Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sosiaali- ja terveyshuolto on kuntien vastuulla. Sinänsä on ihan oikein yrittää järkeistää tätä, sillä isolla osalla (muuttotappio-) kunnista ei ole eikä tule kunnallisverotulokertymän puolesta olemaan mitään mahdollisuuksia järjestää näitä palveluita itse. Tämä on johtanut periferian kaavoituksessa siihen, että kaavoitetaan isoja omakotitalotontteja ja myydään niitä eurolla sellainen toive takaraivossa, että terveet hyvätuloiset muuttavat sankoin joukoin kuntaan, kun taas matalapalkkaiset sairastavat ymmärtävät pysyä naapurikunnan puolella.Mitenkäs toi sote on sitten aiemmin hoidettu ja miten nämä alueet tulee asiaa muuttamaan?
Sosiaali- ja terveyshuolto on kuntien vastuulla. Sinänsä on ihan oikein yrittää järkeistää tätä, sillä isolla osalla (muuttotappio-) kunnista ei ole eikä tule kunnallisverotulokertymän puolesta olemaan mitään mahdollisuuksia järjestää näitä palveluita itse. Tämä on johtanut periferian kaavoituksessa siihen, että kaavoitetaan isoja omakotitalotontteja ja myydään niitä eurolla sellainen toive takaraivossa, että terveet hyvätuloiset muuttavat sankoin joukoin kuntaan, kun taas matalapalkkaiset sairastavat ymmärtävät pysyä naapurikunnan puolella.
Muistan muuten joskus kun joku on mainitsi että Suomen valtiota pitäisi johtaa samalla tavalla kun yritystä eli voittoa tavoitellen että nimenomaan ei jouduttaisi velkakierteeseen. No nyt Sipilä sitä tekee mutta se että onko tämä nyt sitten kansalaisille hyvä asia on vähän eri asia.
Kyllähän tässä sote hommassa Sipilä antoi aika suorat ohjeet kokoomukselle. Joko hyväksytte meiän ehdotuksen tai sitten me valitaan joku pari toista puoluetta tänne jotka hyväksyy saman.Kyllä Sipilä on johtanut Suomea ihan erilailla kuin yritystä.
Tosin jo poliittinen rakenne vaatii ettei Suomea edes voi johtaa kuin yritystä mutta kieltämättä pettymys on ollut kuinka nopeasti on vajottu keskustalaiseen siltarumpu -politiikkaan.
Kyllä Sipilä on johtanut Suomea ihan erilailla kuin yritystä.
Tosin jo poliittinen rakenne vaatii ettei Suomea edes voi johtaa kuin yritystä mutta kieltämättä pettymys on ollut kuinka nopeasti on vajottu keskustalaiseen siltarumpu -politiikkaan.
http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2015111020641241_tb.shtml
Onkos tämä nyt sellainen asia missä suomalaisten pitäisi ottaa pää pois perseestä? Tänä syksynähän on suhtauduttu äärimmäisen jyrkästi työajan pidennyksiin.
Mä en ihan ymmärrä keuhkoamista matalapalkka-aloista. Meillä on nyt se 500 000 ihmistä työttömänä tai jossain työvoimakoulutuksessa kiinni. Kaikki he ovat matalapalkka-alalla. Tämän lisäksi opiskelijat ja eläkeläiset ovat lähtökohtaisesti matalapalkkaisia, vaikkakin eri syystä. Me voitais vaikka vaihtaa 500t työtöntä matalapalkkaisiin osa-aikatyöläisiin ja mikään ei oikeasti muuttuisi, paitsi ehkä he olisivat onnellisempia. Lisäksi jos opiskelijat ja eläkeläiset voisivat nykyistä helpommin heittää jotain keikkaa, olisivat hekin tod.näk onnellisempia.Hyvä kirjoitus Isokalliolta matalapalkoista ja yritystuista: http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2015/11/09/mista-niita-kolikoita-oikein-tulee/.
Mä en ihan ymmärrä keuhkoamista matalapalkka-aloista. Meillä on nyt se 500 000 ihmistä työttömänä tai jossain työvoimakoulutuksessa kiinni. Kaikki he ovat matalapalkka-alalla. Tämän lisäksi opiskelijat ja eläkeläiset ovat lähtökohtaisesti matalapalkkaisia, vaikkakin eri syystä. Me voitais vaikka vaihtaa 500t työtöntä matalapalkkaisiin osa-aikatyöläisiin ja mikään ei oikeasti muuttuisi, paitsi ehkä he olisivat onnellisempia. Lisäksi jos opiskelijat ja eläkeläiset voisivat nykyistä helpommin heittää jotain keikkaa, olisivat hekin tod.näk onnellisempia.
Idea olisi hyvä, mutta mahdoton. Kyseinen järjestely vaatisi sitä, että etenkin AY-liikkeen valtaa puretaan ja tämän ehdottaminenkin on poliittisesti melkoinen itsemurha Suomessa, ainakin toistaiseksi.
Miksi näin? Matalapalkka-alat ovat niitä, joissa työ ei ole hirvittävän tuottavaa. Tämä ei tarkoita sitä, että työ ei olisi hyödyllistä tai mielekästä, vaan sitä, että yhden ihmisen työpanoksella ei ole mahdollista saada mahdottomia aikaiseksi. Minimipalkka, jota verotus vielä pahentaa, aiheuttaa sen, että töitä, joiden tuotto on alle minimipalkan vaatimien palkkauskustannusten, ei voi teettää. Tätä pahentaa vielä huonosti toteutetun sosiaaliturvan kannustinloukku. Myös keikkatyöt ovat asioita, joiden kieltämisen puolesta AY-liike ja useat puolueet taistelevat aktiivisesti.
Tavallaan ymmärrän kyllä sen argumentin, että ajatusta, jossa ihmiset tekevät töitä matalalla palkalla (joskin vapaaehtoisesti), nähdään huonona. Mutta kun toisena vaihtoehtona on se, että nämä ihmiset on pakotettu istumaan sohvalla samalla rahalla, niin en voi ymmärtää vastustusta lainsäädännön järkevöittämiselle.
Kansantalouden kannalta on kuitenkin täysin eri asia, vetääkö puoli miljoonaa kansalaista lonkkaa, vai tekevätkö he yksityisellä sektorilla jotain simppeliäkin duunia - tämä siis, vaikka heillä käteen jäävä rahamäärä olisi sama.Mä en ihan ymmärrä keuhkoamista matalapalkka-aloista. Meillä on nyt se 500 000 ihmistä työttömänä tai jossain työvoimakoulutuksessa kiinni. Kaikki he ovat matalapalkka-alalla. Tämän lisäksi opiskelijat ja eläkeläiset ovat lähtökohtaisesti matalapalkkaisia, vaikkakin eri syystä. Me voitais vaikka vaihtaa 500t työtöntä matalapalkkaisiin osa-aikatyöläisiin ja mikään ei oikeasti muuttuisi, paitsi ehkä he olisivat onnellisempia.
Niinpä. Ja sama jengi nauraa italialaisille, jotka äänestivät Berlusconia.Viime päivät on ollut mielenkiintoista seurata Postin työntekijöiden mielenilmauksia ja varsinkin aiheeseen liittyvää kommentointia. Porukka toivottolee onnea työtaistelulle ja ilmaisee tukeaan. Vähemmän muistettu tosiasia on, kuinka harva postissa tulevia paperilehtiä enää lukee. Tilanne muistuttaa parin vuoden takaista lentoemäntien lakkoa. Finski teki persnettoa, minkä kerkesi, mutta silti veronmaksajat halusivat omasta pussistaan kustantaa lentoemojen palkat valtion pääomituksen muodossa sen sijaan, että oltaisiin valittu Finnairin lennot Norwegianin sijaan.
Jep, tätä postimeininkiä on kummallista seurata. Itse haen postin kerran viikossa perjantaina, ja su meille tulee vielä paperilehti. Postin jakamisen voisi hyvin keskittää yhteen tai kahteen päivään. Ja kaikki julkinen viestintä pitäisi saada asetuksella sähköiseksi asap.Viime päivät on ollut mielenkiintoista seurata Postin työntekijöiden mielenilmauksia ja varsinkin aiheeseen liittyvää kommentointia. Porukka toivottolee onnea työtaistelulle ja ilmaisee tukeaan. Vähemmän muistettu tosiasia on, kuinka harva postissa tulevia paperilehtiä enää lukee. Tilanne muistuttaa parin vuoden takaista lentoemäntien lakkoa. Finski teki persnettoa, minkä kerkesi, mutta silti veronmaksajat halusivat omasta pussistaan kustantaa lentoemojen palkat valtion pääomituksen muodossa sen sijaan, että oltaisiin valittu Finnairin lennot Norwegianin sijaan.