BB PRO Marko Savolainen

Tää maitoasia on vähän sama kuin jauheliha vs. kanafileet. Tietenkin kanafileet on laadullisesti parempi vaihtoehto. Hinta on vaan luokkaa tuplat tai 3x. Maitotuotteet ja jauheliha on edullisia proteiininlähteitä.

Itseasiassa riista olisi vielä kanaakin parempaa. Lehtijutun mukaan Robert Helenius syö kilon lihaa päivässä ja liha on luomua ja parasta mahdollista. Siitä voi laskea että pelkästään Robben ruuat maksaa hyvinkin pari tonnia kuussa. Siihen muun perheen (5kpl) safkat päälle niin aika monta tonnia / kk palaa rahaa ravintoon. Toki se on mahdollista nyt kun ottelupalkkiot on kunnossa. Tuskin Robbe 2v sitten tuolla tavalla söi.

Ruokavalion laatu on pitkälti rahakysymys ja korostuu koko ajan ruuan hinnan noustessa.

Ruokavalion laatu on Suoraan verrannollinen hintaan. Ite juuri tehnyt upgraden että osan 10 % naudan jauhelihasta korvaan vielä rasvattomammalla ja paremmalla lihalla. Tyydyttynyt rasva liiallisena laskee insuliiniherkkyyttä.

Joku alle 10€/päivä laadukkaasti syöminen on pelkkää paskanjauhantaa esim. 100 kg miehelle.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noi maitojutut on ihan perättömiä. En kiistä kenenkään yksilökokemusta (joskin niissä on muuttujia ihan älyttömästi) tai väitä maitoa tarpeelliseksi edes vauvoille, mut luulin, et nää Tomi Kokko -tyyliset pseudotieteelliset höpinät jäi unholaan sen surkean dokkarin myötä. Oman genrensä Game Changer.

Mikäs sinun mielestä on totuus maidon biologisesta vaikutuksesta kropassa?
 
Noi maitojutut on ihan perättömiä. En kiistä kenenkään yksilökokemusta (joskin niissä on muuttujia ihan älyttömästi) tai väitä maitoa tarpeelliseksi edes vauvoille, mut luulin, et nää Tomi Kokko -tyyliset pseudotieteelliset höpinät jäi unholaan sen surkean dokkarin myötä. Oman genrensä Game Changer.
Kierojalka ei saa nyt kokea että tämä posti on suora kontakti häntä kohtaan. Lainasin vain tekstiäsi koska se sisälsi muutaman avainsanan.

Tuosta vauvasta ja maidosta, niin oman äidin (emon) rintamaito on vauvalle ainut ja oikea keino saada ravintoa. Kaikki muu on oleellisesti huonompaa. Äidinmaitoa vastaavat makrot ja lisätyt vitamiinit Tutteli-tetrassa ei korvaa murto-osaakaan niistä entsyymeistä, hormoneista, antoksidanteista, rasvahapoista ja aminohappoketjuista mitä oikea rintamaito sisältää. Nämä ja monet muut luonnonyhdistelmät luovat vauvalle pohjan kaikkeen tulevaan. Vastustuskyky on muutakin kuin flunssan torjuntaa. Se ratkaisee mm. kehittyykö autoimmuunisairauksia ja allergioita, hormonitoiminan kehitys, kehonkoostumus ja jopa psyykkiset ominaisuudet ratkotaan hyvin pitkälti imetysvaiheessa.

Rintamaidon laatuun vaikuttaa yllättäen myös äidin elintavat, eli kyllä vauvalla on monta asiaa tulevaisuuttaan koskien mihin ei itse pysty vaikuttamaan. Totta kai on parempi antaa mitä tahansa ruokaa vauvalle ettei se nälkään kuole, mutta turha edes haaveilla että mikään korvaa täydellisesti luonnon omaa tapaa ruokkia vauvat, lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset.

Sama pätee kaikkeen ravintoon. Ruohoa ympäri vuoden syövä ulkona laiduntava nauta on ravintosisällöntään ihan eri kuin soijapelletillä ruokitut ja antibiooteilla heikennetyt lajitoverinsa mitä ulkoilevat vain satunnaisesti. Ja nyt en puhu makroista, vaan niistä tuhansista tärkeistä asioista mistä makrotkin muodostuu. Jollain proteiinipitoisuudella, onko se 19% vai 25%, on ehkä vähiten merkitystä yhtään mihinkään jos ajatellaan kokonaisuutta.

Lupasin joku aika sitten etten enää puutu näihin. Toisin kävi. En missään nimessä hae mitään riidan aihetta, vaan enemmänkin annan ajattelemisen aihetta. Ei tarvitse olla samaa mieltä ja keskustelu on kivaa. Scrollatkaa juttuni ohi jos ei kiinnosta, mutta ei provosoiduta jooko 😇
 
Does dairy cause inflammation in the body?

For most people, dairy does not cause inflammation, and there is no need to avoid it. Many dairy-containing foods may be eaten as part of a healthy diet. In addition, there are many non-dairy, plant-based milk alternatives on the market for those seeking out other options.


https://foodinsight.org/is-dairy-inflammatory/

According to new research, dairy foods and milk proteins do not cause inflammation, and in some cases, even combat inflammation. Following an anti-inflammatory diet that includes dairy, along with foods like seafood, nuts, seeds, and vegetables can offer body-wide benefits.

https://www.verywellhealth.com/dairy-milk-does-not-cause-inflammation-5079985

Does milk aggravate inflammation?

Despite conflicting information, overall, research paints a positive picture for milk-based products. A 2017 review of 52 clinical studies, published in Critical Reviews in Food Science and Nutrition, concluded that dairy generally has anti-inflammatory effects, except in people allergic to cow's milk.

https://www.arthritis.org/health-we...trition/healthy-eating/dairy-and-inflammation
 
Eikohan se juttu loogisesti ajateltuna mene ihan yksinkertaisesti niin etta se on vauvoille taydellista ravintoa. Aikuisille sita ei ole tarkoitettu (koska muuten naiset tuottaisi maitoa ilman vauvoja) mutta monelle siita ei ole suoranaisia terveyshaittoja eli jos tykkaa niin antaa menna vaan. Jos haluaa syoda puhtaasti, ei maitoa kannata vetaa laktoosin takia, offilla toki aivan ok saada extrakaloreita siita. Joillekin siita tulee vatsaongelmia ja joskus myos muita ongelmia mutta yleensa ei.
 
Does dairy cause inflammation in the body?

For most people, dairy does not cause inflammation, and there is no need to avoid it. Many dairy-containing foods may be eaten as part of a healthy diet. In addition, there are many non-dairy, plant-based milk alternatives on the market for those seeking out other options.


https://foodinsight.org/is-dairy-inflammatory/

According to new research, dairy foods and milk proteins do not cause inflammation, and in some cases, even combat inflammation. Following an anti-inflammatory diet that includes dairy, along with foods like seafood, nuts, seeds, and vegetables can offer body-wide benefits.

https://www.verywellhealth.com/dairy-milk-does-not-cause-inflammation-5079985

Does milk aggravate inflammation?

Despite conflicting information, overall, research paints a positive picture for milk-based products. A 2017 review of 52 clinical studies, published in Critical Reviews in Food Science and Nutrition, concluded that dairy generally has anti-inflammatory effects, except in people allergic to cow's milk.

https://www.arthritis.org/health-we...trition/healthy-eating/dairy-and-inflammation

Pitäs vähän tarkentaa mitä ruokia tarkoitetaan. Dairy tarkoittaa kaikkia maitotuotteita. Hapanmaitotuotteet viili, piimä, jogurtti, rahka, hapankerta, on erilaisia vaikutukseltaan kuin pelkkä maito.

Esim.
Increasing yogurt consumption might have a protective effect on inflammation, whereas cheese consumption appears to be associated with a proinflammatory status.

Ja aknesta

In this meta-analysis we found a positive relationship between dairy, total milk, whole milk, low-fat and skim milk consumption and acne occurrence. In contrary, no significant association between yogurt/cheese and acne development was observed.

-This study showed an association between high intakes of dairy products and acne in adolescence suggesting that dairy intake may be a factor contributing to acne.
-The development of acne was positively associated with whole and low fat milk, whereas other types of dairy products had no associations.
-Numerous studies in different countries have assessed the association of dairy products consumption and acne.



Tuo akneen yhteys on mielestäni selvä ja todistettu. Se ei tarkoita että läheskään kaikille tulisi iho-ongelmia, mutta joillekkin selvästi tulee. Varsinainen syy miksi näin käy on ilmeisesti vielä epäselvä.
 
Tää maitoasia on vähän sama kuin jauheliha vs. kanafileet. Tietenkin kanafileet on laadullisesti parempi vaihtoehto. Hinta on vaan luokkaa tuplat tai 3x. Maitotuotteet ja jauheliha on edullisia proteiininlähteitä.

En tiedä missä sinä oikeen käyt kaupassa, mutta ainakin niissä kaupoissa joissa itse käyn on jauheliha kalliimpaa kuin kanafile.

Ja mihin tuo väite perustuu että kana olisi muka laadullisesti parempi proteiinin lähde kuin jauheliha?
 
. . . mihin tuo väite perustuu että kana olisi muka laadullisesti parempi proteiinin lähde kuin jauheliha?

Ei vain kana vaan ylipäätään kaiken kokolihan voidaan ajatella olevan laadukkaampaa proteiinia kuin jauhelihan, koska jauhelihasta käytännössä aina osa on sidekudosproteiinia. Sen määrä kyllä lukee paketin kyljessä, koska on yksi niistä merkinnöistä mikä edellytetään. Esimerkiksi naudan jauhelihan proteiinista max 15% saa olla sidekudosproteiinia, sian jauhelihasta muistaakseni 18%.

Sidekudosproteiini taas on sitä mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja.

Tässä mielessä kokoliha on laadukkaampaa.
Tosin siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko sillä nyt sitten yhtään mitään käytännön merkitystä, jos syö vaikka 150g jauhelihaa ja siitä noin 30g proteiiniannoksesta noin 4g ei sisällä ihan kaikkia EAA:ta ... kyllä minä ainakin lasken ihan kaikkien ruokien sisältämän proteiinin päivän kokonaissaldoon eikä siitäkään kaikki ole täyden aminohappoprofiilin proteiinia.
 
Ei vain kana vaan ylipäätään kaiken kokolihan voidaan ajatella olevan laadukkaampaa proteiinia kuin jauhelihan, koska jauhelihasta käytännössä aina osa on sidekudosproteiinia. Sen määrä kyllä lukee paketin kyljessä, koska on yksi niistä merkinnöistä mikä edellytetään. Esimerkiksi naudan jauhelihan proteiinista max 15% saa olla sidekudosproteiinia, sian jauhelihasta muistaakseni 18%.

Sidekudosproteiini taas on sitä mikä ei sisällä kaikkia välttämättömiä aminohappoja.

Tässä mielessä kokoliha on laadukkaampaa.
Tosin siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko sillä nyt sitten yhtään mitään käytännön merkitystä, jos syö vaikka 150g jauhelihaa ja siitä noin 30g proteiiniannoksesta noin 4g ei sisällä ihan kaikkia EAA:ta ... kyllä minä ainakin lasken ihan kaikkien ruokien sisältämän proteiinin päivän kokonaissaldoon eikä siitäkään kaikki ole täyden aminohappoprofiilin proteiinia.

Kiitos vastauksesta.

Mutta en valitettavasti ihan täysin ymmärrä sitä, joo tilanne on varmasti tuo valmiiksi pakatun jauhelihan kohdalla.

Mutta jos ostan naudan kylkipalan, ulkofile palan tai hevosen filepalan ja jauhan/jauhatan sen jauhelihaksi niin mistä siihen tulee tuota tuota sidekudosta lisää verrattuna tilanteeseen jossa tekisin ostamastani file palasta vaikka pihvejä?
 
Kiitos vastauksesta.

Mutta en valitettavasti ihan täysin ymmärrä sitä, joo tilanne on varmasti tuo valmiiksi pakatun jauhelihan kohdalla.

Mutta jos ostan naudan kylkipalan, ulkofile palan tai hevosen filepalan ja jauhan/jauhatan sen jauhelihaksi niin mistä siihen tulee tuota tuota sidekudosta lisää verrattuna tilanteeseen jossa tekisin ostamastani file palasta vaikka pihvejä?
Jos ostat ite lihanpalan ja jauhat sen, kuulut ehkä siihen 1% ihmisistä :D
 
Kiitos vastauksesta.

Mutta en valitettavasti ihan täysin ymmärrä sitä, joo tilanne on varmasti tuo valmiiksi pakatun jauhelihan kohdalla.

Mutta jos ostan naudan kylkipalan, ulkofile palan tai hevosen filepalan ja jauhan/jauhatan sen jauhelihaksi niin mistä siihen tulee tuota tuota sidekudosta lisää verrattuna tilanteeseen jossa tekisin ostamastani file palasta vaikka pihvejä?
Pekka laitaa jauheliha pajalla siihen jatkeeksi sidekudosta eli sian kärsää,persettä ja kaviota,ikäänkuin huumeitakin jatketaan paskalla että saadaan määrällisesti enemmän.

Tai kanaan listään suolavettä,näyttää pulleilta ja hyviltä kaupan hyllyssä,kotona paistat niin 400g fileistä jäi kourallinen jäljelle suolan ja nesteen haihduttua pannulla.Totuus oli että sulle myytiin nauraen 250g kanaa ja 150g vettä ja suolaa.
Kanan kilohinnaksi saatiin halvalla suolalla ja vedellä noin 20€/kg ku vieressä myytiin halpis merkin kananfileetä ilman lisättyä suolavettä 10€/kg..Mutta jotku haluaa ostaa "laadukasta ja tunnettua merkkiä"
Semmosta se bisnes on nykyään kun lukee etikettejä kaupassa... "Lisätty suolaa ja vettä.."
Painon takia.
 
En nyt muista missä oli se ruoka-aineiden aminoprofiili voimailua/bodausta ajatellen,kananfileessä se oli paras,toiseksi paras oli naudanliha.Sika oli jossain alhaalla listassa.

Edit tässä oli jonkunlainen googlesta hakusanoilla "amino acid profile food bodybuilding":
TZgqf6X.jpg


Kyllähän sillä varmaan on merkitystä mistä proteiinit ottaa,pitkässä juoksussa siis.Ei päivä tasolla.
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä missä sinä oikeen käyt kaupassa, mutta ainakin niissä kaupoissa joissa itse käyn on jauheliha kalliimpaa kuin kanafile.

Ja mihin tuo väite perustuu että kana olisi muka laadullisesti parempi proteiinin lähde kuin jauheliha?

Sika-nauta alle 7€/kg ja kana sekä 10 nauta sen 12.

Ite arvostan sen takia kanan korkeammalle että 10 % tyydyttynyttä rasvaa on sekin aika paljon. Sitä tarttee kyllä ehdottoman tärkeää, mutta menee helposti j-lihaa kiskoessa yli tarpeen varsinkin jos 17 saati 23 % syö.

Tässä laadukas liha;


Ei riitä 10€/päivä budjetti
 
Sika-nauta alle 7€/kg ja kana sekä 10 nauta sen 12.

Ite arvostan sen takia kanan korkeammalle että 10 % tyydyttynyttä rasvaa on sekin aika paljon. Sitä tarttee kyllä ehdottoman tärkeää, mutta menee helposti j-lihaa kiskoessa yli tarpeen varsinkin jos 17 saati 23 % syö.

Tässä laadukas liha;


Ei riitä 10€/päivä budjetti

Niin onhan se jauheliha edullisempaa, kanaan verrattuna jos jauhelihaksi laskee nuo yli 5% rasvaa sisältävät, tuotteet.

Mutta itse vertasi edes lähelle samoilla makroilla olevia kanaa ja jauhelihaa.

Toki sitten kanan jauheliha on kaikista halvinta, mutta se ei kyllä maistu😂

Ja myös hevonen edullista silloin kun sattuu sopivasti jostain liha tukusta saamaan, ja rasvaa joku 3% harvoin vaan tarjolla.
 
Tosin siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko sillä nyt sitten yhtään mitään käytännön merkitystä, jos syö vaikka 150g jauhelihaa ja siitä noin 30g proteiiniannoksesta noin 4g ei sisällä ihan kaikkia EAA:ta ... kyllä minä ainakin lasken ihan kaikkien ruokien sisältämän proteiinin päivän kokonaissaldoon eikä siitäkään kaikki ole täyden aminohappoprofiilin proteiinia.
Samaa mieltä. Ei jokaisen protsku lähteen ja aterian tarvitse koostua täydellisistä aminohappo lähteistä. Ei varmasti hidasta kehitystä yhtään jos ottaa protskut useasta eri lähteestä. Kokonaisuudesta tulee ihan riittävä. Ja tottakai protskut lasketaan jokaisesta ruuasta. Aika hölmöläisen hommaa laskea vain lihan,kalan, munien ja rahkan ja protskut. Hiilari pitoisesta ruuasta saa aika helkkaristi protskua. Luulen että moni 2g/painokilo protskua syövä saa sitä todellisuudessa 2.5 -3g koska huijaa itseään jättäen osan laskematta. Pikaisesti laskettuna sain tänäänkin 50-75g protskua pelkistä hiilari lähteistä. Esim kaurassa ja täysjyvä pastassa on protskua 14g/100g. Saman verran kuin raejuustossa.
 
Back
Ylös Bottom