Omien kokemusten perusteella suosittelisin ehdottomasti maastavedon tekniikan hiomista TODELLA hyvään kuntoon vaikka yli 10 toistonkin sarjoilla useita kuukausia ennen siirtymistä sellaisiin painoihin, joilla jaksaa tehdä vaan kutosia tai vielä lyhempiä sarjoja. On varmaan ihan hyvä idea kysyä omasta tekniikasta joltain salin vanhalta patulta, joka on sahannu maastavetoa vuosikymmeniä ilman alaselkävammoja, semmoset harvemmin tekee sitä liikettä kovin väärin.
Jos 'reenin tavotteena on lihaskasvu, niin en näe mitään kovin väärää siinäkään, että maastavetoa tehtäisiin melko pitkiä eli vaikka yli sen 6 toiston sarjoja vaikka vuodenkin verran tai pidempään putkeen sen ekaa kertaa alottamisen jälkeen.
On myös varmaan ihan fiksua alkaa käyttämään remmejä ja/tai vyötä vasta sitten kun tunnet oikeesti tarvitsevas niitä, saattaa mennä vuosiakin.
Tosta painon kuoletuksesta toistojen välillä... Ite tein aikanaan jonkun ekan vuoden verran maastavetoa aina kuoletuksilla, ilman sen parempaa syytä kun että näin muidenkin salillani tekevän niin. Piti lopettaa koko liikkeen tekeminen pitkäksi aikaa, koska selkärankaa rupes vihlomaan niin paljon melkein joka toistolla ja varsinkin aina sarjan jälkeen silloin kun nousi seisomaan ja suoristi vartalon. Jonkun puolen vuoden tauon jälkeen aloin tekemään maastavetoa uudelleen siten, että toistojen välissä paino aina vain hipaisi lattiaa ja aloitin huomattavasti aikasempia pienemmistä painoista. Ei kestäny kuitenkaan kovin kauaa ennen ku tein isommilla painoilla kun aikasemmin kuoletusten kanssa. Meikäläisellä siis kuoletusten käytön lopetus maastavedossa lopetti kerralla selän vihlomisen maastavedoissa ja kyykyissä, eikä vihlomisesta o sen jälkeen kuulunu.
Kehottasin vähintään kokeilemaan "hipaisutyylillä" jonkun aikaa, kuvittelisin sen olevan muutenkin turvallisempaa, sillä ei nyt just tu mieleen yhtään ainutta muutaka painoharjotteluliikettä jossa sarjan joka toiston välissä laskettas paino lepäämään johonkin. Olishan se meinaan aika outoa jos porukka vaikka kyykkäis siten että laittas painon hetkeks telineeseen joka toiston välissä tai tekis vaikka dippiä tai leukoja niin että lepäis sekunnin pari jalat maassa joka ikisen toiston välissä... Joten en kyllä sanois maastavedon tekemistä ilman kuoletuksia jokski ihme "edistyneiden bodarien pumppailutyyliks", muutenhan kai kaikki normaalisti tehdyt muut liikkeet olis nimenomaan sellasta. =P