Parhaat kokkausvinkit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sit jos joku erehtyy tekemään lihamureketta niin koetappa vaikka tunkasta parsakaali- kukkakaali-porkkana-sekotusta (tai oman maun mukaan mistä tykkää) sinne sisälle. Yllättävän hyvää.
 
JustinCre sanoi:
Paras kokkaus vinkki: Pese kädet ennen kuin alat kokkailemaan!

Ja toiseksi paras: Laita huppu/huivi/whatever päähän. kuvottavaa kun löytyy karvoja ruuasta! Kerran tein pullia joita kundikaveri vei sitten töihinsä mukaan ja tarjos kavereilleen ja siellä oli KARVA. :urjo: Vähä hävetti
 
Missukka sanoi:
Ja toiseksi paras: Laita huppu/huivi/whatever päähän. kuvottavaa kun löytyy karvoja ruuasta! Kerran tein pullia joita kundikaveri vei sitten töihinsä mukaan ja tarjos kavereilleen ja siellä oli KARVA. :urjo: Vähä hävetti

Vähän samanlainen tapaus sattu aikoinaan mun äitimuorille kun meille tuli kylään yöpymään saksalainen isän työkaveri. Äiti oli leiponu piirakkaa ja tämän saksalaisen kaverin palasta löytyi pitkä(varmaan 4cm) karva. No äijä vaan lusikalla pisti sen sivuun ja jatko syömistä. Äitiä hieman hävetti. Kukaan ei sanonu mitään.
 
Missukka sanoi:
Ja toiseksi paras: Laita huppu/huivi/whatever päähän. kuvottavaa kun löytyy karvoja ruuasta! Kerran tein pullia joita kundikaveri vei sitten töihinsä mukaan ja tarjos kavereilleen ja siellä oli KARVA. :urjo: Vähä hävetti

Hoho, mitäs tollasista, meillä on koira :hyper: Kaikkeen tottuu, eikä enää hätkähdä kun löytyy mustaa karvaa melkeen jokasesta safkasta. No melkeen jokasesta :)

Hieman :offtopic: mutta onko jotain kirjaa/internet sivustoa suositella joka käsittelis ruokien, ruoka-aineiden (valmistettujen ja valmistamattomien) säilymis aikoja jääkaapissa / pakastimessa? Vai onko tällänen vaan jotain perimätietoa? :D
 
Italialainen Pestokana"salaatti":

- Valmis grillikana
- pussi fusilli- tai pennepastaa
- 1 paketti pekonia
- 1 pussi saksan- tai cashewpähkinöitä
- 2 pakettia kirsikkatomaatteja
- 1 pussi (150g) parmesaania
- 1 tölkki pestoa
- Oliiveja jos haluaa

Teko:

Duunaa kana paloiksi. Keitä makarooni valmiiksi. Halkaise tomskut. Paista pekoni pieninä paloina rapeaksi. Sekoita kaikki suuuuuressa kulhossa.

Maksaa noin 17 euroa. Teko aika noin 15 minsaa. Soveltuu 2-3 bodarin illanviettomätöksi.

Kyseessä on siis huoneenlämpöisenä teeveen/bissen kanssa syötävä SALAATTI!
 
Munajuustotahna :jahas:

-3 kananmunaa (1 keltuainen)
-raejuustoo purkillinen
-jotain leikkeleitä varmaa ½pakettii
-1rkl rypsiöljyä

Sekoita valmiiksi munat ja raejuusto. Pistä öljyt pannulle ja perään revi leikkeleet pieniksi paloiksi. Sitten kun leikkeleet on siinä vähän tirissy, niin kaada muna-raejuusto seos pannulle. Paista niin kauan kunnes raejuusto on tahnamaista ja kananmunat kiinteitä. Tarjoile ruisleivän välissä. Maku on hieman tukeva, mutta sopii täydellisesti ruisleivän kanssa, ja koostuksen ansiosta siitä voi myös muovata vaikka hauskoja figuureja.

...ja jälkiruuaksi...

Vadelmaunelma

-PIRKKA maitorahkaa purkillinen
-mummon tekemää vadelmahilloa 3-4rkl
-1rkl rypsiöljyä

Kaikki sekaisin vaikkapa lusikalla. Äärimmäisen raikas ja hyvä maku korostuu pääruuan jälkeen.

Edit: ei oo sit mitään kevyttä naposteltavaa, vaan sopii bulkkia varten.
 
nikke1 sanoi:
Hoho, mitäs tollasista, meillä on koira :hyper: Kaikkeen tottuu, eikä enää hätkähdä kun löytyy mustaa karvaa melkeen jokasesta safkasta. No melkeen jokasesta :)

On meilläki koira... :jahas: Ennen kokkausta pitää siis siivota ja koira lukitaan häkkiin tai viedään lenkille tms. kokkauksen ajaksi. Kissakin on.
 
Poronkäristysmunakas.

MIES-annos. Jos et jaksa syödä, niin olet poika tai nainen. Hyvä annos kahdelle:

Ainekset:
240g poronkäristystä pakastealtaasta.
4 kanamunaa
1 iso sipuli
1dl maitoa
Musta ja valkopippuria, sekä aromisuolaa.

Teko:
Laita rypsiöljyä pannuun. Laita pannu päälle ja laita koko paketillinen jäisenä pannulle. Kun alkaa tiristä käännä koko jäinen kökö. Kaavi aina päältä ruskistuneet suikaleet pannun reunoille. Ja kääntelet niin kauan jäistä kököä, että pannulla näyttäisi olevan kebablihaa suikaleina, eli koko pakaste on sulanut ja osina. Mausta pippurilla ja vähän suolaa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes liha on varmasti kypsää. Lisää munakasainekset, eli maito ja kananmunat sekoitettuna hyvin + aromisuolaa. Taitamaton tekee kokkelin ja taitava tekee hienon munakkaan.

+Poronkäristyksen arvot p/h/r on 20g/0g/6g
-Keltuaiset
+Voihan ne keltuaiset jättää pois
+Kahdelle hyvä annos
 
Bodarin suklaapudding:

Ainekset:
Rasvatonta maitoa 1dl
2 kanamunaa
1,5 rkl rypsiöljyä
1 dl protein XL vanilija tai vaihtoehtoisesti heraa + vaniliinisokeria 1/2tl
2tl tummaa kaakaojauhetta (makeutamaton)
MAkeutusainetta tai sokuria maun mukaan

Ja kaiki yhteen ja tehosekoittimella vaahdon tapaiseksi "kinuskiksi"

Mmmmm....

Koetin tehdä jotain sokerikakun tyyppistä, mutta ei oikein kohonnut, mutta taikina oli hyvää... :hyper: Maidon määrää en tarkkaan muistanut, mutta jotain tuonneppäin.
 
Pari vinkkiä niksityyliin! :D

-Onko purkkitonnilaka liian suolaista? Ei hätää! Kumoa tölkin sisältö siivilään ja huuhtele hetki kylmän vesihanan alla, niin jopas helpottaa.

-Maistuuko palautusjuomasi varpaanvälille, kun olet käyttänyt maustamatonta heraa? Ei hätää! Korvaa puolet maltosta dekstroosilla ja livauta sheikkeriin teelusikallinen tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tms.), niin palautusjuomastasi tulee kylmän kaakaon makuista.
 
Pakko kai itsekkin pistää lemppari safka tähän.

1. Marssit kylmälle tiskille ,josta löytyy riista käristystä (muutkin käristykset käy).

2. Osta riisiä (ihan sama mitä laatua).

3. Mene kotiin

4. Pistä kärstykset kärisemään ja riisit kiehumaan.

5. Muista odottaa että riisit ovat kiehuneet ja käristykset kärisseet.

6. Annostele kaikki isolle lautaselle ja nauti. :kuola:
 
Tätä vois kutsua risotoksi
-oliiviöljyä
-risotto riisiä
-kananpojan paistinsuikaleita marinaadissa (en nyt tiärä sitä makuu, mut jotai paprikan makusta se on, tai kukin laittakoot sen makusta kun tykkää)
-vettä sopivasti
-he, ma, pa pakaste kasviksia
-koskenlaskiaa (paprikan makuista)
-sitte jotai mausteita mistä tykkää ite laitoin valkosipulin kynttä ja ranskanperuna maustetta

Sitte se toiminta vaihe ois seuraavanlainen: Ensteks paistinpannu tulelle, pannulle öljyy aika reilusti, sitten kun öljy on kuumaa risottoriisit jokski pariks minutiks kärventymään, sitte heitetää ne kana suikaleet ja paistetaan hieman, sitte lisätään vettä silleen sopivasti riippuu ihan siitä mimmosta kokkelia siitä haluu, ja sitte vois heittää ne kasvikset sekaan, sitten kun riisit on sopivasti turvonnu niin sotketaan se koskenlaskia sinne sekaan. Sitten sen vois jättää hiukan vetäytymään pariksi minuutiksi. Jä sitte sen voi huitasta ottaan.

Ja se koskenlaskiahan on melko rasvapitosta ettei ihan joka päivä kannata syörä.

Sekaan voi sitten viälä heittää raejuustoo kun se on hiukan jähtyny.
 
pichaa

tonnikalapizza:

Osta kaupasta valmiita pizzapohjia tai tee itse, ei oo vaikeeta. Ohjeet löytyy omasta keittokirjastastasi.

paa vaikka tomaattimurskaa/pyreeta ja/tai ketsuppia pohjan päälle.

laita tonnikalaa päälle(voit myös käyttää esim. ruskistettua jauhelihaa, meetvurstia, kinkkua tai ihan mitä vaan josta tykkäät). Lisää makua saat vaikka chilitonnikalalla. Laita myös vaikka herkkusieniä, tomaattia, ananasta, paprikaa tai whateveriä.

Hyvä lisä on myös pikkasen valkosipulia ja oreganoa. Juustoa voit raastaa lopuksi päällimmäiseksi(v.sipuli juuston alle, oregano päälle)

Juustohöylällä saat nopeesti juustot päälle eikä mee hermot.

Mielestäni paras juusto kotitekoseen pizzaan on punanen emmental.

Tein juuri chilitonnikala/herkkusien pizzan ja oli hyvää! Ei muuta ku :kippis1: ja hyvää ruokahalua.
 
Missukan kanapata

Tämä on nyysitty jostain tämä ohje...

Kanaa
3 eri väristä paprikaa
kanalientä sopivasti
omenamehua n. 1dl
herkkusieniä
(hillosipulia)
reilu ripaus kanelia ja inkivääriä
mustapippuria (yms maun mukaan)
persiljaa

Paista kana paistinpannulla, lisää liemi ja paprikat. Kiehuttele jonkin aikaa, lisää mausteet ja omenamehu ja herkkusienet. Kypsennä vielä lisää, ota pois levyltä ja laita silputtu persilja päälle. Tarjoillaan naturligtvis riisin kera. Namia!
 
LAMMINPÄÄN LUMOUS (herkullinen kastike)
(4 hengelle)

½ kg porsaanfilettä
3 dl kermaa
2 rkl ranskalaista sinappia
2 pientä tölkkiä tomaattipyreetä
8 valkosipulin kynttä (vähintään)
mustapippuria
curryä
inkivääriä
kanelia
suolaa

Leikkaa liha puolen sentin siivuiksi, nuiji ne kevyehköllä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria.

Paista lihat kauniisti, ota ne pannusta pois ja lorauta tilalle kerma, sinappi, tomaattipyree ja hakattu valkosipuli.

Sekoita ainekset ja lado lihat takaisin sekaan.

Mausta luetelluilla mausteilla – suolan kanssa kannattaa olla pihi – ja anna hautua kymmenkunta minuuttia.

Lisukkeeksi sopii hyvin riisi, kaalipaprikasalaatti puolustaa myös paikkaansa oivallisesti.

Aikoinaan Juice Leskisen kehittämä resepti!!!

:worship:
 
Missukka sanoi:
Kaivoinpas tämän vanhan threadin taas esille kysyäkseni katkarapuruokaohjeita!!!

Omskakasin ananaskatkaravut

Tarvitset:

100-200g pakastekatkarapuja
1 purkki ananaspaloja omassa liemessään
1 rkl karkeita vehnäjauhoja suurustamiseen
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tl hunajaa (jos haluaa lisää makeutta)
Mausteeksi kanelitanko, curryä, chiliä ja murskattua valkosipulia
Makua pehmentämään voi laittaa 1 dl maustamatonta jogurttia tai ruokalusikallisen smetanaa

Ensin pannulle öljy ja mausteet, joita kuumennetaan hieman. Sitten lisätään katkaravut, ananas mehuineen, jauhot ja hunaja. Kypsytetään hieman ja katsotaan, että seos suurustuu sopivasti. Suolaa ei tarvinne lisätä, koska katkaravuissa on yleensä suola mukana, mutta mausteisuus ja suola on hyvä maistaa tässävaiheessa ja lisätä, jos tarpeen. Lopuksi, juuri ennen tarjoilua sekoitetaan joukkoon jogurtti tai smetana. Tarjoillaan basmatiriisin kanssa.

Lopputuloksen pitäisi maistua tulisen makealta ja kaneliselta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom