Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Saako kysyä, että paljon maksaa 7-vuotiaan kilparyhmässä "harrastaminen"? Ymmärtänyt ettei ihan halpaa ole..Nuo taitoluistelijoiden treeni määrät on ihan hulluja siihen nähden minkä ikäisiä harrastajat ovat.
Oma tytär vaihtoi harrastelija ryhmästä kilpa ryhmään kun oli koulussa eka luokalla, treeni määrä nousi 14 treeniin viikossa, 7 vuotiaalle tuollainen määrä on ihan älytön ja todella monet lopettavat harrastuksen kokonaan tai siirtyvät takaisin harrastelija ryhmiin.
Tottakai saa, mutta valitettavasti en enää muista tuota kun siitä on vuosi kausia aikaa.Saako kysyä, että paljon maksaa 7-vuotiaan kilparyhmässä "harrastaminen"? Ymmärtänyt ettei ihan halpaa ole..
Itärajan toisella puolella on kyllä vaikea erottaa valmennus ja henkinen/fyysinen pahoinpitely toisistaan.Taitoluistelu ja voimistelu pohjaa valmennuksessa aika vahvasti tuonne itään ja valmennus on usein hyvin autoritääristä. Kertamäärällisesti luotetaan pääasiassa enemmän on parempi -kaavaan. Pitkälle on tutkittua, ettei huipputason lapsiurheilijasta voi ennustaa tuleeko hänestä huippu aikuisena. Monipuolisuus liikunnallisesti olisi se fiksuin tapa edetä.
Tää on toisenkäden tietoa eli kaverin kaverin tyttären harrastus kuulemma maksaa sen 700-800e/kk.Saako kysyä, että paljon maksaa 7-vuotiaan kilparyhmässä "harrastaminen"? Ymmärtänyt ettei ihan halpaa ole..
Näin on Siellä ne tekee vaan massaa rääkkäämällä urheilijoita kuten esim.KiinassaItärajan toisella puolella on kyllä vaikea erottaa valmennus ja henkinen/fyysinen pahoinpitely toisistaan.
Mulla oli työkaveri jonka pojat pelasi jääkiekkoa Oli vissiin kolme poikaa Yksi taisi lopettaa Muistaakseni siihen aikaan kulut oli ihan vain lisenssinä sen 450€ /kk + ihan kaikki muu mikä kiekkoiluun kuuluu kuten varusteet,leirit ,pelimatkat jne.Tää on toisenkäden tietoa eli kaverin kaverin tyttären harrastus kuulemma maksaa sen 700-800e/kk.
Tyyppi on tosi hyvätuloinen että sillä on varaa maksaa.Tai niin no täällä taitais kaikilla olla varaa maksaa.
Näin olen ymmärtänyt, että noissa lukemissa ne huitelee. No täytyy oma poika suosiolla ohjata muualle, kun jäälajeihinTää on toisenkäden tietoa eli kaverin kaverin tyttären harrastus kuulemma maksaa sen 700-800e/kk.
Tyyppi on tosi hyvätuloinen että sillä on varaa maksaa.Tai niin no täällä taitais kaikilla olla varaa maksaa.
En tiedä miten jalkapallo liittyy ketjun prokehonrakennukseen koska niillä ei ole yhtään mitään tekemistä millään tasolla keskenään enkä tiedä mistä keksit noita juttuja taas ,mutta Litmasen itsensä mukaan se ei muuta tehnykään kuin pelas kiekkoa 14 vuotiaaksi ja sitten,jopa liki koulun jättäen,pelkkää jalkapalloa 247. ja nimenomaan jalkapalloa, ei mitään muuta yhtään.No urheiluseurojen pitäs tuo monipuolisuus --> huippu -ajattelumalli ymmärtää, eikä olla mustasukkaisia omasta lajistaan. Kyllä ne tenavat sinne treeneihin tulee, jos ne on kiinnostavia ja kivoja, vaikka rankkojakin joskus. Eli ei järkätä liikaa treenejä, eikä varsinkaan pakoteta niihin tyyliin, ellet käy kaikissa treeneissä, et pelaa.
16-vuotiaana Jari Litmasen kaikista ohjatuista treeneistä alle 70% oli futista. Hyvin iso osa muuta plus kaikki muu liikunta treenien ulkopuolella. Ja tuo alkaa olemaan jo sitä erikoistumisen ikävaihetta.
Eräskin vuosi USA:ssa yliopistojen jenkkifutishuipuista ainoastaan kaksi (!!!) tuli jefustipendillä sisään. Kaikki muut yleisen urheilullisen lahjakkuuden stipendeillä. Tää on aika yleinen tendenssi siellä.
Yleensä nämä huipulle pääsevät ovat monilahjakkaita ja harrastavat eri lajeja(esim Rantanen). Juuri tuossa 14-15v taitaa alkaa keskittyminen päälajiin. Tuostahan Ismo Lehkonenkin on puhunut podcasteissa, että monipuolisuus kunniaan. Toki sitten esimerkiksi luistelun oikea tekniikka on hyvä oppia jo siinä alle kouluikäisenä(tästä taisi Tiia Hurme puhua). Ehkä tässäkin tärkeintä, että eri lajit tukevat toisiaan eikä harrasta vaikka kestävyyslajeja ja voimannostoa ristiin.En tiedä miten jalkapallo liittyy ketjun prokehonrakennukseen koska niillä ei ole yhtään mitään tekemistä millään tasolla keskenään enkä tiedä mistä keksit noita juttuja taas ,mutta Litmasen itsensä mukaan se ei muuta tehnykään kuin pelas kiekkoa 14 vuotiaaksi ja sitten,jopa liki koulun jättäen,pelkkää jalkapalloa 247. ja nimenomaan jalkapalloa, ei mitään muuta yhtään.
Itse en usko pätkääkään että maailman huipulle mennään läpsyttelemällä,edes nuorena, treeneissä jotain ihan muuta kuin juuri sitä pääasiaa.
Aivan paska puhetta että 70% oli muuta kuin itse palloa koska Jarin mukaan se oli sitä 100% jo 14 vuotiaana eikä yhtään mitään muuta.
Futista 3-6 tuntia päivässä ja meinaat että se oli vain 30% ja siihen oli päälle jotaki muutaki? Melkonen kone teininä...treeniä JTO mukaan 12 tuntia-18 joka päivä.Tosin Jari sanoo nukkuneensa aina 9 tuntia tai yli,usein yli ja siihen päälle koulu jne niin missä välissä hän tuon sinun 70% muuta tyylin teki?
Tuskinpa oli kun Jari ei sallaisesta ole koskaan maininnut missään haastattelussa.
Jari Litmanen:
"14-17 -vuotiaana olin kesälomilla kentällä 1-3 kertaa ja yhteensä 3-6 tuntia päivässä. Talvella lähdin myös useasti suoraan koulusta Lahden suurhalliin harjoittelemaan."
"Karrikoidusti pelasin samaa peliä kesällä ja talvella. Mietin, miten ratkaisen tilanteita, miten pallo tai kiekko liikkuu, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon pelissä”, hän luettelee ja muistuttaa , että jokaisella urheilijalla on kuitenkin aina oma polkunsa.
”Ei Messi tai Maradonakaan tehnyt lapsena mitään muuta kuin pelannut jalkapalloa, mutta silti molemmista tuli ihan hyviä pelaajia”,#
Ko. henkilön kanssa ei välttämättä kannata lähteä puhumaan tuon enempää asiasta.@SlaikkaG Lue tarkemmin. Alle 70% futista, ei alle 30%. Eli futiksen osuus tietenkin ajallisesti vähintään valtava. Jarin kanssa näistä ihan ite tuli juteltua. 16v meni muistilla väärin. Teininä ja siinä valintavaiheessa kiekon kanssa. Ja en kyllä keksi "taas" mitään. Ei mulla ole täällä tarve esittää mitään.