Painoluokat

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Laitan nyt taman viestin sillakin riskilla etta tama mene taas painoluokkajankkaukseksi. Hevarit on tasoltaan absoluuttisesti kovin painoluokka - piste. Ne pistaa kakattimeen kaikkien muitten painoluokkien ottelijoita. Suhteellisesti mitattuna muut painoluokat voi olla "kovempia" mutta se on jokseenkin sama kuin sanoisi etta 10 euron Hesburger ateria on paras koska siina hintaluokassa on aivan helvetisti kilpailua ja moni kuluttaja valitsee sen. 500 euron Michelin ravintolan ateria ei yksinkertaisesti voi olla hyva kun eihan siella edes kukaan voi kayda syomassa kun se on niin kallis - kilpailua on liian vahan ja ateria ei siis voi olla tietyilla logiikoilla "hyva". On kaksi asiaa, absoluuttinen kovuus ja keinotekoinen kovuus joka on painoluokkien avulla luotu illuusio.

Ymmärrän mitä ajat tällä takaa. Mielestäni siltikin painoluokat ovat todella tärkeässä roolissa vapaaottelussa, eikä niitä ainakaan tulisi poistaa, niinkuin jollain on aiemmissa aiheeseen liittyvissä keskusteluissa ollut mielessä. Pound-for-pound ajatuksella esimerkiksi GSP saattaa hyvin olla vuohi, mutta en näe GSP:llä mitään jakoa ketään tämän hetken raskaan sarjan top 10 ottelijaa vastaan.

Keta kiinnostaa hevarit? Ei ketaan sen jalkeen kun pellepainiyleiso meni paremmille laitumille brockin laitettua hanskat naulaan. Jos hevarissa olisi joku kiinnostava heppu niin myyntia varmasti syntyisi, mutta talla hetkella siella on rikkinaisia miehia ja jaahdyttelijoita.

Raskaansarjan kiinnostavuuteen vaikuttaa varmasti sekin, ettei mestarina pysy koskaan pidempää kautta sama ukko. On paljon vaikeampaa olla pitkäaikainen mestari raskaassa sarjassa kuin muissa, ihan jo lyöntivoimankin takia. Siinä kun jokainen virhe saattaa olla viimeinen.
 
Uskooko joku oikeasti, etta painoluokkien poistaminen tekisi mma:sta paremman? Tassa tapauksessa sellaiset starat kuin anderson silva, gsp, bj penn, mcgregor, rousey, diaz brothers ja monet muut eivat olisi koskaan kayneet meita ilahduttamassa.

mma myoskin olisi marginaalilaji, joka ei myy, jos ainoa painoluokka olisi sumo. Tuohon statistiikka jon jones ketjussa olevassa linkissa.
 
Jones-keskustelussa joku väläytteli UFC:hen 225-painoluokkaa ja hevarin painorajan poistamista. Itse en oikein tuosta 225-luokasta perusta, koska nykyisen raskaan kärkiukoista menis suurin osa tuonne heittämällä. Oikeaan raskaaseen jäis korkeintaan muutama kova ottelija. Hevaridivari on nyt jo ottelijamäärältään melkoisen ohut, enkä oikein näe järkeä jakaa sitä kahtia. 225-sarja saattas ehkä houkutella myös joitain kevyen raskaan ukkoja, joka sekin divari kärsii pahasta veren vähyydestä tällä hetkellä.

Mitä sarjoja poistaisitte/lisäisitte/yhdistäisitte UFC:ssä? Itse ehkä kuitenkin kaipaisin lisää naisten sarjoja, mutta Cyborgin 145-divari ei ole yksi näistä. 125-sarja olis tällä hetkellä se, mihin voisi moni iso 115-sarjalainen tai pieni 135-sarjalainen mennä. Moni pieni 115-sarjan ottelija varmasti toivois atomisarjan (105) tuloa UFC:hen. Tälläisiä ottelijoita on varmasti nykyisistä korsisarjalaisista ainakin Seo Hee Ham, Danielle Taylor, Carla Esparza, Tecia Torres ja viime UFC-kortilla debytoinut brassi.

Aika näyttää tuleeko lisää sarjoja. Jos tapahtumien määrää ollaan vähentämässä ensi vuonna, tuskin divareitakaan ollaan lisäämässä ihan heti.
 
Ei helevetti syövänhän tästä saa kun lukee läpi tätä ketjua
Miten vaikka shakissa tai tenniksessä pystytään järjestämään "salikisoja" ilman painoluokkia, tai miten ihmiset pystyvät tietämään missä divarissa he pelaavat jääkiekkoa ettei Ovetskin luistele kasvojen päältä? Eikö epätasaisia pareja voi muodostua painoluokan sisälläkin? Tuleeko eniten loukkaantumisia epätasaisissa otteluissa, vai tasaisessa ottelussa missä naamaveressä ensiksi väännetään muutama erä ja sitten tulee se murha pommi joka sammuttaa valot?

Tästä tulee se käsitys että suuri painoero tekee automaattisesti ottelusta epätasaisen, mutta sama elopaino taas poistaa täysin loukkaantumisen riskin, tai vähintään oikeuttaa sen.
Mitä vittua mä just luin.. siis niinkun ihan aikuisten oikeestikö tässä verrataan vaparia shakkiin tai tennikseen?!? Nyt kyllä haluan vähän infoo miten se massa antaa etua shakissa tai tenniksessä? Otetaan shakista ELO pois käytöstä niin saadaan oikeen kivoja ja tasasia matseja. Mitäs jos moottoriurheilussa tehdään vastaavaa, vaikka tractorpulling ilman painoluokkia, tai otetaan autoluokat pois kanssa ja sitten ihmetellään miksei kukaan halua kisata f1 autoja vastaan. Otetaan ihmeessä painoluokat pois ja samalla miehet ja naiset samaan sarjaan
 
naisten 125 jos sinne loytyy ottelijoita. miesten puolelta vois miettia 170 painoluokan poistamista ja tilalle 165 ja 175 sarjat. Ottelijoita varmaan riittaisi noihin ja ei tarvisi ehka niin hulluja painonvetoja.

vois myos miettia olisiko 120, 130,...170, 185, 205, 265 hyva ratkaisu. Tosin ei noita 120lbs miehia taida olla paljoa niin ehka toi nykyinen 125 on parempi. Vai loytyisko aasiasta? mightey mouse taitas kylla pystya 120:een ja 130:een. 135:et on sille jo liian isoja etta voi jarkevasti parjata isompikokoista sarjan karkea vastaan.
 
Osa porukasta kaipaa muinaiseen roomaan. Otetaan matsit kolosseumissa ja muistetaan omat verkot ja aseet mukaan. Firma tarjoaa nalkaiset leijonat ja karhut.
 
En saa päähäni mahtumaan syytä miksi hevarille pitää olla yläraja. Jos on taitavia ja isoja ottelijoita kuten Lesnar, Hunt, Lewis tai Bigfoot niin minkä vuoksi ne pakotetaan tiputtamaan 30-40 paunaa luokkaan joka on tarkoitettu isoille miehille. Ei sinne tietysti ketään yli isoja Akebonoja ketkä ei osaa mitään tarvitsisi ottaa
 
Ei helevetti syövänhän tästä saa kun lukee läpi tätä ketjua

Mitä vittua mä just luin.. siis niinkun ihan aikuisten oikeestikö tässä verrataan vaparia shakkiin tai tennikseen?!? Nyt kyllä haluan vähän infoo miten se massa antaa etua shakissa tai tenniksessä? Otetaan shakista ELO pois käytöstä niin saadaan oikeen kivoja ja tasasia matseja. Mitäs jos moottoriurheilussa tehdään vastaavaa, vaikka tractorpulling ilman painoluokkia, tai otetaan autoluokat pois kanssa ja sitten ihmetellään miksei kukaan halua kisata f1 autoja vastaan. Otetaan ihmeessä painoluokat pois ja samalla miehet ja naiset samaan sarjaan

Pointti oli, että muissa lajeissa pystytään laittamaan henkilöt divareihin heidän tasonsa, ei elopainon mukaan. Painoluokat on yksi tapa jakaa urheilijat sarjoihin, mutta itse ehkä kritisoin sitä miten tarkkaa siitä on tullut ihmisille että henkilöiden tulee painaa grammalleen saman verran että voidaan kohdata. Ja ehkä vähän sitä, että jos selkeesti isompi häviää pienemmälleen, pidetään sitä aika hävettävänä asiana, tai vähintään isomman voittoa ei pidetä juuri minään.

Jotenkin mulla on se ikävä fiilis, että etukäteen yleisöllä olisi vähemmän ongelmaa kahden epätasaisen raskassarjalaisen ottelussa missä huonompi ottelija todennäköisesti loukkaantuisi, kuin äärimmäisen tasaisessa erikokoisten kamppailijoiden ottelussa.

Ja sadannen kerran, itse en poistaisi painoluokkia koska ne antaa niin paljon onnellisuutta ihmisille ja niihin on totuttu. Pohdiskelen vain olisiko mahdollista jakaa ottelijat tasoluokkiin jotka olisivat irrallisia elopainosta, ja vieläpä niin että homma olisi turvallista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tasoluokat menee samaan kategoriaan pound for pound -hommeleiden kanssa, täyttä pimpeli-pompelia. Kaunis ajatus, mutta asian mittaaminen käytännössä täyttä arvontaa. Painon mittaaminen sen sijaan on eksaktia, olkoonkin ettei sekään poista epätasaisuuksia. Ammattimainen matchmaking on käytännössä sitä tasoerojen kyttäilyä, eikä siinäkään aina onnistuta.

Painoluokissahan nimenomaan ei tarvii grammalleen painaa saman verran, vaan niissä on riippuen painoluokasta 10-20 paunan haarukka ja HW:ssä jopa 60 paunan haarukka. Käytännössä HW ainoa sarja jossa kaikki ottelijat ei oo ylärajalla, tai joudu vetämään painoaan päästäkseen sarjaan. Tämä kertonee osaaltaan siitä, että painosta on tiettyyn pisteeseen saakka etua, ja sitä etua ei haluta vastustajalle antaa.
 
Maailmassa on ollut lukemattomia organisaatioita ja erilaisia versioita kehäottelulajeista. Painoluokattomia systeemeitä on kokeiltu usein ja tulos on aina ollut sama. Kehitys vie aina siihen, että painoluokkia aletaan lisämään eikä vähentämään, koska isot painoerot aiheuttavat ongelmia.

Ainoa poikkeus on se että olympialajeissa on vähenetty luokkia siksi että kisajärjestäjä on vaatinut osallistuvien urheilijoiden määrän rajoittamista.
 
Nyt ei tuu heti mieleen oliko painon pakko osua siihen painoluokkaan missä ottelee, vai onko se vaan suurin mahdollinen paino?

Voisit @number_one kertoa meille sitten jotain niitä tason mittareita millä homma jaettais näppärästi palasiks. Jos meinaan sanoo että nykyinen systeemi on joiltain osin paska, niin olis kohteliasta olla jotain perusteluja väitteiden tukena. Tässätapauksessa esimerkkejä niistä tasomittareista joilla saadaan painosta riippumattomatta laitettua porukka järjestykseen.
Oletetaan että nyt paino on poistettu täysin luokittelusta, niin teoriassa voi tulla matchup missä on 60kg mighty mouse vs 170kg bob sapp, bob sapilla on niin paljon enemmän voimaa, mutta tekniikka puuttuu, on hidas ja kaasuttaa helposti, eli MM voi juoskennella ympäriinsä niinkauan ku sappi kaasuttaa ja sitte piestä. Tai jos sappi saa kiinni niin se survoo sen häkkiä vasten ja homma siinä, mut hei meillä oli 50% tsänssit molemmille
 
Eikös joku joskus joutunut nostamaan painonsa yli 205 että sai otella hevarissa matsin, Hendo olikohan? Lisäks eri komissioilla on näitä omia sääntöjä ettei saa olla yli viiden paunan eroa puntarilla yms. niinku nyt NYC kortilla nähtiin CowboyVsKelvin joka ei sitten tapahtunut tuon liian ison eron takia.
 
Taitaa ufc:n palkkamalli estaa ottelijoita hyppimasta painoluokkien valilla. Iso liksa tulee, kun olet mestari ja kaikki joka ei vie mestaruutta kohden on useimmiten huono ajatus.

Mun mielesta olis hienoa, jos ottelijat ottaisivat myos vaarissa painoluokissa matseja silloin kun tuosta toisesta painoluokasta loytyy kiinnostava ja jarkeva vastustaja. Esimerkkina nyt vaikka silvan ottamat matsit 205:ssa.

Talla hetkella olisi hauska nahda mighty mouse kokeilemassa 135lbs sarjassa, jos sinne loytyisi sopiva vastustaja. Samoin jon jones olisi mahtavaa nahda hevarissa ja ehka muutama 185 ottelijalla vois olla jarkea kayda kokeilemassa 205:ssa. Fanien pitaisi myos pystya ymmartamaan, etta tappio ei tee ottelijasta kannua. Onhan se iso riski lahtea isompia vastaan vaikka vastustaja olisikin tarkasti valittu.
 
Eikös joku joskus joutunut nostamaan painonsa yli 205 että sai otella hevarissa matsin, Hendo olikohan? Lisäks eri komissioilla on näitä omia sääntöjä ettei saa olla yli viiden paunan eroa puntarilla yms. niinku nyt NYC kortilla nähtiin CowboyVsKelvin joka ei sitten tapahtunut tuon liian ison eron takia.

Muistaakseni Hendo väitti että tankkas nestettä ennen Fedor-matsin puntaria että pääsee painoihin mutta en ole varma puhuiko totta vai heittikö läppää.
 
207 paunaa näkyy olleen puntaripaino tuossa Fedor-matsissa, että pitänee paikkansa. LHW-sarjaanhan Hendo ei tiputtanut yhtään painoa, ja tais tulla useamman kerran reippaasti alipainoisenakin vaa'alle.
 
Eikös joku joskus joutunut nostamaan painonsa yli 205 että sai otella hevarissa matsin, Hendo olikohan? Lisäks eri komissioilla on näitä omia sääntöjä ettei saa olla yli viiden paunan eroa puntarilla yms. niinku nyt NYC kortilla nähtiin CowboyVsKelvin joka ei sitten tapahtunut tuon liian ison eron takia.

NYSAC:lla näytti olevan 7 paunan raja painoerossa, mutta en löytänyt nopealla googlaillulla, että koskeeko vain tapauksia joissa toinen ottelija ei pääse painoon. Gastelum sai muuten 3kk suspensionin New Yorkissa painojen missaamisen vuoksi ja toiset 3kk kun ei ilmestynyt puntarille. Ilmeisesti vain NY noudattaa tällaista politiikkaa, mutta koskee myös (tai alunperinkin) nyrkkeilijöitä.
 
NYSAC:n säännöissä nyrkkeilijöiden painoeroista sanotaan näköjään suurinpiirtein näin:

Alle 118 paunasilla max 3 paunaa
Alle 130 paunasilla 4
Alle 140 paunasilla 5
Alle 175 paunasilla 7
Alle 200 paunasilla 12
Yli 200 paunasilla ei rajaa.

Tätä kaiketi sovelletaan sitten MMA:han myös.

Edit:
Jos ois jaksanu lukee loppuun ni oishan sieltä tullu MMA painoluokatkin.
SW 3 paunaa
FlW 4 paunaa
BW 5 paunaa
FW, LW ja WW 7 paunaa
MW 9 paunaa
LHW 12 paunaa
ja mielenkiintoisena HW 25 paunaa.

Eli käytännössä NY:ssa HW:ssa jotkut otteluparit eivät toteutuisi ilman painonvetoa/bulkkausta

Edit::

Huoh, jos taas ois lukenu vähän pidemmälle. Max painoerosta voidaan neuvotella, kunhan ottelijat ovat painoluokan rajojen sisällä ja allekirjoittavat vastuuvapautussopimuksen. Tästä syystä siis Cowboy vs Gastelum ei voinut toteutua.
 
Viimeksi muokattu:
Joka tapauksessa sama lopputulos kun Cowboy oli jo ehtinyt punnita. Jos olis syönyt snickersin ja juonut litran vettä päälle, paino olisi ollut 172 ja ottelu ois mahdollisesti tapahtunut. Mutta ei koska byrokratia
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom