Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Perheverotuksessa hyötyjänä on "hyvätuloinen" palkansaaja. Suomessa kaikki politiikka pyrkii maksimoimaan tulonsiirrot "vähäosaisille". -> perheverotus ei tule ikinä menemään läpi.
Perheverotus vähentää työn tarjontaa. Perheverotusta kokeilleissa maissa, kuten Ranskassa ja Saksassa naiset jäivät huomattavan usein kotiin. Dopeyn mututuntuma oli siis väärä. Tuolla todellakin on vaikutusta kotiinjääntiin.
Lähinnä kaipaisin jonkinlaista loogisuutta ja suoraselkäisyyttä perusteluissa, Jos työvoiman tarjonnan lisäämistä pidetään niin tärkeänä ( eli että ihmiset tarjoaisivat enemmän työpanostaan työnantajille), miksi se helvetillinen vänkäys ja yksilönvapauksien korostaminen alkaa silloin, kun vedotaan yhteiskunnan kokonaisetuun ja talouskasvuun kotirouvailun insentiivien minimoinnissa..
No tässä nyt on taas tällainen virheellinen käsitys, että työmarkkinat ovat jotenkin staattiset. Yhden työllistyminen on toiselta pois. Ei ole.
Työvoiman tarjonnan lisääminen on tärkeä komponentti talouskasvun kannalta. Jostain syystä se tuppaa unohtumaan siellä poliittisen spektrin oikealla laidalla. Työvoiman tarjonnan lisääminen on kyllä tosi jees, mutta silti pitäisi saada vaimot kotiin ja perheverotusmalli Vähän objektiivisuutta tarvittaisiin oikeallekin. Kyllä tuossa on vähän sellainen rusinat pullasta henki.
Perheverotus kuulostaa paperilla hyvältä, mutta mitä reunaehtoja tuohon lyödään? Perheverotus astuu voimaan heti kun kahden ihmisen osoite on sama, vai kun on perhettä, vai miten asia lasketaan. Paskaltahan tuo kuulostaa niinkun kaikki verotus korkeammalle palkkaluokkalaiselle, puoliso jos vielä sattuu olemaan tätä samaa yhteiskuntaa ylläpitävää luokkaa on mukava kun 50% sijaan saadaan viedä molemmilta 60% jos vain toinen joutuu äkillisesti töihin ja tienaa muutaman euron extraa
Täyttä paskanjauhtantaahan tämä kun en ole koko ajatukseen enemmän tutustunut, mutta ensimäinen reaktio oli ylläkuvatun tyylinen.
Kuten jo aiemmin kirjoitin, USAssa perheverotus ei ole automaatti, vaan sen saa valita, jos se on itselle edullisempi optio. Toisin sanoen asymmetrisen tulojaon omaavan pariskunnan ei ole pakko maksaa paljon enemmän veroja kuin pariskunnan, jossa molemmat tienaavat yhtä paljon (yhteenlasketut tulot ovat samat). Mikäli eivät halua. Nykyisessä Suomen verosysteemissä sitä vähemmän tienaavaa kannustetaan tienaamaan enemmän, ja enemmän tienaavaa vähemmän.Perheverotus kuulostaa paperilla hyvältä, mutta mitä reunaehtoja tuohon lyödään? Perheverotus astuu voimaan heti kun kahden ihmisen osoite on sama, vai kun on perhettä, vai miten asia lasketaan. Paskaltahan tuo kuulostaa niinkun kaikki verotus korkeammalle palkkaluokkalaiselle, puoliso jos vielä sattuu olemaan tätä samaa yhteiskuntaa ylläpitävää luokkaa on mukava kun 50% sijaan saadaan viedä molemmilta 60% jos vain toinen joutuu äkillisesti töihin ja tienaa muutaman euron extraa
Täyttä paskanjauhtantaahan tämä kun en ole koko ajatukseen enemmän tutustunut, mutta ensimäinen reaktio oli ylläkuvatun tyylinen.
Saksassa systeemi oli ainakin ennen sellainen, että vaimolle rätkäistiin miehen vastaavaa paljon korkeampi veroprosentti (yli 50%), mikäli meni töihin. Ranskan verotukseen en ole tutustunut.No mutta jos halutaan katsoa yhteiskunnan kokonaisetua, perheverotus on todella ongelmallinen. Täytyy tarkastella vaikutusta työmarkkinoihin, eikä vain tulonsiirto tai nettotulo näkökulmaa. Perheverotus vähentää työvoiman tarjontaa. Perheverotusta kokeilleissa maissa, kuten Ranskassa ja Saksassa naiset jäivät huomattavan usein kotiin. Dopeyn mututuntuma oli siis väärä. Tuolla todellakin on vaikutusta kotiinjääntiin.
Näitä insentiivejä on paljon muitakin kuin perheverotus. Pitkä äitiyspäiväraha ja kunnallinen lasten päivähoito kotiäideille vaikka esimerkkeinä. Enkä koe, että tästä asiasta helvetillisesti vänkään. Muutin maahan, missä on perheverotus, joten homma on osaltani ratkaistu.Lähinnä kaipaisin jonkinlaista loogisuutta ja suoraselkäisyyttä perusteluissa, Jos työvoiman tarjonnan lisäämistä pidetään niin tärkeänä ( eli että ihmiset tarjoaisivat enemmän työpanostaan työnantajille), miksi se helvetillinen vänkäys ja yksilönvapauksien korostaminen alkaa silloin, kun vedotaan yhteiskunnan kokonaisetuun ja talouskasvuun kotirouvailun insentiivien minimoinnissa.
Minusta perheverotus on ensisijaisesti oikeudenmukaisuuskysymys. Miksi perheen sisäisen tulonjaon pitäisi merkittävästi vaikuttaa yhteenlaskettuihin nettoansioihin?Muuten kyllä taloustieteen käppyrät ja talouskasvun hyödyllisyyden perustelut herroille kelpaavat, mutta kun tulos ja vaadittavat toimenpiteet olisi henkilökohtaisesti epämieluisia, niin aletaan selittämään yksilönvapauksista ja sosialismista.
Kuten jo aiemmin kirjoitin, USAssa perheverotus ei ole automaatti, vaan sen saa valita, jos se on itselle edullisempi optio. Toisin sanoen asymmetrisen tulojaon omaavan pariskunnan ei ole pakko maksaa paljon enemmän veroja kuin pariskunnan, jossa molemmat tienaavat yhtä paljon (yhteenlasketut tulot ovat samat). Mikäli eivät halua. Nykyisessä Suomen verosysteemissä sitä vähemmän tienaavaa kannustetaan tienaamaan enemmän, ja enemmän tienaavaa vähemmän.
Budjettiarvio Elina Lepomäeltä ei juuri hallitusta mairittele: http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242212-budjettiriihi-ilman-paatoksia
Palkkatasa-arvon saavuttaminen ei johda miesten ja naisten yhtä suureen elintasoon tai kulutuksen tasoon, vaan tilanteeseen, jossa naisten käytettävissä oleva varallisuuden määrä ja naisten hyväksi menevä kulutus ovat selvästi miesten vastaavia suuremmat.
Perheenäidit eivät surkuteltavia uhreja, vaan etuoikeutettuja kansalaisia, jotka saavat suuren osan rahoista jonkun muun tekemästä työstä.
Mutta onneksi sentään jotkut jaksavat väsymättä puolustaa valtiota pientä ihmistä vastaan. Noh, eiköhän demarit istu kuitenkin seuraavassa, tai viimeistään sitä seuraavassa hallituksessa. https://scontent.fqlf1-1.fna.fbcdn....=83d3974e4d48483a310dbe1508958a89&oe=5A126650
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/elina_lepomaki_ehdotus-69666
Ei ihan uusi idea. Samaa, mutta vähän radikaalimmin ehdotti jo kenties suurin suomalainen ikinä, eli Anders Chydenius. Ikäväähän tässä on se, että kokee saman kohtalon kuin muutama vuosisata sitten, eli: "EI IKINÄ!".
Ehdottiko Chydenius ravintoloiden viranomaisvalvonnan lopettamista alueellisesti? Kaikkea sitä oppiikin.