Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Missä töissä nostetaan maximi kuormia lattiasta ? Maximivoimalla ja isoilla lihaksilla ei tee yhtään mitään työn teossa. Olkapäät hapottuvat minuutissa. Selkä menee jumiin kokoajan. Kiitos mavetuksen. Kantohommista raksalla ei tule yhtään mitään kun on kova kyykky kausi menossa. Jäntevä tavis pesee bodarit mennen tullen työnteossa. Painavat duunia kuin aasit hapottumatta eikä edes tartte panikoida kataboliasta ja pitää rahkan syönti taukoja.No mitä sä nyt selität? Jos vedät 250kg maasta ja työkaverisi 150kg, jaksat varmasti kantaa isompia romuja myös töissä? Ei ole olemassa mitään "erilaista voimaa". Kyllä jokaisella kehon lihaksella tietty voimantuotto on ja jokaisen lihaksen voimantuottoa sä pystyt TOTTAKAI lisäämään salilla. Treenaamalla monipuolisesti. Penkkituloksella ei juuri mitään tee, vaikka kyllä sekin yleisvoimaa lisää lopulta koko kroppaan.
Näin on. Itsekin olen ollut muuttofirmassa töissä. Eipä siellä ollut puntti tuloksilla mitään merkitystä. Olin tuplasti muita vahvempi salivoimissa, mutta kyllä ne tavikset pesivät mennen tullen sitkeydessä. Muuttohommissa kehittyy vain tekemällä muuttotöitä. Sormet, hauikset ja forkut olivat kovilla. Isot hauikset olivat vain haitaksi. Heti hapoilla. Näppivoimissa hävisi myös konkareille 100-0Tottakai voimaa saa salilla, mutta kyllä sitä itsekin on huomannut että esim muuttohommissa kun olin, niin kyllä firmassa kauan olleet pienemmät kaverit paremmin jaksoi niitä romppeita kantaa. Sormet, forkut jne ihan loppu muutaman tunnin jälkeen.
No mitä sä nyt selität? Jos vedät 250kg maasta ja työkaverisi 150kg, jaksat varmasti kantaa isompia romuja myös töissä? Ei ole olemassa mitään "erilaista voimaa". Kyllä jokaisella kehon lihaksella tietty voimantuotto on ja jokaisen lihaksen voimantuottoa sä pystyt TOTTAKAI lisäämään salilla. Treenaamalla monipuolisesti. Penkkituloksella ei juuri mitään tee, vaikka kyllä sekin yleisvoimaa lisää lopulta koko kroppaan.
Itsekin huomannut tämän juuri kädet ylöspäin tehtävissä askareissa, mistähän johtuu? Korjasin keväällä rantasaunan sisäkaton (paneelia, jonka laudat oli lähtenyt nauramaan), melkein jokaisen kiinni ruuvatun ruuvin jälkeen piti lepuuttaa käsiä kun olkapäät oli niin hapoilla.Joo ja jos tosissaan bodaat, niin mukava on äärijumissa ja jalat kovilla DOMSeilla nostella ja kantaa. Sitten joku kädet ylöspäin tehtävä työ, olkapäät hapottuu puolessa minuutissa kun treenaamaton tavis tekee tunnin ilman ongelmia.
Sama homma kun koittaa puhelimeen puhua ni hauikset hetkessä aivan pumpissa, jos meinaa pitkään puhua ni joku teline täytyy viritelläItsekin huomannut tämän juuri kädet ylöspäin tehtävissä askareissa, mistähän johtuu? Korjasin keväällä rantasaunan sisäkaton (paneelia, jonka laudat oli lähtenyt nauramaan), melkein jokaisen kiinni ruuvatun ruuvin jälkeen piti lepuuttaa käsiä kun olkapäät oli niin hapoilla.
Ei tämä nyt ihan näin mustavalkoista ole. Ota huomioon, että 40 kiloa on melko iso kuorma tuolle hiihtäjälle, kun taas tälle voimamiehelle se ei paina juurikaan, eli hän pääsee kevyemmällä ponnistelulla portaita ylös.Mietippä nyt hetki.
Mies A
Käy salilla, painaa 110kg penkkaa vaikka 200kg ja vetää 270kg. Airobiben kunto ok tasolla
Mies B
Harrastaa vaikka hiihtoa, painaa 70kg, penkkaa 100kg ja vetää 150kg.
Kannettava kuorma 40kg (hyvin tavallinen kuorma esim. Raksa hommissa). Kannettava matka 6 kerrosta rappusia ylös.
Mies A:an keuhkot, sydän ja muu verenkierto elimistö joutuvat tuottamaan happea määrän joka vaaditaan 150kg kuorman liikuttamiseen kun taas Mies B:en ainoastaan 110kg kuorman liikuttamiseen.
Kumman luulet jaksavan paremmin?
Tähän kun vielä lisätään se että Mies A:an jalat on todennäköisesti vielä kipeät edellisestä jalka treenistä, olkapää vihloo ja muissakin nivelissä on pientä kremppaa, eikä hän hoitamattoman uniapnean takia ole nukkunut kunnolla enää vuosiin.
Että kyllä siitä "turhasta" massasta ja voimasta on vaan haittaa ruumiillista työtä tehdessä.
No kyllä sillä on tai ei voiman niinkään hyvin vaan lihasmassan. Isompi hengästyy helpommin, syke nousee herkemmin ruumiillisessa työssä, energiankulutus on järkyttävästi suurempaa (heikotus ja jopa hypo-oireet jos ei tasaisin väliajoin syö reilusti), hikoilu on moninkertaista. Jatkuvassa lihastensiossa lihakset hapottuu ja pumppautuu herkemmin - > vittumainen ja rajoittava ominaisuus normielämässä. Se kynäniska ei pienine ulkoisesti olemattomin lihaksineen voi edes tuntea vastaavaa. Kuten Tuomas Rytkönen aiheesta esitti, samalla absoluuttisella hapenottokyvyllä x, 70-kiloinen pääsisi 3700m cooperissa, olisi 110-kiloisen verrokkitulos 2500m. Noita fysiologisia faktoja ei voi ohittaa, ehkä jotkut luontaisesti suht lihaksikkaat/rotevat saattaa kyetä pienemmin "sivuvaikutuksin" niitä lihasmassoja kantamaan, mutta heitä on harvassa. Isosta lihasmassasta ja/tai kehonpainosta on pelkästään useimmiten haittaa arkielämässä.Ei tämä nyt ihan näin mustavalkoista ole. Ota huomioon, että 40 kiloa on melko iso kuorma tuolle hiihtäjälle, kun taas tälle voimamiehelle se ei paina juurikaan, eli hän pääsee kevyemmällä ponnistelulla portaita ylös.
Aivan käsittämätön väittelynaihe taas. Tää on niin henkilöstä riippuvaista. Toiset jaksaa, toiset ei. Tuskin on voiman kanssa kovin merkittävää korrelaatiota.
Noh, väännetäänpä mun pointti nyt vähän yksinkertaisemmaksi, kun meni vasemmalta viuhuen ohi. Pointtihan oli, että tää on turha väittely, kun muuttujia on niin helvetisti. Kerropa missä se raja menee, että lihas hapottuu ja pumppaantuu niin paljon, että se alkaa häiritsemään normielämän kantohommissa? Oon valmis muuttamaan omaa pointtiani, jos vastaat tähän kysymykseen.No kyllä sillä on tai ei voiman niinkään hyvin vaan lihasmassan. Isompi hengästyy helpommin, syke nousee herkemmin ruumiillisessa työssä, energiankulutus on järkyttävästi suurempaa (heikotus ja jopa hypo-oireet jos ei tasaisin väliajoin syö reilusti), hikoilu on moninkertaista. Jatkuvassa lihastensiossa lihakset hapottuu ja pumppautuu herkemmin - > vittumainen ja rajoittava ominaisuus normielämässä. Se kynäniska ei pienine ulkoisesti olemattomin lihaksineen voi edes tuntea vastaavaa. Kuten Tuomas Rytkönen aiheesta esitti, samalla absoluuttisella hapenottokyvyllä x, 70-kiloinen pääsisi 3700m cooperissa, olisi 110-kiloisen verrokkitulos 2500m. Noita fysiologisia faktoja ei voi ohittaa, ehkä jotkut luontaisesti suht lihaksikkaat/rotevat saattaa kyetä pienemmin "sivuvaikutuksin" niitä lihasmassoja kantamaan, mutta heitä on harvassa. Isosta lihasmassasta ja/tai kehonpainosta on pelkästään useimmiten haittaa arkielämässä.
Eipä ole niin tärkeä väittely, että tähän alkaisin vastata. Mutta ihan selvä juttu, että keskimäärin on haittaa suuremmasta lihasmassasta ruumiillisessa työssä saati kestävyysurheilussa. Ja päinvastoin pienestä, jos tavoitteena on suuren vastuksen liikuttelu kohtalaisen lyhytkestoisesti.Noh, väännetäänpä mun pointti nyt vähän yksinkertaisemmaksi, kun meni vasemmalta viuhuen ohi. Pointtihan oli, että tää on turha väittely, kun muuttujia on niin helvetisti. Kerropa missä se raja menee, että lihas hapottuu ja pumppaantuu niin paljon, että se alkaa häiritsemään normielämän kantohommissa? Oon valmis muuttamaan omaa pointtiani, jos vastaat tähän kysymykseen.
En tiedä missä raja menee mutta Pasi Pappaa kun on välillä seurannut niin voisin kuvitella että ei yövaloa raskaampaa 1 kerrosta ylemmäksi vie ilman että kuolema korjaaNoh, väännetäänpä mun pointti nyt vähän yksinkertaisemmaksi, kun meni vasemmalta viuhuen ohi. Pointtihan oli, että tää on turha väittely, kun muuttujia on niin helvetisti. Kerropa missä se raja menee, että lihas hapottuu ja pumppaantuu niin paljon, että se alkaa häiritsemään normielämän kantohommissa? Oon valmis muuttamaan omaa pointtiani, jos vastaat tähän kysymykseen.
Aika hyvin muistat Alatalja myös oma suosikki selkäliike.Peter Keränen kirjoitti ysärillä bodauslehden selkä treenissään : "Alatalja on liike jolla revitään latsit armottoman leveiksi ja paksuiksi" . Siitä asti alatalja on ollut suosikki liikkeeni Itse Savolais Markosta muistan käsi treenin bodaus lehdestä. Hauiskäännössä tangolla oli toista sataa kiloa. Ranskalainen oli myös hirveillä romuilla jos oikein muistan. Push-downissa 125 kg ? Elävimmin jäi mieleen kun kysyttiin tekeekö Marko hauista käsipainoilla istuen. "Ei kuulu suosikkeihini. Joskus pumppailen 5 kymppisillä treenin loppuun". Toivottavasti muisteloni ei mennyt ihan metsään
Jotkut alataljat huonoja, kun ei saa vynytystä, kun pakka ottaa kiinni liian aikaisinEhdottomasti kokeiluun alataljaa tolla tyylillä. Alatalja ollut aina itselle vaikea liike jostain syystä, eikä asiaa helpota että salini alatalja ei ole ihan parhaasta päästä.