BB PRO Marko Savolainen

Samaa mieltä. Ei jokaisen protsku lähteen ja aterian tarvitse koostua täydellisistä aminohappo lähteistä. Ei varmasti hidasta kehitystä yhtään jos ottaa protskut useasta eri lähteestä. Kokonaisuudesta tulee ihan riittävä. Ja tottakai protskut lasketaan jokaisesta ruuasta. Aika hölmöläisen hommaa laskea vain lihan,kalan, munien ja rahkan ja protskut. Hiilari pitoisesta ruuasta saa aika helkkaristi protskua. Luulen että moni 2g/painokilo protskua syövä saa sitä todellisuudessa 2.5 -3g koska huijaa itseään jättäen osan laskematta. Pikaisesti laskettuna sain tänäänkin 50-75g protskua pelkistä hiilari lähteistä. Esim kaurassa ja täysjyvä pastassa on protskua 14g/100g. Saman verran kuin raejuustossa.
Muuhun en ota kantaa, mut aika turhanpäiväinen vertaus 100g kauraa/pastaa vs 100g raejuustoa. Ihan pikkusen erilaine satsi lautasella ja sivussa tulee muutakin sit.

Mut toimiihan se noin, vaikka 150g ns täydellistä proteiinia ja loput tulee sit siinä sivussa muista lähteistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eiks se ole nyt päivänselvää, että joka ikinen gramma proteiinia lasketaan makroihin? Luinko oikein, että porukka skippailee laskuissaan esim kaurapuuron sisältämän proteiinin? Jos näin, niin minne se proteiini menee? Ilmaanko haihtuu?
 
Pikantti lisäys vielä keskusteluun jotta saadaan jatkettua tätä ikuista vääntöä asioista :sneaky: Eri tuotteilla on erilainen hyväksikäyttöarvo. Esimerkiksi kasvi- ja viljatuotteiden proteiinin aminohappokoostumus on aika pieni "ongelma" verrattuna siihen ettei suolisto pysty käyttämään niitä läheskään niin hyvällä hyötysuhteella, verrattuna näihin iänikuisiin klassikoihin kuten liha ja kananmuna. Eikä sekään vielä kompensoi asiaa täydellisesti että syödään kasviproteiinia enemmän, sillä se vain lisää suoliston kuormitusta ja vaikuttaa paljon muuhunkin kuin proteiinien pilkkoutumiseen ja aminohappojen imeytymisen.

Se kannattaako tätä ottaa huomioon ihan paniikinomaisesti, niin ei varmaankaan, mutta on sillä meritystä ainakin kun mennään todella mataliin proteiinimääriin, esimerkiksi munuaispotilailla tai ihmisillä joilla on suolen toiminnassa ongelmia. Eli yllättävän monella. Ihmisen suolisto ei myöskään ole kuin vaikkapa märehtijällä, se ei saa kasviksista ja viljasta läheskään samaa potentiaalia ulos kuin tietyt eläimet. Samalla ihmisen suolistobakteerit eivät tykkää liiallisesta kasvi/viljamääristä, vaan floora alkaa häiriintyä ja se vaikuttaa jo koko kehon toimintaan. On olemassa ihan syy miksi ihmisen ei kuulu syödä pelkkää kasvisruokaa. Eettiset arvot on jokaisen oma ja hyväksyttävä asia, mutta biologisesti ei.

Itse ehkä turvaisin riittävän (n. 1,5-2,0g/painokilo) proteiinin saanniin kunnollisista lähteistä ja loput voisi tulla kokonaisuudesta täyteen, kuten täällä moni on ajatellutkin. Mutta suoraan ei todellakaan voi verrata kauran, parsakaalin tai munankeltuaisen proteiinia keskenään.
 
Eiks se ole nyt päivänselvää, että joka ikinen gramma proteiinia lasketaan makroihin? Luinko oikein, että porukka skippailee laskuissaan esim kaurapuuron sisältämän proteiinin? Jos näin, niin minne se proteiini menee? Ilmaanko haihtuu?
Kyllä luit. Jossain ketjussa tästä väännettiin. Kuulema ihan turha laskea Hiilareista saatua protskua. Myös kaloreissa tehtiin sama. Hedelmistä, vihanneksista ja marjoista saatuja kaloreita ei laskettu. Osa jätti jopa leipien kalorit laskematta. En yhtään ihmettele suuria ruokalaskuja kun makrot lasketaan päin hanuria eli alakanttiin.
Muuhun en ota kantaa, mut aika turhanpäiväinen vertaus 100g kauraa/pastaa vs 100g raejuustoa. Ihan pikkusen erilaine satsi lautasella ja sivussa tulee muutakin sit.

Mut toimiihan se noin, vaikka 150g ns täydellistä proteiinia ja loput tulee sit siinä sivussa muista lähteistä.
Ihan turha tehdä myöskään vertailua kaura vs raejuusto tai liha vs pasta. Kaikki ovat samanarvoisia kun syödään monipuolisesti. Kokonaisuus ratkaisee. Vertailu toimii ainoastaan jos et syö mitään muuta kuin pastaa tai rahkaa. "Sivussa tulee muuta" on massakaudella pelkästään plussaa. Hiilarit eivät ole mörkö. Veikkaan että moni saa sitä liian vähän ja protskua taas liikaa.
 
Myös kaloreissa tehtiin sama. Hedelmistä, vihanneksista ja marjoista saatuja kaloreita ei laskettu.
Eihän tossa ole minkään maan järkeä? Tottakai ne lasketaan, herranjestas, jotain banaania kun mussuttaa, niin siinä on merkittävästi kaloreita.
 
Eihän tossa ole minkään maan järkeä? Tottakai ne lasketaan, herranjestas, jotain banaania kun mussuttaa, niin siinä on merkittävästi kaloreita.
Keskustelut mihin itse olen täällä törmännyt niin niissä on puhuttu tyyliin kurkuista ja tomaateista yms. En usko että kukaan jättäis banaaneja laskematta. Onha perunakin kasvis :Dd Oikeestaa tolla perusteella pystyis jättää aika paljonkin eväitä pois laskuista.

Ite ei tuu nykyään kyllä laskeskeltua kaloreita, mut aiemmin kun ynnäilin aina suurpiirteisesti päivän kaloreita niin en mä kyllä mitään salaattwja jasanu noteerata kun ei paljon keskiarvossa pyllistä jos syöt tomaatin sillon tällöin.Kuuluisa maalaisjärki
 
Eiköhän melko lailla kiistatonta pitäisi olla, että eri ravinto lähteistä tulevien proteiinien aminohappo koostumus on hyvinkin erilainen ominaisuuksiltaan (imeytyvyys yksi tärkein sellainen) ja tuon myötä tietenkään esim. leivästä/pastasta saadun proteiinin laatua/määrää ei tulisi verrata vaikkapa kananmunan valkuaisista saatavaan proteiiniin? Yleis hyvä nyrkki sääntö on ettei niitä leipå yms. kura proteiineja kannata sellaisenaan laskea mukaan päivän proteeinin saanti määrään. Näin siis ainakin lihasmassan kehitykseen pyrkivien osalta.
 
Yleis hyvä nyrkki sääntö on ettei niitä leipå yms. kura proteiineja kannata sellaisenaan laskea mukaan päivän proteeinin saanti määrään. Näin siis ainakin lihasmassan kehitykseen pyrkivien osalta.
Ehkä huonoin sääntö ikinä. Hiilareista saa hyvinkin 1g/painokilo protskua päivässä. Järjetöntä jättää laskematta. Samalla logiikalla herkkujen hiilareita ei tartte laskea koska ovat huonoja hiilareita. En ole nähnyt että missään ravinto/body oppaassa kehoitetaan jättämään osa ruuista laskematta. Protsku vouhottajien oma keksimä logiikka. Nyt selvisi isojen ruokakulujen syykin. Protskua vedetään kuin possut. Varmaan 4g painokilo todellinen määrä.
 
Eikös täällä ole ollu puhe et prodet otetaan pääasiallisesti sinne päin mitä tavote ja loput tulee mitä tulee kuhan tavote täyttyy. Et jos mä otan vaikka kana/raejuusto/kananmuna 200g ja tavote on 250 niin miks siihen pitää laskea kaikki hilut päälle. Ihan sama meneekö se vähän yli siitä 250
 
Ehkä huonoin sääntö ikinä. Hiilareista saa hyvinkin 1g/painokilo protskua päivässä. Järjetöntä jättää laskematta. Samalla logiikalla herkkujen hiilareita ei tartte laskea koska ovat huonoja hiilareita. En ole nähnyt että missään ravinto/body oppaassa kehoitetaan jättämään osa ruuista laskematta. Protsku vouhottajien oma keksimä logiikka. Nyt selvisi isojen ruokakulujen syykin. Protskua vedetään kuin possut. Varmaan 4g painokilo todellinen määrä.
Silti pitää muistaa että vain sillä grammalla on merkitystä mikä suolesta imeytyy kehomme käyttöön. Jostain härkäpavusta tai kaurasta ei yksinkertaisesti suolisto pysty ottamaan samalla hyötysuhteella proteiinia kuin kananmunasta. Ja kuten aiemminkin todettu, lisäät kasviksia ja viljaa, niin teet vain suolistosi työkuorman entistä suuremmaksi eli mennään ojasta allikkoon. Hedelmät on hyvin siedettävää ruokaa ihmisen suolistolle, mutta juuret (esim. lanttu), pavut (esim. maapähkinä), siemenet (esim. rypsi) ja kasvin rungot (esim. salaatti ja kaali) ovat erittäin haastava prosessi. Tätä tukee monet seikat, kuten raudan, foolihapon, K2:n, biotiinin, EPA:n, D-vitamiinin ja ihan kaikkien muidenkin mikro/nanoravinteiden saannissa kasvit versus eläintuotteet. Rypsin ja pellavan alfalinoleenihaposta pystyy muuntamaan maksimissaan 5% EPA muotoon, kun eläimissä se on suoraan kehon käytettävissä. Sama koskee rautaa ja D-vitamiinia, ne on kasvikunnasta aivan surkeasti hyödynnettävissä. Ihan jokainen mikroravinne käyttäytyy samoin.

Yhtä tärkeää kuin se että mitä saamme ruoasta, on se mitä emme saa siitä. Meidän ei tule saada suolistoa kuormittavaa materiaalia määräänsä enempää. Kuitua esimerkiksi on turha maksimoida suolistovaivojen kustannuksella, se ei ole terveen merkki, se kertoo että suoli ei toimi kunnolla ja se on poikkeuksetta huono asia. Hedelmät on eri asia, koska ne ovat hedelmiä, ei runkoja tai juuria. Niillä ei ole mitään tekemistä kasvisten tai viljan kanssa. Tämäkin on asia mistä voidaan keskustella mieluusti, mutta mitään epäselvää tässä ei ole, puhdasta biologiaa.

Protskuvouhotus on eri asia, siihen en ota vahvasti kantaa. Mielestäni 2g laadukasta proteiinia painokiloa kohden riittää hyvin, mutta hieman enemmästä tuskin oleellista haittaa ole. Hiilihydraateilla on paikkansa, mutta ikävä tosiasia on että pääsääntöisesti hiilihydraattilähteistä ei saada mainittavaa määrää proteiinia, ilman että se kuormittaa suolistoa enemmän kuin antaa aminohappoja keholle. Tässä jälleen kerran se kokonaisuus, eikä jonkun yksittäisen makron seuraaminen. Hiilihydraatit ottaisin mahdollisimman yksinkertaisista lähteistä kuten valkoinen riisi ja hedelmät, näin vatsa pääsee helpoimmalla. Hedelmät ei sisällä pelkkää fruktoosia jos joku niin luulee, ja ne sisältävät lukuisia muita hyviä aineita. Eri hedelmät ovat erilaisella sokerijakaumalla varustettuja, siihen vaikuttaa myös kypsyysaste.

Tämä kokonaisuus pitäisi ottaa jokaisessa asiassa huomioon kun koostetaan ruokavaliota. Riistan ja laiduneläimen sisäelimien, lihan ja munien vitamiini/hivenainesisältö on moninkertainen tuotteisiin ja hyväksikäyttö ylivoimainen verrattuna kasvikunan tuotteisiin. Samalla niistä saa proteiinit ja myös rasvat siinä muodossa kun ihminen niitä kaipaa, ei muovipulloon pakattuna prosessoituna ja härskiintyneenä omega-6 öljynä. Varmasti monelle tulee taas angsti tästäkin kirjoituksestani, mutta tässä nyt ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä, se vain poikkeaa yleisesti luullusta THL suosituksesta. Back to basics, ei tämä ole mitään hifistelyä, päinvastoin. Syödään juuri sitä alkuperäistä ruokaa mitä aina syötykin, ennen viimeisiä sotia siis.

Ja kyllä, minäkin syön kasviksia.
 
Varmasti monelle tulee taas angsti tästäkin kirjoituksestani, mutta tässä nyt ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä, se vain poikkeaa yleisesti luullusta THL suosituksesta. Back to basics, ei tämä ole mitään hifistelyä, päinvastoin. Syödään juuri sitä alkuperäistä ruokaa mitä aina syötykin, ennen viimeisiä sotia siis.
Asiapitoisin viesti koko palstalla pitkään aikaan, kiitos hyvin jäsennellystä tekstistä (y)
 
Silti pitää muistaa että vain sillä grammalla on merkitystä mikä suolesta imeytyy kehomme käyttöön. Jostain härkäpavusta tai kaurasta ei yksinkertaisesti suolisto pysty ottamaan samalla hyötysuhteella proteiinia kuin kananmunasta. Ja kuten aiemminkin todettu, lisäät kasviksia ja viljaa, niin teet vain suolistosi työkuorman entistä suuremmaksi eli mennään ojasta allikkoon. Hedelmät on hyvin siedettävää ruokaa ihmisen suolistolle, mutta juuret (esim. lanttu), pavut (esim. maapähkinä), siemenet (esim. rypsi) ja kasvin rungot (esim. salaatti ja kaali) ovat erittäin haastava prosessi. Tätä tukee monet seikat, kuten raudan, foolihapon, K2:n, biotiinin, EPA:n, D-vitamiinin ja ihan kaikkien muidenkin mikro/nanoravinteiden saannissa kasvit versus eläintuotteet. Rypsin ja pellavan alfalinoleenihaposta pystyy muuntamaan maksimissaan 5% EPA muotoon, kun eläimissä se on suoraan kehon käytettävissä. Sama koskee rautaa ja D-vitamiinia, ne on kasvikunnasta aivan surkeasti hyödynnettävissä. Ihan jokainen mikroravinne käyttäytyy samoin.

Yhtä tärkeää kuin se että mitä saamme ruoasta, on se mitä emme saa siitä. Meidän ei tule saada suolistoa kuormittavaa materiaalia määräänsä enempää. Kuitua esimerkiksi on turha maksimoida suolistovaivojen kustannuksella, se ei ole terveen merkki, se kertoo että suoli ei toimi kunnolla ja se on poikkeuksetta huono asia. Hedelmät on eri asia, koska ne ovat hedelmiä, ei runkoja tai juuria. Niillä ei ole mitään tekemistä kasvisten tai viljan kanssa. Tämäkin on asia mistä voidaan keskustella mieluusti, mutta mitään epäselvää tässä ei ole, puhdasta biologiaa.

Protskuvouhotus on eri asia, siihen en ota vahvasti kantaa. Mielestäni 2g laadukasta proteiinia painokiloa kohden riittää hyvin, mutta hieman enemmästä tuskin oleellista haittaa ole. Hiilihydraateilla on paikkansa, mutta ikävä tosiasia on että pääsääntöisesti hiilihydraattilähteistä ei saada mainittavaa määrää proteiinia, ilman että se kuormittaa suolistoa enemmän kuin antaa aminohappoja keholle. Tässä jälleen kerran se kokonaisuus, eikä jonkun yksittäisen makron seuraaminen. Hiilihydraatit ottaisin mahdollisimman yksinkertaisista lähteistä kuten valkoinen riisi ja hedelmät, näin vatsa pääsee helpoimmalla. Hedelmät ei sisällä pelkkää fruktoosia jos joku niin luulee, ja ne sisältävät lukuisia muita hyviä aineita. Eri hedelmät ovat erilaisella sokerijakaumalla varustettuja, siihen vaikuttaa myös kypsyysaste.

Tämä kokonaisuus pitäisi ottaa jokaisessa asiassa huomioon kun koostetaan ruokavaliota. Riistan ja laiduneläimen sisäelimien, lihan ja munien vitamiini/hivenainesisältö on moninkertainen tuotteisiin ja hyväksikäyttö ylivoimainen verrattuna kasvikunan tuotteisiin. Samalla niistä saa proteiinit ja myös rasvat siinä muodossa kun ihminen niitä kaipaa, ei muovipulloon pakattuna prosessoituna ja härskiintyneenä omega-6 öljynä. Varmasti monelle tulee taas angsti tästäkin kirjoituksestani, mutta tässä nyt ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä, se vain poikkeaa yleisesti luullusta THL suosituksesta. Back to basics, ei tämä ole mitään hifistelyä, päinvastoin. Syödään juuri sitä alkuperäistä ruokaa mitä aina syötykin, ennen viimeisiä sotia siis.

Ja kyllä, minäkin syön kasviksia.
Tässä on ihan helvetin hyvin kiteytetty asiat. Kertoo mielestäni lähinnä ymmärryksen puutteesta, jos tarkastellaan vain makroainetasolla jonkin ruoka-aineen sisältämää proteiini-/hh-määrää.
 
Silti pitää muistaa että vain sillä grammalla on merkitystä mikä suolesta imeytyy kehomme käyttöön
Paitsi EAA ja BCAA, jotka ovat monen keskustelun perusteella turhia vaikka niiden imeytyminen on äärimmäisen tehokasta. EAA menee niin tehokkaasti läpi, että sit annetaan munuaispotilaille, mutta internetissä se on turhaa koska on syönyt linssipuuron aamulla.
 
Eihän tossa ole minkään maan järkeä? Tottakai ne lasketaan, herranjestas, jotain banaania kun mussuttaa, niin siinä on merkittävästi kaloreita.
Juu kyllä moni tuntuu laskevan vain "proteiininlähteistä" tulevan proteiinin ja "hiilarinlähteestä" tulevat hiilarit. Jopa jotkut valmentajat. Eihän siinä ole tosiaan mitään järkeä ja makroista saa täysin väärän kuvan tekemällä näin.
 
Silti pitää muistaa että vain sillä grammalla on merkitystä mikä suolesta imeytyy kehomme käyttöön. Jostain härkäpavusta tai kaurasta ei yksinkertaisesti suolisto pysty ottamaan samalla hyötysuhteella proteiinia kuin kananmunasta. Ja kuten aiemminkin todettu, lisäät kasviksia ja viljaa, niin teet vain suolistosi työkuorman entistä suuremmaksi eli mennään ojasta allikkoon. Hedelmät on hyvin siedettävää ruokaa ihmisen suolistolle, mutta juuret (esim. lanttu), pavut (esim. maapähkinä), siemenet (esim. rypsi) ja kasvin rungot (esim. salaatti ja kaali) ovat erittäin haastava prosessi. Tätä tukee monet seikat, kuten raudan, foolihapon, K2:n, biotiinin, EPA:n, D-vitamiinin ja ihan kaikkien muidenkin mikro/nanoravinteiden saannissa kasvit versus eläintuotteet. Rypsin ja pellavan alfalinoleenihaposta pystyy muuntamaan maksimissaan 5% EPA muotoon, kun eläimissä se on suoraan kehon käytettävissä. Sama koskee rautaa ja D-vitamiinia, ne on kasvikunnasta aivan surkeasti hyödynnettävissä. Ihan jokainen mikroravinne käyttäytyy samoin.

Yhtä tärkeää kuin se että mitä saamme ruoasta, on se mitä emme saa siitä. Meidän ei tule saada suolistoa kuormittavaa materiaalia määräänsä enempää. Kuitua esimerkiksi on turha maksimoida suolistovaivojen kustannuksella, se ei ole terveen merkki, se kertoo että suoli ei toimi kunnolla ja se on poikkeuksetta huono asia. Hedelmät on eri asia, koska ne ovat hedelmiä, ei runkoja tai juuria. Niillä ei ole mitään tekemistä kasvisten tai viljan kanssa. Tämäkin on asia mistä voidaan keskustella mieluusti, mutta mitään epäselvää tässä ei ole, puhdasta biologiaa.

Protskuvouhotus on eri asia, siihen en ota vahvasti kantaa. Mielestäni 2g laadukasta proteiinia painokiloa kohden riittää hyvin, mutta hieman enemmästä tuskin oleellista haittaa ole. Hiilihydraateilla on paikkansa, mutta ikävä tosiasia on että pääsääntöisesti hiilihydraattilähteistä ei saada mainittavaa määrää proteiinia, ilman että se kuormittaa suolistoa enemmän kuin antaa aminohappoja keholle. Tässä jälleen kerran se kokonaisuus, eikä jonkun yksittäisen makron seuraaminen. Hiilihydraatit ottaisin mahdollisimman yksinkertaisista lähteistä kuten valkoinen riisi ja hedelmät, näin vatsa pääsee helpoimmalla. Hedelmät ei sisällä pelkkää fruktoosia jos joku niin luulee, ja ne sisältävät lukuisia muita hyviä aineita. Eri hedelmät ovat erilaisella sokerijakaumalla varustettuja, siihen vaikuttaa myös kypsyysaste.

Tämä kokonaisuus pitäisi ottaa jokaisessa asiassa huomioon kun koostetaan ruokavaliota. Riistan ja laiduneläimen sisäelimien, lihan ja munien vitamiini/hivenainesisältö on moninkertainen tuotteisiin ja hyväksikäyttö ylivoimainen verrattuna kasvikunan tuotteisiin. Samalla niistä saa proteiinit ja myös rasvat siinä muodossa kun ihminen niitä kaipaa, ei muovipulloon pakattuna prosessoituna ja härskiintyneenä omega-6 öljynä. Varmasti monelle tulee taas angsti tästäkin kirjoituksestani, mutta tässä nyt ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä, se vain poikkeaa yleisesti luullusta THL suosituksesta. Back to basics, ei tämä ole mitään hifistelyä, päinvastoin. Syödään juuri sitä alkuperäistä ruokaa mitä aina syötykin, ennen viimeisiä sotia siis.

Ja kyllä, minäkin syön kasviksia.
Ja aamen. Kiitos tästä erinomaisesta tietoiskusta, ja sitten vaan popkornit esiin ja odottamaan, miten pakkiksen älymystö kiistää nämä ääliömäisen selkeät faktat. Niin tässä käynee, koska broscience, koska mutu, koska mikä tahansa uskomuspohjainen paska on aina olennaisempaa, kuin faktat, koska se uppoaa paremmin sinne yksinkertaiseen mieleen, koska se noudattaa omia ennakko-odotuksia.
 
Paitsi EAA ja BCAA, jotka ovat monen keskustelun perusteella turhia vaikka niiden imeytyminen on äärimmäisen tehokasta. EAA menee niin tehokkaasti läpi, että sit annetaan munuaispotilaille, mutta internetissä se on turhaa koska on syönyt linssipuuron aamulla.
Joo, tuo EAA ravintolisä keskustelu lähtenyt hiukan lapasesta aikoinaan. Pointti näiden tuotteiden kohdalla onkin juuri mainitsemasi lisä kokonaisuuteen, ei se että voiko ihminen pärjätä ilman EAA jauhoja. Ihminen pärjää täydellisesti ilman näitä ravintolisiä, mutta onhan laadukkaasta tuotteesta saadut aminihapot aina lisänä meidän verenkierrossa vaikka niillä ei kokonaista ruokaa vastaavaa funktiota olekaan.

Ero EAA jauhon ja vaikkapa parsakaalin proteiinin kesken on se että parsasta aminohapot on huonosti hyödynnettävissä, toisin kuin vaikkapa maitopohjaisesta aminohappovalmisteesta. EAA ei myöskään kuormita suolistoa läheskään niin paljon kuin kasvikset tai viljat, vaikka se onkin tavallaan tyhjää makroravinnetta ilman synergiahyötyä. En pidä maito/lihaproteiinijauheita varsinaisena terveystuotteena, mutta lähinnä terveysneutraaleina joilla voi halutessaan lisätä proteiininvsaantia helposti ja halvalla.

Itse en koe tarvetta jauheille, pystyn ja tykkään syödä ruokaa riittävästi. En myöskään näe että proteiinin ajoituksella on juurikaan merkitystä, kunhan säännöllinen kokonaismäärä on riittävä. Aminohapoilla ei ole akuuttia vaikutusta esimerkiksi treenin suhteen, kunhan niitä kehossa riittää aina tarpeen tullen. Hiilihydraattien ajoituksella pystyy pelaamaan paljon enemmän. Mutta jos joku käyttää 30g EAA jossain kohtaa päivää, niin kyllä minä sen laskisin mukaan proteiinin määrään. Mieluummin heraproteiinia kuin nyhtökauraa, jos minulta haluaa mielipidettä tällaiseen.
 
Aminohapoilla ei ole akuuttia vaikutusta esimerkiksi treenin suhteen, kunhan niitä kehossa riittää aina tarpeen tullen.
Tässä tullaan siihen ongelmaan, että lounaalla ei ole akuuttia vaikutusta koska kehossa riittää aamupalalta ruokaa tarpeen tullen. Aamupala ei tuo akuuttia etua koska iltapalla oli ruokaa. Yhtäkö on mahdoton.

Eaa lasketaan makroihin ja se on yksi nopeasti imeytyvä ateria tehokkaassa paikassa.
 
mutta ikävä tosiasia on että pääsääntöisesti hiilihydraattilähteistä ei saada mainittavaa määrää proteiinia, ilman että se kuormittaa suolistoa enemmän kuin antaa aminohappoja keholle. Tässä jälleen kerran se kokonaisuus, eikä jonkun yksittäisen makron seuraaminen.
Kuka syö pelkkiä hiilareita 🤔? Tai yrittää täyttää protsku tarpeen hiilari lähteistä ? Kokonaisuus ratkaisee ja siihen kuuluu myös hiilarit ja rasva. Ei mitään merkitystä paljonko hiilareiden protskuista imeytyy tai onko niissä optimaaliset aminot. About 70-80% päivän protskuista otetaan joka tapauksessa protsku ruuista. Ei taatusti ole aminoiden puute yhdelläkään täällä kirjoittavista.
 
Back
Ylös Bottom