- Liittynyt
- 24.1.2013
- Viestejä
- 1 324
Juttelin tuossa jääkiekkoa B-junnuissa SM-tasolla pelaavan sukulaispojan kanssa ravitsemukseen liittyvistä asioista ja hämmästyin, mitenkä päin helvettiä nuo jätkät syö. Siis heille ei anneta MINKÄÄNLAISTA ohjeistusta seuran suunnalta, mitenkä pitäisi syödä että suorituskyky olisi tapissaan. Voin vaan kuvitella mitenkä nuo asiat hoidetaan esimerkiksi Pohjois-Amerikassa.. Voi olla pikkuisen eri meininki. Annoin kaverille perusohjeet että protskua 2 g / painokilo, rasvaa 1 g / painokilo ja hiilaria sitten sen verran että paino ei nouse -> eli paino seurantaan. Aterioita 5 kpl, protskua tasaisesti joka aterialla ja hiilaria hyvistä lähteistä kolmella lämpimällä aterialla. Tuo runko voittaa sen niitten "mäkkäridieetin" satanolla, mikä noilla lätkäjätkillä tuntuu olevan "muotia"...
Mietin vaan sitten jälkikäteen, että mitenköhän noissa pallopeleissä yleensäkin tulisi oikeasti syödä, että suorituskyky ja tekeminen on ravinnon osalta parasta mahdollista? Bodaamisessahan on selkeä mittari, paino nousee -> lihakset kasvaa (ja läskiä tulee/jotain tapahtuu), mutta pallopeleissä tai urheilulajeissa yleensäkään painonnousu ei ole suotavaa. Voiko huipputasolla urheileva, esim. kiekkoilija, kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla, jos kalorit on ylläpidolla ja paino pysyttelee samoissa? Sensein two cents tähän?
Mietin vaan sitten jälkikäteen, että mitenköhän noissa pallopeleissä yleensäkin tulisi oikeasti syödä, että suorituskyky ja tekeminen on ravinnon osalta parasta mahdollista? Bodaamisessahan on selkeä mittari, paino nousee -> lihakset kasvaa (ja läskiä tulee/jotain tapahtuu), mutta pallopeleissä tai urheilulajeissa yleensäkään painonnousu ei ole suotavaa. Voiko huipputasolla urheileva, esim. kiekkoilija, kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla, jos kalorit on ylläpidolla ja paino pysyttelee samoissa? Sensein two cents tähän?