- Liittynyt
- 6.6.2002
- Viestejä
- 12
Pitkällisen kehittelyn tuloksena olen saanut aikaan mielestäni erittäin maukkaan proteiinikeksin kaavan. Tässä resepti keksimassalle, jossa on noin 45 grammaa laadukasta proteiinia:
- ~1dl kaseiinia
- ~0,5dl heraa
- ~1dl kaurahiutaleita (normaaleja tai isoja)
- ~0,5 - 1dl Euro Shopperin "Crunchy Mysli" -paahdettuja kaura- ja vehnähiutaleita, rusinoita, manteleita ja hunajaa, ahh
- ~0,5dl pöytäsokeria
- ~1dl kaakaojauhetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sulatettua voita
- ~0,5dl vettä
Vatkaa sekoitusta niin kauan, että kaseiini alkaa saostua ja massasta tulee tasaista kiinteää taikinaa. Sen jälkeen levitä massa leivinpaperille esim. kolmeksi keksiksi ja paista n.10 min n.200 celsius-asteessa. Mitä ohuempia kekseistä tekee, sitä helpommin ne palavat, mutta toisaalta niistä voi saada rapeampia. Tuo Euro Shopperin Crunchy Mysli (saksalaisella Y:llä, en jaksa etsiä sitä vastaavaa alt-numeroyhdistelmää) on erittäin tärkeä osa keksejä, koska ilman sitä kekseistä tulee sitkeitä. Kyseistä tuotetta löytyy Citymarketeista.
Keksien ravinto-arvot on helpohko laskea, jos vain saa jostain selville kaakaojauheen ravintosisällön. Kaikista muista löytyy tiedot pussin kyljestä tai netistä. Rasvana voi tietysti käyttää pelkkää oliiviöjyä tai pelkkää voita, mutta terveydellisyyden takia suosittelen oliiviöljyä. Voi taas parantaa hieman makua. Esim. rypsiöljykin toimii maun puolesta, mutta monityydyttymättömillä rasvoilla tuppaa olemaan tarvetta käydä läpi tiettyjä haitallisia prosesseja uunin kuumuudessa. Eli parhaat rasvat ovat joko tyydyttyneitä tai monotyydyttymättömiä. Heraproteiinikin todennäköisesti hieman kärsii kuumentamisesta, mutta pidän sen mausta ja se tuo vaihtelua aminohappokoostumukseen.
Nämä keksit ovat dieettaajan painajainen, mutta toisaalta jokaisen bulkkaajan toiveuni! Itselläni näitä on tapana mennä illassa yhtä paljon kun niitä paistan.. Olkaa varuillanne.. ;)
Testatkaapa miltä keksit maistuvat ja tehkää omia muunnelmia! Pienellä muuntelulla noihin kekseihin saa helposti lisää/vähemmän kaloreita tai vaikka enemmän proteiinia tms. Antaa reseptievoluution elää!
:kippis1:
- ~1dl kaseiinia
- ~0,5dl heraa
- ~1dl kaurahiutaleita (normaaleja tai isoja)
- ~0,5 - 1dl Euro Shopperin "Crunchy Mysli" -paahdettuja kaura- ja vehnähiutaleita, rusinoita, manteleita ja hunajaa, ahh
- ~0,5dl pöytäsokeria
- ~1dl kaakaojauhetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sulatettua voita
- ~0,5dl vettä
Vatkaa sekoitusta niin kauan, että kaseiini alkaa saostua ja massasta tulee tasaista kiinteää taikinaa. Sen jälkeen levitä massa leivinpaperille esim. kolmeksi keksiksi ja paista n.10 min n.200 celsius-asteessa. Mitä ohuempia kekseistä tekee, sitä helpommin ne palavat, mutta toisaalta niistä voi saada rapeampia. Tuo Euro Shopperin Crunchy Mysli (saksalaisella Y:llä, en jaksa etsiä sitä vastaavaa alt-numeroyhdistelmää) on erittäin tärkeä osa keksejä, koska ilman sitä kekseistä tulee sitkeitä. Kyseistä tuotetta löytyy Citymarketeista.
Keksien ravinto-arvot on helpohko laskea, jos vain saa jostain selville kaakaojauheen ravintosisällön. Kaikista muista löytyy tiedot pussin kyljestä tai netistä. Rasvana voi tietysti käyttää pelkkää oliiviöjyä tai pelkkää voita, mutta terveydellisyyden takia suosittelen oliiviöljyä. Voi taas parantaa hieman makua. Esim. rypsiöljykin toimii maun puolesta, mutta monityydyttymättömillä rasvoilla tuppaa olemaan tarvetta käydä läpi tiettyjä haitallisia prosesseja uunin kuumuudessa. Eli parhaat rasvat ovat joko tyydyttyneitä tai monotyydyttymättömiä. Heraproteiinikin todennäköisesti hieman kärsii kuumentamisesta, mutta pidän sen mausta ja se tuo vaihtelua aminohappokoostumukseen.
Nämä keksit ovat dieettaajan painajainen, mutta toisaalta jokaisen bulkkaajan toiveuni! Itselläni näitä on tapana mennä illassa yhtä paljon kun niitä paistan.. Olkaa varuillanne.. ;)
Testatkaapa miltä keksit maistuvat ja tehkää omia muunnelmia! Pienellä muuntelulla noihin kekseihin saa helposti lisää/vähemmän kaloreita tai vaikka enemmän proteiinia tms. Antaa reseptievoluution elää!
:kippis1: