Stubbin hieno akateeminen ura
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207533-paljastus-stubbin-syvan-etelan-opintie
Minusta tuo blogin kuvaus kuvastaa aika hyvin Stubbia. Ilmeisesti myös Stubbin väikkäri on pikemmin lisensiaattityö tasoltaan, vaikkakin tehty LSE:ssä mikä on arvostettu yliopisto.
En ole Stubbin fani, mutta tämä oli kyllä harvinaisen typerä kirjoitus.
Furman University: Ei voi mitenkään verrata kansanopistoon, Amerikassa ns. liberal arts -yliopistot ovat ihan tavallinen ilmiö eikä yliopiston koon ja laadun välille voi vetää mitään yhteyttä. Helsingin yliopistossa on n. 35 000 opiskelijaa, Yalen yliopistossa vain 12 000, onko HY siis kolme kertaa parempi? (Sivuhuom. liberal arts colleget eivät koskaan menesty kv. rankingeissä, joissa painotetaan tutkimusta). Täytyy muistaa, että suurin osa jenkeistä menee työelämään suoraan kandin jälkeen. Yliopiston kristillinen tausta on myös ihan normisettiä; hyvin usein yksityisten yliopistojen taustalla on alunperin ollut joku uskonnollinen yhteisö.
College of Europe: Kuka tahansa voi hakea, ei siihen tarvita mitään sisäpiirin ulkoministeriökytköksiä. Ja mitä tulee opinnon pituuteen, vuoden pituinen maisterin tutkinto on käytöntö monessa maassa, mm. Isossa-Britanniassa. Suomalaisista maisteriopiskelijoista suurin osa jahkailee ja käy töissä sen 2-3 vuotta, jolloin opiskelun määrää ei voi mitenkään verrata intensiiviseen vuoden rykäykseen mitä esim. College of Europe:ssa tehdään.
LSE: Yksi maailman johtavista yliopistoista, erityisesti talous- ja valtiotieteissä. Tämä ohitetaan ilman mitään mainintaa. Ja jälleen kerran, kuka tahansa voi hakea, jos rahkeet riittävät. En tiedä mihin perustuu pååttan väite, että väitöskirja "on pikemmin lisensiaattityö tasoltaan". Jos se on väitöskirjana hyväksytty, niin eiköhän se sitten täytä ne vaatimukset? Vai onko tässä jälleen sama argumentti, että "ei ole hyvä, koska opiskelija ei ole puurtanut X vuotta, niin kuin meillä Suomessa".