Mikä paras älypuhelin, joukkotappelu, kaikki kaikkia vastaan

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ossipena
  • Aloitettu Aloitettu
Kyllähän ne Nokiallakin Symppari^4:sta kovaa kyytiä vääntävät.



Tässä näkyy iPhone-hiiren ja näppiksen kanssa. Ihme homma, kun pitää tollasta väkertää. Tekisivät nyt käyttiksen ekana kuosiin, ennen kuin tuollaista nörttipelleilysäätöä harrastavat. Vituttaa tollainen säätäminen, ei voi käsittää tuollaisia muroja.
Aika vitun huono provo. Se on ihan sama missä luurissa on, niin täysin vamppi idea.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä koen ton kalenteri/tehtävälista ominaisuuden kyllä hyväks duunissa, samoiten sähköposti näkyy aina työpöydällä, ei tartte erikseen availla. Noksussa on se hyvä puoli et saa tehä valmiiks vapaasti muokaten erilaisia työpöytiä joita voi vaihtaa yhdellä pyyhkäsyllä näytön yli. Mulla ainaki löytyy duuniin ja vapaa ajalle omat työpöydät niin ei tartte katella niitä sähköposteja ja kalentereita siinä aina..

Hmm, mulla näyttää sähköpostiohjelma kun tulee sähköposti, tulee push ilmoituksena, en tarvitse sitä erikseen sen enempää näkymään tuohon näytölle koko aikana, ei mun tarvitse fyysisesti nähdä postilaatikkoni sisältöä, riittää kun tiedän koska sinne on jotain tullut, tästä tulee äänimerkki ilmoitus/tärinä, ja se näkyy kuvakkeena. En ymmärrä miksi sen pitäisi olla erillisenä widgettinä siinä työpöydällä, onko siinä nyt vielä lisäksi jotain mitä en ymmärrä ja joka tekee siitä ultimaalisen? Tuntuu että tässä nyt tehdään siitä widgetistä isompi juttu kuin se on..? Jokainen mainitsee juurikin tuon sähköpostin esimerkissään.
 
Tuntuu että tässä nyt tehdään siitä widgetistä isompi juttu kuin se on..? Jokainen mainitsee juurikin tuon sähköpostin esimerkissään.

Siks varmaan moni mainitsee sen, kun ovat huomanneet itselleen hyödylliseks. Omasta mielestä on kätevä, kun näkee yhdellä silmäyksellä työpöydällä kaiken, sinä selvästi tykkäät iPhonen ratkaisusta. Eikös se oo just hyvä, joka itselle on paras? En ymmärrä oikeastaan, mitä vänkäämistä tässä on.
 
Kyllä mulle kelpais joku widgetti, joka näyttäis valitsemani tiedot kotiruudussa, mutta kun ei saa, niin ei saa. Enkä sen takia ole vaihtamassa toiseen luuriin kun sitten taas vinkuu iPhonen loistavia ominaisuuksia.

Sitähän se on, pitää valita aina se paras kompromissi.
 
En kyllä näe tarvetta tuollekkaan laitteelle sen enempää kuin nokian fyysiselle näppikselle, mut onhan toi paljon kompaktimpi paketti kuin se erillinen näppis, tuossa on pieni palikka ja hiiri kun nokia tarjosi isoa lankkua hiiren kera, saattaa toki olla että tuokin palikka toimii nokian kanssa, en tiedä, turhakkeita silti.
Nokian pitäis tukea ihan laajalti bluetooth-näppiksiä ja hiiriä. Eli sen kun liittää sen mikä kotoa löytyy (jos löytyy siis).
 
Joo, varmaan veivaat niitäkin. Eiköhän roadmapit ole vähintään 3-4 vuoden päähän aika selvät. Tosin ylläreitäkin tulee, kuten esim. iPhone itsessään, joka Jobsin mukaan syntyi iPadin kehittelyn sivutuotteena:

[video]http://video.allthingsd.com/video/d8-steve-jobs-on-the-iphone-origin/3BBFA695-DC39-4834-9E39-7097C9CE1243[/video]

joo eiköhän iPhone 5:n ensimmäiset protot ole olleet jo hyvän aikaa koekäytössä kuten myös muiden valmistajien 1-2v sisään julkaistavat luurit (plus ne mitä ei koskaan edes julkaista)
 
Hyvä esimerkki vaikka iPhone 4:n tuplasti suurempi näyttöresoluutio. Olen melko varma, että Nokialla on tasan tänä kesänä tajuttu, kuinka tärkeätä on käyttöjärjestelmätason resoluutioriippumattomuus. Apple rakensi sen pitkänäköisesti OS X:n ekaan versioon vuonna 2001. Ja taas kerran Nokia jää yhden kierroksen jälkeen.

mulla oli joskus 07 sympparissa isompi reso kuin iPhone 3GS:ssä. samat s60v3 softat siinäkin toimi kuin kavereiden 320x240 vehkeissä eikä muutenkaan eronnut toiminnaltaan.

eli get the facts ettei tartte näin simppeleitä älyttömyyksiä korjailla....

e: sori ei ollutkaan isompi reso... oli jopa pari pikseliä huonompi... ja taisi olla 06 sittenkin jos en väärin muista.
 
mulla oli joskus 07 sympparissa isompi reso kuin iPhone 3GS:ssä. samat s60v3 softat siinäkin toimi kuin kavereiden 320x240 vehkeissä eikä muutenkaan eronnut toiminnaltaan.

eli get the facts ettei tartte näin simppeleitä älyttömyyksiä korjailla....

e: sori ei ollutkaan isompi reso... oli jopa pari pikseliä huonompi... ja taisi olla 06 sittenkin jos en väärin muista.

Älä nyt, faktat on niin kauhean tylsiä :hyper:


In S60 1st Edition, the devices' display resolution was fixed to 176×208. Since 2nd Edition Feature Pack 3, S60 supports multiple resolutions, i.e. Basic (176×208), and Double (352×416). Nokia N90 was the first S60 device to support a higher resolution (352×416). Some devices, however, have non-standard resolutions, like the Siemens SX1, with 176×220. Nokia 5500 Sport has a 208×208 screen resolution, and the Nokia E90 with its wide 800×352 inner display.
 
Olen ennenkin sanonut että en ole merkkiuskollinen vaan käytän mieluiten sitä mikä tuntuu itselle parhaalta, kuten tuossa ylempänä nyt sanoin niin haluaisin konkreettisia esimerkkejä mikä widget on niin tärkeä että sen pitää siinä koko ajan näkyä, kuulua ja olla esillä, joka tekee androidista pakkohankinnan iPhonen edelle?

No mutta on se välillä vähän vaikea puhella asioista kun ei vastapuolella todellakaan sitä kokemusta mistään luureista ole, oletko sinäkään omistanut jonkun 43542 nokian jälkeen kuin juuri sen iPhonen? Tässäkin ketjussa koko ajan vertaillan johonkin ikivanhaan noksuun ja sitten "huomataan" iPhonen "paremmuus". Päivänselväähän on se että tätä nimenomaista vertailua on tehty jo 4 vuotta siten kun oli eri pelurit mukana, nyt vertaillaan vain ja ainoastaan Apple/HTC/Samsung/GOOGLE tasolla koska se on se missä jutut liikkuu, muut on marginaaleissa. Noksun tulevaisuus on näistä erilllään ja aikalailla mysteeri koska strategia on niin epäselvä.

Näyttäisi vähän siltä ettei 99% prosentilla ole mitään haluja edes kokeilla juttuja avoimin mielin vaan vängätään sen oman luurin puolesta. Mites silloin voidaan mistään väitellä jos on oma suhtautuminen teknologiaan niin lapsellista ettei anneta mitään arvoa itse tekniikalle, vaan vain sille minkä merkin alla se kulkee tietämättä edes koko systeemeistä? Itse kokoaisin tällä hetkellä paketin tulevista Applen kuorista, ruutu Samsungin SuperAMOLEDistä, UI tulisi androidin Froyosta + HTC sense, akkutekniikka ja radiot ehkä Noksusta. Wlanin antaisin ehkä Applen suoritettavaksi kuten myös UIn visuaalisen puolen. Olisikohan SEllä mitään jännää? Kamerapuoli on viime vuodet ollut SonyErkillä aika hyvää. Aplikaatiot tulisi Androidin marketista, pelit AppStoresta. HTC kasaisi paketin. Hintalappu otetaan jostain KIRF-puljusta.

Minä en tiedä luureistä paljon mitään mutta ainakin historiasta löytyy joka ikiseltä merkiltä luuri. Sen lisäksi käyn tesmaa kaikki muutkin lippulaivat heti kun ne ilmestyy. Ihan vaan siksi kun kiinnostaa enkä jaksa jumitella yhtä merkkiä.
Nokia101>Nokia>Panasonic>Benef onQ>Nokia>Nokia>SE>Nokia>Siemens>Nokia>Nokia>HTCtrinity>LGprada>Nokia8800gold>iPhone2g>HTC diamond>iPhone2g>iPhone3g>HTCh ero>HTChd2>HTCdesire
 
Älä nyt, faktat on niin kauhean tylsiä :hyper:


In S60 1st Edition, the devices' display resolution was fixed to 176×208. Since 2nd Edition Feature Pack 3, S60 supports multiple resolutions, i.e. Basic (176×208), and Double (352×416). Nokia N90 was the first S60 device to support a higher resolution (352×416). Some devices, however, have non-standard resolutions, like the Siemens SX1, with 176×220. Nokia 5500 Sport has a 208×208 screen resolution, and the Nokia E90 with its wide 800×352 inner display.

No nyt Ossipena ja Lainemies nimenomaan osoittavat pointtini. Tulee hardware-speksiä!

Minä yritin siis puhua kaupallisen ohjelmistoalustan kehittämisestä, mikä ei ole ihan helppoa hommaa ja vaatii pitkän aikavälin vision siitä mihin ollaan menossa. Onnistumisen huomaa siitä, että 1) peruskäyttäjä ei kiinnitä huomiota teknisiin yksityiskohtiin ja 2) ohjelmistokehittäjä tienaa sen verran että pystyy elättämään itsensä ja perheensä.

Windows on desktop-puolella kaupallisesti menestynyt alusta, Linux taas ei ole, OS X vähän siltä väliltä. Miksi näin? Löytyykö vastaus speksilistoista?

Mobiilipuolella iOS ja Android ovat onnistuneet luomaan kukoistavat ekosysteemit jotka tuottavat rahaa kymmenille tuhansille kehittäjille, vaikka molemmat ovat olleet olemassa vasta muutaman vuoden. Symbian on ollut olemassa paljon pidempään, mutta ei tuota mitään kenellekään ja on suunnilleen yhtä kiinnostava kuin pesukoneen tai jääkaapin käyttöjärjestelmä. Miksi näin? Onko spekseistä kiinni?

MeeGosta + QT:stä on nyt toivottu Nokian pelastajaa. Olli-Pekka Kallasvuo tai Paul Otellini eivät olleet vuosi sitten edes kuulleet mistään MeeGosta, vaan kyseessä on kahden kelkasta pudonneen dinosauruksen nopeasti kyhätty paniikkiratkaisu. Ei kauhean hyvä merkki. MeeGosta voi ehkä teoriassa joskus tulla jotain, mutta noin 99 prosentin todennäköisyydellä ei tule. Kuolleena syntynyt alusta, sori.

Menestyvän ohjelmistoalustan kehittäminen ja ylläpitäminen on jotain ihan muuta kuin speksirunkkausta. Teknisestihän kaikki on mahdollista, jos osaa C-kieltä ja viitsii ladata itselleen Linux-kernelin. Sillä ei vain ole mitään käytännön merkitystä muille kuin muutamalle nörtille.

Resoluutioriippumattomuus on nimenomaan hyvä esimerkki. Sen voi tehdä käyttäjille ja kehittäjille mahdollisimman helpoksi, jos vain tietää useita vuosia etukäteen mitä on tekemässä.
 
Teknisesti kyllä. En ole itse koodannut QT:ta, mutta olen mielenkiinnosta plärännyt dokumentaatiota ja koodiesimerkkejä. QT on hyvä. Useimmissa asioissa melkein yhtä hyvä kuin Applen Cocoa, joissain selkeästi parempikin.

Ongelma vain on se, että nyt ei olla missään ohjelmointitekniikan seminaarissa, jossa kiireettömästi ja veronmaksajien rahoilla jahkataan mikä ratkaisu on teknisesti hieno. Nyt ollaan markkinataloudessa. Älypuhelinmarkkinat räjähtävät käsiin tänä ja ensi vuonna, rahaa liikkuu, kuukausi on jo aika pitkä aika ja vuosi melkein ikuisuus. Nokia saa ehkä vuonna 2011 markkinoille jotain, joka olisi ollut kova juttu 2007. Nokian tulevaisuuspuheet pitävät rivien välissä sen oletuksen, että kilpailijat eivät tee mitään sillä aikaa kun Nokia yrittää laittaa oman pesänsä kuntoon.

Hardware-nörtit jaksavat joskus vieläkin hehkuttaa Nokian hienoutta, mutta näin ohjelmistokehittäjän näkökulmasta Nokia on useita vuosia jäljessä kilpailijoitaan. Ja pahinta on se, että etumatka ei suinkaan kuroudu umpeen vaan päinvastoin kasvaa, koska Nokialla ei ole järkevää ohjelmistostrategiaa. Nokia herää toistuvasti kuset housussa, ihmettelee mitä taas tapahtui ja yrittää sitten kopioida. Apple ja Google osaavat softan ja ovat suunnitelleet oman käyttöjärjestelmästrategiansa vuosia eteenpäin. Nokia taas on perinteinen 90-luvun elektroniikkatalo, joka on tottunut ajattelemaan että softa on yhtä kuin firmware + jotain nopeasti kyhättyä paskaa siinä päällä.

Hyvä esimerkki vaikka iPhone 4:n tuplasti suurempi näyttöresoluutio. Olen melko varma, että Nokialla on tasan tänä kesänä tajuttu, kuinka tärkeätä on käyttöjärjestelmätason resoluutioriippumattomuus. Apple rakensi sen pitkänäköisesti OS X:n ekaan versioon vuonna 2001. Ja taas kerran Nokia jää yhden kierroksen jälkeen.

Oma veikkaukseni: seuraavan kolmen vuoden aikana Nokia joutuu nöyrtymään ja ryhtyy valmistamaan Nokia-merkkisten vehkeiden ohella alihankintana muiden laitteita, vähän kuin joku Asus. Valmistuskoneisto on se, joka Nokialla on edelleen terävässä kunnossa. Softasta ne eivät selvästikään ymmärrä yhtään mitään.

No nyt Ossipena ja Lainemies nimenomaan osoittavat pointtini. Tulee hardware-speksiä!

Minä yritin siis puhua kaupallisen ohjelmistoalustan kehittämisestä, mikä ei ole ihan helppoa hommaa ja vaatii pitkän aikavälin vision siitä mihin ollaan menossa. Onnistumisen huomaa siitä, että 1) peruskäyttäjä ei kiinnitä huomiota teknisiin yksityiskohtiin ja 2) ohjelmistokehittäjä tienaa sen verran että pystyy elättämään itsensä ja perheensä.

Windows on desktop-puolella kaupallisesti menestynyt alusta, Linux taas ei ole, OS X vähän siltä väliltä. Miksi näin? Löytyykö vastaus speksilistoista?

Mobiilipuolella iOS ja Android ovat onnistuneet luomaan kukoistavat ekosysteemit jotka tuottavat rahaa kymmenille tuhansille kehittäjille, vaikka molemmat ovat olleet olemassa vasta muutaman vuoden. Symbian on ollut olemassa paljon pidempään, mutta ei tuota mitään kenellekään ja on suunnilleen yhtä kiinnostava kuin pesukoneen tai jääkaapin käyttöjärjestelmä. Miksi näin? Onko spekseistä kiinni?

MeeGosta + QT:stä on nyt toivottu Nokian pelastajaa. Olli-Pekka Kallasvuo tai Paul Otellini eivät olleet vuosi sitten edes kuulleet mistään MeeGosta, vaan kyseessä on kahden kelkasta pudonneen dinosauruksen nopeasti kyhätty paniikkiratkaisu. Ei kauhean hyvä merkki. MeeGosta voi ehkä teoriassa joskus tulla jotain, mutta noin 99 prosentin todennäköisyydellä ei tule. Kuolleena syntynyt alusta, sori.

Menestyvän ohjelmistoalustan kehittäminen ja ylläpitäminen on jotain ihan muuta kuin speksirunkkausta. Teknisestihän kaikki on mahdollista, jos osaa C-kieltä ja viitsii ladata itselleen Linux-kernelin. Sillä ei vain ole mitään käytännön merkitystä muille kuin muutamalle nörtille.

Resoluutioriippumattomuus on nimenomaan hyvä esimerkki. Sen voi tehdä käyttäjille ja kehittäjille mahdollisimman helpoksi, jos vain tietää useita vuosia etukäteen mitä on tekemässä.

Mielenkiintoista ajattelua, ilmeisesti uit aika syvällä kännykkäteollisuudessa.. quotasin molemmat viestisi tähän niin että ihmiset lukisivat molemmat ajatuksella läpi, sen verran oli tukevaa tekstiä.
 
Kyllä mulle kelpais joku widgetti, joka näyttäis valitsemani tiedot kotiruudussa, mutta kun ei saa, niin ei saa. Enkä sen takia ole vaihtamassa toiseen luuriin kun sitten taas vinkuu iPhonen loistavia ominaisuuksia.
Lockscreen infolla saa näkymään missatut puhelut, viestit, emailit yms. Tiedot saa myös yhdeksi sivuksi kotivalikkoon.
Tähän tyyliin:

lockinfo.png


En sitten tiedä saako muualta kun tuolta cydiasta...

.. jos nyt tämmöstä tietoa tarkotit.
 
Hmm, mulla näyttää sähköpostiohjelma kun tulee sähköposti, tulee push ilmoituksena, en tarvitse sitä erikseen sen enempää näkymään tuohon näytölle koko aikana, ei mun tarvitse fyysisesti nähdä postilaatikkoni sisältöä, riittää kun tiedän koska sinne on jotain tullut, tästä tulee äänimerkki ilmoitus/tärinä, ja se näkyy kuvakkeena. En ymmärrä miksi sen pitäisi olla erillisenä widgettinä siinä työpöydällä, onko siinä nyt vielä lisäksi jotain mitä en ymmärrä ja joka tekee siitä ultimaalisen? Tuntuu että tässä nyt tehdään siitä widgetistä isompi juttu kuin se on..? Jokainen mainitsee juurikin tuon sähköpostin esimerkissään.

Monesti näissä ominaisuuksissa on sellainen piirre että jos ei ole koskaan käyttänyt jotain ominaisuutta, niin sitä ei osaa kaivata.
 
Tossa Iphone 4:n ja 3gs:n näytöt vertailussa oikein kuvassa:
KUVA
Vasemmalla uusin.
Ihan kuin oikealla olevassa 3gs:ssä ei olisi kirkkaus samoissa lukemissa kuin nelosessa.
 
No nyt Ossipena ja Lainemies nimenomaan osoittavat pointtini. Tulee hardware-speksiä!

MeeGo+Symbian tukevat QT:n kanssa layoutteja ihan nätisti, joten ohjelmat kyllä skaalautuvat kyllä resoluutiosta toiseen. Resoluutioriippumattomuus on lähinnä Applen käyttämä termi, mutta ei muillakaan alustoilla se yhtään kummallisempaa touhua ole.
Eikä se aina ole helppoa Applellakaan, iPhone-sovellukset iPadissa eivät näytä kovin hyvältä.

Mobiilipuolella iOS ja Android ovat onnistuneet luomaan kukoistavat ekosysteemit jotka tuottavat rahaa kymmenille tuhansille kehittäjille, vaikka molemmat ovat olleet olemassa vasta muutaman vuoden. Symbian on ollut olemassa paljon pidempään, mutta ei tuota mitään kenellekään ja on suunnilleen yhtä kiinnostava kuin pesukoneen tai jääkaapin käyttöjärjestelmä. Miksi näin? Onko spekseistä kiinni?
Täysin totta. Toivottavasti Meego ja Symbian^3 & 4 tuovat parannuksen. Kiinnostavana yksityiskohtana esim. MeeGoa tullaan ehkä näkemään jääkaapin käyttöjärjestelmänä, samoin kuin Androidia.


MeeGosta + QT:stä on nyt toivottu Nokian pelastajaa. Olli-Pekka Kallasvuo tai Paul Otellini eivät olleet vuosi sitten edes kuulleet mistään MeeGosta, vaan kyseessä on kahden kelkasta pudonneen dinosauruksen nopeasti kyhätty paniikkiratkaisu. Ei kauhean hyvä merkki. MeeGosta voi ehkä teoriassa joskus tulla jotain, mutta noin 99 prosentin todennäköisyydellä ei tule. Kuolleena syntynyt alusta, sori.

Aika paljon isoja pelureita lähdössä MeeGon mukaan. Nokia, Intel, Acer, Asus jne. Demotut tablettikoneet ovat näyttäneet erinomaisilta. Maemosta MeeGoon siirtyminen ei normaalille kehittäjälle tuo mitään ihmeitä opiskeltavaa, QT on se väline edelleen, jolla ohjelmat kehitetään. Moottorissa tapahtuu sitten enemmän muutosta, debistä rpm:ään jne.


Mielenkiintoista ajattelua, ilmeisesti uit aika syvällä kännykkäteollisuudessa.. quotasin molemmat viestisi tähän niin että ihmiset lukisivat molemmat ajatuksella läpi, sen verran oli tukevaa tekstiä.

Tätä samaahan on pyöritelty jo pitkään eri foorumeilla. Ihan mielenkiintoisia näkökulmia, mutta en minä nyt noista parista postista mitään pokaalia jakaisi. Toki enemmän asiaa, kuin normaalivastauksessa :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom