- Liittynyt
- 25.5.2006
- Viestejä
- 5 857
http://m.iltalehti.fi/tyoelama/2016040621373442_tb.shtml
Lisää työvoimapulan paikkaajia ja dynamiikkaa taloudelle..
Lisää työvoimapulan paikkaajia ja dynamiikkaa taloudelle..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hidas näivettyminen voi viedä vuosia ellei vuosikymmeniä vielä, ennenkuin oikeasti kuilun reuna löytyy, niin että kaikki sen näkevät. Tämä taas mahdollistaa sen, että lainalla kustannettua helikopterirahaa voi tarjota ratkaisuksi vielä useamman hallituskauden ajan.
Varmasti totta osittain, mutta mistähän tuo 5% verotus on keksitty? Riippuu toki osavaltiosta, mutta verotus tapahtuu USA:ssa portaittain 10-40% välillä. Lisäksi tulee sosiaaliturva- ja vakuutusmaksut, eläkkeet yms. Väittäisin, että tuolla mainitulla reilkun 100k$ tuloilla todellinen veroprosentti kaikkien vähennysten jälkeen on jossain 20-30% välillä.Tervehdys ketjuun,
Olen lueskellut tätä silloin tällöin, hyvää keskustelua, kiitos.
Sattui silmään uutinen kuopiolaisesta softayrittäjästä. Kauppa käy ja kasvua tavoitellaan. Tuosta jäi mieleen pari kolme asiaa, joita täälläkin on varmaan toisteltu:
- ohjelmistobusiness voi menestyä Suomessa. Osaajien löytäminen dedikoituille työkaluille voi olla vaikeaa, Kuopiossa ja muuallakin Suomessa.
- verokuilu Suomen ja muun maailman välissä on varmaan tuollainen, mitä yrittäjä kuvailee. Kulttuurikuilu voi olla isompi - voi olla hankala selittää jenkkien nörttilaakson kaverille, että Suomessa korkea veroprosentti takaa terveydenhoidon ja koulutuksen, ainakin jossain määrin. Jos olisin mamu, ottaisin vakuutuksia ja kyselisin muksuille kv.kouluja vakuutteluista huolimatta.
- firman johtaminen onnistuneeseen kasvuun voi edellyttää omaa laajenemista. Kaikki eivät tule Kuopioon tai Suomeenkaan, vaikka veroprosentti olisi 3. Laajeneminen tarvitsee riskinottokykyä, pääomaa ja liikkeenjohtotaitoa.
http://yle.fi/uutiset/asiakkaina_gl...n_ei_haluttaisi_menestyvan/8787621?origin=rss
Mutta kuitenkin, Pasi Tuomaisella ja Arctionilla on positiivisia haasteita käsiteltävänä Hieno juttu.
Varmasti totta osittain, mutta mistähän tuo 5% verotus on keksitty? Riippuu toki osavaltiosta, mutta verotus tapahtuu USA:ssa portaittain 10-40% välillä. Lisäksi tulee sosiaaliturva- ja vakuutusmaksut, eläkkeet yms. Väittäisin, että tuolla mainitulla reilkun 100k$ tuloilla todellinen veroprosentti kaikkien vähennysten jälkeen on jossain 20-30% välillä.
Hidas näivettyminen voi viedä vuosia ellei vuosikymmeniä vielä, ennenkuin oikeasti kuilun reuna löytyy, niin että kaikki sen näkevät. Tämä taas mahdollistaa sen, että lainalla kustannettua helikopterirahaa voi tarjota ratkaisuksi vielä useamman hallituskauden ajan.
Julkisen sektorin BKT-suhteutettua velkasuhdetta kasvattamalla mahdollistettua "investointia" lähinnä taloudellista toimeliaisuutta suitsiviin hallintohimmeleihin ja sosiaaliturvaan. Lähtemättä takaisin tähän onko rahaa ilman velkaa ikuisuusaiheeseen tarkaitan sitä, että julkista sektoria (ja näinollen myös sen tarvetta velkaantua) olisi myös mahdollista supistaa.Avaatko vähän mitä tämmöinen lainalla kustannettu helikopteriraha oikein on? Mistä löydät rahaa joka ei ole lainaa?
Monissa Euroopan maissa on tätä julkista kulutusta yritetty supistaa viime vuosien aikana, joka on juuri johtanut tuohon mainitsemaasi julkisen sektorin BKT-osuuden nousuun. Evidenssi viime vuosilta ei tue lainkaan sitä, että jos julkisen sektorin tarvetta velkaantua vähennetään, ottaisi yksityinen sektori tuon velkaantumistarpeen hoidettavakseen, jotta talous ei sakkaisi. Käy päinvastoin. Kun julkisen sektorin velkaantumista, eli tulonsiirtoja yksityiselle sektorille, vähennetään, murenee yksityisen sektorin tulevaisuudenusko ja luottamus talouteen entisestään, johtaen pienenevään velkaantumishalukkuuteen.Julkisen sektorin BKT-suhteutettua velkasuhdetta kasvattamalla mahdollistettua "investointia" lähinnä taloudellista toimeliaisuutta suitsiviin hallintohimmeleihin ja sosiaaliturvaan. Lähtemättä takaisin tähän onko rahaa ilman velkaa ikuisuusaiheeseen tarkaitan sitä, että julkista sektoria (ja näinollen myös sen tarvetta velkaantua) olisi myös mahdollista supistaa.
Monissa Euroopan maissa on tätä julkista kulutusta yritetty supistaa viime vuosien aikana, joka on juuri johtanut tuohon mainitsemaasi julkisen sektorin BKT-osuuden nousuun. Evidenssi viime vuosilta ei tue lainkaan sitä, että jos julkisen sektorin tarvetta velkaantua vähennetään, ottaisi yksityinen sektori tuon velkaantumistarpeen hoidettavakseen, jotta talous ei sakkaisi. Käy päinvastoin. Kun julkisen sektorin velkaantumista, eli tulonsiirtoja yksityiselle sektorille, vähennetään, murenee yksityisen sektorin tulevaisuudenusko ja luottamus talouteen entisestään, johtaen pienenevään velkaantumishalukkuuteen.