roomasta ja Julius Caesarista. Aivan loistava kirjasarja. Oon kolmannessa osassa menossa ja neljä käsittääkseni tehty/tehdään. Siinäkin mielessä hyvä sarja, että tajuaa loppua ajallaan eikä tuu mitään Wheel of Time -meininkiä.
 
Lukenu nyt Conn Igguldenin Keisaria, joka kertoo Roomasta ja Julius Caesarista. Aivan loistava kirjasarja. Oon kolmannessa osassa menossa ja neljä käsittääkseni tehty/tehdään. Siinäkin mielessä hyvä sarja, että tajuaa loppua ajallaan eikä tuu mitään Wheel of Time -meininkiä.

Tähän ei voi lisätä kuin :thumbs:
Helvetin hyvä kirjasarja
 
Olen muutaman lukemisyrityksen jälkeen puhtaasti sitä mieltä, ettei filosofeja pitäisi laskea proosan pariin. Tuloksena on jaarittelua, päättämättömyyttä ja teini-ikäisten eksistentialistista tuskaa. Hyi hitto.

niin voihan sitä niinkin ajatella.kieltämättä kirja on hiukan erilainen kuin esim seitsemän veljestä.

jos nyt proosaa pitäis heittää niin Anna-Liisa, Minna Canth
 
Nyt kun on taas tullut lueksittua, niin Ben Elton on ihan pirun kova. Popcorn, vauvahorkka, tappavan kuuluisa. Tolkuttoman yksinkertaista, mutta osuvaa ja hauskaa tekstiä. Jokaisessa romaanissa on vahva teema, esim. Popcornissa Quentin Tarantino ja Oliver Stone, vauvahorkassa lapsettomuus, tappavan kuuluisassa Big Brother ja tosi-tv.


Ja jos humoristinen dekkari uppoaa, niin kannattaa tutustua Pentti Kirstilään. Esim. Jäähyväiset presidentille on kova teos. Kirstilän huumori on valovuoden jotain paasilinnaa ja reijo mäkeä edellä, mutta mies on valitettavasti jäänyt isojen nimien varjoon. Aina ei voi voittaa.

Disclaimer: viimeisen lauseen alatekstissä ei lue "reijo mäkeä ja paasilinnaa lukee vain typerä rahvas", vaan "en pidä näistä kirjailijoista". Liian miehistä kukkoilua.
 
Paljon hyviä kirjoja tullut luettua, vaikea sanoa parasta.... hyvä kirja on sellainen minkä loppuessa tulee hiukan haikea olo.
Mut jos nyt joitakin kirjoja pitäis sanoa mitkä ovat jollain tavalla jääneet mieleen, tai minkä lukuhetket muistaa niin esim. Papillon, TSH, Stephen King: Epätoivon kaupunki ( ja niin moni muun Kingi), keskiyön pikajuna.

En mä jaksa juosta joidenkin Nobel kirjojen perässä vaikka voihan nekin olla hyviä. Mutta varmasti moni joka niitä lukee niin pitää niitä jotenkin erikoisen hyvinä ja hienoina kirjoina just sen takia että ne ovat voittaneet jonkun Nobelin, ilman Nobelia moni ajattelisi että onpa tylsä kirja.

No onhan mulla tuolla hyllyssä Kärpästen Herra, jos sen joskus lukasis.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pohjantähden alla sarjan tuotokset iskivät minuun lukion aikana kun tuli luettua ne läpi äidinkielenaineita varten. Erittäin hyvä kuva kansan luonteesta ja historian veiheista. Suosittelen että muutkin lukee...no tämänhän jokainen suomalainen on tietysti jo lukenut...
 
Pohjantähden alla sarjan tuotokset iskivät minuun lukion aikana kun tuli luettua ne läpi äidinkielenaineita varten. Erittäin hyvä kuva kansan luonteesta ja historian veiheista. Suosittelen että muutkin lukee...no tämänhän jokainen suomalainen on tietysti jo lukenut...

Ja tämän perään voikin sitten lukea Stuart Hallin kirjan Identiteetti: vaivalla rakennetut kansallisvaltiot ja niiden kansalaisten identiteetit ovat murroksessa 2000-luvulla. ;)
 
Yritin vähän kerätä listaa:

Tolkien:
Taru sormusten herrasta
Hobitti
Silmarillion
Keskeneräisten tarujen kirja

Kari Hotakainen: Klassikko

Kody Scott: Monster

Chuck Plahniuk(Fight Club:in kirjoittaja, josta on tehty loistava elokuvakin): Tukehtuminen

Andrew Vachss: Kivun hallinta

Erämetsä, Grönfors: Massaa ja voimaa

Irvine Welsh: Training Spotting; Porno

Desmond Morris: Naked ape; Eleitä, ilmeitä, asentoja

Samuel Wilson Fussel: Muscle(Confessions of an Unlikely Bodybuilder)

Dan Brown: Angels&demons ja Da Vinci Koodi

Mario Puzo: Kummisetä

Mike Mentzer, John little: High-intensity training the mike mentzer way

Ari Paulow: Kuolonkeinu

Marcus Aurelius: Itselleni(tästä yrityismaininta...tämä on must kirjahyllyyn ostettava kirja)

Arnold Schwarzenegger - Education of a bodybuilder

Sunzi - Sodankäynnin taito

http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=0953476405

Pitkään etsin Warrior Story:a ja nyt sain tilattu :)
Vai tietääkö joku muu lafkaa suomesta mikä myy tuota kirjaa enkä tarkoita sitten mitään Pihtiputaan divaria vaan uutta kirjaa myyviä liikkeitä :lol2:
Pakko ostos.

Dorian2.gif
 
Luke Rhinehart: Noppamies. Todella mustaa huumoria :)

Daniel Kayes: Kukkia algernonille. Kertoo paljon ihmisten suhtautumisesta toisiinsa.
 
Juha Vuorinen, Juoppohullun päiväkirjat

Papillon on kova
Sitte noi Jussi Vares-kirjat by Reijo Mäki
eipä muut oo maailmaa mullistavia teoksia ollu koskaa vielä
 
Asimovin Säätiö kirjoista tuli diggailtua joskus kovastikin. Parasta scifiä. Kauhun puolelta Lovecraftin novellit on ihan ykkösiä(tosin sekaan mahtuu aika kamaliakin ja toisaalta ne toistavat vähän samaa kaavaa kaikki. Ehdottomasti englanninkielisinä, koska eivät mielestäni käänny suomenkielelle kovinkaan hyvin). Pikkupoikana tuli luettua Biggleseitä! Hitto ku on vaikea muistella mitä on lukenut, kun ei viime vuosina ole tullut luettua juurikaan koulukirjojen lisäksi mitään :/
 
Olen aina tykännyt lukea ja niinpä luettuja kirjoja on kertynyt aika monta. Tutustumisen arvoisia teoksia:

Tolkien: koko tuotanto
Vonnegut: Sähköpiano ym.
Maupassantin novellit
Hemingway: Kenelle kellot soivat
Steinbeck: Oikutteleva bussi, Vihan hedelmät
Westö: Leijat Helsingin yllä, Missä kuljimme kerran
 
Jos saan vastauksen kysymykseeni, niin toivon mukaan pääsen jatkossa kirjoittamaan tähän ketjuun. Sillä välin kysyn osaisiko joku lukija suositella sellaista kirjaa, joka pistää lukijansa ajattelemaan ihmisen olemispuolta? Eli siis jonkin näköistä syvällistä materiaalia on nyt hakusessa. Coelhon Alkemisti oli hyvä aloitus, mutta ei kuitenkaan sitä mitä etsin.

Suosituksia?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom