Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mitäpä tälläinen liikuntapedagoki sitten tekee?
Siellä ei siis itse "urheilla" ihan älyttömästi vaan keskitytään siihen miten sitä liikuntaa muille voidaan opettaa.
Mutta tuli tuosta lauseesta niin mieleen sanonta "ne jotka osaa, tekee. Ja ne jotka eivät osaa, opettavat" Lähinnä tämä heitto siksi, että kyllä maikkoina on tullut niin monenlaista epäpätevää torveloa nähtyä.. Mutta onneksi pätevät ovat olleet meikäläisen koulutiellä enemmistönä :thumbs:
Huonot ja huonot. Itse pääsin pääsykokeisiin heittämällä onettomilla C - M papereillani, vaikka liikuntadiplomistakin sai vain yhden lisäpisteen tänävuonna. Tytöillä on vähän korkeammat rajat, mutta ei mitenkään merkitävästi. Jos löytyy kuusi liikunnan kurssia suoritettuna, kolme terveystietoa ja C:n paperit on ihan hyvät mahikset päästä pääsykokeisiin. Edellyttäen, että ne C:t on suurelta osin pitkistä aineista siis äikkä, enkku, kemia, fysiikka, pitkämatikka.Mut nii, eihän sinne nykyää pääsykokeisii huonoilla papereilla pääsekää et pitääki melkee olla M-E:m paperit et pääsee ylipäätää kokeisii.
Nostetaanpa tredi kuolleista: oon tässä jokusen viikon suhtkoht ahkerasti googlettanu tietoa eri korkeamman asteen opiskelupaikoista ja aloista, mutta joitain asioita on jäänyt epäselväksi:
Mihin eri ammatteihin liikuntafysiologian/biomekaniikan puolelta työllistytään? Millaiset työllisyysnäkymät aloilla on? Entä palkkataso suhteessa opintojen pituuteen? Millaista opiskeluaika on?
Nostetaanpa tredi kuolleista: oon tässä jokusen viikon suhtkoht ahkerasti googlettanu tietoa eri korkeamman asteen opiskelupaikoista ja aloista, mutta joitain asioita on jäänyt epäselväksi:
Mihin eri ammatteihin liikuntafysiologian/biomekaniikan puolelta työllistytään? Millaiset työllisyysnäkymät aloilla on? Entä palkkataso suhteessa opintojen pituuteen? Millaista opiskeluaika on?
Kova olisi halu päästä opiskelemaan liikuntatieteelliseen. Joitain kysymyksiä kuitenkin on mielessä.
Kuinka biomekaniikan ja fysiologian osastot eroavat toisistaan opiskelun suhteen? Minkälaisiin työtoimiin näistä kahdesta linjasta valmistuu ja miten työt eroavat toisistaan? Entä palkkaus? Onko liikunta-alan tutkijan työ samanlaista kuin muillakin aloilla eli työaika verrattuna palkkaan on todella pitkä? Kilpailu kovaa tutkijoilla? Entä kuinka sovittaa perheellisen elämä tutkijantyöhön? Ehtiikö siinä itse elää?
Yleisesti ottaenhan yliopistot eivät valmista ammattiin, kuinkas liikuntatieteellisessä on? Eikös pedan puoli ole ainoa, josta tulee suoraan opettajaksi (?). Jos lähtee biomekaniikan tai fysiologian puolelle, jääkö opintojen lopussa helposti tyhjän päälle? Jos jollain olisi kokemuksia tai tietoa, olisi mahtavaa kuulla tarkemmin.
Enemmän olisin kiinnostunut biomekaniikasta tai fysiologiasta, en niinkään pedasta, sillä haluaisin päästä opiskelemaan terveys- ja liikuntatieteitä teoreettisesti. Kuitenkin opinto-ohjaaja suositteli, että hakisin joka tapauksessa pedan puolelle ja ottaisin sieltä pätevyyden toimia myös opettajana. Lisäksi opiskelisin joko biomekaniikan tai fysiologian. Onko tässä mitään järkeä? Tavoitteena olisi ikään kuin saada opettajan pätevyys siinä sivussa, mutta suuntautuminen olisi sitten enemmän tuonne teoriapuolelle. Pidentääkö tällainen suunnitelma opiskeluajan kohtuuttomaksi? Opettajapätevyys olisi hyödyllinen, sillä ainakin työmahdollisuudet olisivat sitten monipuolisemmat ja ei jäisi tyhjän päälle.
Tiedonjano on ääretön ja olisin kiitollinen, jos joku pystyisi valaisemaan edes osaa näistä kysymyksistä. Tietää sitten paremmin, että mitä odottaa, eikä tule pettymyksiä. Ois ikävää, jos haluttu opiskelupaikka ei sitten lopulta vastaisikaan omia päämääriä ollenkaan. Ja ennen kaikkea haluaisin kuulla omakohtaisia kokemuksia opiskelusta ja kaikesta siihen liittyvästä.
Suositus: hae molempiin, ainahan sitä voi sit vaihtaa myöhemmin. Kun kerran on yliopistossa sisällä, niin opinnot on aika vapaita. Biomekaniikkaan on ollut aina helpompi päästä kuin fysiologiaan. Noissakin osa joskus vaihtaa pääainetta. Meidän laitoksella saattaa tulla opintouudistus, jonka jälkeen ei ole niin merkitystä minkä pääaineen valitsee pääsykokeissa...no, nykyäänkin samat pääsykokeet käytännössä minne sitten liikunnalla hakeekin...
Tässä liikunnan ainejärjestön kotisivut: