Matkakertomus: duuniin Intiaan

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dopey
  • Aloitettu Aloitettu
Onko siellä likaista, noin ylipäänsä? Nähnyt noita kuvia missä joessa lilluu ruumiita yms. Kavereiltani jotka Goalla ovat käyneet olen saanut vain ympäripyöreitä vastauksia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko siellä likaista, noin ylipäänsä? Nähnyt noita kuvia missä joessa lilluu ruumiita yms. Kavereiltani jotka Goalla ovat käyneet olen saanut vain ympäripyöreitä vastauksia.
Valitettavasti on - joka paikassa on aivan mielettömän roskaista poislukien kalliit asuinalueet, kalliimmat hotellit ja isojen IT-firmojen kampukset, joissa on iso liuta siivousporukkaa luutimassa roskia pois ja puutarhureita virittämässä puskia. Tyhjät tontit ja jalkakäytävät ovat käytännössä kaatopaikkoja, joissa rotat ja kulkukoirat mellestävät niin isoissa kuin pienissäkin kaupungeissa. Tämä on yksi niitä asioita täällä, johon on koko lailla mahdotonta sopeutua. Ei se enää ihan niin pahasti silmään (ja nenään) pistä, mutta häiritsee. Goa on hyvä esimerkki, sillä heti lentokentältä lähtiessä on iso avoin kenttä kauttaaltaan roskien peitossa toivottamassa turistit tervetulleiksi.

Jokien varrella olevat kaupungit laskevat käsittelemättömät likavetensä jokiin, joissa sitten alavirran asukkaat kylpevät, pesevät pyykit, jopa ottavat juomavettä. Hallitus kyllä investoi rahaa ikäänkuin jokien puhdistukseen, mutta läpikorruptoitunut poliittinen ja virkamieskoneisto panee kaikki rahat omiin taskuihinsa.

 
Huomenaamuna lomalle!

Mirihi_Malediven_2.jpg
 
Porukka on myös järjettömän väkivaltaista, vai voisitko esimerkiksi kuvitella Hesarin etusivulle juttua ja kuvaa kuoliaaksi hakatusta vesikauhuisesta kulkukoirasta, jota paikallinen viiksivallu voitonriemuisesti vetää mopon perässä pitkin keskikaupunkia (linkki, ei eläinrakkaille)?

En löytänyt tuota enää, mutta löyty muuten hyvää settiä, ask the sexpert:
nyt on hyvää settiä: http://www.bangaloremirror.com/article/33/201103262011032617273191774f4a626/Ask-the-sexpert-Mar-27.html

Mites, eräs ex-työkaverini, joka on kai Intiassa joutunut käymään lyhyillä keikoilla,
sanoi että Bangaloressa putsataan aamuisin kadut kerjäläisistä vesisuihkuilla/-tykeillä,
ja jos joku kerjäläinen ei suihkusta havahdu, hän on raato, ja korjataan pois.

Onko sinulla kokemusta/havaintoa moisesta, vai sanoisitko että on tod näk urbaania legendaa?
 
Olen kipeytynyttä selkääni käynyt hoidattamassa paikallisessa lääkärikeskusksessa. Ei ole kallista, kun iso satsi verikokeita oli reilun kympin, viidellä eurolla sai kaksi aikaa ortopedille ja fysioterapian tohtori veloittaa 2,50€ per hoitokerta.

Ei ole kallista, mutta hengenlähtö lähellä joka kerta :D

Mites, kattelin noita rantakuvia, jengi vissiin on aika täysissä pukeissa biitsilläkin? Ja paljasta pintaa ei saa oikein näkyä edes biitsillä?
Muistelin jostain lukeneeni aika vasta, että paikallisilla on epämukavaa, kun länkkärit kulkee niin vähissä vaatteissa rannalla,
ja paikalliset askovileniukset tsiigailee teltat pystyssä näkyjä.
 
Naisilla on vesipuistossakin peittävä dress code. Kama Sutran tuottanut maa on sittemmin kehittänyt melkoisesti estoja ja tabuja seksin suhteen.

Aika iso osa Bangaloren 9M asukkaasta asuu slummeissa, joissa ollaan ihan viranomaisten armoilla. Sinänsä tuo katujen pesu vesisuihkujen avulla ei kuulosta kovin todenmukaiselta, koska vesi on kallista ja siitä on pulaa. Suurin osa katujen puhtaanapidosta tapahtuu pienillä varrettomilla risuharjoilla, joita naissiivoojat päivätöikseen heiluttelevat.
 
Paluu paratiisista

Käväistiin Malediiveilla lomailemassa. Tarkemmin osoite oli South Ari Atoll, Mirihi Island. Sanotaan nyt heti tähän alkuun, että kyseessä on helposti paras lomapaikka, missä olen ikinä ollut. Toisaalta samaan hengenvetoon pitää kyllä myös mainita, että ylivoimaisesti kallein loma tuli myös vietettyä tuolla. Olin aina haaveillut lomasta Malediiveillä ja kun vähän aloin tutkia asiaa, niin homma tarkentui siten, että halusin tolpilla merenpäällä seisovaan mökkiin ja vesitasomatkan päähän Malesta (vaihtoehto on pikavene). Käytännössä homma menee suurinpiitein niin, että samalla atollilla Malen kanssa oleviin mestoihin pääsee pikaveneellä, mutta kauempiin pitää/kannattaa mennä koneella. Vene on tietysti halvempi eikä koneenvaihtoon mene aikaa samalla lailla kuin vesitasolla, mutta vesitasolla näkee nuo atollit kokonaisuudessaan ja onhan tuollaisella makea lentää kerran elämässään. Penskana olin tuollaisella mennyt Lapissa, mutta muulle perheelle kyseessä oli ensimmäinen kerta.



Mirihin saari on 50 x 300 metriä kanttiinsa valkoista korallihiekkaa, muutama rakennus ja 36 mökkiä, joista 6 maalla ja loput tolppien päällä vedessä. Yleisissä tiloissa ei ole lattioita vaan joka paikassa kuljetaan valkoisen hiekan päällä ilman kenkiä. Dress code oli ei uikkareissa illalliselle ja yläosattomat kielletty naisilta (muslimimaa). Saarella oli hotellin puolesta pari ravintolaa (buffa ja a la carte), spa, kirjasto (missä oli saaren ainoa TV), sukelluskeskus ja respa sekä muutama vene retkiä varten sekä kajakkeja ja purjelautoja lainattavaksi. Niin ja kuntosali pitää mainita, kun pakkiksella ollaan. Henkilökuntaa on saarella n. 140, mutta heidän asuintilansa oli hyvin jemmattu mangrovepuiden ja palmujen sekaan siten, että saari tuntui aika tyhjältä. Olisikohan puolessa mökeistä ollut porukkaa. Saarta ympäröi koralliriutta, mikä on tietysti se syy, miksi tänne yleensä tullaan eli päivät kuluivat snorklaten ja sertifikaatin hankkineilta harrastavilla laitesukeltaen. Kuvia saarelta:



Kaikenlaisia retkiä olisi ollut mahdollista tehdä, joten käväistiin sitten puolen päivän reissulla naapuririutoilla. Prospektina oli nähdä isoja rauskuja (manta ray) ja palaa vielä helpommin kuin saarella. No noita rauskuja ei reissulla nähty, mutta isoja haita, mureenoita ja merikilpikonnia sen sijaan useampia. Noita näki kyllä hotellin omassakin rannassa yllinkyllin, mutta tulipahan käytyä.



Mökit näyttivät kaikki ainakin ulkoa olevan samanlaisia. Tilaa oli kahdelle reilusti, joten kolmaskin punkka tenavalle mahtui hyvin sisään. Takapuolella oli patio, josta pääsi suoraan korallien ja kalojen sekaan uimaan. Useimmiten kävimme uimassa pidemmältä rannalta, joten patiolta tuli vain katseltua kalojen ja muiden merenelävien touhuja. Terassin alla oli tehokas halogeenivalo, jonka valo houkutteli kaloja pimeällä ja mahdollisti niiden seuraamisen auringon laskettua. Tällaisia mukavia yksityiskohtia tuli vastaan joka käänteessä. Kämpässä ei ollut mitään hyttysverkkoja tms., sillä saarella ei ollut hyttysiä, kärpäsiä tms. hyönteisiä lainkaan. Mökit on rakennettu pareittain, mutta sillä lailla limittäin että terassille ei nähnyt naapurista, joten Malediivien uimapukulaikien noudattaminen terassilla ei tainnut ihan toteutua :)...



Saarella oli oma kellonaika, jonka mukaan aurinko laski ja nousi seitsemän aikaan. Koska saari on niin pieni, ei ollut iso vaiva käydä ottamassa kuvia noususta tai laskusta samana päivänä. Joskus mietin, erottaako auringonnousun auringonlaskusta jotenkin. Eipä taida.



Nyt vähän arkielämää ja seuraava reissu tuleekin eteen jo viikon päästä. Kuvia ja videoita Mirihiltä on iso kasa lisää pokkarissa (jolla otettiin vedenalaiskuvat) ja kännykässä, postailen kunhan kerkiän. Kaikki Flickrin kuvat slide showna tästä linkistä.
 
Suht ok:n näköinen lomamesta. Sen verran pitää urputtaa ihan periaatteesta että pikkasen liikaa kalansilmää kuvissa, uus linssi? :)
 
Heh. Saa urputtaa eikä ole edes uusi linssi. Tavallisempaa kuvamuotoa tulossa vielä, näihin oli näköjään valikoitunut koko lailla kaikki viikonfisuräpsyt.
 
Naisilla on vesipuistossakin peittävä dress code. Kama Sutran tuottanut maa on sittemmin kehittänyt melkoisesti estoja ja tabuja seksin suhteen.

Aika iso osa Bangaloren 9M asukkaasta asuu slummeissa, joissa ollaan ihan viranomaisten armoilla. Sinänsä tuo katujen pesu vesisuihkujen avulla ei kuulosta kovin todenmukaiselta, koska vesi on kallista ja siitä on pulaa. Suurin osa katujen puhtaanapidosta tapahtuu pienillä varrettomilla risuharjoilla, joita naissiivoojat päivätöikseen heiluttelevat.

Kiitos vastauksesta; minä mietinkin että jotenkin tuo kuulostaa omituiselta, mutta ei käyny edes mielessä tuo vesiaspekti.
Heh, luin ensin, että katujen puhtaanapito tapahtuu verrattomilla risuharjoilla :D
 
Lisää räpsyjä pinnan yläpuolelta

 
Pöllin vaimon Airin päiväksi ja väsäsin reissulla otetuista klipeistä iMoviella tällaisen pätkän. Eipä tullut paljoa muuta kuvattua kuin vedenalaista meininkiä ja nuo lentomatkat, joten jos haluat käyttää 12 minuuttia elämästäsi johonkin järkevään niin älä katso tätä pätkää :). Puolet kuvattu N8:lla ja puolet vanhalla Panan TZ-5:llä. Huonompi homma, että toinen kuvaa 720P:tä 30fps ja toinen 25fps joten puolet videosta tökkii kun noita sekoittaa. Photarilla sai TZ-5:llä veden alla otetuista kuvista värit kohdalleen mutta iMoviesta loppui työkalut kesken että olisi pystynyt samaan joten video on vihreää mössöä veden alla. Aika hidasta puuhaa on videoeditointi uudella Airilla, mutta tuossahan tuo meni kun samalla katsoi 8 tunnin kriketin maailmancupin finaalia, jonka Intia voitti. Edelllisestä voitosta olikin jo pidempi aika kuin Suomella jääkiekon MM:stä.

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kansalaisvelvollisuus täytetty

Posti toi äänioikeuslapun, jonka mukaan äänestää voi Bangaloressakin. Tänä aamuna piti käydä korjaamassa pojan viisumiin oikea vuosi FRRO:lla, ja samalla reissulla käytiin siitten ruksaamassa numerot papruihin. Äänestyspaikkaan on meiltä kotoa parikymmentä ruuhkaista kilometria, joten näihin viiden minuutin toimistokäynteihin kului koko aamupäivä.

Kunniakonsuli on tavallisessa toimistorakennuksessa, jonka edessä olevasta Suomen lipusta erottaa helposti. Tai erottaisi, ellei liikenteen saasteet olisi värjänneet sitä tummanharmaaksi. Vertaa lipun "valkoista" taustalla olevaan valkoiseen autoon. Kunniakonsuli pitää majaa toimistossa, jonka nimi on Kirloskar Systems Ltd.



Perillä toivotettiin suomeksi tervetuilleiksi - Delhin suurlähetystöstä oli tullut työntekijä vaalivirkailijaksi. Toimistossa on vain pari huonetta, joista toinen toimi virkailijan tiskinä ja toinen oli äänestyskoppi. Äänestyskopissakin oli ilmastointi, joten sitä omaa ehdokasta kärsi etsiä listoilta kauemminkin. Seinillä on kaikkien vaalipiirien äänestyslistat, mutta äänestyspaikka määräytyi viimeisen asuinpaikan mukaan Suomessa.



Duunissa kerroin käyneeni aamulla äänestämässä suomalaisissa vaaleissa - eivät meinanneet paikalliset uskoa. "Some amazing country you're from" sanoi heistä eräs ja oli pakko olla samaa mieltä. Tämä äänestyskertaa jää kyllä mieleen pidemmäksi aikaa...
 
Malediivit on kyllä aika makee paikka näköjää :o Sanoit että kallis?
 
Lennot Maleen oli taalta halvat, mutta vesitasolla lentely ja viiden tahden resortissa lokoily oli kalliimpaa. On tuolla halvempiakin vaihtoehtoja, mutta vaikka Thaimaaseen verrattuna hotellihinnat on moninkertaiset jos vastaavia paikkoja vertaa.
 
Kuala Lumpur ja Malesian GP

Käväistiin viikonloppuna Malesiassa katsomassa formuloita ja Kuala Lumpuria, jossa perhe oli ensimmäistä kertaa. Formula ykkösten livenä katsominenkaan ei ole meille kovin yleistä touhua: tämäkin oli perheelle ensimmäinen kerta - itse olen käynyt Montrealin GPssa 2000. Olimme perillä torstaista maanantaihin, joten kisahommeleiden lisäksi ei ollut valtavasti aikaa pällistellä kaupunkia, mutta jotain nyt sentään tuli nähtyä KLssäkin.

Chinatown:


KLCC Suria ostoskeskus ja Petronas twin towers:


Jos meinaa mennä katsomaan GP:tä Sepangiin, ei mielestäni kannata jäädä pääkatsomoon. Parhaat katsomot ovat K:

tai F (jossa me olimme):

F:stä näkee autot pidemmältä matkalta ja nopeiden mutkien läpi, K:sta näkee paljon ohituksia ja hitaitten mutkien läpi ajoa. K on myös logistisesti helpompi, sillä lentokentälle menevät sukkulabussit ovat kävelymatkan päässä. F on toisessa päässä rataa ja sieltä poispääsy oli ongelma sekä aika-ajon että kisan jälkeen.

Leikin sitten vähän F1 kisakuvaajaa - nämä on lähinnä otettu perjantain vapaista harjoituksista, jossa sai katsella ja kuunnella näitä värkkejä mistä tahansa katsomosta:


Kuala Lumpurissa on hieno lintupuisto, siellä käytiin katselemassa paneskelevia papukaijoja.

Puisto oli positiivinen yllätys. Suurin osa linnuista lentelee vapaana valtavissa verkoilla eristetyissä osioissa, joissa voi kävellä niiden seassa. Toki haukat ja kotkat ovat omissa häkeissään.

Heti lintupuiston vieressä on orkideapuisto. Pirun kuuma paikka, mutta hienoja kukkia:


KL:ssä on hyvin toimiva joukkoliikenne. Lentoasemalle pääsee junalla ja kaupungissa kulkee metro. Takseja on paljon eivätkä maksa paljon edes länkkärille. Kaupungin nähtävyyksiä kiertää bussi, johon päivälipun ostamalla nuo kiertää kätevästi:


Hyvä reissu - lisää kuvia slide showna.
 
Hienoja kuvia taas tosiaan, lisää odotellaan :)
 
Kiitoksia kehuista - mukavampi näitä on kirjoitella jos tästä on hupia muillekin. Tässä muutama bonusräpsy:



Lauantain aika-ajon jälkeen näytti aika heikolta siirtyminen lentoasemalle, josta pääsee junalla KL:n keskustaan (jonon pää on tuolla teltassa):



Kun lopulta päästiin juna-asemalle, vastassa oli vielä yksi jono:



Nyt kun ollaan takaisin Bangaloressa, on vesitilanne ensin huononnuttuaan parantunut. Pari kertaa on satanut kunnolla, mikä varmaan on jeesannut tässä. Samaan tapaan kuin Suomessa on suu makeana kesä-heinäkuussa mansikoista, odotellaan täällä huhti-toukokuuta koska silloin saa tuoreita mangoja. Noita ei muulloin myydä, mutta ovat muuten todella hyviä.

 

Suositut

Back
Ylös Bottom