Hyviä pointteja Nightkin!
Joo jätin lähdeviitteet pois juuri luettavuuden & kiinnostavuuden takia. Ja samasta syystä tuo superärsyttävä kirjoitustytyli. Mitä useampi vihaa, sitä useampi myös kiinnostuu ;)
Lisäksi pyrin aina kaikessa kommunikaatiossani vetoamaan uhrin omaan tietoon ja omiin kokemuksiin, jotta porukka oppisi kuuntelemaan niitä omia aisteja ja fiiliksiä, eikä aina tarvitsisi sitä lähdeviitettä kaivaa jos jostain tulee hyvä olo ja pala kasvaa samalla. Etenkin jos se jokin on melko luonnollista ja järkeenkäypää.
Hyvä pointti tuon fruktoosin suhteen. Mullekin tulee sokerihumala jos syön banaanin tai appelsiinin sellaisenaan, mutta jos tasapainotan sen vaikka tillinipulla ja mustaherukalla, niin tulee parempi tasapaino sokereiden ja kuitujen&ravinteiden välille.
Treenin jälkeen taas kroppa tykkää kun saa nopeaa sokeria ilman sen kummempia kuituja tai muuta. Mulla saattaa kunnon urheilusuorituksen jälkeen mennä vaikka kilo appelsiinia putkeen, ja kroppa kiittää eikä tunnu tarvitsevan muuta välittömään palautumiseen. Sitten se vihersmoothie kun seuraavan kerran alkaa hiukomaan, niin tulee kaikki loputkin ravinteet kudoksen korjaamiseen. Raskaampaa tekee mieli vasta sitten useamman tunnin päästä, kun palautuminen on jo tapahtunut loppuun asti.
Mitä vähemmän menee entsyymejä ja energiaa ruoansulatukseen, sitä enemmän resursseja riittää itse palautumiseen. Sellainenkin kaveri kun Samuli Perälä vaihtoi palkkarit kerrasta vihersmoothieen kun huomasi että palautuu paremmin kuin juuri millään muulla. Treenin hapotkin saa kyytiä kun tulee paljon alkalista mineraalia hyvin imeytyvässä muodossa. Siinä missä salaatti saattaisi jopa väsyttää varsinkin palkkarina, vihersmoothie piristää, kunhan on hyvä blenderi joka pilkkoo kaiken suunnilleen mikrometriluokkaan.
Omalla kohdallani treenatessa isompia määriä, hedelmät toimivat kyllä paremmin kuin kuumennettu tärkkelys, mutta tämä on varmasti myös pitkälti tottumuskysymys ja makuasia. Jostainhan ne kalorit on saatava kunnon treenissä, enkä tiedä kuinka montaa kiloa se maha edes kestää hedelmää.. saati sitten lompakko. Uskon, että Nutrixin ohjeista voi olla hyötyä isoimmallekin bodarille, kunhan jätetään dogmat kotiin ja kokeillaan yksi pikku juttu kerrallaan. Mitä tapahtuu jos laitan ensi kerralla palkkariin vähän enemmän marjoja? Mitä jos lisään myös avocadon? Kokeilemallahan se selviää, ja jokaisen kroppa toimii vähän eri lailla.
Kuriositeettina: eikös männynkuoriuute ole jonkinmoinen hitti terveyskaupoissa
BTW, jos aihe kiinnostaa, tervetuloa myös tänne:
[mod]No jos sitä asiantuntevaa lössiä on, niin Pakkotoistolle vain. Tämä ei edelleenkään ole Sparin ilmoitustaulu, josta bongaillaan jengiä muille saiteille. Jos sanottavaa on, niin sanokaa se isoimmalla saitilla ja tässä ketjussa :mike[/mod]
Siellä on jossain määrin eri aiheet ja eri näkökulma, mutta todella asiantuntevaa porukkaa ja sellasta juttua mitä ei toistaiseksi vielä missään puhuta suomen kielellä.
P.S. Toivottavasti agape vastaa pian, itse kun en ole mikään biokemisti. Pari "parantumatonta" kroonista tautia on tuo originaalimpi safka multa parantanut, joten viime aikoina jäänyt vähemmälle tuo biokemiahifistely mun ajankäytössä - niin arvokasta kuin se onkin. Nyt vaan kaikki aika melkein menee näiden käytännön vinkkien kertomiseen ja neuvomiseen.