Maastaveto omasta painosta?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Oman painon ja nostetun kilomäärän suhde kertoo juuri siitä mistä sen on tarkoituskin: suhteellisesta voimasta. Se on tietysti vain yksi tapa mitata voimaa, mutta ihan validi sellainen. Absoluuttinen voima vs. suhteellinen voima taas on ihan loputon keskustelu, riippuu tasan omista tavoitteista ja henkilökohtaisesta mielipiteestä. Tarviiko niiden keskinäistä paremmuutta edes ratkaista? Vähän sama kuin kysyisi, onko maratonin maailmanmestari kovempi kuin satasen maailmanmestari. Itse ainakin arvostan kaikkia voiman ja urheilullisuuden muotoja.

Ongelman ehkä tässä itselle muodostaa se, että keskiverron henkilön on melko helppo saada parempi suhteellisen voiman tulos kuin esim maastanoston superraskaan sarjan maailmanennätys miehellä.

Jos taas verrataan juuri kenenkään henkilön mahdollisuutta nostaa samoja painoja absoluuttisesti kuin esim Lamar Gant, huomataan tehtävä aika paljon vaikeammaksi.

Sen takia parempi vertailu olisi juuri oman kokoisten maailmanennätykseen, jos erikokoisia nostajia halutaan vertailla järkevästi. Pelkkä prosenttiluku sinällään ei vielä kerro hirveän paljon ellei se ole todella korkea.
 
^No eka rappunen nyt on kuinka moni oikeasti on piikannut ylipäänsä mitään maveykköstä itsestään ulos. Erilaisia fitnesshassuttelijoita on salit täynnä.

Kaksi aivan samanpainoista ihmistä voi rakenteellisesti olla hyvin erilaisia. Jos halutaan verrata, niin helpoiten se onnistuu jos on identtinen kaksonen.. Katsoin yhden 60 kiloisen mavettajan nostavan melkein 300 kiloa ja loppuasennossa hyväksytyssä nostossa tanko on keskellä polvia. Nostaja siis saa hirveän edun pitkistä käsistään.

Maailmanennätyksiin vertaamalla on hauska katsoa kuinka alhaiseen painoluokkaan (naisten) pitäisi mennä, että ME raudat nousisi. Alle sadan paunan sarjassa olisin ME nainen..

Lihasepätasapainoiseksi voisi ajatella pääsääntöisesti ihmistä joka kyykkää ilman varusteita enemmän kuin mavettaa. Silloin peilistä katsoo usein syöttöporsas. Eri lajien painoluokat noin yleisesti ottaenkin antavat kuvaa siitä minkä painoisia terveet urheilijaihmispopulaatiot ovat. Vaikkapa miesten nyrkkeilyn kesäolympialaisten 11 painoluokan kolmanneksi painavin luokka on alle 81 kiloa painavat.
 
Lihasepätasapainoiseksi voisi ajatella pääsääntöisesti ihmistä joka kyykkää ilman varusteita enemmän kuin mavettaa.

Voiko tällaista epätasapainoa edes olla? Tuntuisi näin äkkiseltään ajateltuna mahdottomalta, että joku voisi kyykätä enemmän kuin mavettaa.
 
Voiko tällaista epätasapainoa edes olla? Tuntuisi näin äkkiseltään ajateltuna mahdottomalta, että joku voisi kyykätä enemmän kuin mavettaa.

Lähes kaikki superin nostajat kyykkäävät enemmän kuin vetävät. Veto kärsii kun ottaa ylimääräistä läskiä reilusti, mutta kyykyssä ja penkissä ei haittaa tai on hyödyksi.
 
Olenkin pikkaisen mustavalkoinen mutta musta on aina hauskaa asettaa (kummallisiakin) tavoitteita ja seurata edistymistä niitä kohti. Ihan se ja sama mitä ne kulloinkin mittaavat kunhan siitä tällainen wannabe-urheilija saa motivaatiota liikkumiseen. Nätteihin tasalukuihin on aina hauska pyrkiä. Tarvitseeko näissä sen kummempaa logiikkaa olla? Pääasia että ei röhnötä sohvalla.
 
Voiko tällaipätasapainoa edes olla? Tuntuisi näin äkkiseltään ajateltuna mahdottomalta, että joku voisi kyykätä enemmän kuin mavettaa.

Noh, ite 178cm/85 kg ja kyykkään 10 kg enempi ku mavetan. Treenataan mavea ihan yhtälailla ku kyykkyä ja penkkiä, ja nousujohteista yhtälailla ku muukin tekeminen. Voimanostajaharrastelija, jto:n tallissa...

En ole myöskään läski ja mulla on vielä lisäksi siipien kärkiväli pidempi ku oma pituus (josta syystä penkki OLI heikkous ennen ku hyppäsin jto:n remmiin). Mut kyykky on ollu aina selvästi vahvin. Myös sarjana.

En mä ainoa ole laatuani. Toiset penkkaa saman mitä kyykkää...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom