BB PRO Marko Savolainen

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän kasviksia grillataan siinä missä lihaakin.
Joo kyllä, mutta siis kun on grillibileet, niin pääpaino on lihassa, kanassa ja kalassa, sitten kylkeen tulee ne kasvikset. Ei niin päin, että joku tuo kasan vihanneksia ja sitten joku heittää että laitetaan kylkeen sit vähän pihviä kanssa.
 
Mä otin kerran kotona leffan ajaksi erilaisia vihanneksia ja dippailin niitä johonkin kermaviilin tapaiseen. Tuli perkeleen kipeeksi vatsa, ainakaan mulle ei vähänkään enemmän raakana sovi.

Syötkö normaalisti ollenkaan raakoja vihanneksia, täysjyvää tai muuten kuiturikasta ravintoa? Mikä tahansahan sattuu vatsaan tai vetää sen sekaisin, jos ei sen sulattamiseen ole tottunut ja äkkiseltään vetää reilumman satsin. Sitten, kun syöt säännöllisesti viikon pari, niin on eri ääni kellossa.

Vihannekset vaikuttaa antsioksidantteina ja samoin happo/emästasapainoon. Et sä noita juttuja huomaa akuutisti, vaan ne ylipäätänsä pitää terveyttä yllä.

Ainakin Terveyskirjasto Duodecimin mukaan terve ihminen ei ruoalla tai juomilla pysty kehon ph-arvoon vaikuttamaan, koska munuaiset säätelevät sitä niin tehokkaasti.
 
Syötkö normaalisti ollenkaan raakoja vihanneksia, täysjyvää tai muuten kuiturikasta ravintoa? Mikä tahansahan sattuu vatsaan tai vetää sen sekaisin, jos ei sen sulattamiseen ole tottunut ja äkkiseltään vetää reilumman satsin. Sitten, kun syöt säännöllisesti viikon pari, niin on eri ääni kellossa.



Ainakin Terveyskirjasto Duodecimin mukaan terve ihminen ei ruoalla tai juomilla pysty kehon ph-arvoon vaikuttamaan, koska munuaiset säätelevät sitä niin tehokkaasti.
Ainakin jokusen ulkomaisen biokemistin mukaan voi.
 
Ei voi. Tämä ei ole edes väittelyn aihe, koska fysiologinen fakta on se, että ravinnolla ei voi vaikuttaa kehon pH-tasapainoon.
varmaan tämä on enempi niiden biokemistien väiteltävä. Meillä ei kummallakaan ole kuin toisen käden tietoa tai kolmannen ja mutuillaan. En usko kummallakaan riittävän tähän keskusteluun kompetenssia. Toistamme vaan muiden sanoja ja väitteitä.

Tullut useammassa teoksessa vastaan. Koitan pyhittää tälle hieman aikaa niin vaihdetaanko lähteitä jossain kohtaa niin olemme tahoillamme viisaampia?
 
varmaan tämä on enempi niiden biokemistien väiteltävä. Meillä ei kummallakaan ole kuin toisen käden tietoa tai kolmannen ja mutuillaan. En usko kummallakaan riittävän tähän keskusteluun kompetenssia. Toistamme vaan muiden sanoja ja väitteitä.
Syö ruokasoodaa joka päivä kuukauden ajan ja käy mittauttamassa veren pH. Se on takuuvarmasti sama kuin ennen ruokasoodatestiä.

Meillä ei ole ensikäden tietoa, mutta tieteen todistama fakta on aika vahva argumentti.

Edit. onko sulla ensikäden tietoa Maapallon muodosta? Onko enemmän pallon kuin pannukakun muotoinen?
 
Syö ruokasoodaa joka päivä kuukauden ajan ja käy mittauttamassa veren pH. Se on takuuvarmasti sama kuin ennen ruokasoodatestiä.

Meillä ei ole ensikäden tietoa, mutta tieteen todistama fakta on aika vahva argumentti.

Edit. onko sulla ensi käden tietoa Maapallon muodosta? Onko enemmän pallon kuin pannukakun muotoinen?
onko sulla viitettä tolle tieteen todistukselle?

Ei nyt lähdetä tolle linjalle. Mä mielestäni vastasin sulle tosi asiallisesti :)
 
Mutta "pH-dieetti" luonnollisesti toimii. Vaikutusmekanismi nyt ei vaan ole se, mitä humpuukimaakarit väittävät.

Ei ole kovin ihmeellinen juttu, että emäksisiä ruokia lisäämällä (lue: käytännössä kaikki terveellinen) vointi paranee ja muna seisoo kovempaa. Lisäksi todennäköisesti laihdut, kun syöt kilon marjoja ja rehuja päivässä, koska sen ansiosta et ehkä jaksa lapata niin paljon epäterveellistä paskaa suusta alas.

YCbllTS.jpg


Tässä vielä Suomeksi pähkinänkuoressa, jos PubMedin kahlaaminen tympii:

Mihin ajatus pH-ravinnosta perustuu?

Kysymyksessä on yhdysvaltalaisen Robert Youngin luoma ajatus siitä, että elimistön happamuus on syynä moniin sairauksiin ja erilaisiin infektioihin joita aiheuttavat sienet ja loiset. Myös syöpä on happamuuden pilaamia soluja ja paranee kun happamuus korjataan.

Sairaudet siis hoidetaan korjaamalla tämä happamoituminen nauttimalla ravintoa ja tuotteita, kuten esimerkiksi soodaa, joka muuttaa elimistön emäksisemmäksi. Tämä ajatus on peräisin 1800-luvulta ja modernisoitu nykyaikaan vaikka sen perusta on jo aikoja sitten todettu täysin virheelliseksi.

Tälle uskomukselle ei siis ole mitään perustetta biologiasta, fysiologiasta eikä lääketieteestä.
Veren ja kudosten pH on hyvin tarkoin säädelty suure sillä se vaikuttaa kaikkien entsyymien ja solujen toimintaan. Koska pH on solujen toiminnalle hyvin tärkeä, elimistössä on hyvin tarkka säätely ja puskurijärjestelmä. Säätelyssä on mukana hengityksen kautta poistuva hiilidioksidi ja munuaisten eritystoiminta sekä veren puskurit.

Veren pH on 7,35-7,45. Jos se poikkeaa tästä, kyseessä on todella vakava tilanne eikä sitä ruokavaliolla korjata. Kudosten pH on hieman tätä matalampi. Mahassa on aina hyvin hapan ympäristö ja kun ruokasula siirtyy suoleen, se neutraloituu emäksiseksi mm. haimaeritteen vaikutuksesta.

Ruoan happamuudella ei siis ole mitään vaikutusta veren taikka kudosten happamuuteen. Ainoa mihin ravinto vaikuttaa, on virtsan happamuus. Moilasen tuotteilla saadaan siis ehkä virtsa emäksisemmäksi mutta muuta vaikutusta ei voida odottaa.



Kirjoittaja on lääketieteen tohtori ja professori Juhana Knuuti.

Onnellinen pH? - TS Hyvinvointi
http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/
 
Viimeksi muokattu:
Syötkö normaalisti ollenkaan raakoja vihanneksia, täysjyvää tai muuten kuiturikasta ravintoa? Mikä tahansahan sattuu vatsaan tai vetää sen sekaisin, jos ei sen sulattamiseen ole tottunut ja äkkiseltään vetää reilumman satsin. Sitten, kun syöt säännöllisesti viikon pari, niin on eri ääni kellossa.



Ainakin Terveyskirjasto Duodecimin mukaan terve ihminen ei ruoalla tai juomilla pysty kehon ph-arvoon vaikuttamaan, koska munuaiset säätelevät sitä niin tehokkaasti.
Syön kaurapuuroa joka ikinen aamu.
 
Meillä ei ole ensikäden tietoa, mutta tieteen todistama fakta on aika vahva argumentti.

Samaa mieltä Ph asiasta mutta kerro meille tieteen todistama fakta kanamunien terveellisyydestä... Ravinto tiede ei ole kovin validia tiedettä ja kaikesta tutkimustiedosta huolimatta ihminen taitaa tietää ravinnon vaikutuksesta ihmiskehoon sen 10%. Jos sitäkään. Siksi en pidä aina tutkimuksiin vetoamista älykkäinpänä argumenttina. Olen sentään elänyt ajan jolloin koulussa esillä olleen ravintopyrämidin perustan loivat ranskanleipä ja pullapitko
 
Geeneistä tosiaan toi että näyttää nuoremmalta kuin on, kyllähän tietysti raju päihteiden käyttö sit tekee jälkensä oli millaiset geenit tahansa. Osa jengistä näyttää 30v 45-50v, saa olla itsekkin onnellinen että mutsin puolelta geenit rokkaa ja ikä ei näy niin pahana. Väitän kyllä silti että siihen jeesaa paljon edelleen hyvät elämäntavat.
 
Samaa mieltä Ph asiasta mutta kerro meille tieteen todistama fakta kanamunien terveellisyydestä... Ravinto tiede ei ole kovin validia tiedettä ja kaikesta tutkimustiedosta huolimatta ihminen taitaa tietää ravinnon vaikutuksesta ihmiskehoon sen 10%. Jos sitäkään. Siksi en pidä aina tutkimuksiin vetoamista älykkäinpänä argumenttina. Olen sentään elänyt ajan jolloin koulussa esillä olleen ravintopyrämidin perustan loivat ranskanleipä ja pullapitko
Ravinnon kolesteroli on merkittävän haitallista niille, joilla on kolesterolin imeytymistä edistävä geenimuunnos. Jos en väärin muista, suomalaisilla tuo on about 10 prosentilla. En jaksa nyt nousta GoT:n äärestä koneelle googlaamaan geenin nimeä ja linkkiä testiin, jossa se voidaan selvittää muistaakseni muutaman satasen hintaan laboratoriokokeella.

Jos tuota geeniä ei ole, kananmunien maltillinen syöminen ei ole erityisen epäterveellistä.

Edit Familiaalinen hyperkolesterolemia (FH) - Sydän.fi
 

Suositut

Back
Ylös Bottom