Liikuntatieteellisen kävijöitä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Spidey
  • Aloitettu Aloitettu
Joo kannattaa vaan monipuolisesti treenata kaikkia ja painottaa etenkin heikkouksiin (yleensä rytmiikka, uinti, telinevoimistelu, rullahiihto).

Sit vinkkinä sen verran että kannattaa käydä (jos vain rahaa ja innostusta riittää) jossain urheiluopistossa se neljän kuukauden liikunnanohjauksen peruskurssi. Ja onhan ainakin yhdessä nimeltämainitsemattomassa (Etelä-Pohjalaisessa) urheiluopistossa laadukas preppauskurssi liikunnalle (kestää viikon eikä ole järin kallis) jossa saa varmasti hyvät neuvot tuleviin kokeisiin (kokemuksella voin tuon sanoa).

Niin ja sit se mikä meinas unohtua niin varsinkin jätkät yleensä (kuulemma) lukee melko huonosti noihin kirjallisiin joten siihenkin kannattaa panostaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Spidey sanoi:
no voisikko tuosta päätellä että vanhojentanssit kun selvittää kunnialla niin tuokin voisi mennä keposemmin läpi

Varmasti on apua, eli jos en on edessä niin kannattaa panostaa oikeen huolella (eikä tuosta tanssitaidosta nyt haittaa ole muutenkaan)
 
MikaK sanoi:
Kaikki käytännönosuudethan on samalla painotuksella eli kaikki yhtä tärkeitä.QUOTE]

...Joo näinhän se menee. Muistaakseni kuitenkin pedalle haettaessa ei missään lajiryhmässä saa jäädä huonoimpaan neljännekseen hakijoista. Mut toisaalta jos saat jostain lajista niin huonot pisteet niin todennäköisesti et muutenkaan pääse pedalle. Pisteytys on muistaakseni siten, että jokaisesta lajista voi saada max. 20 pist. (kertoimella) ja mulla on sellanen tuntuma että pedalle olis syytä saada kaikista ainakin se 15 pistettä. Tämä riippuu tietysti myös siitä kuin täydellisesti vedät kirjallisen osuuden ja opetustuokion.

Ei muuta, kun älytön tsemppi päälle :thumbs: ja hyvä henki pääsykoeryhmään niin hyvin se menee. Jyväskylän voimistelijat on yleensä järjestänyt preppauskurssin juuri ennen kokeita. Kurssilla on harjoiteltu pelkästään aikaisempien vuosien pääsykokeiden perusteella.
 
thymorg sanoi:
Jos ton kohan pystyisi jotenkin selvittää mahdollisimman helposti tai se ei olisi nyt niin kauhean tärkeä, niin hyvä. Jos toi on yhtään haastavampi tai tärkeämpi, niin jätän sitten jokusen vuoden päästä hakemuksen jättämättä.

Tiedän bilsan puolelta henkilön, joka ei suostunut menemään pääsykokeissa uima-altaaseen ollenkaan mutta pääsi kuitekin sisään...mutta se on bilsan puoli se. Jos tollasen tempun tekis pedalle haettaessa ei olis mitään jakoa päästä sisään. Sitä paitsi rohkaisuksi voisi todeta sen, että ei siellä ne kaikki muutkaan ole älyttömiä FredAstaireja ja parkettien partaveitsiä, joten rytmiikka osio voi mennä ihan hyvin vaikka odotukset eivät olisikaan korkealla. Samassa pääsykoeryhmässä kanssani ollut kaveri veti rytmiikassa niin älyttömän improvisaatio-osuuden, että sai ihan hyvät pisteet vaikka ei ollut yhtään perillä tanssiaskeleista sun muista. Siispä asennetta ja etenkin huumoria kehiin...se pääsykoe on oikeesti ihan hauska tapahtuma eikä mikään älytön natsitylytyssysteemi.
 
Herätelläänpä tätä trediä henkiin.. ei viitsi uuttakaan aloittaa ja uutta kysyttävää tuli mieleen :rolleyes:
Niin semmosta kysyisin että miten kannattaisi reenata eri lajeja (uinti,telinevoimistelu jne.) ja mihin ja miten salilla käymisessä pitäisi keskittyä?
Siis kun on tavoitteena päästä tuonne liikuntatieteelliseen.


Suuret kiitokset niille jotka vaivautuvat vastaamaan :worship:
 
Spidey sanoi:
Herätelläänpä tätä trediä henkiin.. ei viitsi uuttakaan aloittaa ja uutta kysyttävää tuli mieleen :rolleyes:
Niin semmosta kysyisin että miten kannattaisi reenata eri lajeja (uinti,telinevoimistelu jne.) ja mihin ja miten salilla käymisessä pitäisi keskittyä?
Siis kun on tavoitteena päästä tuonne liikuntatieteelliseen.

Mun mielestä sun kannattais jostain ottaa selvää tasan tarkkaan ne jutut mitä siellä on aikaisemmin pitänyt tehdä ja harjoitella just niitä samoja juttuja (juuri silleen, kun ne pitää kokeissa suorittaa). Jos sulla on ihan hyvä yleiskunto ja lihaskunto niin tuskin kannattaa mihinkään erikoiseen esim. salilla keskittyä. Jatkat vaan entiseen malliin. Ite ainakin hioin noita tiettyjä "tehtäviä" enkä tehnyt juuri muuta (sali entiseen malliin jne.) Tietenkin kannattaa keskittyä niihin "lajeihin", mitkä on sun heikkoja osa-alueita. Ite esimerkiksi väänsin hulluna kippiä ja puolivolttia, jotka ei aluks tällaiselta palloilijalta meinannut oikein sujua. Luonnollisesti jätin kaikenlaisten palloiluratojen treenaamisen suht vähälle.
 
Ja jatketaanpa uudelleen lämmittelyä.
Eli onko palstalaisista joku käynyt tuon liikunnanohjauksen peruskurssin. Kiinnostaisi tietää onko tuosta järkevää maksaa se 2000+ € vai onko pelkkää rahastusta?
Eli mitä siellä tehdään, millaista yleisesti on yms.
 
Itse kävin LOP:n Kuortaneella. Kurssi oli anniltaan hyvä, opetus oli tasokasta, ruoka oli hyvää (ja sitä oli riittävästi), jne, jne...

Mielestäni toi hinta ei ole niin kovin kova kun ottaa huomioon mitä se pitää sisällään:
* Majoitus (ok, usein soluasumista mutta kuitenkin)
* Ruoka (urheiluopistoilla usein hyvät ruuat)
* Opetus
* Loistavat treenimahdollisuudet tuon neljän kuukauden ajan

Eli itse suosittelen lämpimästi (ainakin Kuortanetta)
 
Nonii..näin parin kuukauden jälkeen tänne taas eloa..
Minkälainen kuva teillä jo siellä opiskelevilla on sinne hakevista..onko esim yli 25 v hakija jotenkin myöhään liikkeellä tms..?
Itse ajattelin pitkällisen harkinnan jälkeen käydä ihan peruskoulupohjaisen LPT tutkinnon.."liikuntaneuvoja" taitaa nimike olla nykyää..ja sen jälkeen hakeutua jyväskylään ja "korkeampaan" kouluun..
Pääsykoekirjoja..montakin..ja minkälaisia..?
 
Mitäs vaaditaan, jos meinaa liikuntafysiologiaa tai biomekaniikkaa mennä opiskelemaan? Sori jos oli vähän :david: :nolo: kysymys, mutta en oikein älynnyt, että vaaditaanko noita edellämainittuja asioita vain liikuntapedagogiikkaa opiskelemaan pyrkiviltä, vai...
 
Anteeks vaan kun heitän kommenttia vaikka olen terveystieteiden puolelta valmistunut. Kannattaa kans muistaa että kunhan pääsee liikunnalle sisään niin sivuaineopintoina voi suorittaa melkein mitä vaan. Peda taitaa olla poikkeus? Eli kunhan pääsee sisään niin sivuaineena sen kun suorittaa haluamiaan opintoja ja jos kiinnostaa niin hakee pääaineen vaihtoa. Mulla pari kurssikaveria teki kyseisen tempun eikä se vaatinut kuin että osoittaa tarpeeksi suurta kiinnostuneisuutta ainetta kohti ja suorittaa ennen vaihtoa tarpeeksi opintoja.

Itse tein sivuaineina opintoja mm biomekaniikasta, liikuntafysiologiasta, liikuntalääketieteestä vaikka en pääainetta vaihtanutkaan.

Sit ikä asiasta sen verran että liikunnan imagolle tekee hyvää jos sinne saa pari vanhempaa ja fiksumpaa (?) kaveria noiden teinien sekaan. Tziisus sitä teinien pullistelua musta liikunnan takki päällä. :hyper:
 
Mitäs vaaditaan, jos meinaa liikuntafysiologiaa tai biomekaniikkaa mennä opiskelemaan? Sori jos oli vähän kysymys, mutta en oikein älynnyt, että vaaditaanko noita edellämainittuja asioita vain liikuntapedagogiikkaa opiskelemaan pyrkiviltä, vai...

Itse tähtään biomekaniikan puolelle ja kouluopinnoista fy, ke, li, terv, ai, en, bi jne. panostan kunnolla, niin ja pitkän matematiikan meinaan mennä läpi.
Kuitenkin noista haen fy, ke, ai ja en-kirjoituksilla liikuntatieteelliseen sisään. Heh tässä tuli jo opon kanssa nää läpikäytyä... Niin ja kyllä noita eri lajeja pitää opetella, mm. telinevoimistelu ei oikeen suju nykyisellään.
 
Kannattaa myös tiedustella omasta lukiosta, josko se järjestäisi henkilökohtaista pääsykoevalmennusta. Ainakin meidän lukiossa on tällainen mahdollisuus. Kaiken kaikkiaan liikunnanopettajalta ym. asiantuntijoilta saa varmasti hyviä neuvoja. Myös henkilökohtainen harjoittelu on tärkeää.

Millainen liikuntapedagogiikan pääsykokeen kirjallinen koe on? Tentittävänä on kaksi kirjaa, mutta täytyykö kirjat lukea kokonaan? Ovatko kysymykset vaikeita, ja täytyykö tietoa osata soveltaa kattavasti? Tämän vuoden pääsykoekirjoina ovat:

Nienstedt, W., Hänninen, O., Arstila, A., Björkqvist, S.E. (2002) Ihmisen fysiologia ja anatomia. WSOY. ISBN 951-0-26962-X.

ja

Heikinaro-Johansson, P., Huovinen, T., Kytökorpi, L. (toim.) (2003) Näkökulmia liikuntapedagogiikkaan. WSOY. ISBN 951-0-27395-3.

Etsiessäni nettikirjakaupoista tuota Ihmisen fysiologia ja anatomia -kirjaa vuoden 2002 painosta ei ollut saatavilla. Toista kirjaa oli kuitenkin vielä jäljellä. Sattuisiko jollakin jo pääsykokeen suorittaneella olemaan myynnissä kyseistä opusta?
 
Onkos täällä ketään sellaista, joka on suorittanut AMK:n liikunnanohjaaja- tutkinnon ja sen jälkeen hakenut Jyväskylään Pedan puolelle liikunnanohjaajien erillisryhmässä?

Millaiset olivat pääsykokeet erillisryhmään hakevilla? Nykyäänhän erillisryhmään hakevilla ei ole käytännön kokeita ollenkaan, vaan pelkkä kirjallinen ja sitten haistattelu... Kokemuksia???
 
Anteeksi! :offtopic: mut että kirjallinen ja "haistattelu" :lol2: :lol2:
 
Joo, eli jos sinne pyrkii niin siellä haistatellaan ja katsotaan kuka hermostuu..No ei vaan, tahallinen kirjoitusvirhe oli, että ihan haastattelusta on kyse. Toivottavasti kukaan ei ehtiny tulevaisuuden suunnitelmia uusiks laatimaan hyymörin takia..Heh
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom