- Liittynyt
- 9.1.2003
- Viestejä
- 3 596
jarska sanoi:Miksei lihas/voima voi tarttua valkoisella ihan samalla tavalla???
Jos heillä tutkitusti on enemmän nopeita lihas-soluja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
jarska sanoi:Miksei lihas/voima voi tarttua valkoisella ihan samalla tavalla???
Empiiristen havaintojeni mukaan 85 kg:n (kisapaino) yli ei kannata mennä, jos pituushyppy on päälajina. Oma pituuteni on tosin 186, mutta eiköhän toi raja sovellu vähän pidemmillekin. Talvella tuli tehtyä kovia hyppytreenejä 87 kg:n painoisena ja kroppa teki siitä omat ja hieman ikävämmän tuntuiset johtopäätöksensä. Kisoihin valmistautuessa voimatasoista ei kannata huolestua, lihakset voi hyvin unohtaa kesäksi, vaikka jotain ylläpitävää treeniä jaloille kannattaa tietysti tehdä.Osaako kukaan "asiantuntija" sanoa mihin tälläisen runsaan 190 cm:n pitkän urheilijan kannattaa nostaa lihasmassan/voiman että se pysyisi lajia (pikajuoksu, pituushyppy) kohtaan suotuisana ja optimaalisena?
http://news.bbc.co.uk/media/images/39439000/jpg/_39439859_drummondcard.jpg
Tämä kyseinen herra?
Ei toi mikään hirvee tankki kyl oo ollu ikinä, oisko ollu 175cm/75kg?
Itseäni pikajuoksijana/pituushyppääjänä kiinnostaa kun puhutaan optimaalisesta lihasmassasta pikajuoksijoilla ja myös pituushyppääjillä niin miten se pystytään määrittelemään mikä on kullekkin optimaalista? Toiset pikajuoksijat kuten Linford Christie näyttävät melkeinpä bodareilta (189/94 tilastopaja.net:n mukaan), kun taas Francis Obikwelu saman lähteen mukaan 195/74, toki luultavasti nykyään lihaksikkaampi, mutta ymmärrätte varmaan ponttini. Itseäni kiinnostaa kun paino on voimaharjoittelun myötä noussut vajaan 10 kiloa vuodessa(73-->81-82) ja näyttää olevan koko ajan nousemaan päin, vaikka pituutta tullut vain reilu 3 senttiä. Rasvaprosentti on silti pienentynyt jonkin verran. Tommi Evilä sanoi jossain haastettelussa, että pituushyppääjän on syytä tarkkailla painoa huolella ettei se pääse nousemaan ja tämän seurauksena itselle heräsi kysymys tästä aiheesta. Osaako kukaan "asiantuntija" sanoa mihin tälläisen runsaan 190 cm:n pitkän urheilijan kannattaa nostaa lihasmassan/voiman että se pysyisi lajia (pikajuoksu, pituushyppy) kohtaan suotuisana ja optimaalisena? Voiko sanoa mitään keskiarvoa voima-arvoista ja lihasmassasta vai onko tämäkin yksilöllistä ja sen pitää itse ottaa selvää?
Anteeksi sekavasta viestistä, mutta toivottavasti viestin pointti tuli selville.
Olenko täysin eksyksissä, mut miksi kukaan ei puhu täällä uudesta 110 aitojen ME:eestä tai maailman toisiksi kovimmasta ajasta 200metrillä?
Sen verran tulisi mulla mieleen tästä, että rankalla kisakaudella olisi syytä olla tarkkana ettei kehonpaino kovasti laske. Uskoisin tässä pätevän saman kuin voimailussakin: kun paino laskee, niin palautuminen kovista suorituksista heikkenee... ja siis etenkin se herkkyys jolla saa parhaiten hyödynnettyä räjähtävän voiman käyttöön.Empiiristen havaintojeni mukaan 85 kg:n (kisapaino) yli ei kannata mennä, jos pituushyppy on päälajina. Oma pituuteni on tosin 186, mutta eiköhän toi raja sovellu vähän pidemmillekin. Talvella tuli tehtyä kovia hyppytreenejä 87 kg:n painoisena ja kroppa teki siitä omat ja hieman ikävämmän tuntuiset johtopäätöksensä. Kisoihin valmistautuessa voimatasoista ei kannata huolestua, lihakset voi hyvin unohtaa kesäksi, vaikka jotain ylläpitävää treeniä jaloille kannattaa tietysti tehdä.
lentopallossa mulle aina sanottiin etta kaksi kertaa omapaino syvakyykysta on riittava. Taman jalkeen vaan tulee turhaa lihasmassaa. Laji on tietty vahan eri kun hyppyja tulee niin paljon, ja kaikki pitaa jaksaa hypata taydella teholla.
Toisiin lajeihin enemmän kuin toisiin. Pikajuoksuun ehkä kaikista lajeista eniten. Itelläni ei tule heti mieleen lajia, jossa raajan liikenopeus olisi suurempi, kuin pikajuoksussa. Nopeus taas on hyvin lahjakuus painotteista, eli geneettistä. Joko olet nopea tai et. Harjoittelemalla ei voida kompensoida, kuten esim. kestävyyslajeissa.
Tää taas kielisi että pikajuoksussa voisi pärjätä hieman vähemmilläkin lahjoilla
Pointti oli? Kyseinen kaveri veti siis reilun vuoden? treenaamisella 100m 10.80s (+2.0m/s) vuonna 2003, mutta ei ole pystynyt parantaan enää tuosta.
Pointti oli se minkä mainitsin tuossa aiemmin, eli ei tarvitse olla superlahjakas että pärjää kohtuullisesti satkulla