no niin... hieman aikaa...
eivät kehity eivät, mutta kun kas kummaa se yksilöllisyys ON se ratkaisu nimenomaan huippusuoritukseen. siihen ylitieteelliseen ja matemaattis-luonnontieteelliseen "valmentamiseen" on kaatunut ihan liikaa huippulupauksia. kotimaassakin kovin tuttua. tietenkin tutkimustieto luo POHJAA valmennukselle, mutta se on vaan sitä. pelkillä fysiologisilla suureilla ja niiden seuraamisella tai niihin harjoittelun perustamisella ei tehdä huippuja. kyseinen tietämys on pelkkää perusfysiologiaa. ihan turhaa on myös heitellä rivien väliin vihjeitä, ettei tässä nyt muillakin olisi kokemusta huippu-urheilusta tai sen valmentamisesta...
en mä pidä tota aikaa niinkään pahana, mutta matemaattisesti ongelmien ratkaisu ei oikein saa käytännön tukea useinkaan. se mua nauratti. kyllähän se nyt oikeastikin tosi hauskaa olis kaikkeen tuolla tavoin ratkaisu löytää. varsinkin se 58 minuuttia. hieman saivarteluahan se oli, mutta jos kerran sanotaan asioita noin tarkoin ja määrätyin sanakääntein, ne saattaa joku ottaa tosissaan.
hormoniarvot alkavat laskea (keskimäärin ainakin joidenkin tutkimusten mukaan) siinä 40-60 minuutin aikana juu, mutta nekin tuppaavat komeesti superkompensoitua, vaikka pidempään treenaisikin. siispä parin tunnin tiukka paahto saattaa aiheuttaa kotona kohtuullista vilskettä esim. jo samana yönä.
käytännön kovassa treenaamisessa atp-kp- palautumisella ei ole niinkään suurta merkitystä kuin henkisellä vireydellä. tämän tietää jokainen siinä "minuutissa" kovan maastaveto- tai kyykkysarjan tehnyt treenaaja.
törmäsin erääseen voimavalmentajaan, joka teetti bulgarialaista ykkösmaksimitreeniä parin minuutin palautuksella ja saarnasi kovaan ääneen juuri atp-kp- palautumisesta, että kyllä riittää ja joojoo. ehkä homma onnistuu satasen kyykyillä, mutta vaikea on uskoa, että henkilö olisi valmis hyvään tekn iseen ja teholliseen suoritukseen niin nopeasti. eikä olekaan. lähinnä noi on ns. alarajoja seuraavalle sarjan alulle, että taataan aineenvaihdunnalliset mahdollisuudet jatkaa töitä sekä saadaan pidettyä määrättyjen ominaisuuksien harjoittaminen optimaalisena.
myöskin (jälleen kerran) yksilölliset vaihtelut volyymin siedossa ja hormoniarvojen vaihtelussa vaikuttavat todella paljon. tunnen paljon natutreenaajia, jotka tekee 2-3 tunnin treenejä 4-6krt/vko ja silti palautuminen onnistuu hyvin. vaihtelua yleisurheilijoista bodareihin jne.
mitkään sarjamäärät eivät myöskään voi olla kiveen kirjoitettuja edes noin-lukuina. joka tapauksessa myönnyn liittymään kerhoon, jossa suositellaan tavalliselle pulliaiselle body-treeneihin aikaa 52-93 minuuttia.