Nippelitieto tappaa edistymisen?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja juupeli
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
13.1.2010
Viestejä
446
palasin punttien pariin kuusi viikoa sitten, ja nyt tietysti alkoi taas se posken soittaminen, oikeastaan joka suunnalta :D kyllä te tiedätte......"tavoitteesi ovat mahdottomia koska sen ja sen verran voi saada massaa kuukaudessa"/sä oot ektomorfi ei susta tuu satakilosta" noilla sarjamäärillä/ palautumisajoilla/ aerobisen määrällä/ yms..... noh, mietinkin vähän mutkan kautta, että paljonko täällä on ihmisillä käynyt samoin kuin minulle, nyt jo toista kertaa:

ennen treenasin paljon, ja opiskelin kaiken muitä vastaan tuli tähän lajiin liittyen, ja kuinka olakkaan, kun olin oppinut ihan älyttömästi, olin myös oppinut hirveästi syitä, miksi juuri silloin ja silloin ei kannata syödä/treenata yms. näinpä sitten rupesi ruuan määrä vähenemän, treenejä välistä kaiken maailman palautusten yms verukkeella!

sittemmin olen palannut perusasioihin, ja unohtanut kaiken liirumlaarumin (toki kaikki tekijät ovat takaraivossa vaikuttamassa hieman) treenaan, syön ja nukun riittävästi, ei muuta.

mutta en todellakaan jätä enää treeniä väliin koska "olkapäät rasittu eilen joten ei tänään voi tehdä vipareita penkissä" yms kaikkea tuon tapaista, enemmän tai vähemmän...

eli, kaikenlainen hifistely kyllä kannattaisi unohtaa, jos ei vielä ole kilpailutasolla, kaikki sellainen kuten tuntimäärät treenin ja palkkarin jälkeen, että milloin voi vasta syödä sen ruuan että kroppa ottaa vastaan/ nopeat ja hitaat protskut/proteiinisynteesit/ hiilareiden vaikutus protkun imeytymiseen/ rasvojen katabolinen vaikutus...ym ym noita on MILJOONIA :D ja aina löytyy joku syy että mikseinyt ole paras aika syödä tai treenata tai whatever...

saakohan tuosta nyt mitään selvää? tuskin...
mutta siis kyse ei nyt sitten ole kilpailijoiden dieeteistä ym, silloin kannattaa tietysti huomioida kaikki tällainen jos mahdollista. ihan peruspunttaajista puhutaan...

ELI ONKO SINULLA TREENI KÄRSINYT LIIASTA NIPPELITIEDOSTA?
 
Ei onneksi. En edes viitsi perehtyä liikaa tieteellisiin tutkimuksiin siitä ja siitä treeniin, ruokaan ja muuhun liittyvästä asiasta. Tietenkin sellainen perustieto kannattaa hankkia asioista, kuten että osaa arvioida syömisiä näppituntumalla, osaa tehdä päätelmiä omassa painossa tapahtuvista muutoksista, osaa suunnitella treeniohjelmaa eteenpäin, jotta tajuaa mihin on menossa ja miten sinne pääsee ja osaa ottaa välillä myös rennosti ettei turha stressaaminen tapa mielenkiintoa. On hauskaa/surullista lukea aloittelijoiden posteja, jossa pohditaan voiko mennä salille ku ei oo palkkaria, voiko mennä salille jos on illalla ottamassa yhden oluen, voiko mennä sunnuntaina salille jos on perjantaina juonut sikspäkin, voiko mennä salille jos ei ole saanut oikeaa ruokaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa, voiko mennä salille jos jossain lihaksessa on vähäsen DOMSeja, voiko mennä salille jos on juuri joutunut juoksemaan kilometrin, voiko mennä salille jos joutuu kävelemään sinne, voiko mennä salille jos ei oo.... Ja lista jatkuu loputtomiin.
 
En edes viitsi perehtyä liikaa tieteellisiin tutkimuksiin siitä ja siitä treeniin, ruokaan ja muuhun liittyvästä asiasta. Tietenkin sellainen perustieto kannattaa hankkia asioista

Samoilla linjoilla ollaan myös täälläpäin. Perusasiat kuntoon niin sillä pääsee jo pitkälle.
Ei saatana siinä ole mitään järkeä jos aletaan hankkimaan netistä kaikki tieto mitä pitää milligramman tarkkuudella saada ja milloin. Menee aika nopeaa hommasta mielenkiinto, varsinkaan
jos sitä tietoa ei vielä osata soveltaa omiin tarkoituksiin.
 
kyl te näköjää tajusitte 100% mitä ajoin takaa :D JUST nimenomaan tota tarkotin. "ei nyt voi syödä kun just join vettä ni ei imeydy" ym ym :D
 
Henkilökohtaisesti nippelitieto ja tietous treenauksesta ja ravitsemuksesta yleensäkin on taas lajin hienoimpia ominaisuuksia. Vaatii myös taitoa käyttää nippelitietoa oikein. Ikinä ei voi tietää liikaa tai lukea liikaa erilaisia näkemyksiä treenauksesta. Näin omalla kohdallani.

On muuten myös aika vaikea rajata nippelitiedon ja perustiedon raja?
 
Henkilökohtaisesti nippelitieto ja tietous treenauksesta ja ravitsemuksesta yleensäkin on taas lajin hienoimpia ominaisuuksia. Vaatii myös taitoa käyttää nippelitietoa oikein. Ikinä ei voi tietää liikaa tai lukea liikaa erilaisia näkemyksiä treenauksesta. Näin omalla kohdallani.

Tottakai, mutta asioihin jumittuminen ja liiallinen spekulointi ei johda mihinkään, on vain energian haaskausta.
 
Tottakai, mutta asioihin jumittuminen ja liiallinen spekulointi ei johda mihinkään, on vain energian haaskausta.

Onko pakko jumiutua? Tiedon vastaanottaminenkin on oma taitonsa. Jotkut ahdistuu tiedon määrästä, toiset taas kokeilee uutta ja kehittää treeniään/ruokailuaan ilman sen suurempaa stressiä. Spekulointihan se just kehittäävää onkin.
 
''Ei onneksi. En edes viitsi perehtyä liikaa tieteellisiin tutkimuksiin siitä ja siitä treeniin, ruokaan ja muuhun liittyvästä asiasta. Tietenkin sellainen perustieto kannattaa hankkia asioista, kuten että osaa arvioida syömisiä näppituntumalla, osaa tehdä päätelmiä omassa painossa tapahtuvista muutoksista, osaa suunnitella treeniohjelmaa eteenpäin, jotta tajuaa mihin on menossa ja miten sinne pääsee ja osaa ottaa välillä myös rennosti ettei turha stressaaminen tapa mielenkiintoa. On hauskaa/surullista lukea aloittelijoiden posteja, jossa pohditaan voiko mennä salille ku ei oo palkkaria, voiko mennä salille jos on illalla ottamassa yhden oluen, voiko mennä sunnuntaina salille jos on perjantaina juonut sikspäkin, voiko mennä salille jos ei ole saanut oikeaa ruokaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa, voiko mennä salille jos jossain lihaksessa on vähäsen DOMSeja, voiko mennä salille jos on juuri joutunut juoksemaan kilometrin, voiko mennä salille jos joutuu kävelemään sinne, voiko mennä salille jos ei oo.... Ja lista jatkuu loputtomiin.''

No eikös nää kaikki esimerkit kerro, että edes pientä määrää perustietoa ei ole vielä opittu? Käsitin nyt kuitenkin, että keskustellaan nippelitiedosta niille, jotka jotain treenauksesta jo tietävät.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En varsinaisesti nippelitiedosta tiedä, mutta keho ei ole mikään kone, ja prosentilleen oikein syöminen ei auta sen enempää kuin 80% oikein asioiden teko. Ei ole syytä ottaa tätä(kään) liian vakasti, koska sillä ei saavuta mitään käytännön eroa. Poikkeuksena tietysti kisaan tähtäävät kehonrakentajat jotka eivät saa luistaa dieetistä, tai urheilun ammattilaiset.

Oman kokemukseni perusteella en ole saavuttanut minkäänlaisia tuloksia kun olen lomalla saanut panostaa 100% treenaamiseen, ravintoon ja lepoon. Aina kun koulut alkaa, niin jostain kumman syystä sarja enkat paukkuu. Kai se on sitä ettei kerkiä miettimään/stressaamaan sitä treenaamista, vaan se on vain eräs päivän rutiineista...
 
itellä kusi dieetti liiasta nippelitiedosta ja sen aiheuttamasta stressistä, en diettaa enää ikinä, en laske mitään hiilareita ja protskuja vaan kuuntelen omaa kehoani syömisissä ja reenissä. Ja jos painoa pitää saada alas teen sen jotenkin muuten kuin nälkiintyneenä. On monia jotka takertuu juuri näihin pikkuseikkoihin ja jos siitä olisi jotain hyötyä, olettaisin että heistä myös näkee sen, mutta ainakaan tuntemistani hifistelijöistä ei yksikään ole kehittynyt missään yhtään enempää kuin sellaiset jotka ei hifistele.
 
No eikös nää kaikki esimerkit kerro, että edes pientä määrää perustietoa ei ole vielä opittu? Käsitin nyt kuitenkin, että keskustellaan nippelitiedosta niille, jotka jotain treenauksesta jo tietävät.

Totta, eihän nämä esimerkit tosiaan ihan ehkä aiheeseen kuuluvia olleet, kun noissa aloittelijoiden tapauksissa kysymys lieneekin siitä että tehdään asioista liian vaikeaa. Se ei oo ikinä hyväksi. Tiedon puutteesta silloin on tosiaan ennemmin kysymys kuin turhasta nippelitiedosta, mutta ehkäpä ne aloittelijat ovat lähteneet lähestymään treenaamista aivan väärästä tulokulmasta. Heillä ensin tulee nippelitieto ja sitten vasta voi treenata ku kaikki on tiptop kunnossa. Pitää mennä toisinpäin, eli ensin opetellaan treenaamaan, syömään ja nukkumaan ja vasta sitten mietitään hienompia nyansseja, jos mietitään.

Ja kyllä minä hyvin ymmärrän niitä jotka jaksaa perehtyä asioihin, ja "hifistellä". Saattavatpa jopa kehittyäkin paremmin kuin minä. Eikä sen tarvi olla stressaavaa, eikä siihen todellakaan tarvi jumittua. Minä en vaan koe saavani siitä irti mitään sellaista joka minua niin paljoa hyödyttäisi. Ei henkisesti, eikä fyysistesti.
 
Eikös se Halmekkin tainnut kirjassaan mainita, ettei se mittaillut mitään perseluun asentoa tai asteita kun se treenasi ja kävi ne vessanpytynkannen kokoiset piffit vetämässä treenin päälle, eikä ukko mitenkään pieneksi tainnut jäädä.
 
Ei ole ei. Mitäpä tuo tiedon määrä treenejä hidastaisi?

"ELI ONKO SINULLA TREENI KÄRSINYT LIIASTA NIPPELITIEDOSTA?"
 
Onko pakko jumiutua? Tiedon vastaanottaminenkin on oma taitonsa. Jotkut ahdistuu tiedon määrästä, toiset taas kokeilee uutta ja kehittää treeniään/ruokailuaan ilman sen suurempaa stressiä. Spekulointihan se just kehittäävää onkin.

Jo pelkästään tällä foorumilla näkee joka päivä useita tapauksia, kun varsinkin aloittelevemmat harrastajat tuhlaavat energiansa johonkin aivan muuhun kuin mihin pitäisi. Se, että hinkkaat ruokavaliotasi tai treeniohjelmia 6h/pv aina uudeksi ja uudeksi ei ole kenenkään eduksi.

marde84 sanoi:

Juurikin näin
 
Mä en kyllä ymmärrä miten tiedon määrä voi kenenkään treenaamisia häiritä? Se, että keskittyy olennaisen sijasta epäolennaiseen onkin jo asia erikseen, mutta onko kyse silloin sen nippelitiedon määrästä vai siitä, ettei sitä tietoa ole tarpeeksi, jotta osaisi erottaa olennaisen ja epäolennaisen tiedon toisistaan saatika ymmärrä mihin sitä tietoansa soveltaa taikka jättää soveltamatta.
 
Mä en kyllä ymmärrä miten tiedon määrä voi kenenkään treenaamisia häiritä? Se, että keskittyy olennaisen sijasta epäolennaiseen onkin jo asia erikseen, mutta onko kyse silloin sen nippelitiedon määrästä vai siitä, ettei sitä tietoa ole tarpeeksi, jotta osaisi erottaa olennaisen ja epäolennaisen tiedon toisistaan saatika ymmärrä mihin sitä tietoansa soveltaa taikka jättää soveltamatta.

Kyse lienee siitä, että ei osata käyttää sitä tietoa. Meitä kun on moneen junaan, niin aivan varmana löytyy sellaisia treenaajia, jotka hankkivat tietoa ja yrittävät soveltaa sitä, mutta se johtaakin vain epäonnistumiseen kun ei osata sovittaa teoriaa ja käytäntöä ollenkaan. Silloin voitaneen IMO sanoa, että nippelitiedosta on vain haittaa ja parempiin tuloksiin päästäisiin jos keskityttäisiin ihan perusasioihin. On siis erilaisia ihmisiä ja treenaajia: niitä, jotka saavat nippelitiedosta lisää sisältöä ja tehoa ja tuloksekkuutta treeniin, sitten on niitä jotka vain sotkevat tiedolla päänsä ja kimpoilevat ees taas tiedosta sekaisin. Itse tieto ja sen määrä ei siis tietenkään ole haitaksi, se ei vaan sovi jokaiselle ihmiselle. Niinkuin on oikeastaan kaikkien asioiden suhteen maailmassa.
 
Jo pelkästään tällä foorumilla näkee joka päivä useita tapauksia, kun varsinkin aloittelevemmat harrastajat tuhlaavat energiansa johonkin aivan muuhun kuin mihin pitäisi. Se, että hinkkaat ruokavaliotasi tai treeniohjelmia 6h/pv aina uudeksi ja uudeksi ei ole kenenkään eduksi.

Kun edelleenkään ei puhuta alottelijoista. Eihän ajokoulussa ensimmäistä käytönnöntuntiaan ajava nuori opettele ensimmäisenä taskuun parkeeraamista jos ei edes osaa vielä käynnistää autoa? Nyt puhutaan jonkinlaiset perustiedot omaavasta treenaajasta, joka ymmärtää jo myös oman kropan kuuntelemisen osana treeniä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom