Mä syön niitä kyllä ihan mielelläni ja paljon.Ja onko jonkun mielestä vihannekset oikeesti edes hyvänmakuisia? Joo kastikkeilla ja maustamalla voisin vaikka lehmän pillua syödä mutta ihan sellaisenaan ei kiitos
Sillä muuten on väliä miten ne vihannekset ja hedelmät ym nauttii. Kypsentäminen esim vaikuttaa antioksidanttien määrään vihanneksissa ja hedelmissä. Lähes joka tapauksessa kun jo tuote kuumennetaan niin antioksidanttien määrä vähenee. Muistaakseni rajaa pidettiin 47C, toiseksi paras tapa säästää antioksidantit on höyrystää ne. Bataatti, tomaatti ja parsakaali taisivat olla niitä harvoja poikkeuksia jossa antioksidanttien määrä nousi kypsentämällä. Perunassa se taisi pysyä lähes samassa. Muissa se pääsääntöisesti tipahtaa melko rajustikkin.
En osaa sanoa miten antioksidanttien määrä sitten on lisäravinteena otettuna. Mikäli jollain on asiasta tutkimusta tai dataa niin mielelläni lukisin, jos sen linkkaisi.