Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
lisää omaa matskua
http://www.youtube.com/watch?v=FdF4bXFDdbU
reeni työntö 160kg ennen huomista kisaa..alkaa löytyyn idea tohon 9 vuotta huonosti toimineeseen ylöstyöntöön :D
lisää omaa matskua
http://www.youtube.com/watch?v=FdF4bXFDdbU
reeni työntö 160kg ennen huomista kisaa..alkaa löytyyn idea tohon 9 vuotta huonosti toimineeseen ylöstyöntöön :D
reeni työntö 160kg ennen huomista kisaa..alkaa löytyyn idea tohon 9 vuotta huonosti toimineeseen ylöstyöntöön :D
Ali on liioittelematta ollut koko suomalaisen painonnostohistorian lahjakkain nostaja, ainakin fyysisiltä ominaisuuksiltaan. Mikäli häntä vertaa tämän hetken lupaavimpaan nostajaa, 17-vuotiaaseen Milko Tokolaan, niin Oksala teki poikien ikäluokassa silloiseen 70 kilon sarjaan 277½ (125+152½) kilon yhteistuloksen. Tokola kasasi nyt tapaninpäivänä 69½-kiloisena 266 (120+146) kiloa ja otti 150 kiloa rinnalle. Milkollakin on aika tavalla samanlaisia ominaisuuksia kuin Alilla, joten saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo pojalle tullessaan.
Oksala on itse kertonut olleensa parhaassa kunnossa valmistautuessaan vuoden 1999 nuorten MM-kisoihin. Kaularanka/niskavamma esti kuitenkin aivan täysipainoisen valmistautumisen olympianostojen osalta tuohon kisaan, silti hän tempaisi 150 kiloa ja 152½ kiloa oli erittäin lähellä. Työnnössä Ali aloitti 180, laittoi toiseen 182½ ja kolmanteen 185 kiloa. Jokainen nosto tuli rinnalle, mutta ylöstyöntö meni kullakin kerralla hieman eteen. Noilla raudoilla olisi tullut silloin nuorten MM-pronssia. Samoissa vuoden 1999 nuorten MM-kisoissa Oksalan treenikaveri Benjamin Pirkkiö pokkasi pronssia 94-kiloisissa 360 (160+200) kilon yhteistuloksella. Tuossa kuvasarja Benjan 200 kilon työnnöstä: http://www.sportexpert.biz/wl/gal_84.htm
Muutamaa vuotta myöhemmin Oksala oli matkustajana mukana rajussa ulosajossa. Tuossa liikenneonnettomuudessa menehtyi kaksi henkilöä. Ali oli ainoa autossa olleista, joka selvisi hengissä. Varmasti erinomainen yleisfysiikka auttoi asiaa.
Nykyisin mies on onnellinen syyskuussa syntyneen lapsen isä.
Osaatkos totallift sanoa, että mistä lähiten Moilanen valmensi Oksalaa?
Lähinnä siksi kiinnostaa, että mikä oli noiden ykkösohjelmien todellinen vaikutus Oksalan tuloksiin.
Eli vois sanoa, että Moilasen ohjelmilla ei ollut kovin hirvittävästi ollut merkitystä Oksalan kehitykseen. Vaan Oksalan kehityksen takana on Antti Hyvärin tekemät ohjelmat.
No ei kuitenkaan sillä, että aliarvioisin Moilasta. Olihan valmennusaikakin lyhyt ja saattoihan Hyvärikin tehdä samantyylisiä ohjelmia kuin Moilanen?? Ja ainakaan Oksalan nostonopeus ei ollut kärsinyt Moilasen ohjelmista. Samoin Moilanen valmentaa nykyisin Uuden-Seelanni maajoukkuetta menestyksekkäästi.
Kiinnostaisi kuitenkin kuulla se, että minkätyyppisillä ohjelmilla se Oksala kehittyi tuolta 125-152 tuloksista tuonne 150+180 alkuisiin.
Mitä tulee Antti Hyvärin laatimiin ohjelmiin, niin niiden sisällössä oli tempauksien ja työntöjen lisäksi kovia sarjakyykkyjä sekä tempaus- ja työntövetoja. Ja tämän lisäksi erilaisia apuliikkeitä, kuten punnerruksia, ylöstyöntöjä telineiltä, tempauksia ja rinnallevetoja riipuksista/pukeilta jne. Maksiminostoja tai maksimien lähellä olevia nostoja oli kilpailuihin valmistavalla kaudella.
Ali Oksalan kovin takakyykkysarja taisi olla 4 (tai 5)x240, etukyykky n. 220 kg ykkösenä.
en ottanutkaan kantaa harjoitteluun..
perusasiat on jo silloin ohjelmissa olleet kohdallaan MUTTA, jotain sen ajan harjoittelussa on ollut parannettavaa koska sen ajan huippumme olivat lähes kaikki nykymaailman huippuihin verrattuna hitaita, ehkä vähän jäykkiä, ja teknisesti ei huippuluokkaa..sen ajan harjoitelussa maksimivoiman merkitystä korostettiin voimakkaammin ja huippujen esim. kyykky tulokset olivat suhteessa olympianostoihin todella kovat..sen sijaan vaikka esim- herrat Avellan, Kinnunen olivat hyppytuloksiltaan todella kovia niin ei se nostamisessa näkynyt.. Kinnusen nostaminen oli esim. juuri Aliin verrattuna todella hidasta! Koska nykyajan huippujen nostamisessa korostuu allemenonopeus.
ja jottei minua ymmärretä väärin niin, tällä en hauku sen ajan huippuja. he olivat oman aikakautensa huipuyksilöitä. sanon vaan sen että he eivät nostaneet sillä tyylillä jolla nykymaailman huiput nostavat. ja tässähän on täysin kyse lajin kehityksestä.. vaikka 1980-luvulla tehtiin maailmalla kovimmat tulokset niin väitän silti että nykyinen maailman taso on paljon kovempi kuin silloin! ja nykyiset mestarit parempia kuin sen ajan mestarit..nykyhuiput ovat nopeampia, teknisesti täydellisempiä, paremmissa olosuhteissa valmennettuja jne.. tässäkin on kyse samasta kehityksestä.. no miksi 1980-luvulla sitten tehtiin paremmat tulokset? samasta syystä miksi mielestäni sen ajan suomalaisten tuloksia ei voi suoraan verrata nykynostajiin..
no edellinen perustehan ei millään selitä sitä että suomen taso on pudonnut noista ajoista paljon..kyse on vain seuratoiminnan vähentymisestä mikä on huono asia..
Ja koko tämän puheenvuoroni ydinasia: Se että mielestäni Ali nostaa juuri sillä tyylillä millä pitää nostaa päästääkseen maailman huipulle!Nostaminen on rytmikästä, nopeaa, räjähtävää, suoraviivaista eli tehokasta, Hänen nostamisestaan tulisi ottaa nuorten nostajien mallia!