Se sun vaihtamasi lamppu ei kuitenkaan varmaan paina tota 70% maksimista mitä jaksat nostaa? Jolloin siis lihakseen ei varmaan myöskään kauheesti synny minkäänlaista mikrovaurioo ja siis lihas ei tommosesta lampun vaihtamisesta kasva... Sitten taas, kun teet esimerkiksi vaikka hauiskääntöä taljassa niin se pumppi vaan tuppaa tulemaan siinä sarjassa jos vaan tekee vähänkään pidempää sarjaa.. Ja usein myös tässä sitä painoa kuitenkin on sen verran, että sinne lihakseen sitä vaurioo syntyy myös. Ja ei sillä, että mitenkään fanaattisesti sitä pumppia jahtaisin, mutta se vaan tuppaa olemaan myös hyvä indikaattori, että lihaksessa tosiaankin tapahtuu jotain ja se vois vaikka ehkä kasvaakin. Itellä ainakin parhaiten verta lihakseen saa tota lihasjännitystä hyödyntämällä.. Eli jos otetaan esimerkiksi vaikka vinopenkki niin paremman pumpin saan aikaseksi, kun toistot jättää sekä alhaalta, että ylhäältä hiukan vajaaksi. Ja tässä vielä Juha Hulmin mielipide tosta time-under-tensionista...
-Jatkuva tensio eli lihasjännitys? ”Heilurijumppa” liian kovilla kuormilla ei useinkaan ole tarkoituksenmukaista. Tämä on jo hieman hifistelyä, mutta melko tärkeää on myös riittävä time-under-tension eli lihasjännityksen kesto (toistot x yhteen toistoon kuluva aika) (Burd ym. 2012). Tavoittele siis ainakin osassa eristävistä liikkeistä jatkuvaa lihasjännitystä niin, ettet liikkeen ylä- ja/tai alavaiheessa anna lihaksen yleensä levätä (Tanimoto ym. 2008, Watanabe ym. 2012). Kannattaa joskus jopa jättää esimerkiksi viimeisissä sarjoissa loppuojennus hieman kesken. Tällöin maksimoit lihasten poltteen ja sitä kautta lihaskasvua optimoivan ns. metabolisen stimuluksen.
Eli siis haluunkin korostaa, että toi mun treenaaminen ei koostu tosta pumpin hakemisesta. Lihaksiin vaan tuppaa tulemaan verta, kun hyödynnän esim. tota time-under-tension tekniikkaa. Ja voin kyllä myöntää, että esim. leveitä leuanvetoja en tee "puhtaasti" alhaalta asti venyttämällä vaan juurikin tota lihasjännitystä hyödyntäen. Ja toi on kyllä täysin totta tuo nivelten rasittaminen ja turhaan tekeminen.. Kataboliaa kuitenkin pyritään välttää ja turhaan siinä aikaansa tuhraa salilla, kun ei siitä treenistä lopuksi enää mitään hyötyä ole. Toi pumppi vaan toimii hyvänä indikaattorina myös tosta, että koska se rasitus alkais riittelemään. Eli sitten, kun enää pumppia ei lihakseen synny niin yleensä sitä on rasitettu tarpeeksi ja yleensä tuleekin sitten lopetettua se treeni.