Olen nainen, mutta tässä kuntosalikysymyksessä sympatiani ovat miesten puolella. Mielestäni on väärin, jos parhaaseen kuntosaliaikaan esim. Atalpan kaltaisella yliopiston kuntosalilla onkin naisten oma vuoro.
Uskon, että naisten omille vuoroille on olemassa aitoa kysyntää, osa naisista ei syystä tai toisesta koe voivansa luontevasti mennä salille, jossa on miehiä. Jos nainen ei halua käydä salilla, jossa on miehiä, niin annettakoon hänen ajatella niin - riippumatta siitä, minkä näköinen pylly kyseisellä naisella on. Olennainen kysymys tuskin on sekään, tuijottavatko miehet oikeasti vai eivät.
Olennainen kysymys on mielestäni se, minkä tahon pitäisi järjestää tällaista erityispalvelua niille naisille, jotka haluavat käydä naisten salivuoroilla. Mielestäni esimerkiksi yliopiston kuntosali, jossa on muutenkin jo resurssit tiukalla, ei ole sellainen paikka, jonka pitäisi tuollaisia erikoispalveluja tuottaa.
Eiköhän useimmissa kaupungeissa ole kuntokeskuksia, jotka on suunnattu pelkästään naisille. Näistä paikoista omaa salivuoroaan haluavat naiset voivat ostaa haluamansa erikoispalvelun: kuntosalin, jossa ei ole miehiä. Tällaisen hinta on kovempi kuin esim. yliopiston salin, mutta niinhän se yleensä on: mitä räätälöidympi tuote, sitä kovempi hinta.
Pienemmän paikkakunnan (jossa ei ole naisten omia kuntokeskuksia) salilla naisten vuorot voisi laittaa kaikkein hiljaisimmalle ajankohdalle. Huono aika olkoon silloin "kustannus", jonka erikoispalvelusta joutuu maksamaan.