Miksi työn tuottavuus nousisi työaikaa lyhentämällä automaattisesti niin paljon, että se olisi yrityksen kannalta kannattavaa? Selitätkö, miten tämä tapahtuu? Saako esim muurari nyt lyhyemmän työpäivän ansiosta enemmän muurattua tiiliä 6 tunnissa, kuin aikaisemmin 8 tunnissa? Ehtiikö lääkäri ottaa enemmän potilaita vastaan ja kuunnella vielä mikä heitä vaivaa, kun työaikaa vähennetään? Varastotyöntekijä ehtii kerätä enemmän kuormia 6 tunnissa, kuin 8 tunnissa?
Olen tuotantotaloutta lukenut yliopistossa 5 vuotta ja ollut useamman vuoden työelämässä, eli jotain tiedän tästä työn tuottavuuden parantamisesta ja yritysten työnteon optimoinnista
Silti minulle on edelleen epäselvää, miten lyhyempi työviikko suuremmilla kustannuksilla olisi automaattisesti TYÖNANTAJALLE tuottavampi vaihtoehto. En näe tässä Marinin ääntenkalastelualoitteessa muuta hyötyjää kuin työntekijän, joka saa pienemmällä työpanoksella paremman palkan. Se on tottakai hyvä hänelle, mutta samalla rapautetaan suomalaisten yritysten kilpailukyky.