Fuhrerille kysymys, tai pyyntö ennemminkin:
Voisitko kuvailla oikeaoppisen mavetekniikan mahdollisimman tarkkaan? kun ei tuolla tekniikkaneuvopuolella kovin hyvin infoa löydy ja en ole varma tekniikastani. viime treeni pisti epäilemään josko jotain olisi vialla kun 5x5 120kilolla (juu pikkurautoja, tiedän) vihloi ranteesta/peukalon juuresta sellainen sähköiskumainen vihlaisu treenin loppupuolella, ja peukkulihas puutui koko loppupäiväksi.
Kysy marjakarhulta, se pitäis nimittää pakkotoiston tekniikkavastaavaks tän päiväisen argumentoinnin takia
Sitä on vaikea selittää näkemättä sun raajojen/torson pituuksia ja näkemättä sun nostoja jotta paljastuu virheet ja heikkoudet.
Koitan tehä vaikka pienen listan ydinkohdista eri vaiheista mitä nyt tulee mieleen;
-veto on posterior chain-liike, se aktivoi käytännössä koko kropan lihaksiston. Siksi asennon tuleekin olla semmonen että voidaan ottaa mekaanisesti ja taloudellisesti suurin hyöty siitä potentiaalista mitä on.
Eli asettele itsesi silleen se tuntuu luontevalta nostaa siitä suuria kuormia.
-ota ylhäällä hapet vatsaonteloon ja lukitse ne sinne "nielaisemalla" Ton ymmärtää äkkiä sit kun osaa hengittää vatsaan. Peilistä näät hyvin, jos olkapäät/rinta nousee kun hengität sisään se ei mene vatsaan.
Latseja voi vetää vähän taakse ja alaspäin, koska ne tulevat silloin mukaan lihassupistukseen ja stabiloivat yläselkää koska epäkkään alaosat vetävät lapoja ja alaspäin.
-vyönkäyttö voi olla melko järkevää sitten kun tekniikka on hyvin hallussa. Monet tekee sen virheen että käyttää vyötä tukilihasten korvikkeena eikä apuna. Vyö ei myöskään toimi tukilihaksena, se kannattaa muistaa.
Monet haukkuvat vyönkäyttöä turhaksi. Sen tehtävä on yksinkertaisesti olla vatsan edessä mitä vasten voi työntää vatsalihaksia, ja silloin se lisää vatsaontelon intra-abdominaalista painetta. Mitä kovempaa vatsa supistuu, sitä kovempaa selkä voi supistua. Jos vatsa kestää 100kg ja selkä 140kg niin on varma että joko jää vetämättä tai se tulee todella kyseenalaisella tekniikalla. Tässä tapahtuu elimistön oma suojarefleksi.
-laskeutuessa kannatta koukistaa jalkoja mennessä. Vedossa ei ole eksentristä vaihetta joten on aika tärkeää että jaloissa on pieni työntö päällä josta saadaan tehoa.
-magnesiumia käsiin, ristiotteella tangosta kiinni, otteen saa hyvin kun kiertää tangon yli hieman ja sit samaan aikaan kun kääntää kättä takaisin niin kiristää puristusta.
-etureittä kannattaa opetelella käyttämään, sillä potkaistaan lattiaa päin ja tanko liikkuu maasta nopeammin. Perseellä voi pumppailla ylös alas että oppii kiristämään.
-leukaa rintaan kiinni, sillon pysyy niska selkärankaan nähden neutraalimmassa asennossa, ja veto pysyy paremmassa asennossa. Tärkeintä on lanneranka pysyy tiukkana koko aika eikä päästä läntiota romahtamaan.
Yläselkä saa elää enemmän. Sanonta selkä suorana ei tarkotia kirjaimellisesti suorana. Se on jo vaarallista kaikille muille paitsi painonnostajille, niitten pitää räjähtää tanko käsille asti.
Jos lantio romahtaa se tarkoittaa että vatsan sisäine painekin pienenee, ja silloin välilevyt ovat vaarallisessa asemassa koska niillä ei ole enää tukea vatsasta, eikä selkärangan lihaksista.
-
-polvien jälkeen alkaa lantiontyöntö eteen jotta saat lukittua vedon. Ei yliojennusta, ei käsien koukistamista, ei olankohautuksia. Lantio eteen ja lukkoon perseellä, jalat suorana,
-tanko vaan äkkiä lattiaan, persettä vähän pystyyn, lisää happea, perse alas ja kiristys ja uus veto.