Pakkislaisten omia treenivideoita

Ihan ok nuo Mr. Siiman tulokset ihmiseksi jolla ei ole mitään potentiaalia voimailuun 🙂 Lihastakaan ei ole kuin 3 x enemmän kuin perus pakkis treenajalla. Ilman vittuilua pakko ihmetellä kuinka noin vahva ja tuon kokoinen mies voi nähdä itsensä pienenä ja lahjattomana 🤔 Hyvä esimerkki kuinka kehonkuva voi vääristyä voimailijoilla.
Ja tuohon kehonkuvavääristymään vielä vastaan, että varmasti tuo on ylipäätään kuntosaliharrastuksessa yleinen ilmiö, ainakin jos treenaa semmosilla saleilla, jossa tyyliin kilpabodareita treenaa. Ja ihan missä vaan, koska netti ja some on täynnä äärilahjakkaiden ihmisten ääriroinattuja fysiikoita. Käsitys voi herkäsri vääristyä, mikä on esimerkiksi lihaksikas keho. Tai sitten se 200kg maastaveto ei vättämättä tunnukaan edes beginner - vaiheen treenaajasta kovin kummoiselta saavutukselta, kun some on täynnä 400kg vetoja. Vaikka moni joutuu senkin eteen melkosesti vaivaa näkemään tosielämässä.

Se, että itsekriittisyys kategoroidaan automaattisesti kehonkuvanvääristymäksi on mielestäni hölmöä. En ole itse koskaan saavuttanut enkä tule saavuttamaan sellaista fysiikkaa jonka tahtoisin tai jota pitäisin lihaksikkaana ja esteettisenä, mutta se ei minua kyllä vaivaa yhtään. En kuitenkaan luule, että tälläkään hetkellä mikään kynäniska olisi tai pieni keskivertotreenaajaan nähden. Eipä kyllä sillein tosissaan tule edes itseä muihin verrattua ja suorituskykyjutut on minua aina enemmän kiehtonut. Mutta sen huomaan, että saliharrastuksen myötä itsekriittisyys on kyllä kasvanut. Nuorena laihana poikasena saatoin uimarannalla käydä hyvällä itsetunnolla kun nykyään sitä miettii minkälaisessa kunnossa on. Varmaan totuttelu olisi, jos palaisi siihen +180/70kg fysiikkaan uimarannalle mennessä. Aion kuitenkin vaihtaa tulevina vuosina luontaiselle ruumiinrakenteelleni sopivampiin harrastuksiin ja elellä rennommin. Ei minun itsetunto ole lihasten varaan koskaan ole todellisuudessa rakentunut. Bodaamiseen tosissaa. panostavilla tuo ilmiö voi olla vahvempana, koska heillä se fysiikka on jatkuvan arvioinnin kohteena ja se on se "mitattava" - suure.

Ja tuohon lahjakkuusasiaan kun olet itsekin täällä niitä juttuja aktiivisesti kommentoinut. Kun olet täysin lahjattomaksi itsesi julistanut, mutta silti kertonut ettei voimanostotulokset tai kalorimäärien maksimointi ole sinulle ollut prioriteetti. Sehän selittää osittain keskivertoa heikompaa kehitystä niissä (tuskin kokonaan), mutta on vähän ristiriidassa sen kanssa, jos kyykkytuloksensa perusteella tituleeraa itsensä ihan lahjattomimpien joukkoon. Jos tekee kompromisseja tai vaikka 5 urheilumuotoa päällekkäin, niin tuloskin on aina kompromissi. Jos joku vastaavan lahjakkuustason omaava kaveri olisi keskittynyt vaikka vain sen kyykkytuloksen kasvattamiseen tai syömään väkisin itsensä mahdollisimman painavaksi (kun siitä kehonpainosta olet paljon puhunut) , niin kenties sitä heppua ei olisikaan lukujen puolesta väittää yhtä lahjattomaksi, vaikka se olisikin totuus. Lihaksiston puolesta oon nähny sinua lahjattomampia voimailulajien harrastelijoita, mutta kieltämättä ne kyykkytulokset kertoo siitä, että poikkeuksellisen hankalaa se niissä kehittyminen niissä on ollut sinulle vaikka olisikin kompromisseja tehty.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No oot vaan päättänyt määritellä lahjakkuuden mieluummin ”6x100kg ilman treeniä” kuin ”200kg 7,5v treenillä”. Toki on ymmärrettävää että se oma saavutus tuntuu kovalla työllä ansaitulta, kuten varmaan onkin, ja muiden tulokset sitten enemmän lahjoilla hankituilta, mutta jotainhan tossa on että sitä lahjakkuusasiaa pitää tuoda vähän väliä esiin?
 
No oot vaan päättänyt määritellä lahjakkuuden mieluummin ”6x100kg ilman treeniä” kuin ”200kg 7,5v treenillä”. Toki on ymmärrettävää että se oma saavutus tuntuu kovalla työllä ansaitulta, kuten varmaan onkin, ja muiden tulokset sitten enemmän lahjoilla hankituilta, mutta jotainhan tossa on että sitä lahjakkuusasiaa pitää tuoda vähän väliä esiin?
Ainiin kun Predatori tämän asian nosti esille ja vastasin hänelle? En muista milloin olisin tällä palstalla tuota asiaa jatkuvasti puinut lukuunottamatta vuosien takaa kun tuosta aiheesta oli ihan ketju missä väiteltiin 200kg natupenkeistä ja lahjakkuustasoista vuositolkulla.

Miten muiden tulokset tuntuu enemmän lahjoilla hankituilta? Jos sanoin, että fakta on se että monella vikana on puutteelliset harjoitusmetodit jotka eivät itselle sovi tai omistautumisen puute, miksi ei 170-200 kiloa nouse vaikka penkistä. Kuten tuolla kaverillani oli sillon aikanaan. Jos 2v säännöllisesti panostaa hommaan, niin aika harva kummoisia tuloksia tekee siinä ajassa. Ja niin arvioisin, että en vuosien treenitauolla tuota 6x100kg saisi otettua, kun ainut 2-3kk treenitauko vei 7x130 tasolle penkissä. On sekin mun mielestä yksi lahjakkuuden osa-alue, jos vaikka 180kg nostaa vanhoilla pohjilla vuosien jälkeen kuten yksi toinen kaverini. Se mahdollistaa on/off treenaamisen ja kehittymisen.

Ja ihan täyttä paskaa se, että väittäisin lahjakkaimpien nostajien esimerkiksi Tuomas Hautalan, Niko Nurmen tai Eino Järvisalon tms päässeen helpolla huipputuloksiin. Niitä ei vaan tehdä, jos ei yhdisty lahjakkuus ja pitkäjänteinen systemaattinen työ. Mitä penkkeihin tulee, niin se on selvää että luonnostaan riskit ja isokokoiset ovat absoluuttisesti vahvimpia myös treenaamisen jälkeen. Niihin tuloksiin tai lähelle ei keskiverrot laihat miehet pääse, jos lähtötaso suurinpiirtein täysi-ikäisenä on vain vaikka 60kg. Smulterilla 105kg 15-vuotiaana eka yritys ja Murtomäellä parikymppisenä 140kg.

Minulle nyt ei ole itselleni enää merkitystä mikä se lahjakkuustaso on muihin verrattuna, pelkät omat tulostavoitteet pyrin saavuttamaan. Ihan sama miten sijoittuu, jos kisaa tai muuta. Sen jälkeen en välitä pätkääkään vaikka penkkitulos olisi 100kg. Ihan riittää, että omat rajat on hakenut riittävän lähelle. Mihin kohtuullisin uhrauksin pääsee ilman, että loppuiän on leikkauspöydällä vähän väliä.

Mutta en tästä jaksa vääntää, sovitaan että minulla on jumalainen genetiikka tähän hommaan niin ei tule kellekään paha mieli. Edelleen oon sitä mieltä, että 200kg penkki isojen sarjojen nostajilta ei vaadi erityislahjakkuutta natunakaan, jos on penkki prioriteetti ja oikeasti omistautunut asialle. Bulkatulta kynäniskalta voipi olla tiukassa tai hoikilta kavereilta, jos ei ole huippulahjakas. Eikä sitä tietysti täysin lahjaton nosta vaikka käyttäisi kaikki mahdolliset keinot sen tehdäkseen. Tuohon kun laitetaan 10-20% lisää, niin sitten varmaan ollaan sillä tasolla missä puhtaat erittäin lahjakkaat isokokoiset miehet voi liikkua riittävällä omistautumisella asiaan. Tai oikeasti niin, että niitä tyyppejä on oikeasti harvassa joilla on sinne potentiaali tai siitä ylöspäin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Ja voimailusta kun puhutaan, niin kyllä mielestäni selkeää on, että jo lähtökohtaisesti painavat/isokokoiset ihmiset kovimmat tulokset tekee ja heidän fysiikka myös yleensä parhaiten kestää vuosien ajan isojen kuormien nostelua. Nyrkkeilystä tuttu viisaus on, että raskaaseen sarjaan synnytään. Kyllä se niin on voimailussakin. Jos hentoluustoinen ja pieniraaminen kaveri ns. keinotekoisesti bulkkaa itsensä suht painavaksi niin usein tietää pelkkiä ongelmia. Jos saa voimaa, niin yleensä paikat ei kestä suurten kuormien pitkäjänteistä nostelua. Tästä kärsin itsekin vaikka reenit eivät ole olleet tavoitteellista voimailua kuin jaksottain. Enkä nyt toki isokokoinen ole tällä hetkellä vaan hoikahko penkkipunnertajaksi. Mutta anyways. Tulehduskipulääkkeiden syömistä jatkuviin kipuihin. Kädet. Satavarma juttu, että ohuilla nivelillä on osuutensa asiaan. Ranteiden kanssa oli ongelmia jo 120kg raudoissa aikanaan, niin nyt on tullu rajat vastaan sen suhteen. Ja kyynärvarsissa hermosäryt kovat leveän otteen penkeistä. Hoikat kun ovat eikä lihas niihin tartu, luihin tulee varmaankin kovempi kuorma mitä vahvaforkkuisilla tyypeillä. Mutta en ole kuvitellutkaan, että vuosikausia kykenisin sillä tasolla olemaan joka on oma tavoite, vaan hetkellisesti pyrin sinne pääsemään.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tuohon lahjakkuusasiaan voisin heittää esimerkkinä pakkislaisista vielä @JP Fux. 180kg salipenkki kohtuullisen alhaisella kehonpainolla puhtaana. Joko liputetaan automaattisesti huippulahjakkaaksi? Jos alkaa tarkastella sitten henkilön omistautumista asiaan ja kehityskaarta, niin voi todeta että näin ei ole. Pitkän tien kulkenut tuohon ja kokeillut varmasti kaikki mahdolliset valmennukset ja kikat optimoidakseen kehityksen ja löytääkseen itselleen sopivan tyylin treenata, joka on varmasti löytynytkin. Kyllä nimenomaan ne lahjakkuustekijät on syynä, miksi ei niille kansallisen eliitin nostajille ihan voi pärjätä, vaikka muussa tekemisessä ei varmasti tasoitusta anna vaan usein päinvastoin. Monen saman lahjakkuuslevelin kaverin huippu olisi voinut hyvin jäädä 150-160 kiloon sinnepäin kaavamaisesti tekemällä. Ei olisi minusta treenaamaan 3x päivässä.
 
Kova penkki Siimalla. Olitko nyt kisoihin menossa?
Joo tarkoitus olis mennä, jos omalla mittapuulla kuntoon pääsen. Ihan en vielä samassa pisteessä ole kuin 2020 keväällä, kun oli tarkoitus mennä kisaamaan. Vähän voimaa ja kehonpainoa tartteis lisää. Elokuun lopussa tai syyskuussa on tähtäin, että yritän kisaamaan silloin. Mutta vaatii sen, että nousujohteisuus jatkuu nyt. Entisen tason saavuttaminen ja/tai ylittäminen riittää siihen, että kilpailemaan lähden. Jos en syksyyn ehdi niin sitten talvella ja ens vuonna. Yksi kova treeni ja mahdollisesti maksimitesti nyt ennen kevennystä olis vielä. Se treeni on 6x190+5x197,5+4x205+3x212,5+2x220+1x227,5 puolipyramidi, että se kyllä suuntaa jo nyt kertoo. Jos sen läpi saan niin ihan hyvässä kunnossa alan olla, että 240kg salipenkkiin edellytykset. Tänään olisi pitänyt tehdä se, mutta käsien hermosärkyjen takia joudun lykkäämään. Kolme treenikiertoa oon nyt läpi tehnyt, eli tässä kesällä alotin systemaattisen voimailun. Viime elokuussa alotin treenaamisen uudestaan 2-3kk treenitauon jälkeen. Että semmonen vajaa vuosi voimabodailua nyt meni, että pääsin siihen pisteeseen että kannatti lähteä maksimivoimaa treenaamaan. 6x200 normipenkissä ja 1x220 kapeassa penkissä oli pohjilla. Mutta yli 200kg rautoja en normipenkissä ollut käsitellyt 1,5 vuoteen. Senkin takia taas paikat ihmeissään kuormien kanssa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Enkä nyt toki isokokoinen ole tällä hetkellä vaan hoikahko penkkipunnertajaksi
Keneen sinä vertaat itseäsi ? Mentulaan ? Ei sinusta saa hoikahkoa millään mittarilla mihinkään lajiin 😀 Painat pitkälti toistasataa ja tumppukin lienee +50 cm. Eikä mitään nestettä ja läskiä vaan lihaa. Omalla salilla käy satoja ihmisiä ja yksi on sinua isompi🙂 Hänkin kilpakehonrakentaja. Sitä edellisellä salilla ei ollut yhtään sinun kokoista. Vaikka oli monen lajin voimailijoita. Vertaat suotta itseäsi pelkästään omiin itseäsi isompiin marginaali tason kavereihin. Kokonaiskuva aikalailla hukassa.
 
Ja harva myöskään on valmis väkisin 50 kiloa lihottamaan itseään pelkän voimailutuloksen takia
Aika harva saa koko treeni uransa aikana 50 kiloa lisää massaa vaikka yrittäisi. Tuokin kertoo hyvästä vasteestasi lihastenhankintaan. Toki pelkkää läskiä voi saada, mutta sinun tapauksessa suurin osa on lihasmassaa. Tietääkseni et ole ollut koskaan lihava. Muuta kuin omasta mielestä. Ps. Lihava on pullaläski jolla vyötärö pitkälti yli metri. Rasva % ainakin 30. Lihaksikas 15-20 rasvoissa oleva ei ole lihava 🙂
 
Aika harva saa koko treeni uransa aikana 50 kiloa lisää massaa vaikka yrittäisi. Tuokin kertoo hyvästä vasteestasi lihastenhankintaan. Toki pelkkää läskiä voi saada, mutta sinun tapauksessa suurin osa on lihasmassaa. Tietääkseni et ole ollut koskaan lihava. Muuta kuin omasta mielestä. Ps. Lihava on pullaläski jolla vyötärö pitkälti yli metri. Rasva % ainakin 30. Lihaksikas 15-20 rasvoissa oleva ei ole lihava 🙂
Rasvaprosentti oli silloin 23-24vuotiaana reippaasti yli 20% kun max. kehonpaino oli 117kg. Ei tosin mitään kolmeakymmentä. Vyötärölihava en varsinaisesti silloin ollut, mutta pehmeyttä alkoi olla joka paikassa. Ja hirveä pöhö. Mutta niin kai se tuppaa monella muullakin olemaan, jos natuna sellaisen bulkin tekee. Treenikään kun ei silloin puhdasta bodailua tosiaankaan ollut vaan voima edellä. Tulihan siinä lihasmassaakin toki ihan aika paljon myös. Sillon isoin muutos esim. raajoissa tapahtui, mutta lähtökohta olikin luu ja nahka. Kolmen ja puolen vuoden aikana sen bulkin toteutin. Sillon kyllä pystyi jo rehellisesti hieman lihavaksi itsensä tituleeraamaan. Et ole nähnyt minua sen painosena enkä oo painanutkaan sen jälkeen muutakuin 2019-2020 talvella lähelle samoja, ja siinä oli vuosia bodaustyyppisempää harjoittelua enempi ja kuureja takana. Niin lihasmassaa lienee ollut se kymppi enempi siitä painosta silloin, joten luukki aika eri. Ja jostain syystä korkeemmilla androleveleillä se rasva kertyi minulla keskeisemmin tiettyihin paikkoihin (keskivartalo, pakarat), kun luomuna sitä kertyi tasaisemmin myös raajoihin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Keneen sinä vertaat itseäsi ? Mentulaan ? Ei sinusta saa hoikahkoa millään mittarilla mihinkään lajiin 😀 Painat pitkälti toistasataa ja tumppukin lienee +50 cm. Eikä mitään nestettä ja läskiä vaan lihaa. Omalla salilla käy satoja ihmisiä ja yksi on sinua isompi🙂 Hänkin kilpakehonrakentaja. Sitä edellisellä salilla ei ollut yhtään sinun kokoista. Vaikka oli monen lajin voimailijoita. Vertaat suotta itseäsi pelkästään omiin itseäsi isompiin marginaali tason kavereihin. Kokonaiskuva aikalailla hukassa.
Tässäkin varmaan pieni väärinkäsitys, mitä tarkoitin tuolla hoikahkolla. En viitannut lihasmassan määrään, vaan siihen, että jos penkkipunnerruksessa kansallista kärkeä tarkastelee liitosta riippumatta, niin ylensä ollaan - 120kg/-125kg tai superissa, jos pituutta on vähintään 180 senttiä nostajalla. Penkissä kun paksusta vartalosta tuppaa hyötyä olemaan. Satakymppi minimissään, jossa itse menisin nostamaan. Siellähän on toki monenlaisella ruumiinrakenteella/kehonkoostumuksella porukkaa, kun voimailusta puhutaan. Sillähän sitä nuorenakin alipainoisena - 120ssä nostelin, kun siellä alkoi olla jo oman pituusluokan nostajia. Tuotakaan varmaan harva kelaa, jos ei ole kilpaillut niin ei ole perspektiiviä asiaan.
 
Niin ja tuohan ei mikään selitys ole. Tai menee samaan kategoriaan kuin sinun painojutut. Helposti en yli 110ssä kilossa saa painoani pidettyä ja mm. verenpaine on aina alkanut nousta sen yläpuolella. Niin en enää väkisin sinne lähde menemään ja itse asiassa hyötysuhde voiman kanssa on itselläni loiventunut eksponentiaalisesti aina tuon 110kg kehonpainon jälkeen. Se kehonpaino pitäisi jo riittää saavuttaakseni nykyiset tavoitteeni ilman pahoinvointia. Ja pysyypähän kehonkoostumus suht atleettisena. Ainut selkeä etu mitä siitä esim. väkisin otetusta 5 kilosta olisi, että nivelkivut on paremmin kurissa, jos nestepöhö on infernaalinen.
 
Tässä tuli n. kuukauden treenitauko (noh, kerran kävin kokeilemassa penkkiä ja olkapäitä jumppaamassa) kiitos loukkaantuneen ranteen, helteiden ja töiden. Nyt alkaa kaikki olla taas kondiksessa niin käytiin testailemassa maastavetoa ja ranteen kestävyyttä. Eli ekat mavet noin kuukauteen ja ekat mavet ristiotteella kolmeen kuukauteen. Kesä on helteistä huolimatta ollut aika märkä (maksa ei ole pahemmin kiitellyt) ja treenirytmin puuttuessa on tullut syötyä päin vittua joten massaa on selvästi tullut. Myös pitää vähän vielä treenailla että päästään voimatasoissa takaisin sinne omalle tasolle ja siitä kohti uusia lukuja. Eiköhän tää tästä 😅

Ekat ristiotteella vedot kolmeen kuukauteen (180kg, 200kg, 220kg)

View: https://www.instagram.com/p/CRlvgNrnTM1/?utm_source=ig_web_copy_link


Testasin myös näppivoimia myötäotteella, eihän nuo kummoisesti jaksa

View: https://www.instagram.com/p/CRlxH7EHnP3/?utm_source=ig_web_copy_link
 
Onko tuo normia ohuempi tanko ? Jos on niin saa huomattavasti kovemmat kilot myötäotteella.
10 kilon tanko joka on 30mm paksu otepinnan kohdalla. En osaa sanoa paljonko paksuus on tavallisessa 20kg tangossa otteen kohdalla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Ja voimailusta kun puhutaan, niin kyllä mielestäni selkeää on, että jo lähtökohtaisesti painavat/isokokoiset ihmiset kovimmat tulokset tekee ja heidän fysiikka myös yleensä parhaiten kestää vuosien ajan isojen kuormien nostelua.

En oo ollenkaan vakuuttunu tosta paikkojen kestämisestä. Miks kestäis? Suhteessa itselle isojen kuormien, vai kuormien jotka lähes kuka tahansa määrittelisi isoiksi? Jos törkeästi yleistän omat havaintoni, ni perus penkkisika on semmonen 50% ajasta semi lihava, kaikin puolin kankea olento, ja vammoja ihan helvetisti. En nää oikeen, et millä ominaisuuksilla näiden fysiikka kestäis kolhuja jotenki paremmin.
 
En oo ollenkaan vakuuttunu tosta paikkojen kestämisestä. Miks kestäis? Suhteessa itselle isojen kuormien, vai kuormien jotka lähes kuka tahansa määrittelisi isoiksi? Jos törkeästi yleistän omat havaintoni, ni perus penkkisika on semmonen 50% ajasta semi lihava, kaikin puolin kankea olento, ja vammoja ihan helvetisti. En nää oikeen, et millä ominaisuuksilla näiden fysiikka kestäis kolhuja jotenki paremmin.
Auttaa se läskikin jo jonkun verran kun on pehmustetta nivelten ympärillä, lihas varmasti auttaa mutta nimenomaan nivelet on toisilla isommat. Toisaalta myös 120-140kg+ sikaniskalla on sitä omaa massaa kuluttamassa paikkoja joka askeleella ja absoluuttiset kuormatkin on yleensä isompia. Perus salijamppaahan nämä seikat ei liikuta mietenkään vaan niitä jotka kilpailee (tosissaan).

Suhteellista että minkä määrittää isoksi mieheksi ja minkä isoksi painoksi. Kankea ja helvetisti vammoja kertoo ihan omista virheistä, vaikka ne osin asiaan kuuluukin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom