Parhaat kokkausvinkit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
Tässä on simppeli tapa tehdä porsaanlihasuikaleista maukas ateria, eikä maksa paljon:

-lorauta uunivuokan pohjalle tilkka vettä
-porsaanlihasuikaleet vuokaan
-pakastekasvissuikaleita tasaisesti iso keko lihan päälle, voit laittaa 2 pussia
-hauduta uunissa n.180 astetta 45 min

Tässä on sellainen niksi, että lihasta tulee huippumureaa tuon kasviskeon sisällä, se ei pääse yhtään kuivumaan kypsennyksen aikana. Samoin kaikki lihaliemi jää talteen, koska se ei haihdu suoraan uuniin.

Lopuksi ota vuoka uunista, tee lastalla lihasta ja kasviksista tasainen seos, ja mausta mineraalisuolalla, oliiviöljyllä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tämä sopii tosi hyvin kesäruoaksi mökille, festareille, retkelle....
Hyvää, kevyttä ja helppo tehdä isolle porukalle eikä ainekset edes maksa paljoa.

Tonnikalasalaatti:
-200g ruismakaroonia
-4 purkkia tonnikalaa
-3 maustekurkkua
-1 sipuli
-tilliä
-loraus rypsiöljyä

Laitoin tohon reseptiin myös noi ainesten määrät suuntaa antavasti. Mutta makaroonin, tonnikalan ja öljyn määrän avulla jokainen voi oman hifistelyasteen mukaan säätää makroravintoainesuhteita :)
 
tässä olis mun oma ruokarespa...
ainekset:
n 800 g hunajamarinoituja br.suikaleita
5 dl kevytkermaa
1 iso hovi valkosipulijuusto
2 prk mandariinilohkoja sokeriliemessä
1 mustapekkajuusto
rosepippuria...

-paista suikaleet pannulla--> uunivuokaan, lisää joukkoon muut aineet(kaada mandariineista liemi pois)..-->225c uuniin..n 1 h...sekoita puoli välissä..basmatiriisin kanssa ERITTÄIN HYVVEE!!!
 
Tässä on simppeli tapa tehdä porsaanlihasuikaleista maukas ateria, eikä maksa paljon:

-lorauta uunivuokan pohjalle tilkka vettä
-porsaanlihasuikaleet vuokaan
-pakastekasvissuikaleita tasaisesti iso keko lihan päälle, voit laittaa 2 pussia
-hauduta uunissa n.180 astetta 45 min

Tässä on sellainen niksi, että lihasta tulee huippumureaa tuon kasviskeon sisällä, se ei pääse yhtään kuivumaan kypsennyksen aikana. Samoin kaikki lihaliemi jää talteen, koska se ei haihdu suoraan uuniin.

Lopuksi ota vuoka uunista, tee lastalla lihasta ja kasviksista tasainen seos, ja mausta mineraalisuolalla, oliiviöljyllä.

Possun tilalla olen välillä käyttänyt kanasuikaleita ja siihen päälle loraus ruokakermaa ja sweet hot chiliä. Muuten sama homma. Tulee erittäin hyvää!
 
Valkosipulikanaa bataatin ja vihannesten kanssa

Kanaa fileinä n. neljä kappaletta
Öljyä
Kermaviiliä (3,5% rasvaa) tai maustamatonta jugurttia
Valkosipulia
Mustaapippuria

Kermäviili, valkosipulinmurska ja mustapippuri sotketaan keskenään. Kanat sivellään sillä ja laitetaan marinoitumaan hetkeksi (n. 2h) jääkaappiin folion alle astiassa. Marinointi ei ole välttämätön, mutta minusta se parantaa makua. Suosittelen, että kanan antaisi kuitenkin marinoitua sen aikaa, kun salaatti ja bataatti valmistuvat.

Kukkakaalia
Parsakaalia
Jäävuorisalaattia
Kirsikkatomaatteja

Molemmat kaalit keitetään pehmeiksi. Jäävuorisalaatti paloitellaan ja sekoitetaan keitettyjen kaalinpalojen ja kokonaisten kirsikkatomaattien kanssa. Jätetään hautumaan mahdollisen salaattikastikkeen kanssa samalla, kun siirrytään ruoanlaitossa eteenpäin.

1 keskikokoinen bataatti
Maitoa
Kasvisrasvaa

Bataatti pilkotaan ja keitetään pehmeäksi. Laitetaan pikku loraus maitoa ja hieman (n. 1 ruokalusikallinen) rasvaa. Sekoitetaan sauvasekottimella. Tulos on tulikuuma. Sen kannattaa antaa jäähtyä.

Nyt paistetaan kananpihvit.

Valmiilla lautasella on siis salaattia, yksi kananfile ja bataattimuussia.
 
tämmönen ihan jeppis setti "bodarin spydäri"

1pss perunasipulisekotusta
1pss (2oog) pirkka kalkkunasuikale,kinkkusuikale, tms
pari kanamunaa
herne-maissi-paprika sekotusta maun mukaa

eiku vaan pannulle ja mauseita maun mukaa,ite kippasin pippureita, cayannee, valkosipulii jamee jamee :) nopeeta ja kelpo safkaa..
 
Perusparanneltu kaurapuuro - kokeile.

Tulipa juuri kokeiltua Irish oatmealia, eli perusparanneltua kaurapuuroa. Muuten on kuin tavallinen kaurapuuro, mutta ennen tarjoilua sekaan heitetään pari ruokalusikallista hyvää viskiä. Annos kuuluisi tarjoilla kerman ja fariinisokerin kera, mutta kun kumpaakaan ei sattunut löytymään, niin käytin tummaa sokeria ja rasvatonta maitoa. Ihan hyvin toimi, maku oli kohtuullisen miehekäs. Jos tällä ei lähde päivä hyvin käyntiin, niin ei sitten millään :) Kokeilkaas tätä ja kertokaa mielipiteenne.

P.S. Itse en raaskinut hyvää viskiä käyttää, vaan Glenfiddichin 12 v. special reserve sai kelvata. Tuosta siis tuli pikemminkin Scotch oatmeal.

Lähde: http://www.aikakone.org/leena/muonaa5.htm
 
Sekoita purkki tonnikalaa ja raejuustoa ja valmista on.
 
Paahtopaistia..

Lähikaupassa on aina joskus tarjolla kaupassa tehtyä paahtopaistia, ja sen inspiroimana aloin tehdä sitä itse...

Tarvikkeet:
-600 g tai suurempi paahtopaisti- tai sisäpaistipala
Poista kalvot ja muut töhnä.
Hiero pintaan:
-roseepippuria
-mustapippuria
-valkosipulia

Digitaalinen (<--tämä tärkeää) paistomittari, asetusarvona itselläni 74 °C.
Sitten uuniin, ensin 10 min 170 °C ja sitten loppuaika 120 °C.
Mittari hälyttää sitten, kun paisti on valmis (arvio 1 - 1,5h koosta riippuen).
-Aavistus merisuolaa pintaan (varovaisuutta suolan kanssa) ja paisti kääritään folioon jäähtymään.
Mielestäni yksinkertaista, helppoa ja hyvää... ja voittaa kaupan leikkeleet.
 
Jauheliha&tonnikala risotto! (varmaan aika suosittu, mutta ite diggailen)

- purkki tonnikalaa

- 200g jauhelihaa

- tummaa riisiä

- ensin jauheliha käristetään, tai samapa tuo vaikka kaikki samaan aikaan pannulle!

- maustetaan hyvin

- päälle laitan yleensä erilaisia tulisia kastikkeita! ja halutessa vaikka vielä oliiveja tai chiliä sekaan (tykkään hyvin maustetuista :D!)

vaivatonta ja helppoa tehdä :)
 
Perus kana-pekoni-risotto

Ainekset:
450g kanasuikaleita
3 siivua pekonia (~60g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pussi herne-maissi-paprikaa
3dl riisiä (jasmiini)

Keitä riisit, lisää riisin valmistuttua h-m-p pussi. Paista kanasuikaleet. Puhdista pannu ja paista pilkottu pekoni-sipuli-valkosipuli seos pannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta tarvittaessa. :kuola:
 
Ne valmiskastikkeet mitä kaupoista löytyy (Sweet&Sour, Chili jne) ja sit kanaa paljon ja kastike sekaan ja pannulla vähän kokkailee. NAM!
Lisäks riisiä.
 
400g seitiä, 2 pussia pakastevihanneksia pannulle, maustetaan maun mukaan, kypsennetään pehmeäksi. Pannullinen kaadetaan sekoitus vuokaan johon loraus kevytkermaa, sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi, tarjoiltaessa (keitto) lisätään raejuustoa pinnalle.
 
Lidl:in valmis ravioli(800g purkki) voi lämmittää mikrossa, pannulla,kattilassa, uunissa...uunissa tulee loistava setti kun lisää oman maun mukaan jotain esim. raejuustoa/tonnikalaa/kanaa yms...ja jos on esim. 5-7% rasvaa sisältävää juustoa, niin sitä kunnon kerros päälle, raejuusto toimii myös:kuola:
Tosta tulee hyvin safkaa parille aterialle kun tosiaan lisää jotain lihaa tai muuta protupitoista sekaan...
 
Ei nyt resepti, mutta jos tulee ostettua iso ruislimppu eikä sitä saa tuoreena syötyä, niin lopusta kannattaa leikata kohtuu ohuita viipaleita ja antaa niiden kuivua. Lopputulos on ihan mukavaa järsittävää.

Onkohan kukaan täällä tehtyt esim hapankaalia tai vastaavaa.
 
400-600 g kanaviipaleita
uncle ben´s oriental chili
jasmin-riisiä 2-3 annokselle

kiehautat riisin,ruskistat kanat ja lisäät bensiä ja on valmis hetkessä.Tullut oma suosikkini tästä.:love:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom