Parhaat kokkausvinkit!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Manala
  • Aloitettu Aloitettu
Seuraavanlaista settiä olen viimeaikoina vääntänyt melko useaan:

Keitä pastat muutamaa minuuttia vaille valmiiksi.
Väännä kastike joko jauhelihasta, kanasta tai tonnikalasta. Tähän sapuskaan sopii nimenomaan kaikki "rippeet" jääviileäkaapeistanne. :)
Itse suosin seuraavia eineksiä kastikkeessani: sipuli, valkosipuli, chili, paprikat jne.. Tomaattimurskasta tai pestosta on hyvä alkaa kastikkeen tekeminen.

Kun kastike on hyvällä mallilla heitä esikeitetyt pastat kastikkeeseen ja hauduta n. 5min. Haihduta ylimääräinen neste. Mättö on valmis tarjoiltavaksi juustoraasteen kera, ja vieläpä helvetin maukasta. Ja nopeaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Melkein off-topic, mutta lähelle kuitenkin: Ostin tässä taannoin valurautaisen grillipannun. Kaupasta ostetaan pari rintafilettä. Avataan pakkaus, kaadetaan vähän öljyä päälle, perään pippuria, paprikajauhetta ja reippaasti suolaa (tai muuten ei maistu millekään) ja hierotaan fileissä mausteet tasaisesti. Pannu kuumaksi ja sitten fileet pannulle. Tulee ihan grillatun makuista. Ja grillipannullehan ei panna rasvaa. Jotain pakastewokkeja ym. rehuja voi sitten äkkiä "wokata" viereisellä levyllä.

Äsken tosin tuli tehtyä rasvaisempi vaihtoehto: fileet suikaloidaan, pyöritellään mausteissa ja öljyssä. Otetaan tavallinen valurautapannu, siihen puoli nyrkkiä aitoa voita tirisemään. Fileet pannulle ja paistetaan kullan ruskeiksi.

Valurautojen kanssa tulee ranteetkin treenattua samalla. :david:
 
Kanasuikalepasta:
200g tummaa pastaa
200g pakastevihannessekoitusta maun mukaan
tai
400-500g pakastevihannessekoitusta(pasta-sanan voi tässä tapauksessa unohtaa):)

-keitetään pehmeiksi

600g broilerin suikaleita (ruskistetaan pannussa)
½pussia fajita mausteseosta(esim. santa maria)
1 sipuli(pilkottuna)
½-1 paprika(pilkottuna)
Paprika ja sipuli paistetaan yhdessä suikaleiden kanssa, lisätään mausteseos.

Vihannekset, pasta ja kanasuikalepaistos sekaisin samaan pataan. Sekaan viedä desi nestettä(ruokakerma/maito/vesi), 4rkl kanafondueta, kurkumaa, musta/valkopippuria. Hyvää jo näinkin, mutta voi myös laittaa uuniin hetkeksi(n. 10min) ja päälle ripaus juustoraastetta. Sekaan voi vielä lisätä ananasta ja herkkupäivänä esim. sinihomejuustoa.

Testaamaan vain, itse tein juuri tänään ;)
 
Herkkuperseen dieettimunakas = helppo ja nopea dieettiruoka, joka maistuu hyvälle vaikkei takana olisi ½ vuotta natsidieetillä :D

50g keittokinkkua (tässä snellmanin perhekinkkua)
4 munan valkuaiset (145g)
2 munan keltuaiset (30g)
100g itse tehtyä kebabbia (P 23,5 - H 0 - R 8,5 / 100g)
1 aamupala cheddarviipale
Royal pepperoneja (niitä vihreitä tulisia)
4 vaasan ruispalaa
Santa Maria -grillausmaustetta

1. Pannu kuumenemaan (ei rasvaa)
2. Viipaloi/kuutioi kebabit ja kinkut ja heitä pannulle
3. Heitä sekaan grillausmausteet kun alkaa tirisemään ja jätä kuumenemaan
4. Erottele 2-4 keltuaista valkuaisista ja vatkaa sekaisin
5. Heitä kananmunat pannulle kun lihat näyttää hyvältä
6. Heitä perään cheddarviipale paloina
7. Kypsennän vain toiselta puolelta niin pinta jää mukavan löysäksi
8. Kumoa satsi lautaselle 4 vaasan ruispalan päälle
9. Heitä päälle muutama pepperoniviipale

Maku on :kuola: ja arvot: P 65 - H 45 - R 24

Syön muuten siististi dieetillä, joten rasvaa kärsii tulla tuon verran yhdellä aterialla. Halutessaan voi jättää esim. 2 keltuaista pois, jolloin arvot: P 60 - H 45 - R 16.
 
Tonnikalakastike:

2 purkillist tonnikalaa
1 pikkupurkki tomaattipyrettä
1 ranskankerma

Kaadetaan ainekset kattilaan, sekoitetaan ja kiehautetaan. Valmista! Tarkoitettu pastakastikkeeksi, mutta aiiiivan ihanaa myös ruisleivän päälle!
 
Rahkaviili ja viilirahka​

Rahkaviili

Tyhjennät rahkaa purkista lautaselle ja perään purkki viiliä. Jos et kestä makua, voit lisätä makeutta. Rahkamaista viiliä, joka maistuu hyvältä.

Viilirahka

Teet kaiken päinvastoin ja lopputulos on viilimäistä rahkaa. Tuntuu mukavalta suussa. Maitomainenmaku, joka muistuttaa täyteläistä viiliä. Varmasti monille mielyttävä kokemus.
 
Tässä on yhdistelmä, jota moni ei voi vastustaa.

Broileri-aurajuusto-ananaslaatikko.

Tarvitaan:

300g tummaa makaronia
300g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita/ tai mausta itse
100g herkkusieniä
1 sipuli
170g aurajuustoa
1prk ananaspaloja/murskaa (ananasta noin 135g)
n 3dl rasvatonta maitoa
3 kananmunaa
Suolaa + ehkä vähän pippureita.

Valmistus:

Kastike:
Ensiksi kaada kattilaan kastikkeen maito ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Murusta kaikki aurajuusto sekaan ja vispilöi sekaisin. Lisää hieman suolaa. Ota levy pois pältä. Sekoita vähän välillä kun teet muita työvaiheita. Kun olet kaikki muut työvaiheet tehnyt, niin sekoita kananmunat maitoon vispilöiden. Ei liian kuumana, jottei kastike hyydy.

Täyte:

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Samalla voit alkaa paistamaan silputtua sipulia ja broileria. Kun alkaa olemaan aika valmista tuo broileri, niin lisää pannulle herkkusienet. Mausta lisää jos näet tarpeelliseksi ja varsinkin jos et käytä valmiiksi marinoitua broiskua.

Lämmitä uuni 200 asteeseen (ennakkoon). Voitele riittävän iso vuoka vaikka kasviöljyllä. Lisää pohjalle tasaiseksi kerrokseksi 2/3 makaroneista. Kaada pannun paistokset tasaisesti makaronien päälle. Nyt ota ananaspalat ja levitä tasaisesti vuokaan. Töki vaikka paistinlastalla hieman täytettä makaronien sekaan. Lisää loput makaronit tasaisesti vuokaan. Kaada kastike vuokaan tasaisesti. Makaronien kuuluisi peittyä varsin hyvin. Laita uuniin ja hyvä aika odottaa on noin 45 min / Kun pinta alkaa olemaan kullan ruskea. Anna vetäytyä vähän aikaa ennen nauttimista.

Ja perkele kun on hyvää! Päälle voi ripotella juustoraastetta, jos haluaa vieläkin herkullisemman pinnan. .
 
Jos joku muistaa leffan:Once Upon A Time in Mexico...

kyseisessä leffassa nautittu ruoka: :rock:


Puerco Pibil -Once Upon A Time in Mexico Style

Ainekset:

n.2250 gr sian potkaa kuutioutuna 5 cm paloiksi
5 rkl annatton siemeniä (tai jauhe) (vaihtoehtoisesti curryä)
2 tl jeeran (juustokumina) siemeniä (tai jauhe)
1 rkl kokonaisia mustapippureita (tai jauhe)
1/2 tl mausteneilikoita
8 kpl maustepippuria
1-3 kpl habanero pippureita kuivattuja tai tuoreita (vaihtoehtoisesti reilusti chiliä)
n. 1,2 dl appelsiinimehua
n. 1,2 dl valkoviinietikkaa
8 rkl valkosipulin kynttä
2 rkl suolaa
3-5 kpl sitruunaa
Shotti tequilaa
banaaninlehtiä (vaihtoehtoinen)


Valmistus:

Jauha annatton siemenet, jeeran siemenet, pippurit ja mausteneilikat morttelissa.

Sekoita puhdistetut ja pilkotut habanero pippurit, appelsiinimehu, valkoviinietikka,
valkosipuli, suola ja muut jauhetut mausteet .

Lisää sitruunamehu ja kunnon loraus tequilaa.

Nämä kaikki yllä olevat siis sekaisin marinadin valmistamiseksi.

Laita kuutioidut sianpotkapalat minigrip- pussiin ja lisää marinadi. Anna marinoitua 4-6
tuntia (tai yön yli) jääkaapissa käännellen useita kertoja.

Pohjusta 20cm x 30cm paistovuoka banaanin lehdillä. Kaada potkakuutiota ja marinadi
päälle ja lisää uusi kerros banaaninlehtiä. Lopuksi peitä foliolla ja anna paistua
160 asteisessa uunissa 4 tuntia. Banaaninlehtiä kun ei tahdo joka marketista löytyä, niinpä ne voi jättää pois. Anna vetäytyä n. puolituntia ennen nautti-mista.


Lisukkeeksi riisiä ja salaattia


Iisisti habanero pippureiden kanssa HOT! HOT! HOT!! :curs:


Ja on muuten hyvää… loistavaa esim. illan istujaisiin… :kuola: :kippis1:


linkkejä:

http://www.patheyman.com/recipes/pibil.htm

http://www.thespicehouse.com/recipe/recipe_214.php
 
OK. Tää kuullostaa siis todella sekoreseptiltä. Mutta on hyvää. Ehkä vaatii vähän rohkeutta. :evil:


Ainekset kahdelle:

1 prk Ehrmann 250g
75g Aurajuustoa
1/2tl mustapippuria
1rkl sitruunamehua
160g tummaa pastaa

Valmistus:

Kaada Ehrmann kippoon. Lisää sitruunamehu, pippuri ja ehkä hitunen suolaa. Murusta aurajuusto sekaan. Sekoita.

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Tarjoile pasta tämän herkkukastikkeen kera.

Voit lisätä vielä kinkkusuikaleita mukaan, jotta prodea tulee vielä lisää. Kastike säilyy kyllä vuorokauden jääkaapissa, jos syöt yksin. Voit lisätä sekaan tilliä ja rucolaa yms...

:thumbs:

Edit: Saattaa vaatia 1-2tl sokeria, jos tuntuu liian happamalta.
 
VelttoV sanoi:
75g Aurajuustoa

taidat kuulua mun kanssa samaan luokkaan joka voi laittaa aurajuustoa ihan jokaiseen ruokaan :kuola:. Tuo on kyllä yksi kuninkaiden raaka-aine :thumbs:.

Tuolla ketoresepteissä on meikäläisen kehittelemä basic kanasalaatti:

-Salaattia
-3 Tomaattia
-puolikas iso kurkku
-kananrintapaloja 1-2
-(fetaa)

Rintapaloista nahat veks --> uuniin 175c n.45min tomaatit, kurkut ja salaatti palasiksi. Mahdollinen feta mukaan.

kaikki ainekset sotketaan astiaan tai saaviin, riippuen annoksen määrästä.

Kastike:
-~100g majoneesia (jos kevyt versio huomaa hiilarit!)
-rypsäriä
-maun mukaan currya

majoneesit ja curryt sekaisin kippoon ja rypsäriä päälle , jotta kastikkeesta tulee juoksevampaa.

Lopuksi kastike sinne ämpärin sekaan ja eiku syömään


Sitten peruspirtelö joka on kyllä taivaallista, mutta eipä tämäkään ole mikään ennen näkemätön resepti

Purkki Ehrmannia
~15g mansikanmakuista prodea (Xl on ainakin toiminut mahtavasti)
~3dl maitoa
loraus masikanmakuista FunLightia

Noi kun sotkee sheikkerissä esim. sauvasekoittimella niin avot, jo on kiva selata pakkista. Hyvä ja terveellinen välipala.
 
Testasin eilen, pystyykö myös lihapullataikinassa korvaamaan muuta jauhoa (korppujauhoa tällä kertaa) soijaprotujauholla. Kyllä pystyy, tuli herkullisia lihapullia. :kuola: Emäntäkin kehui ja myönsi, että soijaprotu ei maistu YHTÄÄN läpi. :D

Noista saa lähes rasvattomia, jos tekee veteen (eilen pistin ihan maun takia nesteeksi 300g ranskankermaa) ja pätevää ketomuonaa, kun käyttää nesteenä esim. ranskankermaa tai smetanaa.
 
Nopea tonnikalakastike:

purkki tonnikalaa
tomaattimurskaa
juustoa
(aromi)suolaa, mustapippuria

Ota paistinpannu, valuta ylimääräiset nesteet tonnikalasta. Lisää tonnikala, tomaattimurska ja mausteet pannulle. Tomaattimurskaa sen verran että alkaa näyttämään kastikkeelta tai miten tykkää. Sekoittele aineet keskenään ja lisää muutama siivu juustoa, anna sulaa ja sotke sekaan.

Sitten vaan kumoat tämän pastan päälle. Aikaa menee noin 2min jos pastat valmiina.
 
Banaani-vanilja-Ehrmann

Rahkareseptejä on täälläkin paljon ollut, mutta en muista tätä kyseistä ainakaan täältä spotanneeni.

Joskus alkoi ehrmannin maku tympiä, niin kehitin seuraavan reseptin, jolla tuo elämän eliksiiri muuttuu suorastaan herkulliseksi. Miinuspuolella hieman lisää hiilareita tästä reseptistä, mutta meille ikuisella massakaudella olevillehan siitä ei ole mitään haittaa.

Eli,
1x Ehrmann
1/2-1 teelusikkaa vaniljasokeria
-> sotketaan hyvin ehrman pehmeäksi.
noin 1 dl banaanijogurttia
-> sotketaan lisää.
-> jumalainen pehmeä banaanin ja vaniljan makuinen rahka-annos. :kuola:
 
Tuplaposti, joten laitetaan toinen resepti.

Makaroonimössö: Tämä toimii perusmättöeväänä esim. töissä erinomaisesti.

700g jauhelijaa (Cassasta, halpaa!)
1-2 sipulia
5-6dl Tummaa makaroonia
1 purkki Creme cuisinea pippurimakua
Raejuustoa

Paistetaan sipulit ja jauhelijat ja maustetaan vaikka chilillä ja pippurilla. Keitetaan samaan aikaan makaroonit. Sitten vain kaikki samaan pannuun ja creme päälle. Annostellaan sopiviin annosrasioihin.
Nautitaan ketsupin ja raejuuston kanssa. Itse kaadan jauhelihasta ylimääräiset rasvat pois, kun se on ensin suunnilleen kypsennetty.

Hyvää, halpaa, nopeaa ja helppoa. Proteiinia tulee mukavasti. Laihduttajan evästähän tuo ei ole, mutta massakauden mättönä toimii erinomaisesti. Itse syön tuosta annoksesta raejuuston määrästä riippuen 3-5 kertaa. Saa tietty mättää kerrallakin naamaan ;)
 
Kaikista kätevimpiä on uuniruoat mitkä hautuu itsestään uunissa. Helppoa, ei tarvi kun heittää aineet voideltuun uunivuokaan ja laittaa ruoka hautumaan.
Yleensä tulee heitettyä kaikkea mitä kaapista löytyy ja aina on onnistunu :)

Tässä yksi hyvä ohje:

Riisi-tonnikalavuoka

Tummaa riisiä sopivasti
vettä
2 prk tillitonnikalaa
reilusti pakastekasviksia
1 punasipuli suikaleina
1 prk ruokakermaa
sitruunapippuria ja suolaa

reilu tunti ja 200 asteisessa uunissa
 
Makoisa riisi:

2kg broileria. Paista ohjeen mukaan ja ota niistä irronnut rasva/neste. Kaada neste 3-5dl kattilaan ja lisää keittämättömät riisit ja vettä tarpeenmukaan. Keitä riisit ala`normaalisti.

Pirun hyvää, paksua ja rasvaista riisiä..... sydän sulaa
 
Teinpä juuri sianlihalle Marinadin hiemän pelkistetysti tuolta löytyvän ohjeen mukaan:
http://www.pirkka.fi/ruoka/kokkaajan-opas/liha/marinointi-maustaa-lihan.aspx

Kävi nyt niin, että viinietikka ja öljy ei sekoittunutkaan keskenään, eli öljy jäi pinnalle ja viinietikka pohjalle. Ei kai se nyt noin pitäisi mennä :( Nyt alimmat pihvit ui viinietikassa ja ylimmät öljyssä. Pippurit killuu siinä keskellä. Sekoitin kyllä oikein huolella, mutta ilmeisesti nuo aineet ei sitten liukene toisiinsa. Onko jollain pistää joku parempi marinadiohje vastaisuuden varalle?
 
Ei ehkä ihan tänne kuulu mutta kalorilaskurin mukaan 1 ruispala on 27g niin tarkoittaako se molempia puoliskoja eli yhtä kokonaista vai pelkästään sitä toista puoliskoa? Mitä vois juuston tilalle laittaa leivän päälle tai mikä ois joku kevyt ja hyvä juusto joka ei ois hirveän kallis?
 
Mun mielest kaikki 5%juustot on ihan jees, toiset tosin kuivempia kuin toiset. Ite käytän yleensä Polaria tai jotai Turun...
 
Alaser sanoi:
Ei ehkä ihan tänne kuulu mutta kalorilaskurin mukaan 1 ruispala on 27g niin tarkoittaako se molempia puoliskoja eli yhtä kokonaista vai pelkästään sitä toista puoliskoa? Mitä vois juuston tilalle laittaa leivän päälle tai mikä ois joku kevyt ja hyvä juusto joka ei ois hirveän kallis?

Itse olen ymmärtänyt, että kaksi puoliskoa on 54g. Eli yksi puolisko on sen 27g.

Kaupassa on aika hyvin noita 5% juustoja. Itse olen suosinut tuota aamupala juustoa, jotenkin se ei vain tunnu niin "kumimatolta" kuin jotkut 5% juustot.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom