Deleted member 48743
Kyllä saa lääkkeet olla käytössä, että pidempään harrastaneet kerää tuota 1kg/kk puhdasta lihaa :D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä saa lääkkeet olla käytössä, että pidempään harrastaneet kerää tuota 1kg/kk puhdasta lihaa :D
siis oma mielipiteeni ja erään tuntemani hepun mukaan ollut siis kehonrakennus kilpailuissa on , että kun nostaa alle 5 sarjan painoilla nii siitähän tulee voimaa eikö niin?,mutta harvoin näät kuntosalilla kaverin joka nostaa penkistä 200 kg tai nostaa vaikka hauiskääntöjä suurilla painoilla jolla olisi spagetti kädet joten yleensä voima tarkoittaa reilun kokoista lihasta totuus on totuus ,että se jolla on helvetin isot kädet yleensä nostaakin helvetisti.Mitä isompi lihas sitä voimakkaampi yleensä tietenki
Vaikka omaankin 1,5 veen treenitaustan yms , ei tämä kuitenkaan rakettitiedettä ole. Esim. Jos lähdetään laskemaan, kuinka monta kertaa lihas saa 'kasvusysäyksen' vuodessa; 1-jakoisella treenaataan 3 kertaa viikkoon (korkea treenifrekvenssi, matala volyymi 3x52= "lihas kasvaa" 156 kertaa ja nelijakoisella (matala treenifrekvenssi, korkea volyymi) treenataan koko kroppa läpi kerran viikossa eli 52 kertaa "lihas kasvaa".. Suoraanhan noin ei voi sanoa, että kuinka paljon lihas kasvaa, mutta kannattaa ottaa nämä huomioon ja kyllähän niitä muuttujia aina löytyy yms.
Ihan yleisesti; mitä pienemmäksi osaksi kroppa on jaettu niin sitä enemmän sitä runtataan per treeni ja sama pätee toisinpäin; 1-jakoseilla tehdään yksi liike per lihas ja 2-4 suoraa sarjaa. 1-jakoisen vahvuus on korkea treenifrekvenssi ja intensiteetti ja heikkous matala volyymi, 4-jakoisella korkea volyymi ja semikova-kova intensiteetti ja heikkous treenifrekvenssi.
Ei se nyt noin mene. Mitäs sä sielä salilla teet lihakselle? Sinä rikot sitä. Ja se johtaa tavallaan lihaskasvuun, koska keho alkaa korjaamaan tätä aiheuttaamasi vauriota. (Eli tapahtuu Hypertrofiaa (=Lihaskasvu) = "Liika kasvua", ainakin lääketieteessä meinaa tätä.) Täytyy muista, että kehon oma rakennusaine on taas proteiini, jota on saatava tarpeeksi jotta lihas kasvaa ja lihaksessa vauriot korjaantuu. Voimatasojen nousu johtuu lihasten kasvusta (sielähän lisääntyy kaikkien ihme juttujen määrät yms) ja hermotuksen parantumisen vuoksi jne.Ei kai treenaaminen itse aiheuta sitä lihaskasvua, vaan treenaamisen tulos eli voimatasojen nousu?
2) Lihassolun fibrillaarinen hypertrofia tarkoittaa lihassolun kasvua joka
johtuu myofibrillien määrän kasvusta ja siitä johtuvasta aktiinija
myosiinifilamenttien lukumäärän kasvusta. Samanaikaisesti supistuvia
proteiineja syntetisoidaan (rakennetaan) ja filamenttien tiheys kasvaa. Tämän
tyyppinen lihassolun kasvu johtaa lihaksen voiman tuoton paranemiseen.
Lihakselle annettu ärsyke pitää olla sellainen, että lihaksen tasapainotila järkkyy. Lihas pyrkii aina korjaamaan tasapainotilaansa sillä tavalla, että tilanne ylikorjataan eli lihas kasvaa. Jos lihas on tottunut tekemään töitä sadalla kilolla kuudentoiston sarjan verran, niin lisäämällä yhdenkin toiston tai kilon verran vastusta, lihas joutuu taas uudelleen vahvistamaan itseään eli kasvamaan.
Ajatellaan että kykenet tekemään penkissä 2x6x100kg, niin uutena ärsykkeenä voit tehdä; a) 2x8x100kg, lisäät toistoja b) 2x6105kg tai kuormaa eli kiloja, (c 3x6x100kg lisää sarjoja, tämä on oma sovellus siksi sulut).
Sarjapainojen kasvattamisen lisäksi lihas on pakotettava tekemään entistä enemmän työtä, jos halutaan kasvattaa lihasmassaa eikä pelkkää voimaa. Volyymin eli sarjamäärän kasvattaminen ja kierrättäminen on yksi erittäin oleellinen keino lihasmassan kasvatuksessa, ja esimerkiksi suuremman sarjamäärän tekeminen samassa treeniajassa on toinen keino kasvattaa lihaksen työkykyä ja täten sen massaa. Pelkkien sarjapainojen kehittäminen ei ainakaan omien kokemusteni perusteella riitä, sillä jos aina tahkotaan vain esimerkiksi 2x4-6 etukyykyssä voidaan sarjapainoja kasvattaa pitkällekin saamatta lihakseen kuitenkaan paljoakaan kokoa voiman lisäksi. Jos taas tavoite siirtyy pelkän 2x6-tuloksen kasvattamisesta siihen, että jossain vaiheessa saadaan kovalla painolla vaikka 6x6, on jo paljon todennäköisempää että prosessi tulee kasvattamaan voiman lisäksi myös lihasta.