Parhaat kokkausvinkit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
tää nyt ei ole varsinainen ruokaohje, mutta nuudelihyllyllä kannattaa olla tarkkana. Esim instant-nuudeleissa on ~17g rasvaa ja vaan pari grammaa protskua, kun taas munanuudeleissa on reippaasti yli 10g protskua ja ei paljon yhtään rasvaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Missukka sanoi:
Kaivoinpas tämän vanhan threadin taas esille kysyäkseni katkarapuruokaohjeita!!!

No tässä jotain vinkkejä.

Katkarapupastakastike:
Sipulia, paprikaa ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä. Myös herkkusieniä voi laittaa, jos niistä tykkää. Lisätään purkki Creme Fraichea, maustetaan vaikkapa chilillä, mustapippurilla, suolalla ja yrteillä ja lopuksi lisätään niitä katkarapuja. Jos tahtoo kevyempää, Creme Fraichen voi korvata vähärasvaisella tuorejuustolla tai tomaattimurskalla / paseeratulla tomaatilla, mutta tuota tomaattisoosia kannattaa sitten hauduttaa jonkin aikaa.

Katkaravut sopii hyvin myös erilaisiin risottoihin (muina aineksina vaikkapa herkkusieniä, aurinkokuivattuja tai tuoreita tomaatteja ja fetaa) tai sitten wokkiin nuudeleiden ja wok-vihannesten kanssa. Niin ja katkarapusalaattikin on nam; jäävuorisalaattia, tomskua, kurkkua, ananasta, herneitä sekä riisiä tai pastaa jos haluaa ruokaisampaa, koristeeksi kananmunan ja sitruunan lohkoja.

Katkarapujen kanssa kannattaa muistaa, ettei niitä saa kypsyttää kovin kauan tai menevät sitkeiksi, eli ne lisätään ruokaan vasta ihan viimeseksi.
 
En jaksa lukea koko threadia läpi enkä tiiä onko tämmöstä tänne laitettu. Tykkään ite vetää iltapalaks.
-raejuustopurkki
-tonnikalapurkki(vedessä)
-ananaspalapurkki

Edit: +rypsiöljyä 2rklrrrr
 
Viimeksi muokattu:
150 g jättikatkiksia
150 g kylmäsavulohta
n. puolikas kurkku
kämmenellinen viinirypäleitä
järkevä könttä kermajuustoa
kermaviili + mausteet
--> pilko kaikki ja sotke yhteen.
 
Itse syön melko usein treenin jälkeen: Pussillinen pikanuudeleita(~100-150g), sekaan 200-250g jauhelihaa(maustettuna oman maun mukaan, itse laitan usein sekaan sipulia ja tulista tacokastiketta) ja 100g raejuustoa. Kaikki siis sekaisin keskenään. Mieluusti kypsennettyinä nuo nuudelit ja jauheliha. :hyper:
Hyvää on.
 
Pari purkkia hernekeittoa tulemaan, samalla ruskistetaan jauhelihaa runsaan sipulin kera.
Lisätään lihat keiton sekaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten sekaan HP:n Chilli-kastiketta tai Mexican Heinz-ketsuppia.

Kuulostaa oudolta mutta kokeilkaa!
 
Makaroonia + pekonia + kananmunaa + mausteet

Makarooni keitettään kattilassa. Pekoni pannulla, kun pekonit ovat kypsiä niin ne kipataan makaroonien kanssa samaan kippoon ja sekaan heitetään pari kananmunaa. Maustetita heitellään oman mielen mukaan.

Nopeaa ja ravitsevaa ruokaa ainakin omasta mielestäni. Muistan kun joskus pentuna iskä teki tätä aina kun olin kipeä. :worship:
 
Helppoa laiskalle:
1 prk hernekeittoa
1 prk tonnikalaa
vettä

Ainekset kattilaan. Kiehauta, muista sekoittaa koko ajan. Syö. Kyytipojaksi sinappia, ruisleipää ja maitoa.
 
Kokeilkaapa tällasta välipalaa, että otetaan kulhoon joku 2dl ekströms-kiisseliä ja siihen sekotetaan 400g raejuustoo. Hyvän makunen ainaki..
 
Pitäähän tällaisessa threadissä yksi lihapullaresepti olla.

Lihapullat:

- 500 g paistijauhelihaa
- 2 keskikokoista sipulia
- purkki kermaviiliä
- 1 dl korppujauhoja
- 2-3 valkosipulinkynttä puristettuna
- mausteet, esim. mustapippuri, paprika, valkopippuri

Sekoita kermaviili ja korppujauhot isossa kulhossa, anna tekeytyä muutama minuutti. Silpo sipulit. Lisää paistijauheliha ja sipulit samaan kulhoon, jossa kermaviilit ja korppujauhot, soseuta mössöksi käsin. 1-2 munaakin voi lisätä, mutta ei välttämätöntä. Pyörittele pullat ja laita uunipellille leivinpaperin päälle, 200 C n. 20 minuuttia.

Tosta setistä tulee kolme annosta, joissa n. 30 g proteiinia ja 20 g rasvaa per annos. Maistuu myös kylmänä :kuola:
 
Missukka sanoi:
Kaivoinpas tämän vanhan threadin taas esille kysyäkseni katkarapuruokaohjeita!!!


KATKARAPUKEITTO

-250g katkarapuja (kuorittuja tai n. 600g kuorineen)
-1 tlk tomaattia (paloina)
-1 Sipuli (silputtu)
-1 Paprika (silputtu)
-1 valkosipulin kynsi (puristettu)
-2rkl oliiviöljyä
-pienen pieni ripaus/hyppysellinen sahramia
-1 l kalalientä (kuutioista tai vielä parempi jos on itse tehty ja pakastettu)
-2rkl kuivaa sherryä

Valuta tomskut. Kuumennä öljy, lisää tomskut, valkosipuli,sipuli ja paprika pannuun. Pehmitä niitä MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ ANTAMATTA RUSKISTUA. Lisää sahrami ja kalaliemi. Keitä hiljalleen n 10 min
Lisää ravut ja kuumenna (ÄLÄ ANNA ENÄÄN KIEHUA)
Mausta mausteilla :rock: ja tilkalle sherryä
(sherryn voi jättää parempiin tarkoituksiin :kippis1: )

KATKARAPURIISI


-3 dl tummaa riisiä kypsennettynä ja kuumana
-250g katkarapuja (kuorittuja tai n. 600g kuorineen)
-1 rkl Currya
-100-150g öljyä
-2 dl silputtua persiljaa
-1 puristettu valkosipulin kynsi
-jauhettua mustapippuria ja mausteita makujen mukaan

Laita johonkin sopivaan kuumennettuun astiaan öljy,katkaravut,Curry,valkosipuli ja persiljasilppu . Sekoita se tasaiseksi
kun riisi on kypsää ja kaikki kosteus haihtunut, kaada se muinen ainesten päälle astiaan. Odota 5 min.
sekoita sitten kyseinen riisirapuseos ja mausta mielesi mukaan
 
No semmoinen olisi, etta kun tekee makarooniruokaa, johon kayttaa makaroonin keitettyna eli esim jauhelihakastikejutska, niin laittaa kattilaan kukkakaalin samaan aikaan kuin makaroonit. Silleen ei tarvi syoda niin paljon kalorikasta makaroonia. Ainakin noin 8 minuutin keittoajalla kukkakaali pehmenee juur sopivasti.
 
Protusämpylät

versio1 (on kokeiltu, tulee hyvää):

0,5dl kämmenlämpöistä vettä
50g hiivaa (siis yksi semmonen normaali hiivapala)
3dl lese (vehnälesettä pistin, kun siinä on suurin kuitupitoisuus)
3dl soijaisolaattijauho
6dl pullajauhoa, eli valkeaa vehnäjauhoa
1rkl sokeria
1tl suolaa
0,5dl rypsiöljyä

Tee näin:

1) laita taikinakulhoon (isompi = parempi, itellä 7l kulho käytössä, liian pienen astian kanssa menee hermot) vesi
2) murra hiivapala veteen ja sotke se sinne sekaan niin että tulee harmaata hiivavettä
3) lisää leseet tasaisesti kaataen
4) lisää soijaprotujauho tasaisesti kaataen
5) lisää pullajauhot tasaisesti kaataen
6) lisää sokeri ja suola sekä öljy (näiden järjestyksellä ei ole niin väliä, mutta jauhot kannattaa laittaa karkeammasta hienompaan)
7) pese kädet ja vaivaa taikinaa kunnolla, woemoo saa käyttää, taikinaa on vaivattu tarpeeksi, kun se alkaa irrota käsistä
8) pane taikinatiinun päälle puhdas liina ja anna taikinan kohota noin tuplakokoiseksi (n.15min riittänee), pistä taikinan kohotessa jo uuni päälle, 225 astetta, sekä järkkää leipomispaikka kuntoon esim. ottamalla pöytäliina pois ja puhdistamalla pöydän pinta sekä laittamalla pullajauhoa reilusti leipomispintaan (ettei taikina tartu siihen) ja pullajauhopussi valmiiksi leipomispaikan viereen (sitä voidaan tarvita lisää leipoessa), myös pelti leipomapaikan viereen puhdas leivinpaperiarkki päälle asetettuna
9) kun taikina on kohonnut noin tuplakokoiseksi alkuperäisestä, kaada se leipomisalustalle ja muotoile siitä pitkähkö ja noin 5cm paksu patukka
10) ota joku lasta ja paina sillä patukka melkein poikki keskeltä, jatka jäljellejäävien osien puolittamista, kunnes patukka on jaettu kuuteentoista osaan
11) ota patukasta pätkittyjä paloja, hieraise niitä kevyesti jauhossa (etteivät tartu käsiin, se on pirun ärsyttävää!) ja leivo niistä sämpylöitä, jotka asetat pellille
12) laita pellillä olevien sämpylöiden päälle puhdas liina ja anna sämpylöiden kohota vielä muutamia minuutteja
13) laita sämpyläpellillinen uuniin ja paista noin 10min

versio2:

Laita jauhoiksi:
4dl pullajauhoa
4dl soijaisolaattia
4dl ruisjauhoa

Muuten sama kuin versio1. En ole tuota vielä kokeillut, mutta aion kokeilla seuraavaksi.

versio3 (helpoin versio, vähiten säätöä):

Laita jauhoiksi:
4dl soijaisolaattia
8dl valmista sämpyläjauhoa

Muuten sama kuin versio1.

Lisävinkkejä:

- Eli jauhon kokonaismäärä on tuossa ohjeessa 12dl. Suosittelen, että siinä olisi aina vähintään kolmasosa pullajauhoa ihan sitkon ja leivottavuuden takia.

- Soijaprotujauho näköjään (kuten myös lese) imee itseensä aika paljon nestettä, joten voi olla tarpeen lisätä nestettä ylimääräiset 0,5-1dl. Pidä huoli, että neste on kädenlämpöistä. Nesteenä voi käyttää maitoakin, mutta se on lämmitettävä käden lämpöiseksi -> liian vaivalloista mulle, toistaiseksi olen aina tehnyt veteen ja hyviä on tullut.

- Soijaprotujauho tosiaan sopii näköjään leipomiseen. Olen melko varma, että hera ei sovi, koska aikoinaan kokeilin sitä laittaa puuroon ja siitä tuli ällöttävän juustomaista liisteriä. Kaseiinia voisi kokeilla myös.

- Jos haluaa sämpylöilleen nätin värin, ne voi sivellä kananmunalla (yksi muna piisaa). Tämän hyvänä puolena on myös se, että kun sämpylät on sivelty kananmunalla, niistä näkee helpommin, milloin ovat kypsiä (vaikka näkee sen muutenkin). Itse en ole ikinä vaivautunut tämmöiseen kosmeettiseen kohenteluun. :D

- Suosittelen tekemään tupla-annoksen kerralla, jos omistaa pakastimen. Lähes samalla vaivalla saa kaksinkertaisen määrän herkullisia sämpylöitä. :kuola:

Ainiin, ravintosisältö per sämpylä (laskettu versio1:sta ja sen perusteella, että taikina on jaettu kuuteentoista osaan):

protu: 8,8g
hiilareita: 18,5g
rasva: 6,1g
kuitu: 1,8g
kokonaiskalorit: 162,9kcal

Tietenkin kelpo pakkislainen laittaa sämpylänsä väliin paksusti keittokinkkua tai kalkkunaleikettä sekä palanpainikkeeksi juo protujuoman, jotta sämpyläaterian kokonaisprotumäärä nousee. ;)
 
Taidanpa tehdä näin että kerään kaikista kokkausthreadeistä kaikki ruokalajit ja teen niistä ison txt filun ja josta teen yhden ison threadin?
olisiko tuolle tarvista?
 
Hornetit + ranskikset uuniin. Otetaan ulos palohälyttimen annettua äänimerkin. Ketsuppia simona :kuola:
 
Juha1 sanoi:
Taidanpa tehdä näin että kerään kaikista kokkausthreadeistä kaikki ruokalajit ja teen niistä ison txt filun ja josta teen yhden ison threadin?
olisiko tuolle tarvista?
Erinomainen idea! Pistäpä Mikelle mailia ja neuvotelkaa toteutuksen yksityiskohdat kondikseen. :thumbs:
 
Omskakasin muuntautuva namicurry

Helppo ja nopea tehdä. Voit käyttää ruokaan melkein mitä tahansa lihaa, kalaa, kanaa tai äyriäisiä. Sopii hyvin riisin tai nuudelien kanssa. Pistän lihavoinnilla ne ainekset, jotka ovat curryn kannalta oleellisimpia. Muut ainekset ovat optionaalisia. Ohjeesta saa kaksi reilua annosta.

Ainekset:
-Lihaa, kalaa, äyriäisiä (suikalemuodossa) 200-300g
-Loraus öljyä (2 rkl)
-Reilusti kasviksia Voit käyttää melkein mitä tahansa vihanneksia pakaste- tai tuoremuodossa. Hyviä ovat: herneenpalot, vesikastanjat, sipuli, bambunversot, tuore tomaatti (paloiteltuna), minimaissi jne.
-Pakolliset mausteet: curry (2 rkl), chilijauhe (1 tl), soija- tai kalakastike (yleensä 1-2 rkl), 2-3 murskattua valkosipulin kynttä, suuren viinirypäleen kokonen pala raastettua tuoretta inkivääriä Lisäksi kannattaa kokeilla mm: kurkumaa, korianteria, justokuminaa, garam masalaa, kaardemummaa, kanelia, neilikkaa, mustapippuria ja tuoretta chiliä. Useita noista on mahdollista käyttää myös kokonaisina mausteina jauheen sijasta. Mausteita käytetään aina "oman maun mukaan". Kannattaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä, koska yleensä tämä ruoka ei maistu samalta kahta kertaa. :)
-Kookosmaitoa 3 ruokalusikallista tuo makuun pehmeyttä. Kerma tai voi käyvät hätätilassa.
-Vehnäjauhoa 1rkl Suusrustukseen.
-1 rkl siirappia, hunajaa tai sokeria (mauste)

Työvaiheet:

1. Lorautetaan öljy pannulle ja siihen lisätään kuivat mausteet temperointia varten (tällä on tarkoitus saada makua irti). Mausteiden annetaan raksahdella hetki öljyssä (Ei niin pitkään, että öljy alkaa savuta).
2. Lisätään liha tai kala ruskistusta varten (Jos käytät katkarapuja tms. lisää ne aivan lopuksi ja kypsennä miedolla lämmöllä vain hetki). Kevyen ruskistuksen jälkeen lisätään kasvikset, loput mausteet ja kookosmaito. Annetaan hautua n. 10 minuuttia kannen alla, jotta liha ja kasvikset kypsyvät.
3. Jos soosi tuntuu liian vetiseltä, lisätään vehnäjauhot. Tässä vaiheessa on syytä maistella. Mausteita voi lisätä vielä tässäkin vaiheessa, samoin suolaa, jos siltä tuntuu.
 
Tulipas nälkäää... oma reseptini on todella helppo: 400g fileesuikaleita ja pussi (Wok)vihanneksia. Dieetillä tästä tulee 2 annosta, toimii erinomaisesti low-carbille tai ketodieetille koska vihannekset eivät paljoakaan hiilareita sisällä. Sitten vähän maustepippuria ja valkosipulimaustetta mukaan...soijakastike sopii myös hyvin.

btw. tietääkö kukaan miten proteiinilättyjä tehdään? tekisi mieli kokeilla... prodeina ovat suklaa XL protein ja suklaa Sportspharma.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom