Nutrix - terveellinen ja luonnollinen ruokavalio

Olen itse vielä ihan newbie-vaiheessa, mutta jo aika radikaalissa suuntauksessa tuon Nutrix-oppaan myötä. Erityisesti verrattuna siihen, että olen elänyt tuolla perinteisellä "fitness"-ruokavaliolla jo useamman vuoden; nyt käyskentelen onnellisena, ilman allergiaoireita kevään siitepölyistä ja syön hedelmiä sekä vihanneksia, joille luulin olevani allerginen.

En olisi uskonut, että se ituhippeys tarttuis ikinä minuun, koska eihän satakiloinen ruttukorva korviaan lotkauta tällaiselle rastatukkaisten heinäkeppien meiningille!

Puoli vuotta sitten söin puoli kiloa lihaa päivässä. Nyt haaveilen itujen kasvattamisesta ja syön vain raakaa kasvisruokaa.

Ja hitto et on mahtava fiivis :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ihan pieni nipotus näin alkuun kun vasta selailin teoksen.. kaneli.. tuota on uutisoitukin, tämä suomessakin myyty mauste kaneli on hiukan myrkyllistä pikkasenkin isommissa annoksissa ja käsittääkseni sillä ei ole verensokeri tasoa parantavaa vaikutusta(?) Itsekin erehdyin nauttimaan kyseista herkkua "tukiravinteena" mutta homma toiminee vain sillä "oikealla kanelilla", ei tällä halvalla mauste versiolla.

Kevyesti selailemalla tekstissä on vähän semmonen "hurahtamisen" meininkin.. tokkopa nyt banaani + salaatinlehti + kourallinen mansikoita nyt veret seisauttava superjuoma kuitenkaan on :)
 
Tunteillahan tuossakin pelataan. Ihminen on semmoinen koneisto, ettei siitä ota tolkkua. Ihminen kykenee selviämään täydellisestä ravinnottomasta alkoholismista, pystyy elämään pitkään ilman ruokaa, joten aika sama se on mitä suuhunsa laittaa, harvoin se suoraan elinikään korreloi. Varmaan ideaali tilanne olisi syödä mahdollisimman vähän, kuitenkin senverran, että pystyy toimimaan tehokkaasti. Siinä ei ole meidän elinkaaressa paskanvertaa väliä otatko proteiinisi pavuista vai lihasta, osa vain tekee siitä mahdottoman numeron.

Itujen kasvattelu ja niiden mutustelu nyt alkaa olemaan jo ajanhaaskausta, ellei sitten saa siitä duunaamisesta kiksejä, että itse safkansa valmistaa. Muutoin jos ihan ravintoperusteisesti ajattelee, niin enemmän sitä säästäisi terveyttään kun pitäisi hengitysmaskia naamallaan 24/7.
 
En ole kovin hyvä kirjoittaja, mutta minuakin alkoi ärsyttämään kirjoitustyyli jo ensimmäisillä sivuilla. Jos tuollaisen aikoisen lukea haluaisin enemmän perusteluja kirjassa esitettyihin väittämiin. Siellä mainittiin pehmeiden rasvojen olevan haitallisia ja kookosrasvan/-öljyn olevan parempaa. Perusteluna oli, että rasvan pilaa happi, valo ja lämpö. Eikö nuo pilaantumisperusteet sitten päde myös kookosrasvalle?

Sen verran sain pikaluvulla kirjasta mietittävää, että saatan alkaa itsekin syömään noita yrttejä ja salaatteja joita kasvatan kaneilleni.
 
Kritisoida voi ja kyseenalaistaa myös, mutta mielestäni kannattaa poimia ympäriltä niitä hyviä asioita jotka kokee itse järkeviksi ja ennenkaikkea kokeilla sellaisia asioita, mitkä vaikuttavat hyviltä.

Kirjoitustyyliin keskittyminen on taas aika epäolennainen asia. Ennemmin keskittyisin siihen itse asiaan, jota Olli pyyteettömästi jakaa.
 
Kirjoitustavan puolustukseksi voi sanoa että sen pitääkin ärsyttää, koska siinä ei ole lähdeviitteitä. Ristiriita herättää mielenkiinnon ja näissä jutuissa se saa aikaan nää hauskat puolustusreaktiot kun oma Pekka Puskan luoma maailmankuva sortuu :D

Eiköhän siinä elämäntapamuutoksessa ole tärkeintä, että itse ottaa asioista selvää ja miettii mikä juttu sopii itelle ja miksi. Mulla siirtyminen low-carbiin on ollut elämän paras päätös, enkä suhtaudu enää asioihin niin jyrkästi kun se oma virallisterveellinen maailmankuva meni rikki jo pari vuotta sitten.

Jos ei asioiden tutkiminen kiinnosta, se on jokaisen oma asia ja jokainen saa tehdä kropallaan mitä tykkää. Jotkut fiksut voivat kyllä pohtia, miksi kassajonossa edessä olevalla tankilla on ostoskorissaan margariinia, sitä 0% rasvaa jogurttia ja joku vähärasvainen einessafka ja liittyisivätkö nämä jutut jotenkin yhteen (ei nyt mitään p<0,05 kuitenkaan). Toinen vaihtoehto taas on että ei pohdi.

Mun mielestä eniten jotain ***tanan hippeilyä on vetää niitä "niin ihanaa niin kevyttä ja teollista" -jogurtteja, eikä tappaa hirviä paljain käsin, syödä kaarnaa, hylkeenrasvaa ja mustikanvarpuja, piirrellen hiilenpaloilla taistelukuvioita naamaan. ;)
 
En ole kirjaa hetkeen lukenut, joten voin olla väärässäkin, mutta iduista siinä ei muistaakseni mainita sanallakaan. Eli eiköhän siirretä itukeskustelut toiseen threadiin. Olen muutaman kerran idätystä joskus kokeillut, ja joka kerta siinä epäonnnistunut, joten siksi juttelen täällä enkä jollain ituhippien foorumilla.

Kirjoitustyylistä voin vain todeta, että toiset tykkäävät ja toiset eivät, ja tarkoitus oli nimenomaan polarisoida porukkaa mahdollisimman voimakkaasti. Suomeksi sanottuna herättää kekustelua.

Kookosöljy on tyydyttyneenä maailman kemiallisesti vakain rasva, ja siksi kaikkein kestävin. Toki sekin voi pilaantua, koska siinäkin on muutama prossa (yleensä alle 10%) tyydyttymättömiä rasvahappoja, mutta paljon paremmin se kestää säilytystä ja huoneenlämpöä kuin mikään muu rasva - jos ei lasketa laadukasta kaakaovoita. Kylmäpuristettu kaakaovoi on sitten ihan oma lukunsa etenkin antioksidanttiensa ansiosta. Maininnan ansaitsee tässä yhteydessä myös palmuöljy.

Eläinrasvat ja voikin ovat korkeintaan puoliksi "kovaa" eli tyydyttynyttä rasvaa, ja siksi nekin tuppaavan härskiintymään pidemmän päälle. Herkimpiä ovat siemenöljyt, kuten rypsi- tai pellava, klaöljyn ohella. Niiden kanssa kannattaa jo olla tarkkana, eli tumma pullo, jääkaappi, eikä missään nimessä paistorasvaksi. Hormonitoiminnalle tekee hyvää saada kaikenlaisia rasvoja aina kookoksesta omegoihin - ja mielellään härskiintymättömänä, ei karsinogeeniksi käristettynä.

Miken kanssa ollaan samaa mieltä, että ihminen on paljon monimutkaisempi kuin paraskaan tiede vielä ymmärtää. Siksi kannattaa suosia sen tyyppistä ravintoa, johon olemme evolutiivisesti sopeutuneet. Pakastepitsahan ei kasva puussa.. Mustikkaa täällä on syöty varmaan satojatuhansia vuosia.

Oikeaa Ceylonin kanelia kauppaa Suomessa tietääkseni vain yksi pieni maahantuoja, enkä ole sitä vielä kauppojen hyllyillä nähnyt. Se on kyllä kovaa kamaa verrattuna perusmarketin jauhettuun (ja ehkä säteilytettyyn?) purkkimausteeseen.

Kourallinen mansikoita tekee lähinnä pahan olon - se on maailman torjunta-ainejäämäisin ruoka-aine heti maapähkinän jälkeen. Mansikka on siis melkein ainoa, mitä en missään olosuhteissa suostu syömään muuta kuin luomuna.
Ja mitä smoothieen tulee, sen päätarkoitus on korjata se kaikkein pahin puutos nykyravinnossa, mikä ei ole hedelmä eikä edes marja, vaan vihreät lehdet hyvin imeytyvässä muodossa. Biologiset lähisukulaisemme syövät tätä proteiinipommia melkein puolet kaloreistaan. Jos roskaruoan pilaamalla nykyvatsalla kokeilee moista temppua, joutuu sairaalaan. Sen takia täytyy homma aloittaa mehukoneella tai blenderillä. Ne hedelmät ja marjat ovat siinä maun vuoksi, koska eihän hullukaan kittaa pelkkää blendattua salaatinlehteä.. Ja tuskin niistä marjojen kymmenistätuhansista fytokemikaaleista ja antioksidanteista haittaakaan on. Plus vitamiinit oikeassa isomeerimuodossaan kaikkien mahdollisten kofaktoreitten kera.

Jos joku Pakkotoiston vakiojäsen oppii idätyksen salat, niin tervetuloa konsultoimaan tätä Itä-Suomen ituhippiä. Voidaan samalla maistella raakasuklaata ja macalla ym hormoniboostereilla maustettua superfood-palkkaria.
 
Oikeaa Ceylonin kanelia kauppaa Suomessa tietääkseni vain yksi pieni maahantuoja, enkä ole sitä vielä kauppojen hyllyillä nähnyt. Se on kyllä kovaa kamaa verrattuna perusmarketin jauhettuun (ja ehkä säteilytettyyn?) purkkimausteeseen.
Pakko tuohon kanelijuttuun tarttua sen verran, että Meiran reilun kaupan kaneli on ainakin valmistajan mukaan ceyloninkanelia. Myydään paperipusseissa ja normikanelia suolaisemmalla hinnalla. Bongattu jopa eräänkin susirajan taakse sijoittuvan perusmarketin valikoimista, joten saatavuuden ei pitäisi olla ongelma.
 
Ehdottoman mielenkiintoista. Olen kuullut ennenkin saarnoja puhtaamman ruuan puolesta ja tämä vakuutti minua entisestään. Käytännönläheisiä vinkkejä ihan kauppareissuista lähtien aina valmiisiin resepteihin. Tällä hetkellä olen elämäni ensimmäisellä low carb -dieetillä, eli olen syönyt puhtainta ruokaa koskaan. Vielä kun vaihdan voin, munat, lihan, kasvikset, majoneesit sun muut mahdollisimman pitkälle luomuun, niin vielä pöperöni ovat vieläkin puhtaampia. Erittäin hyvä vinkki on kunnollisen blenderin ostaminen, se on pakko tehdä piankin.
 
Pitääkin itekin piakkoin noita viherpirteilöitäkin alkaa tehä. Ennen tätä Nutrixii pidin luomuu lähinnä turhana hifistelynä ja rahastuksena mut nyt kun oon alkanu käyttää niin oon huomannu ett yleensä luomus on selvästi parempi ja raikkaampi maku ja lisäks siitä tulee huomattavasti parempi olo. Nam ku pääsis tommost raakasuklaata maisteleen puhumattakaan noista Ollin superfood-palkkareista. Täytyy ilmeisesti täs joku kerta lähtee ihan tommoseen terveyskauppaan vähä shoppailemaan.

Mut mitenkäs toi proteiinipuoli eikö proteiinii tarvi sit niin paljoo jos vetää paljon noita pirtelöitä yms? Meinaan ett viel ainakaan en oo raaskinu vanhoista kunnon ehrmanneista (rahkoista) esim luopua..:D Haluis kuitenkin ite lihastakin saada lisää..

Ja btw tää on mahtavaa hommaa Olli mitä oot tehny kun oot kerännyt ja levittänyt tätä tietoa. Toivottavasti yleinen tietoisuus näistä asioista paranee nopeasti ja saadaan tavallisiinkin kauppoihin enemmän ja halvemmalla luomua yms muuta kivaa :P
 
Pitääkin itekin piakkoin noita viherpirteilöitäkin alkaa tehä. Ennen tätä Nutrixii pidin luomuu lähinnä turhana hifistelynä ja rahastuksena mut nyt kun oon alkanu käyttää niin oon huomannu ett yleensä luomus on selvästi parempi ja raikkaampi maku ja lisäks siitä tulee huomattavasti parempi olo. Nam ku pääsis tommost raakasuklaata maisteleen puhumattakaan noista Ollin superfood-palkkareista. Täytyy ilmeisesti täs joku kerta lähtee ihan tommoseen terveyskauppaan vähä shoppailemaan.

Mut mitenkäs toi proteiinipuoli eikö proteiinii tarvi sit niin paljoo jos vetää paljon noita pirtelöitä yms? Meinaan ett viel ainakaan en oo raaskinu vanhoista kunnon ehrmanneista (rahkoista) esim luopua..:D Haluis kuitenkin ite lihastakin saada lisää..

Ja btw tää on mahtavaa hommaa Olli mitä oot tehny kun oot kerännyt ja levittänyt tätä tietoa. Toivottavasti yleinen tietoisuus näistä asioista paranee nopeasti ja saadaan tavallisiinkin kauppoihin enemmän ja halvemmalla luomua yms muuta kivaa :P


Tarviit aminohappoja, et proteiinia jos n***itaan pilkkua ;) Noissa pirtelöissäkin on runsaasti aminohappoja, koska niitä ei ole kuumennettu. Lisää ravintoon ja testaile, en silti ihan heti heittäis heraa kuitenkaan roskikseen, sillä siitä elimistön on kuitenkin helppo pilkkoa aminohappoja. Lisäksi kehonrakentajalla aminohappotarve anaboliseen ikkunaan on suuri. Yleinen 2-3g proteiinia/painokilo joutaa kyllä romukoppaan, koska lihasta rakennetaan paljon muustakin. Laatu korvaa määrän, koska esim. paistettaessa ruokaa menee paljon aminohappoja hukkaan. Aminohappoja, joita helposti tuhoutuu kuumennettaessa voi tietysti nauttia lisäravinteistakin
 
Tarviit aminohappoja, et proteiinia jos n***itaan pilkkua ;) Noissa pirtelöissäkin on runsaasti aminohappoja, koska niitä ei ole kuumennettu. Lisää ravintoon ja testaile, en silti ihan heti heittäis heraa kuitenkaan roskikseen, sillä siitä elimistön on kuitenkin helppo pilkkoa aminohappoja. Lisäksi kehonrakentajalla aminohappotarve anaboliseen ikkunaan on suuri. Yleinen 2-3g proteiinia/painokilo joutaa kyllä romukoppaan, koska lihasta rakennetaan paljon muustakin. Laatu korvaa määrän, koska esim. paistettaessa ruokaa menee paljon aminohappoja hukkaan. Aminohappoja, joita helposti tuhoutuu kuumennettaessa voi tietysti nauttia lisäravinteistakin

Kiitos hyvästä vastauksesta Nightkin! Hmm mielenkiintoista. Mistä tietää paljonko aminohappoja on missäkin kasviksissa ja paljonko niitä täytyy syödä jotta optimaalinen aminohappomäärä tulisi täyteen? Entä tuhoutuvatko aminohapot kaikista kasviksista kuumennettaessa vai onko poikkeuksia? Ja entä kevyellä lämmöllä? Ja voiko tommosiin viherpirtelöpalkkaraihin siirtyä noin vaan yhtäkkiä jos on tottunut runsasproteiiniseen ruokavalioon ja palkkariin?

Innostuin näköjään vähän kyseleen. Toivottavasti joku innostuu vastaileen :D:D
 
Pakastepitsahan ei kasva puussa..
Eikä lääkkeet kasva puissa. En ymmärrä itse ajattelua, että kaikki synteettinen olisi jotenkin huonompaa. Hei, me ei olla enää mitään luolamiehiä, jotka syövät paskaisin käsin kärpässieniä. Synteettinen, teko tai miksikäs sitä haluaakaan kutsua - ravinto on tullut ja kumma kyllä näyttää se ihmisen elin-ikä vain kasvavan.

Väitän ihan rohkeasti, että mustikoita puputtamalla ja ainaisesti ravinnosta ressaamalla erittää keho enemmän stressihormoneja ja täten se täysin naurettavan marginaalinen (mahdollinen, mutta epätodennäköinen) hyöty katoaa.

Ja ihan oikeasti, on itsepetosta mussuttaa jotain raakasuklaata ja väittää, että maistuu paremmalle kuin suklaan tuotekehittelyn huipulla möllöttävä Fazerin sininen.

Inkivääri
Piristää mukavasti! Auttaa matkapahoinvointiin ja huimaukseen, sekä tulehduksiin. Suojaa tehokkaasti viruksilta ja jopa syövältä.

Ja samaan suppuun samat tyypit puhuu miten nykyravinto on huijausta. Ituhippi saa olla, mutta ei nyt sentään ilonpilaaja, suklaa rokkaa, kuten myös täysin kemialliset kermamunkit.

Sinällään luomussa ei ole kyllä mitään vikaa, mutta että suklaat ja muut mielletään myrkyiksi, niin morjens. Kandee jäädä sinne himaan vakuumipakkauksen sisälle kun ulkona on bakteereja. Välillä ihmisiltä katoaa suhteellisuudentaju täysin. Jotenkin tulee mieleen selibaatissa elävät munkit jotka selittää, että pidättäytyminen on hyvästä keholle. Juu niin on, pidättele rauhassa, me muut nussitaan kun tekee mieli eikä se meitä tapa, sitäpaitsi se nussiminen on ihan perkeleen kivaa.
 
Kiitos hyvästä vastauksesta Nightkin! Hmm mielenkiintoista. Mistä tietää paljonko aminohappoja on missäkin kasviksissa ja paljonko niitä täytyy syödä jotta optimaalinen aminohappomäärä tulisi täyteen? Entä tuhoutuvatko aminohapot kaikista kasviksista kuumennettaessa vai onko poikkeuksia? Ja entä kevyellä lämmöllä? Ja voiko tommosiin viherpirtelöpalkkaraihin siirtyä noin vaan yhtäkkiä jos on tottunut runsasproteiiniseen ruokavalioon ja palkkariin?

Innostuin näköjään vähän kyseleen. Toivottavasti joku innostuu vastaileen :D:D


Mun resurssit ei kuitenkaan riitä kaivelemaan tarkkoja tietoja, mutta ehkä joku oikeasti tota hommaa enemmän tehnyt voi kertoilla. Aminohapoista tuhoutuu osa kuumennettaessa, niistä voi lukea perusjuttuja vaikka jostain wikipediasta (en yleensä suosittele lähteenä)...

MUTTA: älä ihmeessä ala vähentämään sitä proteiinin määrää, vaan täydennä ennemminkin sitä ruokavaliota jos lähdet kokeilemaan uudistuksia. Kehonrakennuksessa aminohappotarve on kuitenkin suuri, vaikka laadulla onkin määrään nähden suurempi merkitys. Vetelet sitten smoothiet härkäfileiden ja heradrinkin päälle :D Yleensäkään elämässä ei kannata tehdä mitään ehdottomia muutoksia. Vetelin juuri eilen kaljaa ja äsken jätskiä, vaikka low-karppaan sen min. 6 päivää viikosta. Mikella oli tossa aiemmin hyvä pointti, että ei kannata kaikkea itseltään kieltää jos tekee mieli. ISOT linjat ratkaisee, ei se jos vetäisee kerran viikossa bisseä ja pizzat. Yleensä esim. vähäsokerisemman elämäntavan seurauksena kyllä se himo sokeriinkiin lähtee vähitellen ja herkutellakin tekee mieli enemmän pihveillä ja kermakastikkeella. Kroppa kuitenkin kertoo aika tehokkaasti, siitä mitä haluaa käyttää energiaksi ja mistä on vajetta... mutta jäätelössä ja pizzassa onkin rasvaa... :lol2:

ja kalja vaan on niin hyyyyvvääää, etenkin itsetehty luomusahti :hyvä:
 
Kyllähän luonnollinen ravinteikas ja puhdas ruoka rokkaa, selvähän se. Lisää hyviä tuoreita raaka-aineita ja vähemmän myrkkyjä, niin elimistö toimii paremmin.

Ja ihan oikeasti, on itsepetosta mussuttaa jotain raakasuklaata ja väittää, että maistuu paremmalle kuin suklaan tuotekehittelyn huipulla möllöttävä Fazerin sininen.
Fazerin sininen ei kyllä hyvän suklaan ystävien mielestä ole edes suklaata. Se on osittain suklaata sisältävä makeinen, eikä sellaisenakaan kovin laadukas. Oikea hyvä suklaa sisältää kaakaota ainakin sen 70% ja on huomattavasti maukkaampaa ja ravinteikkaampaa. Fazerin sinisen ja oikean hyvän suklaan ero on vähän kuin ranskalaisen perunan ja tuoreen kasviksen ero.
 
"Synteettinen, teko tai miksikäs sitä haluaakaan kutsua - ravinto on tullut ja kumma kyllä näyttää se ihmisen elin-ikä vain kasvavan. "

"Ei me eletä nykyään pidempään - me kuollaan nykyään pidempään" Kauankohan jengi kituuttelis nykyään hengissä ilman 20 synteettisen lääkkeen listaa sairaspedin päädyssä?
That's life?

Oma näkemys on vahvasti siinä, että ok, munkki ja kaikki kemialliset ja synteettiset jutut voi maistua hyvältä ja tehdä akuutisti ihan hyvääkin meidän kehossa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä meidän keho on suunniteltu ja tottunut käyttämään.

Muutama sata vuotta, jossa teollistuminen on tuonut kemikaalit ja muut lisät meidän ravintoon on naurettavan pieni sykli jos joku luulee, että meidän keho ois sopeutunu jotenkin käyttämään hyväkseen noita kropalle epäluonnollisia aineita. Jokainen suomalainen syö vuodessa 6-7kg lisä-väri- & torjunta-aineita, joille kroppa toimii käytännössä suodattimena, koska se ei ehdi poistaa niitä samaa vauhtia kun niitä kroppaamme tulee.

Sitä, kuinka paljon kaikki ylimääräinen shaiba meidän kehossa vaikuttaa meidän koko järjestelmän toimintaan on vaikee sanoo, mutta se lienee järkeenkäyvää, ettei se hyvää tee. Ruumiit ei maadu nykyään enää hautausmaalla, kun kropat on bufferoitunu niin täyteen kemiallista shaissee. Tämä kaikki tietenkin saattaa vaikuttaa meidän koko olotilaan, energisyyteen ja suorituskykyyn jossain määrin.

No hard feelings. Meikän maalaisjärki sanoo, ettei myrkyt oo kova juttu. Varsinkaan nykyisestä safkasta saatavissa määrin.
 
Olli Posti sanoi:
Mitä tapahtuu jos laitan ensi kerralla palkkariin vähän enemmän marjoja? Mitä jos lisään myös avocadon? Kokeilemallahan se selviää, ja jokaisen kroppa toimii vähän eri lailla.

Olet oikeassa Olli, absoluuttisia totuuksia ruokavaliosta ei voi oikein sanoa, yksilöllisesti kokeiltavia juttuja.
.pdf kirja sisälsi hyvin mielenkiintoisia juttuja =]
 
Mun resurssit ei kuitenkaan riitä kaivelemaan tarkkoja tietoja, mutta ehkä joku oikeasti tota hommaa enemmän tehnyt voi kertoilla. Aminohapoista tuhoutuu osa kuumennettaessa, niistä voi lukea perusjuttuja vaikka jostain wikipediasta (en yleensä suosittele lähteenä)...

MUTTA: älä ihmeessä ala vähentämään sitä proteiinin määrää, vaan täydennä ennemminkin sitä ruokavaliota jos lähdet kokeilemaan uudistuksia. Kehonrakennuksessa aminohappotarve on kuitenkin suuri, vaikka laadulla onkin määrään nähden suurempi merkitys. Vetelet sitten smoothiet härkäfileiden ja heradrinkin päälle :D Yleensäkään elämässä ei kannata tehdä mitään ehdottomia muutoksia. Vetelin juuri eilen kaljaa ja äsken jätskiä, vaikka low-karppaan sen min. 6 päivää viikosta. Mikella oli tossa aiemmin hyvä pointti, että ei kannata kaikkea itseltään kieltää jos tekee mieli. ISOT linjat ratkaisee, ei se jos vetäisee kerran viikossa bisseä ja pizzat. Yleensä esim. vähäsokerisemman elämäntavan seurauksena kyllä se himo sokeriinkiin lähtee vähitellen ja herkutellakin tekee mieli enemmän pihveillä ja kermakastikkeella. Kroppa kuitenkin kertoo aika tehokkaasti, siitä mitä haluaa käyttää energiaksi ja mistä on vajetta... mutta jäätelössä ja pizzassa onkin rasvaa... :lol2:

ja kalja vaan on niin hyyyyvvääää, etenkin itsetehty luomusahti :hyvä:


Juu asiaa puhut. Oon täs ny 2,5kk ollu karkki- suklaa- jäätelö- ja limsalakos ja koko ajan tekee oikeestaan vaan vähemmän mieli noita. Ja tärkeintähän on just noi suuret linjat toki eikä mikään hifistelynussiminen vaikka silläkin oma roolinsa voi olla, ainakin tässä vaiheessa kun ei oo viel vakiintunu nää tottumukset ja oppii koko ajan lisää ravinnosta niin on hyvä aktiivisesti miettiä mitä syö. Myöhemmin se sit meneekin jo omalla painollaan varmasti kun osaa ja ymmärtää paremmin tätä ravintohommaa ja on tullu rutiiniks hyvät raaka-aineet ja reseptit. Alko muuten tehä täs mieli kunnon lihaa..lähenkin kauppaan ostaan taas lihaa kanaa ja jotai rehuja :P
 
Viimeksi muokattu:

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom