Päihdepolitiikka

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
vielä vähän offtopiccina: juttelin tänään terveysteiteiden maisterin/tulevan valtiotieteiden tohtorin kanssa punttiksella tästä kannabis asiasta. hänen mukaansa kannabiksen aiheuttama dopamiinin välitys ei ole lähellekkään samoissa mittaluokissa dopamiinin aiheuttamien haittavaikutusten kanssa. eli tuo dopamiiniasia on tässä kontekstissa nyt vähän höpöä
kyseinen henkilö on siis ollut 18 vuotta terveystieteiden tutkijana.
 
vielä vähän offtopiccina: juttelin tänään terveysteiteiden maisterin/tulevan valtiotieteiden tohtorin kanssa punttiksella tästä kannabis asiasta. hänen mukaansa kannabiksen aiheuttama dopamiinin välitys ei ole lähellekkään samoissa mittaluokissa dopamiinin aiheuttamien haittavaikutusten kanssa. eli tuo dopamiiniasia on tässä kontekstissa nyt vähän höpöä
kyseinen henkilö on siis ollut 18 vuotta terveystieteiden tutkijana.

Voin kysästä mun lääkäriltä ens viikolla samaa. Hoitanut päihde ja mt-potilaita 25v.
 
Tutkija Kimmo Herttua väittelee lauantaina 10.4.2010 Helsingin yliopistossa alkoholikuolemista.


Tutkija Kimmo Herttuan mielestä suomalaisessa alkoholipolitiikassa olisi luovuttava pelkästä hintaan tuijottelusta. Alkoholikuolemat keskittyvät entistä selvemmin työttömiin ja varhaiseläkeläisiin. Herttua painottaa, että parasta alkoholipolitiikkaa olisi pitää ihmiset työelämässä.

– Suomessa on sata vuotta harjoitettu kontrollipolitiikkaa, mutta näyttää siltä, ettei suomalainen juominen ole juuri muuttunut järkevämmäksi. Voikin kysyä, onko tämä politiikka ollut jopa esteenä, ettei ole syntynyt luonnollista suhdetta alkoholiin.

Keski-Euroopassa ihmisten juomista kontrolloi lähipiiri, kun Suomessa vahtii valtio. Niin kauan kuin valtio holhoaa näin, ei Suomi tässä suhteessa eurooppalaistu.

Helsingin yliopistossa työskentelevä Herttua on väitöskirjassaan tutkinut alkoholikuolemia vuosina 1996–2006. Koko tuona aikana niiden kokonaismäärä on ollut nousussa. Keskimäärin kuolemia on ollut vuodessa 3 000–4 000.

– Yllättävää on, kuinka vahvasti haitat kohdistuvat huono-osaisiin ihmisiin. Työikäisissä alkoholiin kuolleissa kolme neljäsosaa on työttömiä ja varhaiseläkeläisiä.

Kuolleisuus on kasvanut huono-osaisimpien ryhmässä, olipa mittarina koulutus, sosiaaliluokka tai tulotaso. Herttua myös havaitsi, että alkoholikuolemista valtaosa keskittyy 50–69-vuotiaisiin ja yleisimmin miehiin.
Veronalennus tappoi

Myös vuoden 2004 veronalennuksen vaikutukset näkyivät samassa porukassa. Herttua arvioi, että uudistus nosti kuolemia reilulla kuudella sadalla. Heistä lähes kaikki olivat työttömiä tai varhaiseläkeläisiä. Suurella osalla oli maksakirroosi, joka kehittyy pitkäaikaisesta juomisesta.

– Alkoholiveron alennus olisi voitu toteuttaa toisin ja suosia mietoja juomia. Ei se ole myöhäistä vieläkään.

Veroa on kevennyksen jälkeen hissattu ylöspäin. Herttua ei odota suuria alkoholiveronkorotuksilta, jotka lisäävät vain kaljan ja viinan kärräämistä Virosta. Tärkeämpää olisi puuttua juomisen syihin.

– Tämäkin tutkimus osoittaa, että työttömyyden hoito ja ennaltaehkäisy on todella tärkeää. Ihmisille tulee ongelmia, kun ei ole töitä. Se on pahin syrjäytymisen tielle johtava asia. Kun tiedetään, mihin joukkoon haitat kohdistuvat, nyt olisi mahdollisuus panostaa heihin.

Herttua pitää yllättävänä, ettei ainakaan pääkaupunkiseudulla poliisille raportoitujen väkivallantekojen määrä noussut veronalennuksen jälkeen. Tätäkin hän pitää todisteena siitä, että alennushuuma lisäsi suurkuluttajien juomista.
Tapa muuttumassa

Suomalaisissa juomatavoissa on kuitenkin tapahtumassa liikettä, enemmänkin kuin aataminomenan verran.

– Tässä lohdullisimpia tuloksia on, että nuorten ja alle nelikymppisten alkoholikuolleisuus on mennyt koko tarkasteluajan alaspäin, myös 2004 vuoden veronkevennyksen jälkeenkin. Kasvu keskittyi yli 50–69-vuotiaisiin.

Tähän Herttua löytää monia syitä. Yhtenä merkittävänä selittäjänä hän pitää nuorten koulutustason nousua. Tästä syystä olisikin estettävä nuoria putoamasta koulusta.

– Alkoholikulttuuri on muuttumassa. Nuoremmat ovat nähneet maailmaa enemmän, ja he ovat ehkä tottuneet siihen, että alkoholia on esillä. Ei ole samanlaisia kokemuksia kuin vanhemmilla ikäluokilla, jotka näkivät viinapullon nurinpäin Alkon hyllyllä.

Tässä Herttua näkisi myös perusteen miettiä uudelleen alkoholipolitiikan linjauksia.

Kainuun Sanomat
 
Decriminalization of drugs in Portugal
Tossa on muuten toisenlaista näkemystä. En ole tarkistanut noita lukemia, mutta jos paikkansa pitävät niin voidaan sitten pitää tätä Portugalin tarinaa myös ristiriitaisena

Tein tuohon liittyen pienen tarkastuslaskelman, ja huomasin että tuo kokaiinin takavarikkojen seitsenkertaistuminen oli välillä 2001-2006 maailmanlaajuinen trendi. Vuonna 2001 takavarikoitiin maailmanlaajuisesti 574218,2kg kokaiinia ja kokalehteä, vuonna 2006 takavarikoitiin 4026529,1 kg. Crackin jätin pois laskuista kun en löytänyt vuoden 2001 tilastoja sille. (Lähteet: http://www.unodc.org/documents/wdr/WDR_2009/Seizures_Tables.pdf, http://www.unodc.org/pdf/WDR_2006/wdr2006_chap4_cocaine.pdf)

En nyt jaksa tarkastaa noita muita tilastoja.
 
Kaleva sanoi:
Marihuanan kasvattaminen sisätiloissa vaatii suuret määrät sähkövirtaa, ajastimia, kontrolloituja kastelu- ja ilmanvaihtosysteemejä. Kosteus vääntää kipsilevyjä ja puuosia ja aiheuttaa hometta ja muuta bakteeritoimintaa.

Kanadalaisarvioiden mukaan 12 000 lasta on asunut tällaisissa hometaloissa vuoden 2003 jälkeen. Monilla on ollut infektioita ja hengityselinten sairauksia.


Marihuanaa kotinurkista | Ulkomaat | Kaleva.fi

Siinä on taas yksi esimerkki niistä haitoista mitä kieltolaki aiheuttaa. Kannabiksen ollessa laillista pääosa kasvatuksesta siirtyisi teollisiin kasvihuoneisiin eikä tuollaisilla salakasvattomoilla olisi kysyntää. Tuollaiset setit jossa valjastetaan huone tai huoneita kannabiksen kasvattamiseen on tarkoitettu tuottamaan kannabista katukauppaan eikä mihinkään omaan käyttöön. Kotikasvattajia varmasti tulisi olemaan laillistamisen jälkeenkin, mutta tuollaiset pienet setit tuskin mitään hometta aiheuttaa jos on ollu vähänkään järkeä mukana asennuksissa.
 
Kannabiksen käyttö on valitettavan yleistä mutta en kuitenkaan näe siinä mitään terapeuttista. Ihminen joka käyttää kannabista piteempään muuttaa aina omaa persoonan rakennettaan ja kulkee elämäänsä aivan pää jäässä. Toki nämä hippiheinäolennot eivät aiheuta yleensä samanlaisia ongelmia kuin kovimpien huumeiden käyttäjät. Kyllä ihmisellä on aina jotain psyykkistä ongelmaa jos tarvitsee päihtymystä elämäänsä. Psyykkeeltään tasapainoinen ihminen pystyy kyllä rentoutumaan ilman päihteitäkin. Mitä enemmin niistä erossa pysyy sen parempi. Pitkässä juoksussa kaikki päihteet vievät tuhoon jollain tavalla. Jokainen joka on jutellut pitkään kannabista käyttäneen kanssa niin ymmärtää mitä tarkoitan. Amf, coc, opi, romahduttavat tietysti nopeammin.

Teen itse työtä päihdeongelmaisten kanssa ja näen päivittäin näitä valitettavia asioita. Suurimmalla osalla on myös se näyttäminen ja puolustelu roolia, jossa kaikki on hyvin ja elämä on hienoa. Sitten kun hoitajana keskustellaan kahden kesken luottamuksellisesti niin kerrotaan kuinka perseestä se elämä sittenkin on. En ole yhtään päihteiden käyttäjää tavannut joka on onnellinen. Hetken ehkä mutta ei enempää. Mitä enemmin päihteistä erossa pysyy sen parempi.

Kerron lisää päihdetyön näkökulmasta faktaa jos joku sitä haluaa.
 
Kannabiksen käyttö on valitettavan yleistä mutta en kuitenkaan näe siinä mitään terapeuttista. Ihminen joka käyttää kannabista piteempään muuttaa aina omaa persoonan rakennettaan ja kulkee elämäänsä aivan pää jäässä.
Varmaankin jossakin mielessä joo. Uskoisin lähes jokaisen päihteen tuovan samoja ongelmia päivittäisessä käytössä.
Toki nämä hippiheinäolennot eivät aiheuta yleensä samanlaisia ongelmia kuin kovimpien huumeiden käyttäjät. Kyllä ihmisellä on aina jotain psyykkistä ongelmaa jos tarvitsee päihtymystä elämäänsä.
Psyykkeeltään tasapainoinen ihminen pystyy kyllä rentoutumaan ilman päihteitäkin.
Tässä rohkenisin olla eri mieltä. Ei ihmisellä välttämättä mitään ongelmaa ole jos tykkää jotain päihdettä käyttää, oli se sitten laiton tai laillinen. Silloin on ongelma jos ei ilman päihteitä pysty rentoutumaan, valitettavasti tähän kategoriaan voi laskea satoja tuhansia suomalaisia. Mutta on se aika vaikeasti mitattavissa onko ongelmaa, jos joku esim. helpottaa sitä rentoutumista jonkun päihteen avulla, vaikka pystyisi siihen selvänäkin.
Mitä enemmin niistä erossa pysyy sen parempi. Pitkässä juoksussa kaikki päihteet vievät tuhoon jollain tavalla. Jokainen joka on jutellut pitkään kannabista käyttäneen kanssa niin ymmärtää mitä tarkoitan. Amf, coc, opi, romahduttavat tietysti nopeammin.
En tiedä muokkaako työsi näkemystäsi niin paljon kun työskentelet lähinnä ongelmatapausten kanssa, että mielipiteesi on noin jyrkkä. On arvioita, että ongelmakäyttöä päihdekäytöstä on alle 10% ja eniten on niin sanottua viihdekäyttöä. Joten en nyt tuota tuhoon joutumista allekirjoittaisi. Onhan ihmisiä, jotka pystyvät käyttämään esim. alkoholia ilman isompia ongelmia niin sitä suuremmalla syyllä niitä ihmisiä löytyy myös muistakin päihteistä.

Teen itse työtä päihdeongelmaisten kanssa ja näen päivittäin näitä valitettavia asioita. Suurimmalla osalla on myös se näyttäminen ja puolustelu roolia, jossa kaikki on hyvin ja elämä on hienoa. Sitten kun hoitajana keskustellaan kahden kesken luottamuksellisesti niin kerrotaan kuinka perseestä se elämä sittenkin on. En ole yhtään päihteiden käyttäjää tavannut joka on onnellinen. Hetken ehkä mutta ei enempää. Mitä enemmin päihteistä erossa pysyy sen parempi.

Kerron lisää päihdetyön näkökulmasta faktaa jos joku sitä haluaa.
Mun ystäväpiiristä 98% käyttää jotain päihdettä (mukaan lukien alkoholi) ja ihan yhtä onnellisia he ovat siinä missä täysin ns. streittaritkin. Elätkö itse täysin päihteitä? Kuulen mielellään lisää sun kokemuksia aiheen piiristä ja haluaisin tietää minkätyyppistä päihdepolitiikkaa kannatat vai onko sinulla mielipidettä tai ideoita aiheesta?
.
 
Olen terveydenhuolto alan opiskelija ja kävimme tänään läpi mielenterveys ja päihdeongelmia. Kuten aiemminkin olen jo ilmaissut että päihteiden LIIKAKÄYTTÖ ja niitä niin paljon käyttävä ihminen joka jää koukkuun on monesti muullakin tavalla sairas ilmeni tänään myöskin tunnilla.
Hoitotieteen opettaja kertoi samaa kuin mitä minä aiemmin tässä keskustelussa.
Asiasta innostuneena kävelin koulumme kirjastoon ja lainasin päihde ja mielenterveys kirjoja joissa on kerrottu esim. kofeiinista ja kannabiksesta tähän pientä vertailua:

Suomessa juodaan kahvia toisiksi eniten maailmassa n. 9 kg. Kofeiini on yleisin käytetty psykoaktiivinen aine joka jää yleisesti liian vähälle huomiolle potilaiden oireita selvitältessä. Kofeiini päihtymys voi aiheuttaa puheen ja ajattelun hajanaisuutta, sydämen rytmihäiriöitä, huomattavaa agitaatiota, tinnitusta ja lieviä näköaistiharhoja. Kofeiinille kehittyy myöskin toleranssi.. No mikä meidät ihmiset on saanut sitten luulemaan ettei kofeiini oli samankaltainen huume kuin esim. kannabis? Kofeiini hyväksytään jopa lapsille vaikka sen vieroitusoireet ovat pahemmat kuin kannabiksen.Kofeiini voi myuöskin pahentaa ahdistuneisuushäiriöitä erityisesti paniikkihäiriötä. Ahdistuslääkkeitä ja unilääkkeitä ei suositella käytettäväksi kofeiiniin liittyvien häiriöiden hoidossa.
Eikös tämä jo kerro aika paljon kaikkien hyväksymästä kofeiinista? No lisätäänpä perään sitten vertailun vuoksi kannabis:

Riippuvuus kehittyy vain muutamalle prosentille kaikista käyttäjistä kun kofeiinin kohdalla se kehittyy eriasteisena lähes kaikille. Kannabiksesta riippuvaisilla henkilöillä on monesti taustalla jokin muu MIELENTERVEYDEN häiriö, kuten jo aiemmin ilmaisin ja tämä sama lukee tässä kirjassa. tämä ei siis kerro siitä että kaikilla kannabiksen käyttäjillä olisi vaan niillä jotka siitä ovat riippuvaisia. Siksi ei tulisi estää jokaisen ihmisen päihteen käyttöä joka on kuitenkin suhteellisen vaaratonta vaan tulisi keskittyä niihin mielenterveysongelmiin jotka ovat taustalla jo ennen kannabiksen käyttöäkin. Kannabis tosin kuin muut päihteet ei yleensä aiheuta fyysistä riippuvuutta. Kannabiksen aiheuttama päihtymystila:
hyvänolontunne, euforia, asiaton nauru, suuruuskuvitelmat ja tämän jälkeen rauhallinen uni. Mikä näistä on niin paha olotila että kannabiksen pitäisi olla kiellettyjen listalla jos kerta kofeiinikin hyväksytään joka aiheuttaa lisäksi sydämentykytystä ja univaikeuksia? Eikö nämä oireet kuulosta paljon mukavemmilta ja mikä haitta näistä on kenellekkään? Kateus.. Suomalainen melankolisuus "ei toiset saa olla iloisia kun minäkään en ole." väistämättä tulee tälläinen mieleen.
Päihtymystilan oireet (nämä eivät ole niitä jotka näkyvärt päihtymyksen jälkeenkin vaan häviävät päihtymystilan loputtua)
huonontunut koordinaatio, euforia, ahdistuneisuus, tunne ajan hidastumisesta (myös nopeutuminen.) heikentynyt arvostelukyky, sosiaalinen vetäytyminen.)
Eli nämä eivät pysy kuin PÄIHTYMYSTILAN aikana jonka jälkeen ne häviävät ei siis niin että kannabis tekisi ihmisestä tälläisen ainaiseksi.


Eli tästä voitaisiin vetää yhteenveto ettei kannabis ole yhtään sen vaarallisempaa kuin paljon käytetty kofeiinimme, mutta silti se luokitellaan jotenkin kauheaksi huumeeksi jota ei missään nimessä saisi laillistaa. Itse en ole muuten mihinkään riippuvainen,
en kofeiiniin, tupakkaan, alkoholiin, taikka huumeisiin. En siis ole näistä käyttänyt mitään muuta kuin kannabista.
 
Kannabiksen käyttö on valitettavan yleistä mutta en kuitenkaan näe siinä mitään terapeuttista. Ihminen joka käyttää kannabista piteempään muuttaa aina omaa persoonan rakennettaan ja kulkee elämäänsä aivan pää jäässä.
Varmaankin jossakin mielessä joo. Uskoisin lähes jokaisen päihteen tuovan samoja ongelmia päivittäisessä käytössä. Todennäköisesti joo.
Toki nämä hippiheinäolennot eivät aiheuta yleensä samanlaisia ongelmia kuin kovimpien huumeiden käyttäjät. Kyllä ihmisellä on aina jotain psyykkistä ongelmaa jos tarvitsee päihtymystä elämäänsä.
Psyykkeeltään tasapainoinen ihminen pystyy kyllä rentoutumaan ilman päihteitäkin.
Tässä rohkenisin olla eri mieltä. Ei ihmisellä välttämättä mitään ongelmaa ole jos tykkää jotain päihdettä käyttää, oli se sitten laiton tai laillinen. Silloin on ongelma jos ei ilman päihteitä pysty rentoutumaan, valitettavasti tähän kategoriaan voi laskea satoja tuhansia suomalaisia. Mutta on se aika vaikeasti mitattavissa onko ongelmaa, jos joku esim. helpottaa sitä rentoutumista jonkun päihteen avulla, vaikka pystyisi siihen selvänäkin. Se päihteiden käyttö koskee satoja tuhansia suomalaisia mutta ei se siitä sen terapeuttisempaa tee vaikka näin onkin. päin vastoin. helpompi hyväksyä käyttöä kun muutkin niin tekevät. On tosiasia, että joillain pysyy päihteiden käyttö hanskassa mutta joka kerta kun jotain päihdettä itseensä tunkee niin lasku on aina edessä. esim. pikku piri tai essukäyttö laskee serotoniini ja dopamiiniarvoja pitkiksikin aikaa ja sen jälkeen ei mielihyvää muaalta saakaan vaan ainoastaan päihteestä.
Mitä enemmin niistä erossa pysyy sen parempi. Pitkässä juoksussa kaikki päihteet vievät tuhoon jollain tavalla. Jokainen joka on jutellut pitkään kannabista käyttäneen kanssa niin ymmärtää mitä tarkoitan. Amf, coc, opi, romahduttavat tietysti nopeammin.
En tiedä muokkaako työsi näkemystäsi niin paljon kun työskentelet lähinnä ongelmatapausten kanssa, että mielipiteesi on noin jyrkkä. On arvioita, että ongelmakäyttöä päihdekäytöstä on alle 10% ja eniten on niin sanottua viihdekäyttöä. Joten en nyt tuota tuhoon joutumista allekirjoittaisi. Onhan ihmisiä, jotka pystyvät käyttämään esim. alkoholia ilman isompia ongelmia niin sitä suuremmalla syyllä niitä ihmisiä löytyy myös muistakin päihteistä.
Tuo on totta, että monilla pysyy käyttö hanskassa mutta pitkässä juoksussa ne tekevät aina jollain tasolla tuhoaan. Jokainen joka on 30 v pilveä pössytellen nähnyt ymmärtää sen. Yhteiskunnassamme on aina tätä lieveilmiötä ollut ja ihminen on päihteitä jostaan hakenut.- Niin tulee aina olemaan ja tuskin se kannabis on sieltä vaaroista suurin. Haittavaikutuksia sillä kuitenkin on ja en sellaista kellekkään suosittele. Jokainen valitsee elämänsä mutta on varsin surullista seurata tätä nyky-yhteiskuntaa jossa todella moni on jonkun päihteen orja ja se alkuajan viihde tai satunnaiskäyttö on lähtenyt lopulta lapasesta.
Teen itse työtä päihdeongelmaisten kanssa ja näen päivittäin näitä valitettavia asioita. Suurimmalla osalla on myös se näyttäminen ja puolustelu roolia, jossa kaikki on hyvin ja elämä on hienoa. Sitten kun hoitajana keskustellaan kahden kesken luottamuksellisesti niin kerrotaan kuinka perseestä se elämä sittenkin on. En ole yhtään päihteiden käyttäjää tavannut joka on onnellinen. Hetken ehkä mutta ei enempää. Mitä enemmin päihteistä erossa pysyy sen parempi.

Kerron lisää päihdetyön näkökulmasta faktaa jos joku sitä haluaa.
Mun ystäväpiiristä 98% käyttää jotain päihdettä (mukaan lukien alkoholi) ja ihan yhtä onnellisia he ovat siinä missä täysin ns. streittaritkin. Elätkö itse täysin päihteitä? Kuulen mielellään lisää sun kokemuksia aiheen piiristä ja haluaisin tietää minkätyyppistä päihdepolitiikkaa kannatat vai onko sinulla mielipidettä tai ideoita aiheesta?
Itse käytän alkoholia satunnaisesti ja aikaisemmin olen juonut enemminkin. Niin sanotusti normaalisti. Kuitenkin iän myötä alkaa omat hermosolujen välittäjäaineet laskemaan nuoruuden huipuista ja se vaikuttaa varmasti mieleen jos vielä lisäksi päihteillä niitä dopamiini ja serotoniini arvoja sekottaa. Pikkuhiljaa ne päihteet negatiivisesti alkavat vaikuttamaan tuhoten hermostoa ja fysiikkaa. Se kuitenkin kestää vuosikymmeniä ja tulokset näkyvät vasta keski-iän jälkeen. Naisilla toki aikaisemmin.
Itse kannatan alkoholin kohtuukäyttöä ja huumausaineiden kohdalla täyskieltoa. Jos joku kuitenkin silloin tällöin pilveä pössyttelee niin siitä tuskin mitään suurempaa haittaa on. En mä sitä kuitenkaa suosittele kellekkään. Kannattaa aina kuitenkin muistaa se ongelmakäyttö johon satunnaiskäyttökin voi johtaa...
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Kannabiksen käyttö on valitettavan yleistä mutta en kuitenkaan näe siinä mitään terapeuttista. Ihminen joka käyttää kannabista piteempään muuttaa aina omaa persoonan rakennettaan ja kulkee elämäänsä aivan pää jäässä. Toki nämä hippiheinäolennot eivät aiheuta yleensä samanlaisia ongelmia kuin kovimpien huumeiden käyttäjät. Kyllä ihmisellä on aina jotain psyykkistä ongelmaa jos tarvitsee päihtymystä elämäänsä.

Tuo kyllä osoittaa ettet paljoa tiedä ihmisestä. Ihmiselle on nimenomaan luonnollista päihtyä, ei olla päihtymättä. Persoona todennäköisesti muuttuu, jos sen haluaa muuttuvan kannabis ei todellakaan automaattisesti muuta mitään, se antaa vain mahdollisuuden itsensä tarkasteluun uudesta näkökulmasta jolloin voi muuttua jos huomaa epäkohtia. Kulkee elämänsä pää jäässä, vai siis sen ajan kun on päihtynyt?
Ihminen ei ole sairas kun haluaa päihdettä, mutta jos tarvitsee kuten asian ilmaiset niin silloin toki ongelma on olemassa. Riippuvaisuus ei ole koskaan hyväksi.


Teen itse työtä päihdeongelmaisten kanssa ja näen päivittäin näitä valitettavia asioita. Suurimmalla osalla on myös se näyttäminen ja puolustelu roolia, jossa kaikki on hyvin ja elämä on hienoa. Sitten kun hoitajana keskustellaan kahden kesken luottamuksellisesti niin kerrotaan kuinka perseestä se elämä sittenkin on. En ole yhtään päihteiden käyttäjää tavannut joka on onnellinen. Hetken ehkä mutta ei enempää. Mitä enemmin päihteistä erossa pysyy sen parempi.

Tämä selittääkin paljon jos näet vain näitä kaikkein pahiten runneltuja tapauksia ja yleistät sen jokaiseen ihmiseen joka kotonaan hamppua kasvattaa / ostaa jostain joskus. Vrt. minä tunnen ihmisiä jotka eivät käytä huumeita ja jotka vaikuttavat päälisin puolin olevan kunnossa ja onnellisia, mutta jos puhutaan elämästä vakavasti niin heilläkään kaikilla se ei ole ollut pelkkää juhlaa ;) Tunnen myös ihmisiä jotka käyttävät jopa piriä, lsd:tä, sieniä, essoja, oopiumia ja ihan mitä tahansa muutakin, mutta kun niitä käyttää tarpeeksi harvoin ja sopivissa tilanteissa niin he eivät ole sen kummempia kavereita kuin kukaan muukaan, ulospäin et pysty sanomaan kuka käyttää esim. piriä 3x vuodessa viihdekäyttöön. vrt 0x

Kerron lisää päihdetyön näkökulmasta faktaa jos joku sitä haluaa.

Päihdetyön näkökulma ei oikein toimi niin päin että syytetään aineita siitä mitä on nähty, muuten voisi olla ihan kiintoisaa.

e: varsinkaan jos todella pidät alkoholia suositeltavampana kuin huumausaineita yhtenä isona ryhmänä :thumbs: .
Täyskielto on hanurista, sillä se ei vaikuta niiden elämään jotka eivät halua ottaa mitenkään(paitsi toki korkeampina veroina), mutta haittaa niitä jotka ottavat kuitenkin, eikä se silti ketään estä saamasta haluamiaan aineita, puhtaita on vain vaikeampi löytää ja välillä tulee myrkytyksiä yms. :)
 
Päihdetyön näkökulma ei oikein toimi niin päin että syytetään aineita siitä mitä on nähty, muuten voisi olla ihan kiintoisaa.

e: varsinkaan jos todella pidät alkoholia suositeltavampana kuin huumausaineita yhtenä isona ryhmänä :thumbs: .
Täyskielto on hanurista, sillä se ei vaikuta niiden elämään jotka eivät halua ottaa mitenkään(paitsi toki korkeampina veroina), mutta haittaa niitä jotka ottavat kuitenkin, eikä se silti ketään estä saamasta haluamiaan aineita, puhtaita on vain vaikeampi löytää ja välillä tulee myrkytyksiä yms. :)

Pitkästä kokemuksesta päihdetyössä ja ja neljänkympin elämä takana, joten jotain luulen jo tietäväni. Viime vuonna haastattelin 150 päihdehuollon asiakasta kaupungissamme joilla pitkä kokemus eri päihteistä. Ne ovat parhaita asiantuntioita kun on kysymys päihteiden käytöstä. Kaikilla niistäkin oli se käyttö alkanut satunnaiskäytöstä. Täällä näkyy hyvin se asenne mikä nykyään vallitsee nuorempien aikuisten keskuudessa. Viihdekäytössä esim. ekstaasit aiheuttavat aivojen synapseissa kerralla tapahtuvan välittäjäaineen tyhjenemisen josta seuraa mielihyvää. Tämä sekoitaa jo viikoloppukäytössä siihen malliin synapsikemiaa, että mielihyvän tunne häviää pitkäski aikaa. Turha ihmetellä kun vuosien viihdekäytön jälkeen mikään ei enää tunnu miltään ja elämä on tylsää.

Kohtuukäytössä alkoholi esim. punaviiniä muutama lasillinen tai pari olutta on mielestäni ok. Huumeet eivät kuulu edes kohtuukäyttöön. Ne ovat kriminalisoitu ja aivan aiheesta.
 
Tiesitkö että alkoholi on riippuvuuspotentiaalissa korkeammalla ja jo muutaman oluen nauttiminen päivittäin voi aiheuttaa riippuvuutta. En näe alkoholin käytössä mitään hyväksyttävää varsinkaan en pidä sitä hyväksyttävämpänä' kuin kannabiksen sillointällöistä polttelua. Ihme asenne suomalaisilla, alkoholi on joku jumalan korvike melkein uskontoon verrattavissa.
 
Pitkästä kokemuksesta päihdetyössä ja ja neljänkympin elämä takana, joten jotain luulen jo tietäväni. Viime vuonna haastattelin 150 päihdehuollon asiakasta kaupungissamme joilla pitkä kokemus eri päihteistä. Ne ovat parhaita asiantuntioita kun on kysymys päihteiden käytöstä. Kaikilla niistäkin oli se käyttö alkanut satunnaiskäytöstä. Täällä näkyy hyvin se asenne mikä nykyään vallitsee nuorempien aikuisten keskuudessa. Viihdekäytössä esim. ekstaasit aiheuttavat aivojen synapseissa kerralla tapahtuvan välittäjäaineen tyhjenemisen josta seuraa mielihyvää. Tämä sekoitaa jo viikoloppukäytössä siihen malliin synapsikemiaa, että mielihyvän tunne häviää pitkäski aikaa. Turha ihmetellä kun vuosien viihdekäytön jälkeen mikään ei enää tunnu miltään ja elämä on tylsää.

Kohtuukäytössä alkoholi esim. punaviiniä muutama lasillinen tai pari olutta on mielestäni ok. Huumeet eivät kuulu edes kohtuukäyttöön. Ne ovat kriminalisoitu ja aivan aiheesta.

En väheksy kokemustasi päihdetyössä, mutta se kuva minkä itselleni saan kirjoituksistasi näyttää siltä, että ne näkemäsi ongelmatapaukset ovat muuttaneet kokonaiskuvaa tilanteesta. Se miksi huumeet on kriminalisoitu ei liity millään tavoin siihen, että ne olisivat vaarallisempia mitä alkoholi. Muistetaan nyt se, että huumekysymys huipentui Suomessa vuonna 1972, jolloin säädettiin huumausainelaki. Kannabiskäytön rangaistavuuden osalta äänet menivät eduskunnassa tasan, mutta arpa ratkaisi lopputuloksen kannabiksen kriminalisoinnin eduksi. Mä en voi ymmärtää tuollaista asennetta päihdetyöntekijällä etteikö Suomessa laittomat päihteet voisi kuulua kohtuukäyttöön, kun ylivoimaisesti suurin osa on nimenomaan sitä kohtuukäyttöä.
 
Pitkästä kokemuksesta päihdetyössä ja ja neljänkympin elämä takana, joten jotain luulen jo tietäväni. Viime vuonna haastattelin 150 päihdehuollon asiakasta kaupungissamme joilla pitkä kokemus eri päihteistä. Ne ovat parhaita asiantuntioita kun on kysymys päihteiden käytöstä. Kaikilla niistäkin oli se käyttö alkanut satunnaiskäytöstä. Täällä näkyy hyvin se asenne mikä nykyään vallitsee nuorempien aikuisten keskuudessa. Viihdekäytössä esim. ekstaasit aiheuttavat aivojen synapseissa kerralla tapahtuvan välittäjäaineen tyhjenemisen josta seuraa mielihyvää. Tämä sekoitaa jo viikoloppukäytössä siihen malliin synapsikemiaa, että mielihyvän tunne häviää pitkäski aikaa. Turha ihmetellä kun vuosien viihdekäytön jälkeen mikään ei enää tunnu miltään ja elämä on tylsää.

Kohtuukäytössä alkoholi esim. punaviiniä muutama lasillinen tai pari olutta on mielestäni ok. Huumeet eivät kuulu edes kohtuukäyttöön. Ne ovat kriminalisoitu ja aivan aiheesta.

Kyllä heillä varmasti on tietoa siitä mitä seuraa kun aineita ottaa väärin. Mutta entä onko heillä näkemystä oikeinkäytöstä? Ovatko he parhaita kertomaan miten huumeita käytetään "oikein" eli mahdollisimman vaarattomasti ja miten sellainen lähestymistapa vaikuttaa elämään.
Juuri tuo "joka perjantai essoja" on väärä asenne ja johtaa ongelmiin eikä sillä ole mitään tekemistä kohtuukäytön kanssa. Lähtökohtaisesti tuon kaltaisia aineita voi ottaa aikaisintaan uudestaan kun pää on varmasti palautunut. Harva muuten muistaa että alkoholin kanssa "kunnon känneistä" palautumiseen ei riitä se viikko välissä vaan perjantaina yleensä otetaan jo uusiksi. Keho ja mieli kuitenkin haluaisi 3-4vko palautumiseen.
Ehkä suomessa ajaudutaan huumeiden kanssa ongelmiin kun tällä "vaarattomalla" viinalla opetellaan tuo joka viikko kännit ja jos on sinkku/lapseton niin 2päiväinen odottaa ku töistä lähtee perjantai-iltana?

Olen muuten huomannut myös tuon asenteen nuorissa aikuisissa, mutta sen lisäksi olen huomannut että nämä nuoret aikuiset ovat juuri niitä henkilöitä jotka ottavat vähän sitä sun tätä, eivätkä joudu ongelmiin. Kai ne on netistä saanut niin valheellista tietoa etteivät ressukat tajua edes seota.
 
Eli tästä voitaisiin vetää yhteenveto ettei kannabis ole yhtään sen vaarallisempaa kuin paljon käytetty kofeiinimme, mutta silti se luokitellaan jotenkin kauheaksi huumeeksi jota ei missään nimessä saisi laillistaa. Itse en ole muuten mihinkään riippuvainen,
en kofeiiniin, tupakkaan, alkoholiin, taikka huumeisiin. En siis ole näistä käyttänyt mitään muuta kuin kannabista.

Ihan mitenkään puuttumatta mihinkään kysyn sulta, millaisessa kunnossa henkilö A on, jos olisi viimeiset 8 vuotta polttanut pilveä päivittäin kahvin korvikkeena?
 
wääntäjä: Sulla on varmaan paljon näkemystä työn kautta asiasta. Millaisia muutoksia itse tekisit hoitoihin ja päihdepolitiikkaan??

Tällä hetkellä hoitoa on usein saatavilla vasta kun tilanne on tosi paha. Esim. jatkohoitoihin voidaan vaatia useampi katkaisuhoito ja nimenomaan niissä ensimmäisissä katkohoidoissa sinne jatkohoitoihin pitäisi lähettää. Suuri ongelma omasta mielestäni on myös se, että toinen päihde vaihdetaan toiseen. Esim. alkoholisteille määrätään bentsoja tilalle. Riippuvuus siirtyy vaan toiseen, eikä tilanne paljoa parane, ehkäpä huononee.

Päihdeongelma on aina ambivalentti ja on olemassa puolesta ja vastaan perusteluja. Ei pilven pössyttelyssä tai amfetamiinin satunnaiskäytössä suurta vaaraa ole mutta yleensä ne lisääntyvät vaikeuksien keskellä. Jokaisellehan tulee joskus joku kriisi elämässä ja silloin on helppo hakea apua päihteistä. Sitten se käyttö jääkin päälle kun ollaan opittu tällainen negatiivinen apukeino. Joku toinen taas on oppinut menemään esim. lenkille kun alkaa ahistamaan ja tämä onkin positiivinen keino hoitaa itseään. Tämä kriisitilanteessa siirtyminen riippuvuuteen on aika yleistä.

Itse näen päihdetyössä sen uuden sukupolven tulon, jossa kaikki vastuu siirretään yhteiskunnalle, eikä itse kanneta mitään vastuuta. Joka oireeseen pitäisi löytyä joku tabletti auttamaan oloa, eikä edes normaalia ahdistusta haluta sietää. Se vaan valitettavasti kuuluu elämään, eikä ilman niitä voi elää. Kyllä kasvatuksella on iso osuus ja mielestäni ennaltaehkäisevään työhön pitäisi panostaa paljon enemmin. Silloin on vielä jotain tehtävissä. Kyllä tässä vaiheessa päihdetyö on erittäin vaikeaa kun käyttöä on jo takana useita vuosia.

Nuorisotyöhön ja harrastuksiin pitäisi satsata ja luokkakoot pienemmiksi. Vanhemmuus on aika hukassa ja huonosti on omasta mielestäni kasvatus mennyt jos 20 v nuori kirjoittelee tänne et huumeet on ok. Ei elämän arvot ole ihan nuorelle perille menneet.
 
Vanhemmuus on aika hukassa ja huonosti on omasta mielestäni kasvatus mennyt jos 20 v nuori kirjoittelee tänne et huumeet on ok. Ei elämän arvot ole ihan nuorelle perille menneet.
Nyt menee kyl viimeistään aika paksuks. Elikkä saa olla perussuomalainen ja kerran pari viikossa kunnon perseet mutta pari kertaa kuussa poltteleva jonka mielestä pössittely on ok on sitte täysluuseri jolla ei ole enää toivoa, koska kasvatus on menny perseellee?

Mun mielestä siinä se ongelma just on että alkoholi ei mukamas ole huume, mutta sitten tietyt aineet ovat. Tää on just se miten lapsia ei pitäs opettaa.
 
Ihan mitenkään puuttumatta mihinkään kysyn sulta, millaisessa kunnossa henkilö A on, jos olisi viimeiset 8 vuotta polttanut pilveä päivittäin kahvin korvikkeena?

Vaikkei ollutkaan mulle suunnattu niin:
Tuota 8v pilvenpolttoa ei pysty sen kummemmin ulospäin huomaamaan sen enempää kuin kahvin juontiakaan(paitsi juonnin ehkä huomaa käsien tärinästä) jos vaikka verrataan että tötsyt vetäis aina kupin sijaan eli jotain 3-5x päivässä. Ehkä uniongelmia on vähemmän tällä pajauttelijalla, kuten myös stressiä ja vatsahaavan saa todennäköisemmin kahvilla.
Mitäs veikkaat jos jää aamusavut polttamatta että paljonko se vaikuttaa menoon? Entä vastaavasti jos jää aamukahvi juomatta... ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom