• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Android - puhelimet ja softat

Liittynyt
21.9.2004
Viestejä
1 455
Ikä
38
Tehdääs nyt Herollekin oma ketju, kun ei näytä vielä sellaista olevan.
Onko joku jo hankkinut kyseisen puhelimen? Itse sain eilen omani Expansys.fi:stä. Nopea toimitus tuolla, kun perjantaina n. klo 16 vasta tilasinkin. Verkkokauppaan pitäisi olla myös tulossa ja Saunalahdellekin kytkypuhelimena. Ostin ruskean version puhelimesta (tuo näytön ympärillä oleva alue ruskea, muuten musta), kun tuo koko valkoinen näytti kuvissa vähän lelun näköiseltä. Tiedä sitten onko livenä samanlainen, mutta tämä ruskea on ainakin ihan hienon näköinen.

Muutaman päivän testauksen jälkeen näyttää lupaavalta tämä Hero. Tuo muokattava Home-screen on ainakin todella fiksu. Puhelimessa siis 7 ruutua mitkä voi muokata haluamakseen.

Tässä nyt jotain listaa hyvistä ja huonoista puolista:

Home-screen(it):
+ Helppo tehdä puhelimesta omanlainen. Mahdollisuus myös tehdä useita eri versioita (esim. työ ja vapaa-ajalle omansa)
+ HTC:n tekemät widgetit. Mm. mail, kello ja sää widgetit todella hienoja

Android:
+ Nopea/selkeä käyttää (aina nokialaisia käyttäneelle tuo taitaa olla itsestäänselvyys :D)

Kalenterin/mailin/facebookin/yms. synkronointi:
+ Kysyi jo käynnistäessä googlen tunnuksia, jolloin mailien/kalenterien/kontaktien synkronointi kävi todella helposti. Se tietty helpotti, että sekä firman että oma posti on googlella. Voi kyllä määrittää myös muun palvelimen osoitteet.
+ Kysyi alussa myös facebookin tunnuksia, jolloin osoitekirjassa olevat nimet pystyy linkkaamaan facebook kavereihin. Nyt osoitekirjan kautta näkee facebookin tilapäivitykset/lisätyt kuvat/muut turhuudet. Haki osoitekirjaan facebookista myös käyttäjien kuvat. Ihan hyvä ominaisuus , vaikken facebookkia ole niin käyttänytkään.
+ Kalenterissa näkyy aina lisättäessä kunkin päivän sää :)
- Ei jostain syystä poista nettikalenterista merkintöjä, jos ne puhelimesta poistaa. Näyttää olevan ongelma muillakin.

Kosketusnäppäimistö:
+ Vähän epäilin onnistuuko kirjoittaminen ollenkaan kosketusnäppäimistön kanssa, mutta yllättävän helpolla sen oppi. Pidemmissä teksteissä fyysinen näppis on tietty nopeampi.
+ Kolme erityyppistä näppistä (QWERTY/Compact QWERTY/"Puhelin näppäimistö"). Helpottaa, jos ei meinaa osua QWERTY-näppiksen pieniin kirjaimiin.
- Ei ääkkösiä (marketissa on skandinaavinen näppis, mut en tiedä kuinka toimii ton heron tekstinsyötön kanssa)

Market:
Ohjelmia en ole vielä marketista paljoa asennellut, joten en niistä osaa hirveesti vielä kertoilla. Voikin muut android käyttäjät pistää vinkkejä hyvistä ohjelmista.

- Ei maksullisia ohjelmia ladattavissa suomessa. Ilmeisesti ne ovat saatavilla tällä hetkellä vain muutamassa maassa
+- Valikoima ihan hyvä, mutta ei (vielä) kuitenkaan mikään loistava
- Ei kunnon navigaattoria
- Skypen beta-versio huono. Ei mm. ilmoita puhelimelle uudesta viestistä, vaan joutuu aina laittamaan ohjelman päälle, jos haluaa tarkistaa tulleet viestit. Mese ohjelmia tietty löytyy vaihtoehdoksi pilvin pimein.

Selain:
Selaintakaan en oo kuin muutaman kerran käyttänyt, mutta ihan hyvältä se vaikuttaa. Selaimesta löytyy ainakin Flash-lite.


Voin pistellä kuvia/videoita halutuista kohdista, jos joku miettii Heron ostoa ja on jotain epäselvää. Itse kattelin youtubesta videoita jonkin verran ennen ostamista. Mm. täällä on jonkun idiootin tekemä vertailu Heron ja uuden iPhonen välillä :D

edit.

Pistetääs nyt vielä muutama lisäys mitkä tuli heti mieleen.
+ Kalenteri tukee useaa eri kalenteria
- Kalenterissa ei pysty määrittämään onko merkintä julkinen/yksityinen. Vähän huono siitä, että mun duuni kalenterin näkee muutkin. Mut lisäsin toisen kalenterin, niin sitä kautta onnistuu myös yksityisten merkintöjen lisäys.
+ Tekstinennustus/korjaus: Ehdottaa 4-5 sanaa ruudulle kirjoittaessa, joista voi valita haluamansa. Huono puoli on se, että ei ole suomenkielista sanakirjastoa, joten ehdottaa aina vääriä sanoja. Mutta jo päivän kirjoittelujen jälkeen alkaa tekstinsyöttö toimia jo melko hyvin myös suomeksi. Softa lisää sanan kirjastoon, jos ei valitse sen ehdottamaa sanaa. Seuraavalla kerralla samaa sanaa kirjoittaessa softa ehdottaakin jo käyttäjän viimeksi valitseman sanan.
 

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 054
Niin onko tämä nyt sitten nopea vai hidas? Aika paljon on valitettu alitehoisesta prossusta testeissä.

Samoin kosketusnäytön suhteen, vertaas nopeesti jeesusta ja sankaria keskenään.

EDIT: en tiedä expansysin hintoja mtta yhdessä saks. kaupassa tämän saa reiluun 450egeen (pk 30e).
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
84 010
Kaupunki
Helsinki
Facebookin sovellus on näpsäkkä, mutta perseestä on se, että naamakirjan säännöt estävät emailien päivittämisen. Kuvat on jees, mutta harmittaa kun emailit olis vieläkin enemmän jees. Tämä siis jeesuksessa. Eli kaikkien kontaktien kuvat päivittyy profiilin mukaan.
 
Liittynyt
21.9.2004
Viestejä
1 455
Ikä
38
Niin onko tämä nyt sitten nopea vai hidas? Aika paljon on valitettu alitehoisesta prossusta testeissä.

Samoin kosketusnäytön suhteen, vertaas nopeesti jeesusta ja sankaria keskenään.

EDIT: en tiedä expansysin hintoja mtta yhdessä saks. kaupassa tämän saa reiluun 450egeen (pk 30e).
Expansysistä oli alennuksen kanssa 475€ plus postikulut (jotain 15€). Koodilla FRX4548 taitaa saada vieläkin 5% pois hinnasta.

Itsekin luin tosta pätkimisestä, mutta mulla on ainakin toiminut normikäytössä ihan sulavasta. Toi pätkiminen (juurikin näppäinlukon avaamisen jälkeen) johtuu ilmeisesti siitä, että noi widgetit päivittää silloin itsensä (monet hakee netistä dataa). Mä en oo kyl noita widgettejä montaa tohon työpöydälle kyllä laittanut. Sää+kalenteri+mailit+osoitekirja+musiikkisoitin yhdistelmällä toimii ainakin ihan hyvin mielestäni.

iPhonesta ei oo kokemusta, niin siihen en voi verrata. Mutta tossa youtube-vertailussa kaveri sanoi samaa, että iPhone on hieman verkkaisempi.

Kosketusnäyttö vastaa ainakin kirjoittaessa mielestäni tosi hyvin.

edit. no sen verran oli muuten alussa pätkimistä, kun olin laittanut vahingossa mailin käyttäjätunnuksen väärin, niin joka kerta kun avasi näppäinlukon puhelin jumitti hieman pari sekuntia. Mielestäni se oli tosta maili-widgetistä johtuvaa, kun ei oo sitä ongelmaa enää ollut. Muuten oli silloinkin samat widgetit kuin nytkin.
 
Liittynyt
3.4.2004
Viestejä
3 173
Ikä
35
- Ei maksullisia ohjelmia ladattavissa suomessa. Ilmeisesti ne ovat saatavilla tällä hetkellä vain muutamassa maassa
Android Marketin maksullisen osaston saa avattua MarketEnabler -softalla, vaikka toi taitaa vaatia root-oikeudet, eli vakiosoftalla pyörivässä puhelimessa tuskin toimii. Laadukkaita maksullisia softia löytyy kiitettävästi, ja maksut menee kätevästi Google Checkoutin kautta luottokortilla.
 
Liittynyt
22.11.2002
Viestejä
156
Hipelöin tänään tuota Heroa kun kaveri oli hommanut. Erittäin positiivinen fiilis jäi pikaisen kokeilun perusteella.

+todella tyylikäs käyttöliittymä
+erittäin nopean tuntunen
+hyvä näyttö (kirkas/tarkka) jossa myös touch toimi kuten sen pitäisikin
+yllättävän hyvän/laadukkaan tuntunen mekaniikka

Kaikenkaikkiaan tuli sellanen vaikutelma että kai sen joutuu ittelleenkin hommaamaan.

ps. niin ja se hieman kulmassa oleva alareuna tuntui aivan luontevalta
 
Liittynyt
14.3.2007
Viestejä
529
Mielenkiintoinen luuri. Alkaa tässä itselläki olemaan puhelimen päivitys kohta edessä, ja tämä ei vaikuta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta.
 

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 054
Mites jusster otitko selvää tuosta takuupuolesta, ottaako htc:n huolto (SCF) nykyään vastaan lontoosta ostettua luuria vai meneekö UKn kautta omaan piikkiin?
 

Msf

Liittynyt
4.9.2008
Viestejä
18
Kova kännykkä tuo Hero varmasti.

Itelläni tuo HTC:n G1, siinä myös androidi ilman tuota silmäkarkkia(senseUI).
Ja voin kyllä suositella!
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 783
Ikä
35
Ihan kivalta luurilta vaikuttaa.

Mitä luin täältä niin takuuasiat on hieman epäselviä vielä: http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=51773
Ilmeisesti EU:n sisällä pitäisi olla yhtenäinen takuu, mutta sanotaan että saa noiden kanssa taistella kuten iPhone:n kanssa. Helpointa on varmasti soittaa sinne SCF:ään ja kysyä asiaa.

Tuosta hitaudesta sen verran että ainakin tässä artikkelissa sanotaan että HTC tulee korjaamaan asiaa päivityksellä:
http://www.phonedog.com/cell-phone-research/blog/hands-on-weekend-with-a-hero-htc-hero-that-is.aspx
"HTC says they're working on software optimizations to ease the slowness"
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 326
Ikä
50
Kaupunki
US of A
HTC ei ole ainakaan WinMo puolella ollut mitenkään kovin aktiivinen softapäivittämään vanhoja malleja. Itse venaisin pari releasea tuota HTC:n omaa UI layeria Androidin päällä ennekuin laitan eurot jonoon.
 
Liittynyt
21.9.2004
Viestejä
1 455
Ikä
38
Mites justerr otitko selvää tuosta takuupuolesta, ottaako htc:n huolto (SCF) nykyään vastaan lontoosta ostettua luuria vai meneekö UKn kautta omaan piikkiin?
Jostain foorumilta luin, että voi viedä SCF:hen niin he lähettävät. Joku oli tuolta Expansyksestä sitä kysellyt. Tiedä sitten tuleeko siinä ongelmia.

Tuon HTC:n oman UI:n saa otettua pois päältä (ja laitettua takaisin) asetuksista, jos ei sitä halua käyttää. Mulla se on tosiaan toiminut ainakin tähän mennessä ihan hyvin. Ainoastaan mun navigaattorin (piraatti :nolo:. Mitäs eivät myyneet sitä mulle :D) sulkeminen jumittaa sen muutamaksi minuutiksi. Ilmeisesti jää jotenkin taustalle päälle, koska jos tappaa ohjelman niin sen jälkeen jumittamista ei ole.

Ja toinen ongelma on muistikortilla olevat soittoäänet. Jostain syystä ne eivät pysy, varsinkin puhelimen käynnistää uudestaan. Tuon pystyi ratkaisemaan nyt niin, että tekee muistikortille ringtones-kansion ja kopioi soittoäänet sinne. Tällöin ne löytyvät soittoäänet-listasta.
 
Liittynyt
21.9.2004
Viestejä
1 455
Ikä
38
Päivitellääs nyt taas fiiliksiä, kun ei näytä täällä muita Heron omistajia olevan. Tai sitten eivät kehtaa tunnustaa :D.

Vieläkin toimii toi sense ui pätkimättä. Muutaman kerran oon puhelimen käynnistänyt kuitenkin uudestaan, kun tuntuu, että hiukan on puhelin hidastunut. Tuntuu olevan usein juuri karttasoftien käytön jälkeen, vaikka olen taskillerilla katsonut, etteivät ne päälläkään enää ole. Jossain ulkolaisilla foorumeilla on porukka kuitenkin kirjoittanut, että pätkiminen on tehnyt puhelimen lähes käyttökelvottomaksi. Tätä en oo kuitenkaan itte ollenkaan huomannut. Voisko tommonen johtua sit siitä, että operaattori on brändannyt puhelimen? Ei luulis, että puhelinten välillä muuten on niin suurta eroa. Tietty muutama huonosti suunniteltu työpöytäwidget vois kyllä osittain jumittaa puhelimen. Nimiluettelon ja esim. facebook-kuvien selaaminen on kyllä välillä vähän tahmaista. Jälkimmäinen voi tietty johtua myös netin jumittamisesta. Tilasin isomman ja nopeamman muistikortin kun luin, että sillä on juuri noihin suuri vaikutus. Saa nähdä sit nopeutuuko noi. Jostain luin myös, että android tekee jonkin swap-tiedoston muistikortille, jolloin koko käyttis voi nopeutua nopeen muistikortin ansiosta.

Sitten muutama sana softien teosta androille. Aika noob vielä tossa olen, mutta todella helpoksi on tehty kyllä ohjelmistokehitys (/sen aloittaminen) androidille. Hyvät dokumentit/esimerkit löytyy ja esim. pluginit eclipselle. Tämän takia varmaan just android ja iphone tulevat viemään symbiania (jatkossakin :)). Iphonelle en oo softaa tehnyt, mutta oon siinä käsityksessä, että sille on myös suht helppo sitä tehdä. Ja esim. se on loisto ominaisuus, että oma ohjelma voi käyttää toisen ohjelman toimintoja. Esim. voi kutsua viivakoodiskanneria, jolloin android avaa sen ohjelman ja se palauttaa luetun viivakoodin omalle ohjelmalle. Sain esim. tosi helposti lisättyä viivakoodin luvun omaan ohjelmaan. Samalla tavalla voi myös kutsua maili/yhteystietolistaa/yms. ja käskeä niiden palauttaa jotain tietoja.
 
Liittynyt
11.9.2008
Viestejä
1 751
Ite tilasin viime viikolla ton Saunalahelta, toivottavasti jo ens viikolla kolahtaisi postista. Ekaa kertaa kun näin ton luurin niin päätin että toi on pakko saaha. Ja mikä parasta näin androideissa, niin pääsee räpläämään ja gonffaamaan ja säätämään, eiks nii Msf?
 
Liittynyt
21.4.2005
Viestejä
7 672
Ikä
36
Liittynyt
14.3.2007
Viestejä
529
Tosi siistiltä vaikutti ku katoin noita arvosteluita youtubesta, taitaa vaan jäädä hankkimatta tuon lagaamisen takia mistä sitä arvosteluissakin moitittiin. Ei vaan pää kestä sellasta hidastelua.
 
Liittynyt
14.3.2007
Viestejä
529
Pitääkö paikkansa, että appseja ei voi tallentaa sd:lle. Kuinkahan hyvin noita sitte mahtuu tuohon puhelimen omaan muistiin?
 
Liittynyt
21.9.2004
Viestejä
1 455
Ikä
38
Pitääkö paikkansa, että appseja ei voi tallentaa sd:lle. Kuinkahan hyvin noita sitte mahtuu tuohon puhelimen omaan muistiin?
Ilman root-oikeuksia ei pysty. Tai ohjelma voi tallettaa kyllä muistikortille dataa (esim. navigaattorien kartat), mutta itse softa on puhelimen muistissa. 0.5-1.5MB näyttää keskimäärin olevan noi mun asentamat ohjelmat ja reilu 110MB näytti mulla olevan vielä vapaata tilaa.
 
Ylös